Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

moj uzor-S.G
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la moj uzor-S.G » 18 nov 2013, 22:40

Neutral je napisao/la:Kako ti je jak izvor. Ja sam mislio da ovdje pišemo o tajnoj organizaciji koja postoji vijekovima, a sve njene tajne su otkrivene u jednoj knjizi sa jednom rečenicom, impresivno.

@ moj uzor-S.G
[youtube][/youtube]
Ugalavnom imaš nekoliko klipova kako ga otvoreno napadan Imran Hosein :)
Ovo mi je uveliko povecalo zainteresovanost da se malo posvetim istrazivanju ovoga. Ali ovdje nema nista konkretno za tu knjigu teoriju evolucije u kojoj je Harun Jahja nepobitnim argumentima pobija to misljenje.
A za ovo ostalo o cemu se govori u navedenom klipu je jako, jako interesantno i pokusacu da nadjem jos materijala na ovu tematiku :)
ZZ

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 18 nov 2013, 22:41

secer je napisao/la:
Dex je napisao/la:Zna se da su maye oslabile zbog suša koje su skoro uništile civilizaciju 8-)
bas sam gledo neki dokumentarac o njima. helem, dosli su do zakljucka da ih je syebala susa.
mnogi su umrli a ostali emigrirali.
sad, ne rekose gdje su izbjegli, al ja mislim da su u njemacku :mrgreen:
jes jes sad su ti oni u Minkenu :lol:
Pustiću sunce da topi ljubav!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 nov 2013, 22:42

Sad su u Domuzu ja mislim :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 nov 2013, 22:45

@moj uzor-S.G

Nemam ja ništa protiv njega, nisam mu čitao knjigu tako da ne želim suditi o nečemu što nisam držao u svojim rukama iako sam imao dosta njegovih knjiga na pc-u, ali jednostavno ne mogu na taj način nešto čitati.

Kada nešto gledaš, čitaj, uvijek gledaj recezente, kasnije saslušaj još nekoliko strana. Ovo su delikatne teme, tako da treba u njih uvijek sa dozom opreza ulaziti.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 18 nov 2013, 22:46

Najveca svjetska misterija je to sto potrosim 1000 maraka mjesecno a zaradim 600. Kako ? :-?
FORZA MARŠAL !!!

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 18 nov 2013, 23:05

@Lillard eto sad mozes i ovo, meni jos zanimljivije.

[youtube][/youtube]
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 19 nov 2013, 00:06

Da se i ja malo ukljucim na ovu temu. Logicno da su Amerikanci trazili samo razlog da napadnu onog ko im smeta, a cesto su znali i nastimati ratove u Evropi, kako bi prodavali oruzje i na taj nacin se obogacivali. Negdje sam procitao da ni u jednom ratu nije bitno ko ce pobjediti vec ko ce vise zaraditi.

9/11 samo lud covjek moze vjerovat da su to teroristi uradili. Terorizam je izmisljen pojam da bi se lakse rijesile ove drzave tipa Palestina... itd

Amerikanci su namejstili i raspad Yuge i svima bih preporucio da pogledaju ovaj film na temu Yuge, msm da je to nesto sto bi nas s ovog prostora trebalo najvise zanimati :
[youtube][/youtube]
Vanzemaljci, piramide i neke ostale misterije sto ste spominjali zaista je tesko pojasniti jer nemamo relvantnih prikaza da dokazemo nesto.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 19 nov 2013, 00:40

Gusteri su nas otjerali sa Mjeseca.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 nov 2013, 00:45

Zar ova tema nije imala 4 stranice kad sam ja otišao na trening? :lol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 nov 2013, 00:49

" onclick="window.open(this.href);return false;

dokumentarac je bez prevoda.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 19 nov 2013, 01:05

Nije mi jasno zasto ste se uhvatili tih reptila kada postoje mnogo zanimljivije i veoma moguce teorije zavjere...

Sto se tice vaznemljaca... slika :mrgreen: :mrgreen:

Svaka zvijezda ima minimalno 10ak planeta. U Mlijecnom putu, nasem saszijezdju, postoji izmedju 200-400 milijardi zvijezda... Dodaj isti toliki broj milijardi sazvijezdja u svemiru i dobijemo broj planeta koji je nemoguce i zamisliti i da medju svima njima samo zemlja ima razvijen zivot?
E sada, da su oni toliko tehnoloski razvijeni da bi uspijeli savladati svemirski put i doci do zemlje licno mislim da bi im mi bili samo usputna stanica. Zemlja je mala planeta sa bicima koji nisu daleko odmakla od pocetka i mislim da mi nismo vrijedni paznje tamo neke druge civilizacije...

Ali ono sto je zanimljivo... Kako to da je smo mi u 20 vijeku napredovali (pre svega tehnoloski) vise nego zadnjih 2000 godina??? Pa usli smo u 20 vijek sa konjskom zapregom a izasli sa supersonicnim avionima i mobilnim telefonima... Koliko se stvari brze razvijaju brze u manjem perodu nego danas... Pa od vatre do tocka su prosle hiljade godina! Onda od bronzanih i gvozdenih maceva isto hiljade do pojave pusaka... A u zadnjih 100 godina od prvog mitraljeza do bespilotnih letjelica itd...
Sta je razlog ovako naglog napretka? Dali smo imali neciju pomoc? :D :D
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Kurbla

Post Postao/la Kurbla » 19 nov 2013, 01:11

hodža je napisao/la:Najveca svjetska misterija je to sto potrosim 1000 maraka mjesecno a zaradim 600. Kako ? :-?
Ocigledno da si bio stedljiv u mladosti :mrgreen:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 nov 2013, 01:12

http://www.youtube.com/user/AAArchiveAliens" onclick="window.open(this.href);return false;
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 19 nov 2013, 01:20

Kawhi je napisao/la:Zar ova tema nije imala 4 stranice kad sam ja otišao na trening? :lol:
Tema je pravo zanimljiva :)
ZZ

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 19 nov 2013, 01:27

Ako me nesto plasi, to su ove banke.
Pohlepni Zidovi koji vuku poteze iza kulisa i koji posjeduju te banke.

Svijet koji je spao na najnizi moralni nivo.
Vlade najvecih drzava svijeta koje su takodjer samo marionete onih pravih šefova.
Mudri ljudi koji su pomocu genijalnih taktika obmane uspjeli staviti narod i njihov novac pod svoju kontrolu.

Vecina nije ni svjesna koliko smo beznacajni i bezuticajni pod njihovim monopolom, i da njihova glad / pohlepa za jos ( bilo novca ili moci ) nikad nece biti u potpunosti zasicena.

Postali su najbogatiji pazljivo osmisljenim planovima koji su prekomplikovani za shvatiti obicnom covjeku.
Sad ne znam koliko je to misterija, kad svi znaju da su najbogatiji. :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 19 nov 2013, 01:46

Odlična tema, nemojte je usrati pričom o religiji :!:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 19 nov 2013, 01:58

secer je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Tačnije sivi. :mrgreen:
ma je l´ to stvarno vjerujes da postoje vanzemaljci :? :mrgreen:
et, dosli, napravili sebi kuce (piramide) i zivjeli sretno dok ih nije pocero vil smit.
:lol: :lol:

Šećko kralju. :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 19 nov 2013, 07:56

hoshafka je napisao/la:jes jes sad su ti oni u Minkenu
i igraju atomski fudbal kakvog svijet nije vidio. 8-)
osim toga, sve neka spanska prezimena (haman pospanjene maje, inke, asteci i ostale egzote), kao sto su: martinez, gomez il (ko)hones. :mrgreen:
Dex je napisao/la:Sad su u Domuzu ja mislim :lol:
cut ti tam. :mrgreen:

vrnimo se na temu...
bilo mi je zanimljivo citat tekstove o tesli.
sad, ako je u tekstovima samo po istine, mozemo reci da se radilo o najgenijalnijem naucniku kojeg je svijet vidio.
ps.
pogledao sam par imranovih predavanja gdje govori o trenutnoj situaciji na svijetu i kako je do iste doslo.
recimo da je bilo par zanimljivih stvarcica.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 nov 2013, 09:25

Te kamene kugle su monoliti. Bio je o njima dokumentarac na Historyju, baš Osmanagić govorio o njima u okolini Banjaluke, Zavidovića... Misli se da su imale neke veze s vanzemaljcima, da su putem njih uspostavljali komunikaciju itd. jer ih svugdje po svijetu. :roll:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 nov 2013, 10:53

BadrHari je napisao/la:Ako me nesto plasi, to su ove banke.
Pohlepni Zidovi koji vuku poteze iza kulisa i koji posjeduju te banke.

Svijet koji je spao na najnizi moralni nivo.
Vlade najvecih drzava svijeta koje su takodjer samo marionete onih pravih šefova.
Mudri ljudi koji su pomocu genijalnih taktika obmane uspjeli staviti narod i njihov novac pod svoju kontrolu.

Vecina nije ni svjesna koliko smo beznacajni i bezuticajni pod njihovim monopolom, i da njihova glad / pohlepa za jos ( bilo novca ili moci ) nikad nece biti u potpunosti zasicena.

Postali su najbogatiji pazljivo osmisljenim planovima koji su prekomplikovani za shvatiti obicnom covjeku.
Sad ne znam koliko je to misterija, kad svi znaju da su najbogatiji. :mrgreen:
sta te ima banka plasiti, kao pojedinca, ukoliko znas koje su ti mogucnosti i ukoliko se ne zaduzis kao kreten bez ikakvoga razloga da bi zivio zivot koji ne mozes onda nemas apsolutno nikakvih problema, to je bar jasno kao dan, ostavi na stranu price ovih sto se zale mahom su to ljudi koji imaju spilove kreditnih kartica i hipoteke na sve moguce i nemoguce koji imaju prihode u dvocifrenom broju manje od rashoda, ne ide to tako, mislim ide kada si glup pa onda dobijes kartonsku kutiju i mjesto ispod nekog mosta
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 4 gosta.