Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LenBias
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la LenBias » 18 nov 2013, 19:08

Lillard je napisao/la:Daj objasnite malo pricu oko 9/11, neda mi se sad gledat sat vremena "dokumentarac" :roll: :mrgreen: ..
zasnovano je na cistoj fizici, matematici, gradjevini i arhitekturi, nista posebno ali eto zgrade se ne bi onako rusile, promjer rupa i krila aviona se ne podudaraju itd itd itd
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 nov 2013, 19:08

Lillard je napisao/la:Daj objasnite malo pricu oko 9/11, neda mi se sad gledat sat vremena "dokumentarac" :roll: :mrgreen: ..
Iscenirati napad muslimana kako bi ovi imali validan razlog da ih napadnu i uzmu im naftu, skraćena verzija :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 18 nov 2013, 19:10

Nema sta da se objasnjava u detalje. Zamisli samo da si "terorista" koji nema niko iskustvo u letenju i da si se obucavao mjesec dana pre udara na nekom poljoprvirednom avionu i sada ces ti lolo moj da ukrades boing(?!) i da izmanervises u zgradu u okruzenu isto tako velikim zgradama!?!?! O tome kako ga nisu oborili onog trenutka kada je skrenuo sa "rute" necu da govorim. Pa posle kako da se zgrada koja je projektovana da moze izdrzati udar aviona i da moze sagoriti da se srusi sat vremena posle i ako je u tih sat vremena svo vrijeme jako slab dim izlazio samo iz tih spratova gdje je udario? :lol: Pa onda o milion i jednoj kameri koja je uperena u sam vrh blizanaca a desilo se sasvim sve slucajno... :lol: :lol: :lol:

Tuzlak@

Sve oko Tesle je misterija... Najjaca mi je ona o italijanskom bombardovanju Etiopije i nestanku svih italijasnkih avijona u povratku... ;)
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 nov 2013, 19:12

e o tesli me dosta toga zanima i zanimao sam se prije ali nisam imao vremena da gledam previse dokumentaraca, mozete li nabrojati neke dokumentarce vezane striktno za teslu i njegove izume i misterije?

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 18 nov 2013, 19:12

Ma jarane pogledas i znas svaki detalj koji te zanima. Bolje na to odvojiti sat vremena nego na klasicno gubljenje vremena za racunarom.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 18 nov 2013, 19:13

hoshafka je napisao/la:
neurofunk je napisao/la:
A što se tiče guštera, kad se kaže reptilska rasa odma svi pomisle baš na to, na nekakve guštere, aligatore, zelenbaće itd...to su kod muslimana džini, kod kršćana demoni itd, znači nikakvi krokodili i slično.
tako je, oni su oduvijek vladali svijetom, od Babilona preko Egipta pa do danas. Vladaju preko ljudi čija tijela zaposjedaju(otuda i te transformacije). Cilj im je da svijet učine što gorim mjestom i pripreme ga za dolazak Antikrista, a to rade i danas preko tehnologije, interneta... Mislim da svi možemo biti svjedoci da društvo postaje sve gore i gore, materijalizam je na prvom mjestu, sve što je nekad bilo nenormalno danas postaje društveno prihvaćeno. Pretvaramo se u Sodomu i Gomoru, a sjetite se kako su ova 2 grada završili.
Htio sam povezati ovo i sa teorijom evolucije, al nećemo više o njoj raspravljat.
Ima li neko da mu sve ovo izgleda moguće
P.S #Cautinho bio sam pesimističan kad si pokreno temu, al ispostavi se kao dobra ideja.
bez svega se može, al' brate da mi golotinju ukinu.. :mrgreen:

Btw i mene zanima sve oko Tesle, kakav mozak jbt :?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 nov 2013, 19:14

LenBias je napisao/la:e o tesli me dosta toga zanima i zanimao sam se prije ali nisam imao vremena da gledam previse dokumentaraca, mozete li nabrojati neke dokumentarce vezane striktno za teslu i njegove izume i misterije?
Mog amidžu zovu Tesla, hoš dokumentarce o njemu :lol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 nov 2013, 19:17

Korinov je napisao/la:
Ma jarane pogledas i znas svaki detalj koji te zanima. Bolje na to odvojiti sat vremena nego na klasicno gubljenje vremena za racunarom.
Ma znam ja pojedinosti, najvaznije stvari, ali pogledat cu svakako ;) .
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 18 nov 2013, 19:20

Ja imao profesora matematike u srednjoj koji je svrsavao u gace cim spomenes Teslu. :D

I sjecam se dobro, kada dodju oni "stani-pani casovi" samo mu spomenes Teslu! Naredno sto uradi je baca drkicu i prica cijeli cas o njemu... :mrgreen: Plus davao bolje ocjene svima onima koji se takodje pale na Teslu pa mi je donosio neke knjige gdje sam procitao mnogo o njegovim izumima ali i od tih teorija koje su kolale oko njega...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 18 nov 2013, 19:22

LenBias je napisao/la:e o tesli me dosta toga zanima i zanimao sam se prije ali nisam imao vremena da gledam previse dokumentaraca, mozete li nabrojati neke dokumentarce vezane striktno za teslu i njegove izume i misterije?
+1
Ja sam nesto citao kao da je ubijen jer je znao neke stvari koje do tada nisu bile pojmljive. Nadam se da ce nam neko i to pojasnit :)
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Cautinho » 18 nov 2013, 19:46

hoshafka je napisao/la: P.S #Cautinho bio sam pesimističan kad si pokreno temu, al ispostavi se kao dobra ideja.
Imao sam ovu temu na umu vec neko vrijeme,ali nisam znao kako ce forumasi i moderatori reagirati,pa sam ideju ostavio neko vrijeme.
Drago mi je da je uspjela,kao sto mi je i drago za svaku temu koju napravim na ovom forumu.
Sjetimo se samo: NČS,pa tema o serijama...
Ali nađu se uvijek hejteri,eno odmah na prvoj stranici jedva docekali da zamrze,ali sad je dobra,sada normalno pisu.
Ovo je forum,izvolite,i ja nista ne radim da se brukam,vec zato sto me nesto zanima i mislim da imam neko opce misljenje jednako kao i ostali forumaši.
A u ove teorije zavjera sam oduvijek bio zaluđen.
Ono saznanje da nije sve tako ljubicasto kako se misli je stvarno zapanjujuce i naravno da ljude to zainteresira.
Dosta sam o takvim stvarima cuo gdje god sam isao i volim se o tome informirati.
Evo i sad sam saznao nesto novo,nadam se da ce biti jos ovakvog materijala.
A Marylin Monroe nisam bezveze naveo,jer njezina smrt ce uvijek bila pod velikim upitnikom,a i sama veza sa JFK-om je dovoljno intrigantna.
Kazu da su je uklonili zato sto joj je Kennedy dosta rekao i da je znala previse.
Ona je ubrzo umrla,a svi znamo sta je se Kennedyu dogodilo.
I da,cinjenica je da bankari vladaju svijetom.
I to sam cuo previse puta.
Keep walking.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 nov 2013, 19:47

De facto, naletih pa da podjelim
slika

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 18 nov 2013, 19:56

samo njih dvojica nisu bili masoni od svih američkih predsjednika
Pustiću sunce da topi ljubav!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 nov 2013, 20:13

Zakuhava se lagano tema.

Oni Kinezi nesto kriju u vlastitim piramidama jer ne daju nikom da im pridje blizu.

S druge strane citava prica oko 11.09 je glupost i samo glup covjek jos vjeruje da su teroristi izvrsili taj napad.
Ni jedna americka teorija ne drzi vodu a i zakoni fizike to ruse.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 18 nov 2013, 20:14

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Sve rečeno.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 nov 2013, 20:16

moj uzor-S.G je napisao/la:
+1
Ja sam nesto citao kao da je ubijen jer je znao neke stvari koje do tada nisu bile pojmljive. Nadam se da ce nam neko i to pojasnit :)
Da se nadovežem... Slušao sam na TV-u neku priču da je NT izjavljivao da je dobivao signale ili poruke od vanzemaljaca, koje su mu bile "zvijezda vodilja" za svoja vlastita otkrića i izume. Naravno, Amerikanci ga tada proglasiše ludim. :mrgreen: Inače, Teslu smatram jednom od najkontroverznijih osoba u ljudskoj historiji. Nemoguće da je postigao sve one stvari bez nečije pomoći. :twisted:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 nov 2013, 20:20

Al ipak pola izuma su mu ukradeni, i ostali naučnici su preuzeli njegove zasluge

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 nov 2013, 20:21

dosta price, dajte dokumentarce o tesli :mrgreen:

[youtube][/youtube]

ovo ima ako neko nije gledao :D

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 18 nov 2013, 20:23

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Evo na ovom linku ima bruka dokumentaraca, samo malo skrolajte dole
http://www.geoengineeringwatch.org/niko ... nge-reply/" onclick="window.open(this.href);return false;
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 18 nov 2013, 20:27

Sto se tice 11. septembra evo jedan BBC dokumentarac vezan za taj slucaj.
Na njemu su paralelno prikazane obe strane medalje,a oni sami (BBC) su pustili da gledaoci sami odluce jel zavjera u pitanju ili ne.
Dosta zanimljivih stvari za koje nisam znao sam vidio ovdje:

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.