BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

secer
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la secer » 14 nov 2013, 06:54

idi bre bestraga :mrgreen:
ja hocu da vas se rijesim, jok da vas prevodim u bavarce.
msm, kad vas vec ne mogu dokucit i sredit misomorom, onda barem da primite bananu :mrgreen:
ono, znam da bayo pobjedjuje, pa da zveknem i drugu muhu/par muha :mrgreen:
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 14 nov 2013, 08:52

David Wagner takodje produzio ugovor, cak do 2017. Odlicne vijesti. Jako bitna karika izmedju juniora i seniora. Samo nek nastavi ovako, sredina u trecoj ligi i stancanje po 2,3 igraca svake sezone 8-)

Ps: Dobili smo novi sajt (relaunch) http://www.bvb.de" onclick="window.open(this.href);return false;. Extra dobro uradjen 8-)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 14 nov 2013, 12:38

Ovo mi se nikako ne svidja...

Dortmund može izgubiti i Rojsa!

12. novembar 2013.

Jedan od čelnika Borusije je potvrdio da Marko Rojs može vrlo lako da napusti klub sa Vestfalena.

Prema ugovoru koji je na snazi sa Markom Rojsom, on ima klauzulu po kojoj može napustiti klub ukoliko se javi neko zainteresovan.

Nemački internacionalac je jedan od najtraženijih fudbalera na tržištu, a već je bio povezivan sa Mančester Junajtedom.

Ipak, čelnik Borusije, Hans Joakim Vacke, nije želeo da otkriva koja je suma po kojoj reprezentativac Nemačke može da napusti redove kluba iz Dortmunda, ali je potvrdio da postoji mogućnost da klub izgubi i njega baš kao što je izgubio i Gecea preko leta.

„Marko Rojs u svom ugovoru ima otpusnu klauzulu. Prema tome, on može napustiti klub ukoliko neko uplati određenu sumu novca“, rekao je Vacke.

„Na našu sreću, on je jedini igrač u prvom timu koji ima tu vrstu klauzule“, istakao je on.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 nov 2013, 14:12

Od prvog dana njegovog transfera u BvB zna se da ima klauzulu koja se aktivira 2015.-e...ne znam zasto je to odjednom postala neka vijest.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 14 nov 2013, 14:32

Levat (0), Schieber (6), Gündogan (34) OUT
Dzeko (20), Mitroglu (8), Kagawa (17) IN

I Like it 8-)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 14 nov 2013, 15:02

Lokos19 je napisao/la:Ps: Dobili smo novi sajt (relaunch) http://www.bvb.de" onclick="window.open(this.href);return false;. Extra dobro uradjen 8-)
Sajt je odličan. ;)

Baš sam se prije pitao zašto ne urade malo bolji sajt, ali fala Bogu sad jesu. 8-)

Gledam malo BVB fan shop - dostava za BIH samo 8 eura. Odlične cijene i sad bi se moglo malo šopingovat'. :mrgreen: Prije je bila preskupa poštarina, sad je to fala Bogu dostupno i malo realnije i za nas. :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 14 nov 2013, 23:00

nije nemoguće da Costa dođe u BVB ako je ta klauzula stvarno tolika 24 mil.EUR, a njemački mediji tvrde da je...Costa je izjavio da iako je tek produžio ugovor s Atleticom mogao bi doći u bundesligu a o Borussiji su mu sve najbolje ispričali njegovi sunarodnjaci Marcio Amoroso i naša legenda svih legendi DEDE...

Ako ne uspijemo dovesti Costu onda se okrećemo Džeki koji je kao rezervna opcija i što se mene tiče ja zadovoljan koji god da dođe...

Sve se više spominje Volland (raste postotak na TM) a šuška se (doduše ne tako glasno) o Firminu koji je paklen igrač ali rekao bih da su to samo špekulacije barem za sada, a što se tiče Friedricha odluka je u utorak hoćemo li ga angažirati ili ne.

Ono što mene najviše veseli je da je Reus dao košaricu engleskim klubovima (City i United) pa se nadam da neće nikuda još koju godinu :D a što se te klauzule tiče on je naš jedini igrač u prvih 11 koji ju ima ali nije se išlo u javnost kolika je no ona se može aktivirati tek na ljeto 2015 iako postoji priča po kojoj je Marco spreman potpisati novi ugovor kojim bi se ta klauzula poništila, bilo bi sjajno da to napravi pred utakmicu sa Bayernom

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 15 nov 2013, 08:21

Lokos19 je napisao/la:Levat (0), Schieber (6), Gündogan (34) OUT
Dzeko (20), Mitroglu (8), Kagawa (17) IN

I Like it 8-)
Džeki je prošla baba s kolačima. Nisam siguran da bi u njemu imali adekvatnu zamjenu za Lewu pošto predugo stagnira. Ako je istina da je lani zbog love **** BVB grdo je se zaebao, pa sad nek spašava karijeru na drugoj adresi. Tu bi mi Costa bio apsolutni nr.1, a iza njega Benteke ili Lukaku.

Mitrogliu bi nam bio nepotreban ako bi doveli pravog napadača umjesto Lewe. Taj Mister X (daj Bože Costa :bacadrkitzu:), Auba i mladi Duksch su sasvim ok za tu poziciju špice. Mitroglu igra u preslaboj ligi da bi se razbacivale pare zbog njega, a samo bi zatvorio prostor Dukschu koji mu je profilom sličan.

Kagawu bih rado vidio u klubu, mada bi vjerovatno i njemu trebalo vrijeme da vrati formu iz 2. sezone u Dortmundu. Problem sa Kagawom je u tome što je igrač jedne pozicije, a na toj imamo Mikija. Doduše, Miki može i naprijed i nazad, pa bi Japanca ipak rado opet vidio u žutom, pogotovo za razumnu lovu.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 15 nov 2013, 09:29

Blaszczykowski je napisao/la:Džeki je prošla baba s kolačima. Nisam siguran da bi u njemu imali adekvatnu zamjenu za Lewu pošto predugo stagnira. Ako je istina da je lani zbog love **** BVB grdo je se zaebao, pa sad nek spašava karijeru na drugoj adresi. Tu bi mi Costa bio apsolutni nr.1, a iza njega Benteke ili Lukaku.
Podrazumjeva se da je Dzeko interesantan jer su i MCity i on smanjili zahtjeve. Znaci 20 umjesto 30 miliona odsteta i ugovor koji je levatu na kraju nudjen 7 miliona bruto fix + premije. Vrlo dobra alternativa je Costa sa tom klauzulom od 24. Nemam nista protiv, iako ga nisam toliko upratio, ali ako se jedna Spanija otima za njega onda mora valjat.
Blaszczykowski je napisao/la: Mitrogliu bi nam bio nepotreban ako bi doveli pravog napadača umjesto Lewe. Taj Mister X (daj Bože Costa :bacadrkitzu:), Auba i mladi Duksch su sasvim ok za tu poziciju špice. Mitroglu igra u preslaboj ligi da bi se razbacivale pare zbog njega, a samo bi zatvorio prostor Dukschu koji mu je profilom sličan.
Mitroglu je upgrade Schiebera. Nikakav se tu prostor nezatvara. Umjesto Levat-Siber-Duks imat ces Dzeko-Mitroglu-Duks. Pa ako Duks napravi korak naprijed igrat ce vise, a ako nije u stanju da se probije pored grka onda i nevrijedi da se slepa i da ekipa rezultatski ispasta cekajuci ga da proradi. Mitroglua ce se moci uvjek prodat za tih 8 miliona, nesto slicno Persicu, tako da nije rizik. A sto se tice preslabe lige, odakle je dosao Levat? Uz to grk redovno zabija u CL i za repku ;)

Problem sa tvojim sastavom je da mi nismo u stanju presaltat se na sistem sa dva spica razbijaca. A to nam najvise fali protiv ekipa koje se zabarikadiraju. Pored Levata/Mr.X treba nam jos jedan napadac koji ce zracit opasnost, otvarat prostor navlacenjem po dvojcu trojcu na sebe i znati zadrzati/izkoristit doturene lopte.

Schieber je totalni promasaj. Jedino sto taj lik zna je zazmirit i razvalit po lopti. Auba nemoze zadrzavat lopte u spicu, on je neki novi Zickler 2.0, da nema brzine bio bi prosjecni BL igrac. Neupotrebljiv protiv bunkera, sitan je za grmalje na CL-nivou tako da je za njega krilo idealno, gubimo njegove kvalitete u prodoru ako ga presaltamo u spic. Isto vazi i za Reusa.
Blaszczykowski je napisao/la: Kagawu bih rado vidio u klubu, mada bi vjerovatno i njemu trebalo vrijeme da vrati formu iz 2. sezone u Dortmundu. Problem sa Kagawom je u tome što je igrač jedne pozicije, a na toj imamo Mikija. Doduše, Miki može i naprijed i nazad, pa bi Japanca ipak rado opet vidio u žutom, pogotovo za razumnu lovu.
Zasto je problem? Pa nemoras imati 11 igraca koji mogu igrat svih 11 pozicija. :roll: Za Shinjija ce uvjek biti mjesta u timu, prije ce Sahin ili Miki zavrsit na klupi ;) Mada sve mirise na Günijev odlazak, cak mislim da je to fix. Lajda sto bi reko svabo, jer mjesta ima za obadvojcu, uvjek je neko povrijedjen ili treba pauzu.

.........................Mr.X
.......................(Mitroglu)

.......Reus............Shinji.............Auba
....(Hofman).........(Miki).............(Kuba)

...............Ilkay..............Manni
..............(Nuri)..............(Kehl)

Durm.........Mats.............Soke..........Piszu
(Smele)....(Günter).........(Neven)........(Kev)

Zavisno od toga protiv koga igras i od situacije tokom tekme rotiras igrace. Ovo gore je ofanzivna varijanta. Protiv otvorenih ekipa igraju Kuba, Miki, Nuri, Schmelzer napr.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 nov 2013, 13:22

Costa je potpisao novi ugovor sa Atleticom i klauzula mu je veca od 45 miliona Ojra.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 17 nov 2013, 12:50

Borusija ne treba da juri Dzeku i Martineza, jer treba da juri mladje napadace od njih.Dogodine obojica pune 28 godina, a posto Svabe u vecini situacija gledaju koliko ce transfer da im se isplati, ne verujem da ce jednog od ove dvojice koje sam naveo da dovedu.Kosta je nerealna meta zbog klauzule.Ne verujem da ce se puno ulagati sledeceg leta, pa tako mislim da ce sacekati kraj sezone i gledati koji napadac ce iskociti iz slabijih liga od Bundes.Od sledece sezone trebace jos malo da se prosiri rotacija, tipa da Auba ne pokriva dve pozicije nego da bude rezervni spic ili starter u zavisnosti od toga kako se to novo pojacanje bude pokazalo na pripremama.Protiv Salkea se videlo da ima osecaj za gol, ali zbog Leve njega cemo tesko u ovoj sezoni videti na poziciji spica.Dolaskom Brandaa u Sent Etjenu on je poceo vise da igra na poziciji krila, a do tada je u vecini utakmica bio najistureniji.

I mislim da ce Dortmund biti prvi kandidat za dovodjenje Grka(pod uslovom da ga toliko zele), jer ne verujem da ce ga juriti jaci finanijski giganti od Borusije tako da ce to zavisiti od toga koliki je interes za Mitroglua kao i koliko ce Grci traziti za njega.

Voland je nedavno produzio ugovor, tako da ne verujem da ce ista biti od njega.Firmino dolazi u obzir samo ako pre toga ga ispuse za Kagavu i de Brujnea, jer licno mislim da su obojica bolji od njega(a i veci su radnici sto Klop svakako trazi).

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 nov 2013, 01:16

Vi bi nekako da se hebete, a da Vam ne udje...
Modni-guru ne pozove igrace BVB-a svi u glas placu, Modni-guru pozove iste i da im priliku da igraju opet svi u glas placu.

Sada se digla frka iz razloga sto je ovaj opravdano po meni odlucio da ne korisiti Lahm-a i Neuer-a, jer ruku na srce oni su pored Schweinsteiger-a i Özil-a jedini igraci koji imaju zagarantovano mjesto u prvih 11.

Iako je Modni-guru ispostovao dogovoreno sa Bayern-om i BVB-om tj. da ni jedan igrac nece igrati 2 puta po 90 minuta, opet BVB-u nesta smeta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 nov 2013, 14:08

Pa situacija jest malo nelogicna.

Protiv Italije su svi Bayernovci igrali a sad protiv Engleske (4 dana prije derbija)ce odmarati...u isto vrijeme ocekuje se nastup 4 igraca Borusije u prvih 11. I na sve to poslao je Neuera i Lahma u Minhen da se fino odmore.

amerosm
Kontakt:

Re: AW: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la amerosm » 18 nov 2013, 16:45

@ adnan 24

pa rekao je Löw da ni jedan od ovih igraca nece igrati svih 90 minuta tako da ne vidim neku potrebu za kritikom od strane BVB-a.

Prijateljska je utakmica i sigurno sutra ni jedni ni drugi nece igrati punim intenzitetom. Mislim da ovo nije konkretno prema Löw-u (svima je potnato moje misljenje o njemu) i sta god da je uradio ispao bih su.pak.

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
"My Favorite Ring is Always the Next One"

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 18 nov 2013, 17:59

amere prijatelju ovdje se radi o tome da će borussijini igrači biti umorniji, neka je prijateljska ali će opet igrati dva puta u tjednu a zna se da oni teže podnose taj ritam sri-sub no bayernovi igrači...radi se samo o tome da bi bilo bolje da su BVB-ovci igrali u petak a bayernovci sutra ali dobro šta je tu je...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 nov 2013, 11:41

Hoće Low da nas s*ebe za subotu...

Wiedi - Howedes, Merte, Hummels, Schmelzer - Bender, Kroos - Reus, Draxler, Sam - Kruse

:evil: :evil: :evil:

Lik nije normalan Bgm. :roll:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 nov 2013, 12:23

Kad igrači BvB ne igraju za repku žale se kad igraju opet se žale, nikako vam ugoditi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 nov 2013, 13:00

Semir bvb je napisao/la:Hoće Low da nas s*ebe za subotu...

Wiedi - Howedes, Merte, Hummels, Schmelzer - Bender, Kroos - Reus, Draxler, Sam - Kruse

:evil: :evil: :evil:

Lik nije normalan Bgm. :roll:
I ovo bi kao trebala biti slucajnost :lol:
Saurman je napisao/la:Kad igrači BvB ne igraju za repku žale se kad igraju opet se žale, nikako vam ugoditi.
Bas :?

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 19 nov 2013, 17:24

Ma de ba treabaju odigrat nonsalantno i opustit se....
Ko mu je.be mater samo neko glup moze povjerovat da je ovo slucajno a iza svega kao i obicno stoji najveci mesetar njemackog fudbala...

kad dante nije dobio drugi zuti u finalu sta vas ovo iznenadjuje ?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 nov 2013, 18:33

HzBvB je napisao/la:Ma de ba treabaju odigrat nonsalantno i opustit se....
Ma ne mogu se opustiti kad se bore za svoje pozicije u timu...Schmelzer,Hummels,Bender se bore za mjesto u prvih 11,Weidi za put u Brazil,mozda jedino Reus ima jasnu situaciju.

Pisczek odigrao prijateljski mec protiv Paderborna 8-)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.