NK Široki Brijeg

Imp
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Imp » 06 jan 2010, 16:56

sad cemo vidit kako ce se dokazat,nadam se da nece biti corak

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 jan 2010, 17:10

Imp je napisao/la:sad cemo vidit kako ce se dokazat,nadam se da nece biti corak
Ma **** ga, takav rizik uvijek postoji neki igraci igraju bolje u nekim manjim klubovima a konkretno kod ovih juznoamerikanaca je problem i u velikim klubovima nostalgija ovo ono, pa sam njihov temperament otprilike kolko sam upratio siroki je imao/ nemao srece sa ovim strancima omjer je negdje pola pola.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 06 jan 2010, 17:42

taj menadžer je rekao da ce biti najbolji igrac u ovoj ligi... ima da vidimo... a cuj rizik je nesto cega ima u svemu...to je neizbjezno,a ovaj ce imati ce dosta vremena za prilagodbu...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 jan 2010, 19:05

Pogodio je za Vareu, vidjeti cemo hoce li pogoditi za Asencia. Al je momak klubova promijenio e. :lol:
Bolje riskirati sa ovakvima nego dovoditi istrosene ili preskupe igrace iz okoline. Apsolutno podrzavam. Starosjedioci plus nasi momci plus stranci, i imas projekt zvan Široki Brijeg koji gura najbolje u ovoj ligi.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 jan 2010, 19:16

slikaslika

Karačić si u 2010. poželio europski iskorak

Nova je godina pred Tonija Karačića i njegove igrače donijela i nove izazove. Šef struke na Pecari poželio si je osvajanje naslova, no ima i jednu posebnu želju.
Naravno, kada pobjeđujete i prvi ste, promjena vam odmah ne pada na pamet kao mjera poboljšanja, no Karačić je svjestan da prvo mjesto jesenas nije izboreno jednom šetnjom kroz prvenstvo. Stoga, od eventualnih promjena ne bježi ni u kojem smislu.

- Iskreno, kada si prvi, malo je ružno reći da bi nešto mijenjao, ali stvar je u tomu u kojem smjeru želi ići klub. Daleko od toga da je jesenski dio prvenstva bio savršenstvo, nismo se prošetali, što je važno istaknuti, bio je njegov prvi komentar. Prema njegovom mišljenju, ključ leži u Europi.
- Nekako su naši izlasci u Europu postali stereotip. Bez obzira koliko je to sve za pohvalu, upravo zato bih u dogledno vrijeme volio napraviti korak dalje, a do sada smo redovito prolazili prvo pretkolo. Naravno, za to se moraju poklopiti uvjeti. Europska liga nije tako daleko ni za nas, ni za ostale klubove iz BiH koji redovito izlaze u Europu. Imamo kvalitetu, uz malo sreće nije to tako nedostižno.

Sarajevo najozbiljniji protivnik

Široki u drugi dio prvenstva ulazi s prve pozicije, a pritisak je veći time što je Borac samo bod iza. Karačić vidi i dobre i loše strane pozicije u kojoj se nalazi sa svojim igračima.

- Naravno da je drukčije kada ostvariš sve rezultate koje smo ostvarili. Otežavajuća okolnost je da svi protiv tebe imaju veći motiv, ali opet to ti govori da si netko i nešto. Prvo mjesto ima svoje prednosti – igrači imaju veće samopouzdanje, jer svjesni su svoje kvalitete...
Što konkurencija misli o njima, Karačića posebice i ne zanima, no zna da prvih pet-šest klubova iz pratnje jedva čeka njegov kiks. Posebno će, prema njemu, opasno biti Sarajevo, jer Borac, kako smatra, i dalje nije dovoljno jak.
- U principu, Borac nikada nije bio u ovoj poziciji da se bori za prvo mjesto i pozicije koje vode u Europu. Uvijek su izu pozadine lovili bolji plasman. Kroz medije sam vidio da imaju i određenih problema u klubu, ali oni to sada negiraju. Ne znam. Ja prednost od naše konkurencije dajem Sarajevu. Nisu puno mijenjali i imaju tu stabilnost. Naravno i ostali koji su tu, Velež, Zrinjski i Željo iskoristit će svaki naš pogrešan korak.

Utakmice sa Šibenikom, Lučkim...

Okvirno je Karačić planirao odigravanje sedam pripremnih utakmica u pripremama. Prvi termin, za sada bez protivnika, bit će 30. siječnja. Nakon toga slijedi 11. izdanje Šuškovog memorijala (5., 6. i 7. veljače), čiji su gosti Međimurje, Cibalia i Vukovar, a to za Široki znači dvije utakmice. Sljedeći protivnik uskočit će 10. veljače, slijede Šibenik (13. veljače) i Lučko Marijana Vlaka (16 veljače). Još jedna utakmica igrat će se 20. veljače. Što se tiče destinacije sedmodnevnih priprema, najvjerojatnije će to biti Makarska i novi Hotel Osejava u kojem se za predstojeći EP u rukometu priprema hrvatska reprezentacija.

Novi Argentinac Asencio igrao s Ortegom!

Veliko ime argentinskog nogometa Ariel Ortega vam je poznato, zar ne? A Refuerzo Hugo Martin Asencio? E to je već teži slučaj. Ovaj nepoznati dolazi u Široki Brijeg, i u mlađim danima (rođen je 1982.) zajedno je igrao s Ortegom u River Plateu. Što to znači? Karačić pojašnjava: Gledao sam njegov DVD i zaista izgleda dobro. Ima dobre reference, iskusan je veznjak, ali to ne mora ništa značiti. Najbolji primjer za to je Dinamo u kojem su neka skupa pojačanja bili najveći promašaji.
Ime druge pridošlice, izvjesnog brazilskog defanzivnije orijentiranog i mlađeg veznjaka još nije poznato, no sasvim je izvjesno da će njih dvojica biti prva dva novaka zimskog prijelaznog roka.

dnevni-list.ba
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 jan 2010, 02:34

Kevin je napisao/la:vidit cemo kakav ce biti..mora se dokazat...igra u vezi..ovoga je doveo Vladušić, menadžer od varee, kaže da je dobar,pa ćemo da vidimo..

tu je trenutno i jedan brazilac, ovaj igra više na defanzivnoj veznoj poziciji..

kao što sam rekao brazilijanac i Argentijanac.... :lol: :lol:

vidit ćemo da li će biti još popuna, vjerojatno ne..ali ko će znat...
Argentinijanac bolan. :)
...Život za Široki...

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 07 jan 2010, 13:09

I taj novi Argentinac je igrao sa Vareom zajedno
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 07 jan 2010, 13:52

ŠB_Fidelis je napisao/la: Što konkurencija misli o njima, Karačića posebice i ne zanima, no zna da prvih pet-šest klubova iz pratnje jedva čeka njegov kiks. Posebno će, prema njemu, opasno biti Sarajevo, jer Borac, kako smatra, i dalje nije dovoljno jak.
- U principu,Borac nikada nije bio u ovoj poziciji da se bori za prvo mjesto i pozicije koje vode u Europu. Uvijek su izu pozadine lovili bolji plasman. Kroz medije sam vidio da imaju i određenih problema u klubu, ali oni to sada negiraju. Ne znam. Ja prednost od naše konkurencije dajem Sarajevu. Nisu puno mijenjali i imaju tu stabilnost. Naravno i ostali koji su tu, Velež, Zrinjski i Željo iskoristit će svaki naš pogrešan korak.

O ovome bi se dalo diskutovati.Kad se uzme u obzir da smo vas pobjedili u prvenstvu,i izbacili iz kupa,s tim da smo dva puta pobijedili,i remizirali na Pecari,ne bi se bas slozio sa ovom izjavo.A isto tako,sada smo doveli jos par dobrih pojacanja,i jos igraca treba da dodje...Vidjecemo sta ce na kraju biti! ;)
Treci put castimo

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 07 jan 2010, 15:19

ja isto mislim da je mozda malo to bilo ispeci pa reci, ali ako on tako kaze ima da tako bude :D
19 - ђ - 11

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 jan 2010, 16:27

tatamata je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la: Što konkurencija misli o njima, Karačića posebice i ne zanima, no zna da prvih pet-šest klubova iz pratnje jedva čeka njegov kiks. Posebno će, prema njemu, opasno biti Sarajevo, jer Borac, kako smatra, i dalje nije dovoljno jak.
- U principu,Borac nikada nije bio u ovoj poziciji da se bori za prvo mjesto i pozicije koje vode u Europu. Uvijek su izu pozadine lovili bolji plasman. Kroz medije sam vidio da imaju i određenih problema u klubu, ali oni to sada negiraju. Ne znam. Ja prednost od naše konkurencije dajem Sarajevu. Nisu puno mijenjali i imaju tu stabilnost. Naravno i ostali koji su tu, Velež, Zrinjski i Željo iskoristit će svaki naš pogrešan korak.

O ovome bi se dalo diskutovati.Kad se uzme u obzir da smo vas pobjedili u prvenstvu,i izbacili iz kupa,s tim da smo dva puta pobijedili,i remizirali na Pecari,ne bi se bas slozio sa ovom izjavo.A isto tako,sada smo doveli jos par dobrih pojacanja,i jos igraca treba da dodje...Vidjecemo sta ce na kraju biti! ;)

To sve stoji, medjutim, Široki je uglavnom dobro igrao te utakmice nakon sto je usao u neku formu i morao je bar jednu dobiti, u uzvratu kupa jednostavno nije imao srece jer vam je golman bio igrac utakmice i nasi promasaji, no nema veze, to ne umanjuje Borcev uspjeh, a nama je to jedno opterecenje manje.
Karacic misli vjerojatno na to da Borac nema taj kontinuitet i da nema iskustvo osvajanja naslova jos uvijek u ovoj ligi. Cast Borcu i odlicnim izdanjima, ali ja sam jos sredinom jesenskog dijela govorio da je Sarajevo nas najveci konkurent, kao i uvijek, tako da se i sad slazem sa ovom izjavom. A sta ce biti, to je naravno druga stvar.
...Život za Široki...

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 07 jan 2010, 16:37

Barney Stinson je napisao/la:ja isto mislim da je mozda malo to bilo ispeci pa reci, ali ako on tako kaze ima da tako bude :D
Hehe malo si se pogresno izrazio,mislim da nije bilo ispeci pa reci,a trebalo je! :mrgreen: Salu na stranu mislim da ce ova sezona biti najzanimljija...Puno je putnika,a malo sjedista! :mrgreen:
ŠB_Fidelis je napisao/la: To sve stoji, medjutim, Široki je uglavnom dobro igrao te utakmice nakon sto je usao u neku formu i morao je bar jednu dobiti, u uzvratu kupa jednostavno nije imao srece jer vam je golman bio igrac utakmice i nasi promasaji, no nema veze, to ne umanjuje Borcev uspjeh, a nama je to jedno opterecenje manje.
Karacic misli vjerojatno na to da Borac nema taj kontinuitet i da nema iskustvo osvajanja naslova jos uvijek u ovoj ligi. Cast Borcu i odlicnim izdanjima, ali ja sam jos sredinom jesenskog dijela govorio da je Sarajevo nas najveci konkurent, kao i uvijek, tako da se i sad slazem sa ovom izjavom. A sta ce biti, to je naravno druga stvar.
Dobro naravno da je Borac,moze se reci,iznenadjenje prvenstva,i da za razliku od Sarajeva i Zrinjskog,nije imao evropskih avantura,niti se ikad do prije prosle sezone nasao u prilici da se ugura medju kandidate za Evropu,pa cak i za titulu.Medjutim,gledajuci ekipu,a i rezultate,kao i cinjenicu da nam je Evropa prosle sezone izmakla za dlaku...Mislim da ove sezone nece biti zezanja!Cvrsto vjerujem da Borac ima ekipu,koja je zajedno sa Sirokim i Sarajevom sami vrh!Pogotovo kad se vide pojacanja koja se dovode...Tako da kao sto sam rekao,bice gusto! :mrgreen:
Treci put castimo

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 07 jan 2010, 20:20

i najboljim se događa da pogrijese :mrgreen: :mrgreen: skuzio si ti sto sam htio reci, pametan si :D
19 - ђ - 11

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jan 2010, 18:10

Na Pecari sve življe

Kao i obično, par dana prije službenog početka priprema živne sve oko Pecare. Niti ova godina nije izuzetak. Pojedini igrači su se već vratili sa odmora, pojedini se tek očekuju, a sa zanimanjem se prati i razvoj pregovora oko novih imena. O tome nešto kasnije.

Za sada se zna da da pripreme počinju 10.01.2010. prozivkom u 10:00h. Široki će na početku koristiti svoje trening terene (pripremni kamp na Mostarskom Blatu te GSD Pecara), a nastavak priprema će se odraditi najvjerovatnije u Makarskoj iako se kombiniralo i sa Turskim destinacijama.

Prve ogledne utakmice bit će na Memorijalu Gojka Šuška 05-07.veljače 2010., na kojem osim N.K. Široki Brijeg nastupaju Vukovar, Međimurje i Cibalija. Protivnik za 10. veljače se još dogovara a potom se 13. veljače 2010. igra sa Šibenikom, a 16. veljače 2010. sa ekipom Lučko.

Refuerzo Hugo Martin Asencio (1982.) je novo ime u Širokom, dolazi iz Argentine i po vokaciji je vezni igrač. Ima odlične preporuke, ali se tek treba dokazati kroz pripremno razdoblje. Očekuje se dolazak još par igrača.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jan 2010, 18:40

Nakon Argentinca, na Pecaru stiže i novi Brazilac

Najmanje još jedan novi igrač naći će se u ponedjeljak na prozivci trenera Širokog Brijega Tonija Karačića. Riječ je o 22-godišnjem brazilskom defanzivnom veznjaku koji bi u Široki trebao doći prije ponedjeljka.

"Da, on stiže, za ostale naše Brazilce zapravo i ne znamo, jer letovi se često poremete'', rekao je za Dnevni list predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić, dodavši kako uz tog igrača i iskusnog argentinskog veznjaka Huga Martina Asencia na Pecaru možda više neće stići niti jedno drugo novo ime.

- ''Nema potrebe za tim, uz dva igrača koji nam dolaze može uskočiti eventualno samo neko pravo pojačanje''.

Pojasnio je prvi čovjek Širokog da je cilj kluba zadržati jesenski kadar i da je na tom planu Široki za sada uspješan.

- ''Bilo je ponuda za Vareu i Mišića. Čak to nisu bile loše ponude, međutim ti igrači nisu na prodaju, želimo ih zadržati''.

Ono što se po pitanju rješavanja igračke križaljke također događalo proteklih dana, vezano je za mlade igrače koji sjedenjem na klupi sigurno neće dobiti na iskustvu.

Mario Pinjuh i Tomić posuđeni su u GOŠK, Miloš i Soldo u Imotski, a Ćorić će ipak ostati s prvim timom budući da je odlaskom Križanovića pozicija lijevog beka ostala samo na Brazilcu Diogu.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 08 jan 2010, 19:23

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nakon Argentinca, na Pecaru stiže i novi Brazilac

Najmanje još jedan novi igrač naći će se u ponedjeljak na prozivci trenera Širokog Brijega Tonija Karačića. Riječ je o 22-godišnjem brazilskom defanzivnom veznjaku koji bi u Široki trebao doći prije ponedjeljka.

"Da, on stiže, za ostale naše Brazilce zapravo i ne znamo, jer letovi se često poremete'', rekao je za Dnevni list predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić, dodavši kako uz tog igrača i iskusnog argentinskog veznjaka Huga Martina Asencia na Pecaru možda više neće stići niti jedno drugo novo ime.

- ''Nema potrebe za tim, uz dva igrača koji nam dolaze može uskočiti eventualno samo neko pravo pojačanje''.

Pojasnio je prvi čovjek Širokog da je cilj kluba zadržati jesenski kadar i da je na tom planu Široki za sada uspješan.

- ''Bilo je ponuda za Vareu i Mišića. Čak to nisu bile loše ponude, međutim ti igrači nisu na prodaju, želimo ih zadržati''.

Ono što se po pitanju rješavanja igračke križaljke također događalo proteklih dana, vezano je za mlade igrače koji sjedenjem na klupi sigurno neće dobiti na iskustvu.

Mario Pinjuh i Tomić posuđeni su u GOŠK, Miloš i Soldo u Imotski, a Ćorić će ipak ostati s prvim timom budući da je odlaskom Križanovića pozicija lijevog beka ostala samo na Brazilcu Diogu.
pogreška ...desnom boku...ovo mi se jako sviđa..da je Ćorić ostao jao zamjena Diogu..Ćorić je dobar igrač...

a ovo je jako bitno..i svaka čast:
''Bilo je ponuda za Vareu i Mišića. Čak to nisu bile loše ponude, međutim ti igrači nisu na prodaju, želimo ih zadržati''.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 09 jan 2010, 15:41

je li moguće da je ovi brazilac što je došao nastupio i za brazilsku reprezentaciju do 18 god,bar sam to na wikipedii pročito ako me dobro sluzi engleski,luciano xavier lisboa o njemu se radi

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 09 jan 2010, 18:34

ako je to taj onda ima 1 nastup za brazilsku U18 rep...
19 - ђ - 11

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 10 jan 2010, 11:53

Onda mora da je kvalitetan igrac
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 10 jan 2010, 12:43

jesam navijač širokog ali opet mi nije jasno,kako imamo puno veznih igraca a to nam je najbolji dio ekipe,obrana nam šteka a ne dovodimo branice,većinom nam veznjaci daju golove ne dovodi se napadač,vezni red nam je najbolji u ligi a pored tog se dovodi jedan iskusan argentinac i dobar brazilac,uz oporavljene kožula(reprezentativac do 21)i ljubića,neznam to je meni nagomilavanje igraca 10 igraca u vezi a od tog njih bar 5-6 su odlicni igraci,dok su u obrani teške rupe,jest da ima konkurencije ali meni će bit žao da npr jure ivanković jednu utakmicu ne odigra dobro i bit će izbacen iz sastava,dok za trupinu topiča u obrani i nemamo zamjenu...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 10 jan 2010, 12:48

a jbga ovu polusezonu ne moze se jos do kraja racunati na kožula, jbga teska je to ozljeda(ili bolje receno bolest) koja je bila u njega... sada ovu polusezonu on neka dobiva po 10-15 min pa ako treba neka i uskoci u prvi sastav ali bas da se na njega moze racunati ne vjerujem...
19 - ђ - 11

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: MostarNeretva, Noke995, Pact1921, successminator, Zaboljesutra i 42 gosta.