18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

19risha88
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la 19risha88 » 19 nov 2013, 14:56

eh evo zbog čega sam ja za to da mali Bešić mora igrat u A timu,pametnom dosta... Moze igrat stopera,moze zadnjeg veznog... merak ga gledat " onclick="window.open(this.href);return false;

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 19 nov 2013, 14:59

Utakmica ziva propast akcije nismo napravili,ovakav isstem se vise ne moze igrati ili jedan napadac ide na klupu ili Misimovic koji se ne vidi na terenu po 15-20 min ..Sinocsmo bili uzasno losi..Avdija Vrsajevic :o bolje bi HAjrovic odigrao na beku makar bi ubacio neku loptu u 16m..Kes Kvrzica na kraju sve govori ja ga vise ne bi ni pozvao u reprezentaciju..
Visca i KOlasinac su bili jedino vrijedno pomena..

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2013, 15:04

_dreamer_ je napisao/la:Batko dragi...

Pa sinoc smo 20 minuta igrali sa jednim spicem i sa krilima nakon sto su izasli Vedo i Miske, a usli Hajrovic i Kvrzic, i nisam vidio da smo bili ista bolji u odnosu na igru sa dva spica. I ovo nije prvi put, vise puta je bio slucaj da se Vedo povuce i da udje klasicno desno krilo.

Za def. veznjake se nemas sta buniti, ne mozes izmisliti igraca kojeg nemas. Besic i ostala buranija iz vec navedenih razloga tesko da u ovom momentu mogu dignuti igru na veci nivo. Mozda ces dobiti na malo na trci, ali izgubiti u drugim segmentima i dodje ti ga na isto.

Spas je vjerovatno u Salihovicu na DM-u koji moze kvalitetno igrati na toj poziciji, te u Mujdzi, a obojicu sinoc nismo imali tako da ne znam sta bih mogao u tom kontekstu predbaciti Safetu.
Sinoc, nakon izmjena niko na svijetu nije mogao spoznat kakvu mi formaciju igramo. Odjednom se pojavise tri krilna igraca, sta je igrao Kvrzic, pojma nemam, Hajrovic je, kolko sam ja vidio igrao drugog napadaca. Na kraju opet nismo imali desnog krila jer je Kvrzic igrao u sredini.

Isto se desilo i protiv Slovacke na Bilinom. Nakon 60 minuta Pape uvodi Viscu, Stevanovica i Hajrovica. Nakon toga smo na terenu imali jednog veznog, dva desna i dva lijeva krila.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 nov 2013, 15:06

Pa sinoc smo 20 minuta igrali sa jednim spicem i sa krilima nakon sto su izasli Vedo i Miske, a usli Hajrovic i Kvrzic, i nisam vidio da smo bili ista bolji u odnosu na igru sa dva spica. I ovo nije prvi put, vise puta je bio slucaj da se Vedo povuce i da udje klasicno desno krilo.

Za def. veznjake se nemas sta buniti, ne mozes izmisliti igraca kojeg nemas. Besic i ostala buranija iz vec navedenih razloga tesko da u ovom momentu mogu dignuti igru na veci nivo. Mozda ces dobiti na malo na trci, ali izgubiti u drugim segmentima i dodje ti ga na isto.

Spas je vjerovatno u Salihovicu na DM-u koji moze kvalitetno igrati na toj poziciji, te u Mujdzi, a obojicu sinoc nismo imali tako da ne znam sta bih mogao u tom kontekstu predbaciti Safetu.
Reci da se salis za prve dvije recenice molim te. :lol:

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 19 nov 2013, 15:06

Smijesno je govoriti za Avdiju da je najveci krivac.
S obzirom gdje i kako igra, ako vidimo da igra neprirodnu poziciju u reprezentaciji, momku se nema sta zamjeriti.
Niko nije ni ocekivao da on moze odigrati kao Alves ili Cafu.
Momak se bar trudio, mozda i najvise na terenu, druga je stvar sto nije za tog nivoa.
Da su se Misimovic, Dzeko, Ibisevic, Pjanic trudili kao Avdija sto je sinoc, daleko bi to bolje izgledalo na terenu 100%.
Jedan igrac nikad ne moze biti sam krivac.

Mi realno nemamo kalibar igraca da se nadigravamo sa velikim, dokazano vec vise puta.
Lihtenstajn, Latvia i slicni nisu mjerilo kvaliteta.
Ok, ne ocekujem da budemo bolji od Argentine, ali daj da se bar dostojno suprostavimo.
Mislite da bi recimo Grcka onako prosla kao mi sinoc? A Grcka realno ima losije igrace od nas.
Ljudi znaju koliko mogu i na osnovu toga i igraju.
Ako se nesto radikalno ne promijeni do SP-a, crno nam se pise.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 nov 2013, 15:08

Ima li gdje snimak te Ibiseviceve sanse sa pocetka za nas koji smo se yebavali da Fejsom?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 nov 2013, 15:09

Svakodnevni pljuvači Avdije su kao i obično tu. Da pobijedimo 5:0 opet bi počeli sa pričom da je on kriv. Stoperi su krivi za oba gola, prvi Emir, drugi Ermin.

Argentina je pokazala klasu i bez najboljeg igrača na svijetu. Dobro je, pa smo lagali sami sebe da je šteta što on ne igra.

Igrali smo bez dva prvotimca, Lulića i Salihovića. Mi nemamo tako veliku širinu da možemo tek tako nadoknaditi neki izostanak kao recimo Argentina, Brazil, Njemačka, Španija itd.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 nov 2013, 15:14

pisac je napisao/la:Mislite da bi recimo Grcka onako prosla kao mi sinoc? A Grcka realno ima losije igrace od nas.
Ljudi znaju koliko mogu i na osnovu toga i igraju.
Kao sto neko napisa, glavno je imati muda u fudbalu, primjer Kolasinac sinoc koji se nije bojao nikoga. Covjek ima iskustvo iz BL i LP. Ti Grci imaju 30ak igraca koji imaju veliko iskustvo igrajuci EL i LP svako 2 hefte u kontinuitetu, imaju pobjednicki mentalitet i znaju Ono sto mi ne znamo, zbiti redove!

Ali mi znamo sto oni ne znaju, napadati i stvarati sanse, samo smo po tom pitanju losi od juna mjeseca. Puno nas kosta ne igranje klasicnog defanzivnog veznog, puno bolje igramo kad su Zahirovic/Rahimic tu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 nov 2013, 15:19

Batko je napisao/la:

Reci da se salis za prve dvije recenice molim te. :lol:
Sto ostavljas glupe i djecije komentare kada znam da to nisi? Ako hoces normalno diskutovati onda napisi zbog cega moja tvrdnja nije tacna, a ako neces, zaobidji me u sirokom luku jer se ja ne palim na pubertetske fore.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 19 nov 2013, 15:21

I predtstavljati onu Argentinu od sinoc kao aman zaman ekipu je smijesno.
Za golamana je vjerovatno malo ko i cuo, u odbrani Zabaleta jedini poznat igrac koji igra u jacim ekipama. Otamnedi prosijecan igrac Porta, Fernandez klupa Napolia, Rojo prosjecan igrac u Portugalu.
Sredina bez iti jedne svjetske klase gdje je Maskerano glavni igrac a covjek tri godine igra stopera.
Maxi nije bio neka klasa u Evropi kad je igrao, a odavno je protjeran u Argentinu.
Palacio nista vise od solidnog igraca u groznom Interu.
Di Maria svaka cast, on od svih nabrojanih je jedini blizu svjetskoj klasi.
Napad jedino Aguero, bez Messia, bez Higuaina, Teveza, Levazia.
Od one Argentine sicnoc ima bar 10 boljih reprezentacija (Spanija, Njemacka, Italia, Brazil, Holandija, Belgija, Kolumbija, Urugvaj, Cile...).

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 19 nov 2013, 15:26

Neutral je napisao/la:Svakodnevni pljuvači Avdije su kao i obično tu. Da pobijedimo 5:0 opet bi počeli sa pričom da je on kriv. Stoperi su krivi za oba gola, prvi Emir, drugi Ermin.

Argentina je pokazala klasu i bez najboljeg igrača na svijetu. Dobro je, pa smo lagali sami sebe da je šteta što on ne igra.

Igrali smo bez dva prvotimca, Lulića i Salihovića. Mi nemamo tako veliku širinu da možemo tek tako nadoknaditi neki izostanak kao recimo Argentina, Brazil, Njemačka, Španija itd.
zaista nikad nisam nista lose rekao protiv Avdije ali ovo sinoc ili jutros kako god, stvarno nema smisla...ne vezano za primljene golove ali ljudi su sinoc sve radili preko njegove strane..nit ga ima u napadu nit u odbrani...decko kao da ne zna gdje se nalazi...poslije primljenog gola imao je priliku da lijepo centrira loptu ali je i to uprskao...a u odbrani ispada kao vanredna budala...ja mu zelim sve najbolje u karijeri ali mislim da je doslo vrijeme da se on vise ne zove u repku...bolje igrati i sa igracem manje nego sa njim u sastavu...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 nov 2013, 15:28

DonCorleone je napisao/la:Sa druge strane moze se vidjeti, kako ti to sve ne vidis, pa se covijek zapita u sta ti gledas kada je Misimovic u pitanju. Juce sam u prvih 15 minuta uvidio barem tri kardinalne greske Misimovica, od toga dvije vrlo opasne kontre Argentinaca koje je Misimovic licno organizovao nepreciznim dodavanjima. Dodavanja opcenito mu nisu isla, trka da ne pricam, presing...sta je to uopste za njega?
zanimljivo, sve ovo sto si napisao odnosi se i na dzeku, a ne vidim da si rekao rijec protiv njega.

cak stavise, misimoviceve lopte koje su argentinci oduzimali su MOGLE zavrsiti u nasoj mrezi.

dzeko kad je izgubio loptu i NIJEMO GLEDAO kako mu je gaucosi otimaju primili smo prvi gol. (u onoj situaciji jedan drogba bi napravio faul 100%)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 15:31

pisac je napisao/la:I predtstavljati onu Argentinu od sinoc kao aman zaman ekipu je smijesno.
Za golamana je vjerovatno malo ko i cuo, u odbrani Zabaleta jedini poznat igrac koji igra u jacim ekipama. Otamnedi prosijecan igrac Porta, Fernandez klupa Napolia, Rojo prosjecan igrac u Portugalu.
Sredina bez iti jedne svjetske klase gdje je Maskerano glavni igrac a covjek tri godine igra stopera.
Maxi nije bio neka klasa u Evropi kad je igrao, a odavno je protjeran u Argentinu.
Od one Argentine sicnoc ima bar 10 boljih reprezentacija (Spanija, Njemacka, Italia, Brazil, Holandija, Belgija, Kolumbija, Urugvaj, Cile...).
pasa jesu tebi nepoznati jer ne pratis fudbal,cuj Otamendi i Portovi igraci prosjecni haha pa to je klub koji je najvise para uzeo na tim"prosjecnim" igracima i Falkao,Hulk i mnogi drugi su bili prosjecni tj tebi slicni su mislili da su prosjecni pa dok nisu otisli u velikane pa su odma postali klase,sta lazemo sami sebe i zivimo u zabludi da mi moramo Argentinu pobjediti to je vec nas problem,protiv Argentine niko nemoze da kaze da je favorit i da ce ih dobiti i neki se ibrete sto su nas pobijedili,a ljudi su sila na svim pozicijama veliki tehnicari,brzi,i sve ostalo jednoj Srbiji na svjetskom petardu utrpaju a mi se kao zalimo 2-0 smo zijanili haha

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 19 nov 2013, 15:31

KK_Bosna je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Sa druge strane moze se vidjeti, kako ti to sve ne vidis, pa se covijek zapita u sta ti gledas kada je Misimovic u pitanju. Juce sam u prvih 15 minuta uvidio barem tri kardinalne greske Misimovica, od toga dvije vrlo opasne kontre Argentinaca koje je Misimovic licno organizovao nepreciznim dodavanjima. Dodavanja opcenito mu nisu isla, trka da ne pricam, presing...sta je to uopste za njega?
zanimljivo, sve ovo sto si napisao odnosi se i na dzeku, a ne vidim da si rekao rijec protiv njega.

cak stavise, misimoviceve lopte koje su argentinci oduzimali su MOGLE zavrsiti u nasoj mrezi.

dzeko kad je izgubio loptu i NIJEMO GLEDAO kako mu je gaucosi otimaju primili smo prvi gol. (u onoj situaciji jedan drogba bi napravio faul 100%)
Dzeko je glavni krivac kod prvog gola...na sredini terena dodati loptu argentincima, ne shvatljivo

apocalyps
Kontakt:

Post Postao/la apocalyps » 19 nov 2013, 15:31

pisac je napisao/la:I predtstavljati onu Argentinu od sinoc kao aman zaman ekipu je smijesno.
sta je pisac htio reci ?
BHF Bosanska Krajina!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 nov 2013, 15:32

Niko nije spomenuo sta je Face sinoc uradio,kasnio je 17 minuta sa prenosom i nisu bili u stanju da se izvine ljudima,cak su pustili stream sa nekog sajta kraduci signal od BT sporta i tu ce ga sigurno dobro popusiti jos Senad dao Marjanu da procita da tamo n eki sipac krade signal bosniatv kako vec :lol: :lol: :lol:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 nov 2013, 15:35

Ponos Torina je napisao/la:Niko nije spomenuo sta je Face sinoc uradio,kasnio je 17 minuta sa prenosom i nisu bili u stanju da se izvine ljudima,cak su pustili stream sa nekog sajta kraduci signal od BT sporta i tu ce ga sigurno dobro popusiti jos Senad dao Marjanu da procita da tamo n eki sipac krade signal bosniatv kako vec :lol: :lol: :lol:
Uvijek sam govorio da je to amaterska televizija na nivou neke lokalne stanice. Doveo onu djecu da mu vode emisije, vjerovatno ih sve skupa placa manje od Marjana.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 19 nov 2013, 15:36

bacelonafan je napisao/la:
pasa jesu tebi nepoznati jer ne pratis fudbal,cuj Otamendi i Portovi igraci prosjecni haha pa to je klub koji je najvise para uzeo na tim"prosjecnim" igracima i Falkao,Hulk i mnogi drugi su bili prosjecni tj tebi slicni su mislili da su prosjecni pa dok nisu otisli u velikane pa su odma postali klase,sta lazemo sami sebe i zivimo u zabludi da mi moramo Argentinu pobjediti to je vec nas problem,protiv Argentine niko nemoze da kaze da je favorit i da ce ih dobiti i neki se ibrete sto su nas pobijedili,a ljudi su sila na svim pozicijama veliki tehnicari,brzi,i sve ostalo jednoj Srbiji na svjetskom petardu utrpaju a mi se kao zalimo 2-0 smo zijanili haha

Naravno da je prosijecan, ako igra i dalje u Portu sa 30 godina. Oni malo bolji su se prodali puno prije tih godina.
Da se razumijemo, ne kazem ja da su to losi igraci, ali nisu najveci nivo kakva recimo imaju Spanija, Njemacka i slicni.
Ona sinoc argentina je imala 2 mozda 3 igraca sa tog najveceg nivoa, a dok recimo Spanija, Njemacka izadju na teren za 7,8 takvih. O tome ja govorim.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 nov 2013, 15:36

Cartman je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Niko nije spomenuo sta je Face sinoc uradio,kasnio je 17 minuta sa prenosom i nisu bili u stanju da se izvine ljudima,cak su pustili stream sa nekog sajta kraduci signal od BT sporta i tu ce ga sigurno dobro popusiti jos Senad dao Marjanu da procita da tamo n eki sipac krade signal bosniatv kako vec :lol: :lol: :lol:
Uvijek sam govorio da je to amaterska televizija na nivou neke lokalne stanice. Doveo onu djecu da mu vode emisije, vjerovatno ih sve skupa placa manje od Marjana.

Stvar je u tome sto rade gratis :lol: :lol: :mrgreen: i kazu samo na faceu mi smo najbolji bla bla :roll: :roll:
Jos hoce svjetsko da prenose :cry: :cry:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 15:37

Uglavnom prijateljske utakmice sluze za uigravanje i test nekih igraca,kombinacije sa formacijom itd. pisem zbog ovih koji ocigledno nisu znali za sta sluzi prijateljska tekma,dobitak veliki je Kolasinac kojeg sam i prije spominjao,mlad je igrac ima pravo da grijesi al covjek je poslije povrede odigrao strasno,njegovom stranom ja nisam vidio da je iko prosao,Aguero u jednom naletu je pokusao da ga predribla odbio se od njega kao mala beba ako ima neko to da postavi! Covjek moze da igra sve pozicije u odbrani treba ga uigrat na jednu poziciju,jos kad se vrati Vranjes koji je za razliku od Spahica i Bicakcica dosta brzi moze se rotirati i na bekove,a kolasinca probat na dm-u,i Hajrovic mladji moze komotno u skorije vrijeme umjesto Spahica igrat!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.