A svjetska banka kontrolise to, ako ti treba novac onda ti ga napravi i kaze da si im duzan
Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Najveće svjetske misterije
Ali kao drzava je nemoguce da se ne zaduzis u svjetskoj banci, samim tim su i gradjani te drzave duzni svjetskoj banci. Svaki gradjan BIH je trenutno duzan 2000-3000 KM i beba koja se rodi. A dug vracamo narednih 35 godina..
A svjetska banka kontrolise to, ako ti treba novac onda ti ga napravi i kaze da si im duzan
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 nov 2013, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.
Osim Turske, zato i mrze Erdoana i htjeli su da ga skinu sa vlasti. Sreća bezuspješno.tuzlak1987 je napisao/la:Ali kao drzava je nemoguce da se ne zaduzis u svjetskoj banci, samim tim su i gradjani te drzave duzni svjetskoj banci. Svaki gradjan BIH je trenutno duzan 2000 KM i beba koja se rodi.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
apsolutno ali to tokom zivota tebe kao individuu ne tangira ni najmanje vjeruj mi, to je samo jedan podatak i statistika da bi pokazali stanje drzave a ne bukvalno svakog covjeka, zaduzen si onoliko koliko sam otvoris racun i banci i odes u minus
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne djeluje kao na jedinku slozit cu se, djeluje kao na drustvo. Mi sa dugom od 7 milijardi nikad necemo biti sposobni da napravimo nesto svoje i da dignemo nivo zivota vec cemo uvijek zavisiti od drugih 
ma sta me briga za drzavu, neka je meni dobro
sam o sebi ovisis, bitno je samo pametno odigrati
Na ono gore za vanzemaljce, ja lično smatram da je zemlja još neprimjetna, nismo istražili ništa, osim naše galaksije, kada pošaljemo brodove van naše galaksije onda ćemo postat glasni, ala dovoljno vidljivi za ostale koje žive van naše galaksije
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Banke i jesu zlo, posebno naivnog bosanskohercegovačkog čovjeka. Ne može sačekati da od plate nešto kupi, da štedi par mjeseci nego hoće odmah gotovine. Upravo radi toga upada u zamku kredita gdje on počinje sa kukanjem da se nema para.
Kao država smo u dugu kao što neko već reče. Upravo radi naših "ekonomista" kojih imamo za izvoza, a te odluke u vladi najmanje donose ekonomisti. Bitno je da njima plata legne svakog mjeseca, a to što nećemo izaći nikad iz duga je nebitno, neka je njima dobro.
Novac upravlja svijetom. Još od srednjeg vijeka Vatikan, Papinska država je htjela osnovati svoju globalnu banku sa kojom bi upravljali ostalim bankama. Upravo u tom segmentu su ih kasnije pretekli židovi koji, kao što sam već ranije rekao upravljaju novcem i svim većim i značajnijim firmama na svijetu.
Drevni vanzemaljici kao serija ima dobrih stvari, ali općenito je glupa i samo pusta nagađanja. Preporučio bi knjigu od Stephen-a Hawking-a sa nazivom kratka povijest vremena izadata 1988 godine. Malo je teška za čitati ali je odlična.
Kao država smo u dugu kao što neko već reče. Upravo radi naših "ekonomista" kojih imamo za izvoza, a te odluke u vladi najmanje donose ekonomisti. Bitno je da njima plata legne svakog mjeseca, a to što nećemo izaći nikad iz duga je nebitno, neka je njima dobro.
Novac upravlja svijetom. Još od srednjeg vijeka Vatikan, Papinska država je htjela osnovati svoju globalnu banku sa kojom bi upravljali ostalim bankama. Upravo u tom segmentu su ih kasnije pretekli židovi koji, kao što sam već ranije rekao upravljaju novcem i svim većim i značajnijim firmama na svijetu.
Drevni vanzemaljici kao serija ima dobrih stvari, ali općenito je glupa i samo pusta nagađanja. Preporučio bi knjigu od Stephen-a Hawking-a sa nazivom kratka povijest vremena izadata 1988 godine. Malo je teška za čitati ali je odlična.
- samo_lijevo
- Kontakt:
NIje to jedini pokazatelj .Sto se tice MMF-a Turska je bila zaduzena ali je uspjela vratiti dug.Sada ona daje kredit MMF-u.Henderson je napisao/la:Osim Turske, zato i mrze Erdoana i htjeli su da ga skinu sa vlasti. Sreća bezuspješno.tuzlak1987 je napisao/la:Ali kao drzava je nemoguce da se ne zaduzis u svjetskoj banci, samim tim su i gradjani te drzave duzni svjetskoj banci. Svaki gradjan BIH je trenutno duzan 2000 KM i beba koja se rodi.
a vidi zelenila u Africi i B.Istoku,sada i prije par godina.
http://www.economist.com/content/global ... ock?page=6" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 19 nov 2013, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
http://www.nacional.hr/clanak/119309/pl ... i-goli-kes

Nećemo o religiji, to je zabranjeno na ovom forumu iako je pitanje jako zanimljivo.
Nećemo o religiji, to je zabranjeno na ovom forumu iako je pitanje jako zanimljivo.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Nadam se da ce se oglasit admin i dati nam zeleno svjetlo da diskutujemo o ovoj temiNeutral je napisao/la:http://www.nacional.hr/clanak/119309/pl ... i-goli-kes
ZZ
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne, i okanite se religioznih tema, eno vam (pogotovo u BiH) dzamija, crkvi i sinagoga pa tamo o tome slobodno, kvarite temu bezveze. 
...Život za Široki...
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Jeste, ali kada odes u takve objekte svi dijele isto misljenje. Ovdje se ljudi razlikuju, iznose svoja misljenja i jako je zanimljivo vidjeti sta suprotna strana ima za reci u svoju odbranuŠB_Fidelis je napisao/la:Ne, i okanite se religioznih tema, eno vam (pogotovo u BiH) dzamija, crkvi i sinagoga pa tamo o tome slobodno, kvarite temu bezveze.
ZZ
Vanzemaljci nam poslali Teslu da nas loma pogura. Kad pogledaš njegove izume oni su izvan njegovog vremena, iznad i sadašnjeg vremena. Sumnjiv mi je pravoGunner4 je napisao/la: Ali ono sto je zanimljivo... Kako to da je smo mi u 20 vijeku napredovali (pre svega tehnoloski) vise nego zadnjih 2000 godina??? Pa usli smo u 20 vijek sa konjskom zapregom a izasli sa supersonicnim avionima i mobilnim telefonima... Koliko se stvari brze razvijaju brze u manjem perodu nego danas... Pa od vatre do tocka su prosle hiljade godina! Onda od bronzanih i gvozdenih maceva isto hiljade do pojave pusaka... A u zadnjih 100 godina od prvog mitraljeza do bespilotnih letjelica itd...
Sta je razlog ovako naglog napretka? Dali smo imali neciju pomoc?![]()
@moj uzor-S.G
Pa kakva je to misterija, to je samo religijska ideologija o postanku života i njegovom kraju. Smatram da nije za ove teme.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa u redu, nemam JA osobno nista protiv bilo kakve rasprave o bilo cemu na razini argumentacije i uljudnosti, kulture, al sta ces ti o tome pricati kad bi ti doslo 15 indoktriniziranih likova koji gone svoje sve i da nisu u pravu i kvare temu nekakvim ismijavanjima ili prisvajanjem religiozne ili svjetske istine na temelju vjerovanja. To tako ne moze i iz toga razloga na ovom forumu nije potrebno uopce, steta bi bila da se ugasi tema na racun necega sto je SUBJEKTIVNA stvar svakog pojedinca. I da se razumijemo, kao takva i treba biti.moj uzor-S.G je napisao/la:Jeste, ali kada odes u takve objekte svi dijele isto misljenje. Ovdje se ljudi razlikuju, iznose svoja misljenja i jako je zanimljivo vidjeti sta suprotna strana ima za reci u svoju odbranuŠB_Fidelis je napisao/la:Ne, i okanite se religioznih tema, eno vam (pogotovo u BiH) dzamija, crkvi i sinagoga pa tamo o tome slobodno, kvarite temu bezveze.
...Život za Široki...
+1ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne, i okanite se religioznih tema, eno vam (pogotovo u BiH) dzamija, crkvi i sinagoga pa tamo o tome slobodno, kvarite temu bezveze.
- samo_lijevo
- Kontakt:

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
http://documentaryplus.com/evolution-vs-god/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokumentarac o teoriji evolucije
Dokumentarac o teoriji evolucije
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
ovde sto vise ljudima pises da ne treba pisati o religiji jer tema nece drugo trajati oni sve vise pisu o religiji, stvarno nema smisla i postaje u neku ruku bezobrazno
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.