Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bavarian_bk
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la bavarian_bk » 19 nov 2013, 17:09

Dex je napisao/la:Na ono gore za vanzemaljce, ja lično smatram da je zemlja još neprimjetna, nismo istražili ništa, osim naše galaksije, kada pošaljemo brodove van naše galaksije onda ćemo postat glasni, ala dovoljno vidljivi za ostale koje žive van naše galaksije
Pa čovječe sama planeta Zemlja nije u potpunosti istražena . Samo 5 % okeana i mora je istraženo :roll: Zamislite samo šta se krije u Marijanskoj brazdi , u onim dubinama ? Kopno je većinski istraženo , ali opet postoje neka mjesta na Zemlji , gdje ljudska noga još nije stala :) Kada u potpunosti istražimo naš dom tek onda možemo pričati o istraživanju naše galaksije i ostalih dijelova svemira ;)

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 nov 2013, 18:47

Najveća svjetska misterija je google+.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

ibish1995
Kontakt:

Post Postao/la ibish1995 » 19 nov 2013, 19:19

drekavac :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 nov 2013, 23:10

Imal zavjere o Platiniju kakve :mrgreen:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 19 nov 2013, 23:40

ibish1995 je napisao/la:drekavac :mrgreen:
:mrgreen: hahahahaahahaha fkt jel iko vjeruje da postoji drekavac?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 nov 2013, 01:17

Evo nesto za one koji su skepticni u postojanje zivota izvan Zemlje.

Prije stotinjak godina ljudi su izumili radio, i od tada emitujemo radio signale koji putuju u svim direkcijama kroz svemir, brzinom svjetlosti. Ova mapa nase galaksije pokazuje koliko su daleko otisli ti signali. Izvan ovog malecnog zutog kruzica, nikad niko nije cuo za nas :D

slika

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 nov 2013, 01:27

Claus je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Maje su bile na vrhuncu moci i samo nestale.
Maye su dosta potamanili i španski konvistadori, iliti osvajači. :mrgreen: I pored toga su ratovali s drugim plemenima, tako da su oni i tekovine postupno uništavani.

Veća enigma su Sumerani, o njima se jako malo zna jer je njihovo pismo nedešifrirano, barem većina nije. Jedan od razloga leži u činjenici da su neki spomenici oštećeni i uništeni.

Uglavnom, Mezopotamija nudi dosta toga, a sumerski narod je definitivno bio kulturno najrazvijeniji. Čini mi se da su utvrdili sistem dana, mjeseci godina, čak i sedmica jer su bili prepoznatljivi po broju 7. Poslije su to sve ustanovili i Egipćani.

P.S. Samo džaba kaljaju ime Tošeta Proeskog. Pustite čovjeka da počiva u miru. :(
calcio je napisao/la:Na ranoj Zemlji je postojalo i jedno i drugo. Ali to je jako tesko dokazati, moguce da nece nikad.
Kako znaš da je postojalo ako nema dokaza :?: :mrgreen:
vidiš @claus nisi u pravu za konkvistadore i maje... kada su došli španci maje su već bile davna prošlost, bar njihova država i slava... španci su zatekli Astecko carstvo... naravno asteci nisu bili razvijeni kao maje, ali su nasledili njihovu kulturu bar dio nje... o maja se dosta zna, iako je katoličko sveštenstvo satrlo 98% majanskih i asteckih knjiga i relikvija(smatrali su ih paganskim, sotonskim)... maje su svoje gradove naglo napustili oko poslije 8 n.e. i nije bilo baš tako naglo... najverovatniji razlog je prenaseljenost koja je uzrokovala glad, infekcije i raspad sistema... tipičan primjer društva koje je uništilo samo sebe brzim razvojem i bogatstvom... međutim o narodu koji je živio.prije maja i asteka na tom prostoru ne zna se ništa sem imena-Olmeci... vjerovatno ih je zadesila sudbina maja... ne znam da li znaš ali i astecko carstvo je okončalo na isti način kao maje-infekcijom...
prvi pravi biološki rat... naime konkvistadori jesu iznenadili Asteke i jesu nagovorili brojna pokorena plemena da im pomognu u ratu, ali Carstvo je imao gotovo 100 miliona stanovnika... carstvo je uzvratilo udarac.. evropljani su masakrirani.... i vjerovatno nikad ne bi osvojili te krajeve baš kao što krstaši nisu uspjeli slomiti arape(prednost domaćeg terena i boriš se za kuću), da nije bilo bizarnog biološkog rata... boginje male i velike... evropljani su navikli na njih imuni sistem ih je vjekovima sređivao... međutim asteci nikad nisu bolovali od njih.... za svega nekoliko mjeseci 95% populacije je pokošeno tom za bijelce bezazlenom bolešću...
eto nema tu nekih misterija, samo zdravstveni problemi asteka i loša sanitarna uređenost maja... a i olmeke je garant syebalo nešto slično...
ono što je zeznulo i asteke ali i inke jeste njihova religija...
naime jedan bog u njihovom sistemu bogova je bio bijelac, imao je bradu, došao sa mora i otišao na splavu... obećao da će se vratiti... španski konkvistadori su ko naručeni bili isti takvi... zato su ih asteci pustili toliko duboko u državu.. da nije bilo te priče, vjerovatno bi ih poklali na plaži čim su se pojavili... Ukucaj na internetu Pernata zmija, Kvecakoatl(valjda sam dobro napisao)...
inke su imale sličnu ličnost...
Inače drago mi je zbog teme... biće ovdje zabavno... čitam ove dečkiće šta pišu i osjećam potrebu da im objasnim... i mene je svašta zanimalo... kupovao treće oko, gledao na rubu znanosti, čitao stručnu literaturu, išao na faks i imam prilicno iskustvo... većinu teorija koje sam ovdje vidio mogu logično objasniti... svijet ima misterija, ali mašta nema granica...
e da... Dejvid Ajk....gledao, slušao, čitao... ima dobrih teorija, ali onda pominje guštere i prosto znaš da je pobrkao lekiće.... i ne mogu ga ozbiljno shvatiti...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 20 nov 2013, 08:26

znam da su boginje u ancient aliens opisali kao djelo vanzemaljaca koji su to bacili na njih i poubijali ih, tako nekako, to je jedan od glavnih razloga zbog kojega sam prestao skoro u startu ozbiljno shvatati jedno jedino slovo izgovoreno u toj seriji :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 20 nov 2013, 09:26

Danas dok sam trckarao po brdima , na put mi stade guster, uh reko koja misterija!
pobjegao od Obame, da bi stitio mene dok trckaram sam po brdima.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 nov 2013, 09:31

Šta mislite o vremenskim portalima, koje je spominjao Albert Einstein ?! :mrgreen:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 nov 2013, 09:49

Claus je napisao/la:Šta mislite o vremenskim portalima, koje je spominjao Albert Einstein ?! :mrgreen:
Nisam upoznat sa tim al uvjeren sam da je time travel moguce :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 20 nov 2013, 09:53

da je moguce dosao bi vec neko iz buducnosti i pokazao na koji nacin :D :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 20 nov 2013, 10:01

Otelo je napisao/la:
Claus je napisao/la:Šta mislite o vremenskim portalima, koje je spominjao Albert Einstein ?! :mrgreen:
kako si uvjeren kad nisi upoznat s tim? :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 nov 2013, 10:09

tyler durden je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
kako si uvjeren kad nisi upoznat s tim? :D
Nisam upoznat sa Einstainovom
teorijom al sam gledao Freemana kako priča o tome u onoj seriji.
Sent from my ST21i using Tapatalk 2
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 nov 2013, 10:32

Istinu ti kazem.
Treba masivna energija da se uspiju otvoriti te crvotočine i proći kroz njih.
U teoriji da ali u praksi za sad je to neizvodivo.

Sent from my ST21i using Tapatalk 2

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 nov 2013, 10:48

calcio je napisao/la:Evo nesto za one koji su skepticni u postojanje zivota izvan Zemlje.

Prije stotinjak godina ljudi su izumili radio, i od tada emitujemo radio signale koji putuju u svim direkcijama kroz svemir, brzinom svjetlosti. Ova mapa nase galaksije pokazuje koliko su daleko otisli ti signali. Izvan ovog malecnog zutog kruzica, nikad niko nije cuo za nas :D

slika

A to je samo jedna jedina galaksija, nasa. ;)

slika

Kad stavis malo u perspektivu (open image, samo lokalni supercluster galaksija), postaje malo jasnije tko je gdje i sta i koliko je nevjerovatna teza da nigdje osim na zemlji ne postoji mogucnost zivota u nekom obliku. To su, po meni, price za malu djecu i teski egotripovi.
...Život za Široki...

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 20 nov 2013, 10:57

LenBias je napisao/la:da je moguce dosao bi vec neko iz buducnosti i pokazao na koji nacin :D :mrgreen:
ne postoji budućnost, mi smo najdalje dogurali :D
Pustiću sunce da topi ljubav!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 nov 2013, 10:59

No. Time is not a straight line. 8-)
...Život za Široki...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2013, 11:12

DANTES je napisao/la: Inače drago mi je zbog teme... biće ovdje zabavno... čitam ove dečkiće šta pišu i osjećam potrebu da im objasnim... i mene je svašta zanimalo... kupovao treće oko, gledao na rubu znanosti, čitao stručnu literaturu, išao na faks i imam prilicno iskustvo... većinu teorija koje sam ovdje vidio mogu logično objasniti... svijet ima misterija, ali mašta nema granica...
Dok sam bio opsjednut starim civilizacijama, nakupovao sam toliko knjiga da bi mi sad i prosječna biblioteka pozavidjela na tome. Ali nikad nisam bio fan Arke, Trećeg oka i njima slične tematike. Jbg, nema se vremena za sve.
DANTES je napisao/la:e da... Dejvid Ajk....gledao, slušao, čitao... ima dobrih teorija, ali onda pominje guštere i prosto znaš da je pobrkao lekiće.... i ne mogu ga ozbiljno shvatiti...
Meni su trebale godine da skontam da je Erih Deniken bio lud čovjek, ali jbg, počeo sam ga čitati kao vrlo mlad. Mladost-ludost. Ipak mu je ta ludost donijela bogatstvo... nekad se isplati biti lud.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 181 gost.