NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

amerosm
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2013, 11:19

Odlicna vijest je povreda Taliba. Nadam se da ce se jos neko povrijediti iz odbrane, jer isti ti je qurac. Te sjedili na tribini ili reda radi stajali na terenu Patriotsi od njih nemaju korisiti.

Nadam se blow-out-u protiv Broncosa, pa da Kraft i BB uvide neke stvari. Eh ta dobra stara vremena u odbrani sa Brischi-jem, Harrison-om, McGinest-om...

Isto tako bih volio da ne izborimo PO, jer sa ovom odbranom nemamo tamo sta traziti, ali nazalost cemo u istom zavrsiti iz razloga sto nakon Broncosa imamo prelagan raspored cak i za one IDIOTE iz odbrane.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 nov 2013, 14:28

Amere zar ono ti ne reče da je OL najveći problem :mrgreen:

Nevalja ti što si podcijenio Carolinu i Cama, u ovom trenutku i najbolju odbranu lige ;)

Za mene poraz sinoć očekivan, a naša odbrana nakon silnih povreda jednostavno nije dovoljno kvalitetna da se nadoknadi gubitak nekih od igrača koji nam nedostaju, jer se krpimo u istoj cijelu sezonu i to je moralo doći na naplatu sinoć, a vjerujem i iduće sedmice :|

Ne znam kako su mogli staviti taj meč uopće kao SNF iduće nedjelje, jer to ne zaslužuje, Broncosi su u ovom trenutku ekipa bolja za klasu od nas, i smiješno je uopće porediti njihov napad sa ovim našim jadom i čemerom, što si opet ti uradio Amere :mrgreen:

Da se mene pita poslao bih rezervnu momčad na teren, jer se samo može rizikovati nove povrede, tako da je puno bolje odmoriti ekipu za ono što dolazi nakon Broncosa ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 nov 2013, 14:36

E cuj Carolina ima najbolju odbranu lige, nisu ni u top 3, ako zaustave napad Patsa u zadnjem driveu ne mora znacit da je odmah najbolja odbrana, imali ste 3 timeouta i minutu do kraja, a to je za elitne QB previse vremena, i onda naravno zaljenje na sudije jer 0 sekundi do kraja nije sviran faul :?

Rio, vi ako izvedete rezerve protiv Broncosa i seed 3 vam je upitan, a bye week takodjer, jer bi nam trebao 5-1 omjer do kraja za seed 2, imamo KC i Cinnci u gostima od tezih ekipa...

Kad bi sad sezona zavrsila, imali bi bye i pored svih problema kroz sezonu 8-)

Pa jbt 3 startera su nam pokidali ligamente i to RB TE i WR (jedan od najboljih ikad) :roll:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 nov 2013, 14:54

Edin TM87 je napisao/la:E cuj Carolina ima najbolju odbranu lige, nisu ni u top 3
U ovom trenutku jesu(možda samo Chiefsi jesu bolji do njih), to govore svi statistički pokazatelji i svi stručnjaci, pročitaj malo članak Barnwella sa Grantlanda o njima, imali su neke brojeve u zadnjih 5 tekmi koji su historijski jedni od najboljih ;)
This Panther defense was ranked #1 in points allowed and #3 in yards allowed in the NFL. #6 in opp passer rating, #10 in opp yards per pass attempt, #5 in opp pass yards per game, #3 in opp rush yards per game. In other words, the best defense in the league. And, in fact, one of the best defenses of the last 50 years, statistically.
Jedina odbrana u ligi koja je top 10 i protiv runa i protiv passa ;)
Edin TM87 je napisao/la:i onda naravno zaljenje na sudije jer 0 sekundi do kraja nije sviran faul :?
Ja se nisam žalio, tako da nema potrebe da meni nešto nabijaš na nos, a koliko vidim nisu ni Amer ni Randy ;)

Evo taj play pa sam procijeni, ako nisi vidio :)

slika
Edin TM87 je napisao/la:Rio, vi ako izvedete rezerve protiv Broncosa i seed 3 vam je upitan, a bye week takodjer
Šta ako izvedemo ovaj tim od sinoć, ništa to ne bi promijenilo, poraz je kako god, i to neki od 50 razlike, i još rizikuješ povrede, a nemaš nikakve šanse za pobjedu :roll:

Puno korisnije bi bilo dati vremena ovim straterima da se odmore, oporave od povreda, kakav seed i kakve gluposti, ako diviziju uzmu to je uspjeh, sa ovakvom ekipom, u PO ionako nemaju šta tražiti :|
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 nov 2013, 15:22

Nisam tebi rekao za zaljenje za sudjenje, a imas post na prethodnoj stranici... Mogao se svirati holding, al' vi ste imali toliko prilika, pocevsi od predzadnjeg napada (samo FG), do ovog zadnjeg toliko promasaja (jednom prosli na 4th down), da ste sami krivi zbog poraza... ;)
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:E cuj Carolina ima najbolju odbranu lige, nisu ni u top 3
U ovom trenutku jesu(možda samo Chiefsi jesu bolji do njih), to govore svi statistički pokazatelji i svi stručnjaci, pročitaj malo članak Barnwella sa Grantlanda o njima, imali su neke brojeve u zadnjih 5 tekmi koji su historijski jedni od najboljih ;)

Ti opet o strucnjacima i statistici, pa jednom ti se obije o glavu za Hjuston (pogledaj ih samo), i opet o brojkama nekim, pa gdje ce bolan ispred odbrane Sijetla biti molim te? :roll: To samo laik moze reci koji pogleda boxscore isl, Chiefsi uzimaju odbranom 9-0 imaju odbranom :lol: Pa imal' jace odbrane, SF je generalno jaci, al' imaju problema sa povredama, ima tu jos ekipa kojima odbrana ne moze doci do izrazaja jer im je uzasan napad, al' dalo bi se diskutovati jesu li u top5.
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Rio, vi ako izvedete rezerve protiv Broncosa i seed 3 vam je upitan, a bye week takodjer
Šta ako izvedemo ovaj tim od sinoć, ništa to ne bi promijenilo, poraz je kako god, i to neki od 50 razlike, i još rizikuješ povrede, a nemaš nikakve šanse za pobjedu :roll:

Puno korisnije bi bilo dati vremena ovim straterima da se odmore, oporave od povreda, kakav seed i kakve gluposti, ako diviziju uzmu to je uspjeh, sa ovakvom ekipom, u PO ionako nemaju šta tražiti :|
E ne znam, kad bi znao da ce Kansas dobit Denver kuci i mi sve do kraja, cak bi navijao za Bradya protiv Manninga da budemo seed 1 :lol: :lol: :lol:

Al' posto to ne znam... :mrgreen:

Odo strebat pisemo se za vikend ;)

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 19 nov 2013, 15:38

Strucnjaci koji hljeb zaradjuju pisajuci o NFLu kazu da je napravljena ocita greska, ti pametujes uvijek. :?
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 nov 2013, 15:41

Edin TM87 je napisao/la:Nisam tebi rekao za zaljenje za sudjenje, a imas post na prethodnoj stranici... Mogao se svirati holding, al' vi ste imali toliko prilika, pocevsi od predzadnjeg napada (samo FG), do ovog zadnjeg toliko promasaja (jednom prosli na 4th down), da ste sami krivi zbog poraza... ;)
Nismo sami krivi, jer smo izgubili od bolje ekipe u ovom trenutku ;)

Edin TM87 je napisao/la:Ti opet o strucnjacima i statistici, pa jednom ti se obije o glavu za Hjuston (pogledaj ih samo), i opet o brojkama nekim, pa gdje ce bolan ispred odbrane Sijetla biti molim te? :roll: To samo laik moze reci koji pogleda boxscore isl, Chiefsi uzimaju odbranom 9-0 imaju odbranom :lol: Pa imal' jace odbrane, SF je generalno jaci, al' imaju problema sa povredama, ima tu jos ekipa kojima odbrana ne moze doci do izrazaja jer im je uzasan napad, al' dalo bi se diskutovati jesu li u top5.
Ja samo navodim podatke koji potkrepljuju moju tezu, ti još nisi naveo ništa osim svog subjektivnog mišljenja, a ja ću uvijek vjerovati više ljudima kojima je posao da prate i analiziraju ovu igru od nekih laika, poput tebe i mene :mrgreen:

Ljudi pokazuju na sve moguće načina da su trenutno u top 3 sigurno, svi podaci to govore, to što ti zatvaraš oči na te podatke je tvoj problem, a ja sam gledao skoro sve mečeve Caroline ove sezone i većinu drugih mečeva jer imam Gamepass i zato i govorim ovo, nije samo u statistici stvar, da pogledaš koju njihovu tekmu uvidjeo bi to sigurno :)

Chiefsi i Hawksi jedino kad se uzme ukupan dojam bi mogli iznad njih biti što se tiče odbrane, svi ostali ispod ;)

Edin TM87 je napisao/la:E ne znam, kad bi znao da ce Kansas dobit Denver kuci i mi sve do kraja, cak bi navijao za Bradya protiv Manninga da budemo seed 1 :lol: :lol: :lol:
Nemaš ti šta navijati, kad je to siguran poraz za Patse, nema tu dileme nikakve, samo se nove povrede bespotrebno rizikuju ako izvedu ove ionako povrijeđene i izubijane :|
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2013, 15:43

@ rio
Nisam ja Pantherse podcijeno i isto tako nisu oni Bog zna kakva ekipa, i sinoc su slavili samo zahvaljujuci nasim glupostima.

Sinoc su zakazali i OL u prvom poluvremenu i odbrana tokom cijele utakmice koja se ponasala amaterski.
Prvo Talib dopusti hvatanje Smitha za 43 yarde (ako se ne varam) i onda pravi glupost i poklanja jos dodatnih 15 yardi zbog penalty-ja i Panthersi postizu TD.

Zatim Brady i napad naprave odlican drive i onda Solder pravi glupost. Nakon toga Brady i napad ponovo prave odlican dirve, ali Ridley ponovo dokazuje zasto je jedno od najacih oruzija protivnickih ekipa i Panthersi postizu FG.

U drugom poluvremenu napad igra odlicno, ali IDIOTI iz odbrane pokazuju da su na amaterskom nivou, jer nisu u stanju da ih zaustave na trecem pokusaju.

I onda na scenu stupa MAJMUN koji ima poziciju OC-a i tako Panthersima omogucava pobjedu...
Dakle kada se detaljno pogleda utakmica vidi se da Panthersi nisu toliko jaki koliko ti mislis i da su nas dobili samo zahvaljujuci nasim glupostima.

Slazem se s tobom da bi najbolje bilo da igraju rezerve i to ne samo protiv Denvera vec i na preostalim utakmicama. Nazalost uci cemo u PO iz razloga sto nam je divizija slaba i sto imamo prelagan raspored nakon Broncosa cak i sa onim IDIOTIMA, ali ja da se pitam licno bih volio da ne udjemo u isti pa da Kraft-u i BB-u neke stvari dodju iz guzice u glavu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 nov 2013, 16:23

amerosm je napisao/la: Nisam ja Pantherse podcijeno i isto tako nisu oni Bog zna kakva ekipa, i sinoc su slavili samo zahvaljujuci nasim glupostima.
Ne bih se složio tu, ljudi su pokazali da su bolji, odlična su oni ekipa, pa dobili su Ninerse sedmicu prije, i to u gostima, sad imaju isti omjer kao i mi ;)

amerosm je napisao/la:Dakle kada se detaljno pogleda utakmica vidi se da Panthersi nisu toliko jaki koliko ti mislis i da su nas dobili samo zahvaljujuci nasim glupostima.
E pa to potvrđuje da mi nismo toliko jaki koliko si ti mislio, jer se te gluposti ponavljaju iz sedmice u sedmicu ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 nov 2013, 17:34

Na kraju ispadose Pantersi sila nebeska samo jer su dobili Patse, a na mapi ih nije bilo prije toga...

Sad su tu strucnjaci koji znaju sve i koji hljeb zaradjuju na NFL, a kad je nesto protiv Patsa ili kad je navedeno da su Brady i Bellichek precijenjeni auuu onda strucnjaci nemaju pojma, pa ko sve u ovoj americi moze biti novinar i analizator :lol: :lol: ma dajte molim vas okrecete mlin kako vama odgovara iz weeka u week, kad je receno da je sve po pravilima bilo protiv Jetsa, onda voda ide na drugu stranu...

Carolina je dobila samo 2 .500 ekipe, i to u ove zadnje 2 sedmice, zbog smijesnih protivnika imaju ovakav omjer u prethodnim mecevima, da Arizoni nije gutav raspored ne bi Pantersi ni vidjeli PO-a...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2013, 17:48

@ rio

Panthersi nisu toliko jaki kao sto ih predstavljas, ali isto tako sam pogrijesio u procjeni nase ekipe. Mi smo obicni qurac od ekipe sto se sinoc dokazalo i iskreno sa mnom su nakon sinocnje predstave sa ovom sezonom zavrsili.

Gledacu ja i dalje utakmice, ali nece biti nerviranja i nadam se da necemo vidjeti PO, i da ce onda uslijediti radikalne promjene koje su potrebne ekipi. Prvo otkaz moraju dobiti MAJMUN na poziciji OC-a, zatim Patricia, zatim igraci koji nemaju kapacitet za najveci nivo (posebno se to odnosi na igrace u odbrani i OL-u), zatim treba vratiti Pioli-ja na funkciju koju je imao prije nego li je otisao u Chiefse itd itd.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 nov 2013, 18:05

Edin TM87 je napisao/la:Na kraju ispadose Pantersi sila nebeska samo jer su dobili Patse, a na mapi ih nije bilo prije toga...
Pa normalno da su dobra ekipa (nisam rekao da su sila i nemaš potrebe mi stavljati riječi u usta) , ne znam šta ti tu nije jasno, tebi očito niko osim tvojih Coltsa i Peytona ne valja u cijeloj ligi :roll:

Imaju jednu od najboljih odbrana i to je činjenica, ta odbrana ih je dovela do ovog omjera (6 pobjeda zaredom, a hevtu prije pali su i Ninersi u SF-u), istina da su imali loš start, ali popravili su se, mijenjaju se stvari, to što su prošle godine bili loši je sad nebitno ;)
Edin TM87 je napisao/la:ma dajte molim vas okrecete mlin kako vama odgovara iz weeka u week, kad je receno da je sve po pravilima bilo protiv Jetsa, onda voda ide na drugu stranu...
Ko bolan okreće, šta ti pričaš, šta uopće hoćeš da kažeš, izgubili smo od bolje ekipe sinoć i šta sad bezveze pokrećeš raspravu, ne znam šta ti nije jasno, ja ne krivim nikog osim nas, da smo bolja ekipa dobili bi i to je to ;)

Ja sam rekao da je bilo po pravilima protiv Jetsa, ali da se ta pravila prvi puta primjenjuju protiv Patsa i da se to isto desilo u tom istom meču kod FG Jetsa, što je utvrđeno poslije na snimku :roll:
Edin TM87 je napisao/la:Carolina je dobila samo 2 .500 ekipe, i to u ove zadnje 2 sedmice, zbog smijesnih protivnika imaju ovakav omjer u prethodnim mecevima, da Arizoni nije gutav raspored ne bi Pantersi ni vidjeli PO-a...
Pa koliko ih je Denver dobio, istih takvih, Panteri su sad trenutno u dobroj formi i to je to, nisam rekao da će osvojiti SB, imaju ljudi dobar omjer zbog dobre odbrane, nisam rekao da su u napadu elitni, to očito nisu, ali nisu ni Chiefsi pa imaju 9-1 omjer :)

Ja ne znam šta trebam napisati da ti ne bi reagovao na to, samo napisao da smo izgubili od bolje ekipe koja ima sjajnu odbranu, i to je to ;)

Kažem da smo loši i da trebamo izvest rezerve, opet ti ne odgovara :mrgreen:
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 19 nov 2013, 19:25, ukupno mijenjano 2 puta.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 nov 2013, 18:27

DukeOfWellington je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Zaboravih dodat i Sportfanatika gore hocel' gledat svoju repku il' Patse :mrgreen:

randya sam vec pitao...
Neće ti odgovorit', banovan je.

sta je zassro to nisam u toku? :)..gdje se topo sta izdesavalo ahahaha
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 18:45

SaltCityAttack je napisao/la: sta je zassro to nisam u toku? :)..gdje se topo sta izdesavalo ahahaha
U jednoj prepiski preko pp-a sa nekim forumašem rekao je "ono" o Srebrenici, ovaj je postavio screenshot na forum i admin ih je banovao obojicu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 nov 2013, 18:58

randy_moss je napisao/la:Sudija baci zastavicu, onda naprave konferenciju, i onda odluce da je podignu sa trave.

Pa svaka vam cast.

DPI? Pa mozda i nije, lopta dobro underthrown. Illegal Contact? Apsolutno. 5 yardi kazna, i zadnji play sa 20 yds. Ako vec gubimo, nek' izgubimo od 11 igraca iz odbrane, ne od zebri... :roll:

Sami smo se doveli u ovu situaciju, 3 obecavajuca drivea u prvom poluvremenu su rezultirala sa 3 (tri) poena.
17-17, 3rd and 1, nakon sto smo skoro cijeli drive trcali, i dosli u redzone i play-action pass incomplete.
E jbmu mater, ako vraziju jardu nismo mogli istrcati. :?

Previse propustenih prilika u odbrani, Cam istrci 14 yardi za prvi down u procesu kretnji koje su trajale 74 yarde, pri tome poslavsi na highlighte cetiri igraca odbrane.
Kyle Arrington. :lol: Pojacaj nas svih ti najmilijih, ubij se.

Iduce sedmice dolazi Peyton Manning. :lol:

Talib, Dennard, Arrington, Gregory questionable. Trudni tandem Spikes i Hightower protiv Juliusa Thomasa.

Sa srecom.

a sve se meni smiju kad poludim kad mi Bearsi igraju a gledfaj ih gledaj :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2013, 19:31

U Nedjelju Manning obara negativni rekord koji je prije 41 godinu postavio Marino i ide sa Broncosima u Foxboro-u preko 52 poena sa svojim napadom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 nov 2013, 23:12

NFL se oglasio sto se tice sinocnjeg zadnjeg playa, i rekose da je lopta bila under thrown, da je INT bio dosta ispred Grankowskog i da nije imao sanse da napravi play odnosno da je nije mogao ufatiti zato sto je bio dosta iza/daleko gdje je lopta uhvacena.

Zato su i vratili

Oficijalno su rekli da je INT bio u isto vrijeme kad se desio pass interference.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 nov 2013, 23:27

Ništa čudno, znalo se šta će reći, iako to ne mijenja zasluženu pobjedu Pantera ;)

Perreira, koji radi za Fox kao stručnjak za ovakve situacije je rekao:
You could make a case that the pass might have been uncatachable, but the flag was thrown and you should stay with it. My thoughts

Mike Pereira ‏@MikePereira 18h
My thoughts..Since the flag was thrown they should have stayed with the call. There was clear contact before the ball was intercepted. More.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2013, 23:55

Odlicno pojacanje za odbranu...Dennard out narednih par sedmica. Bolje je i to nego da beskorisno svi stoje na terenu.

Sto se tice posljednje odluke sudija najbolji komentar je dao Brady kada je rekao da su sami krivi sto su dopustili da se ovoliko prica o ovom potezu, jer su imali prilika da ranije rijese utakmicu i to nisu ucinili.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 20 nov 2013, 00:19

randy_moss je napisao/la:Strucnjaci koji hljeb zaradjuju pisajuci o NFLu kazu da je napravljena ocita greska, ti pametujes uvijek. :?
Daj ne seri, strucnjaci su fino rekli da Rob i da nije bio dirnut, ne bih je uhvatio! Prema tome su i promijenili, to im je glvni razlog bio! :lol:
Max Allegri

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []