Zvjezdan Misimović
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Zvjezdan Misimović
Eno sad Yaya kriv, Drogba je spic njegovo je da daje golove. Uostalom on je najbolji igrac te reprezentacije. Medjutim, ovo je glupa rasprava jer prvo jedan je Drogba drugi je Miske, realno ne mogu se porediti, drugo jedan i dalje igra u Kini, a drugi u Turskoj, opet ogromna razlika, a na kraju i tema je Miske, a ne Drogba vs Miske.
Ono sto ja hocu reci jeste da nije za prvih 11, a argument je jednostavno samo kopiranje drugih kad su omalovazavali nase druge igrace sto ne igraju u najboljim ligama svijeta. Realno Miske i iz Galate i Dinama nije bio za prvih 11, sad pogotovo nije.
I da ih stavi na klupu neki bi se nasli i rekli kako ih Safet koci obojicu.
Ono sto ja hocu reci jeste da nije za prvih 11, a argument je jednostavno samo kopiranje drugih kad su omalovazavali nase druge igrace sto ne igraju u najboljim ligama svijeta. Realno Miske i iz Galate i Dinama nije bio za prvih 11, sad pogotovo nije.
Celik!3,2,2.
yaya je sada duplo bolji igrac od drogbe, ali hajde, necemo o afrikancima...AllGunsBlazing je napisao/la:Eno sad Yaya kriv, Drogba je spic njegovo je da daje golove. Uostalom on je najbolji igrac te reprezentacije. Medjutim, ovo je glupa rasprava jer prvo jedan je Drogba drugi je Miske, realno ne mogu se porediti, drugo jedan i dalje igra u Kini, a drugi u Turskoj, opet ogromna razlika, a na kraju i tema je Miske, a ne Drogba vs Miske.
a gdje sam ja rekao da je miske za prvih 11? ali pazi sada, sto se tice toga "miske iz galate, dinama, kine".... sta cemo onda sa vrsajevicem koji igra u hajduku? vala i kineski drugoligasi su institucija za hajduk
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
A sta cemo za Avdiju? Svi mi znamo da nije ni za 25 igraca, ali poziva ga Pape. Mislim da na forumu nema osobe koja je za njegov poziv. Meni je drag igrac, bivsi Celikovac, voli on nas, volimo i mi njeg, ali da je kvalitet za repku realno i nije. I da jest nije na onoj poziciji. A i on nije igrac za prvih 11 samo ima srece pa se Vranjes pa onda i Mujdza povrijedise pa on uleti, dok je Miske ipak prema nasem uvazenom selektoru maltene glavni igrac.
Celik!3,2,2.
- invincible1921
- Kontakt:
1. MISKE JE KRAJNJE NEPROFESIONALAN ,ZBOG KILAZE I FORME KOJU NECE DA DOVEDE U RED I ZBOG TOGA STO BI IZBILA POBUNA KAD BI GA SE OSTAVILO NA KLUPI,DAKLE SUPCINA KADA JE TO U PITANJU BEZ IMALO OBRAZA I SINOC SE VIDJELO NEGODOVANJE KAD GA JE IZVEO,A BIO JE MEJDU NAJGORIM
2.SVAKA MU CAST ZA SVE STO JE URADIO JEDAN OD MENI LICNO IGRACA KOJI SU NAJVISE PRIRASLI SRCU,ALI I BUDALA VIDI DA SA NJIM KAD JE TEKMA PROTIV IOLE OZBILJNE REP IMAMO IGRACA MANJE NA TERENU,ON JE DOBAR KAD MI NAPADAMO I SAMO NAPADAMO TJ ZA ZADNJIH 20 MIN ZAVISNO OD REZ ILI KAD IGRAMO PROTIV NEKOGA KO NAM NIJE NI DO KOLJENA
3.ISTINA JE DA GUSI PJANICA JER ZBOG NJEGA PJANIC MORA IGRAT SKRO NE PRIRORDNE POZICIJE.COVJEK CITAVU KARIJERU IGRA JEDNO U ROMI I LYONU,A U REP. ZBOG NEPROFESIONALOG ODNOSA MISIMOVICA PREMA DRESU IGRA NESTO SASVIM DRUGO
4.MISKE CE IGRAT JER PAPE NEMA MU.DA DA GA OSTAVI NA KLUPI
2.SVAKA MU CAST ZA SVE STO JE URADIO JEDAN OD MENI LICNO IGRACA KOJI SU NAJVISE PRIRASLI SRCU,ALI I BUDALA VIDI DA SA NJIM KAD JE TEKMA PROTIV IOLE OZBILJNE REP IMAMO IGRACA MANJE NA TERENU,ON JE DOBAR KAD MI NAPADAMO I SAMO NAPADAMO TJ ZA ZADNJIH 20 MIN ZAVISNO OD REZ ILI KAD IGRAMO PROTIV NEKOGA KO NAM NIJE NI DO KOLJENA
3.ISTINA JE DA GUSI PJANICA JER ZBOG NJEGA PJANIC MORA IGRAT SKRO NE PRIRORDNE POZICIJE.COVJEK CITAVU KARIJERU IGRA JEDNO U ROMI I LYONU,A U REP. ZBOG NEPROFESIONALOG ODNOSA MISIMOVICA PREMA DRESU IGRA NESTO SASVIM DRUGO
4.MISKE CE IGRAT JER PAPE NEMA MU.DA DA GA OSTAVI NA KLUPI
=\_1921_/=
E upravo to, neka si nam otvorio oči.invincible1921 je napisao/la:4.MISKE CE IGRAT JER PAPE NEMA MU.DA DA GA OSTAVI NA KLUPI
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Misimovic i Totti igraju istu poziciju.invincible1921 je napisao/la:
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Jesi li siguran u ovo?adnan24 je napisao/la: Misimovic i Totti igraju istu poziciju.
Celik!3,2,2.
Jesam...veoma je mala razlika u Totijevoj i Misketovoj ulozi u ekipi.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ja ne bih bio tako siguran. Prvo, u Romi Pjanic ima manje defanzivnih obaveza jer Roma cesto igra sa dva defanzivna vezna, ili jednim defanzivnim i jednim box-to-box veznim. Dakle, De Rossi-Pjanic-Strootman/Bradley. Drugo, Totti ima slobodnu ulogu na terenu, dakle nije on ni ofanzivni vezni, igra covjek maltene sve sta hoce. Trece Totti nije uopste isti tip igraca kao Misimovic. Totti i u svojoj 37-oj zabija i asistira za Romu, dok ovaj nas igra u Kini.
Celik!3,2,2.
Nigdje nisam napisao da je Miske rang Tottija...isto tako slazem se da je Pjanicu lakse igrati kad ima defanzivne vezne iza sebe ali to definitivno nema veze sa Misimovicem i njegovom pozicijom.
Totti mozda ima vecu slobodu ali vecinu vremena provodi na poziciji ofanzivnog veznog,upravo onoj poziciji na kojoj Miske igra u reprezentaciji.
Totti mozda ima vecu slobodu ali vecinu vremena provodi na poziciji ofanzivnog veznog,upravo onoj poziciji na kojoj Miske igra u reprezentaciji.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pa mozda i provodi, mada ide on i na krila i u spic, ali hajmo reci da je to istina, opet nije kao Miske. To je zato sto je bas razlicit tip igraca. Miske ocekuje uvijek da ima loptu u nogama(znam jednog covjeka isti on, dakle samo ocekuje da on ima loptu u nogama, a maket ne moze), dok Pjanic u Romi ipak i ima neku slobodu jer da nema ne bi ipak u 12 utakmica dao 3 gola i imao 4 asistencije. I sda tu ne moramo pricati o kvaliteti jednog i drugog, vec o samo razlicitim tipovima igraca, iako su obojica ofanzivni vezni nisu bas isti tipovi igraca.
I meni iskreno niej jasno kako nas Pjana pored takve institucije kakva je Totti(realno ipak Totti za Romu znaci jedno 100x vise nego Miske za nas) igra dobro, pa cak i toliko slobodno, a u Repki ne moze. To je djelomicno i do ta dva trkaca(kojih mi nemamo, zalosno da nemamo cak ni jednog), ali nije samo do njih.
I meni iskreno niej jasno kako nas Pjana pored takve institucije kakva je Totti(realno ipak Totti za Romu znaci jedno 100x vise nego Miske za nas) igra dobro, pa cak i toliko slobodno, a u Repki ne moze. To je djelomicno i do ta dva trkaca(kojih mi nemamo, zalosno da nemamo cak ni jednog), ali nije samo do njih.
Celik!3,2,2.
- DonCorleone
- Kontakt:
AllGunsBlazing je napisao/la:Pa mozda i provodi, mada ide on i na krila i u spic, ali hajmo reci da je to istina, opet nije kao Miske. To je zato sto je bas razlicit tip igraca. Miske ocekuje uvijek da ima loptu u nogama(znam jednog covjeka isti on, dakle samo ocekuje da on ima loptu u nogama, a maket ne moze), dok Pjanic u Romi ipak i ima neku slobodu jer da nema ne bi ipak u 12 utakmica dao 3 gola i imao 4 asistencije. I sda tu ne moramo pricati o kvaliteti jednog i drugog, vec o samo razlicitim tipovima igraca, iako su obojica ofanzivni vezni nisu bas isti tipovi igraca.
Objasnio si par postova unazad neke stvari. Bravo!
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Pa ne znam zasto mislis da Pjanic ne igra dobro u reprezentaciji...ne vidim mnogo boljih od njega kroz ove kvalifikacije.
U Romi igra bolje zato sto ima kvalitetnije saigrace,ima iza sebe defanzivne vezne koji mu omogucavaju da igra sa dosta vise rizika u igri jer u reprezentaciji i njegove a i Misketove greske se skupo placaju s obzirom da nema ko da ih ispravi.
Ne vidim da Pjanic ima manju slobodu u igri od Misimovica ili bilo kog' drugog...jednostavno imamo taj problem sto nam svaka izgubljena lopta moze znaciti gol s obzirom da nemamo "razbijace" a stoperi su prespori da bi sami sprijecili kontre...al' opet kazem to je vec drugi problem koji nema veze sa Misimovicem.
U Romi igra bolje zato sto ima kvalitetnije saigrace,ima iza sebe defanzivne vezne koji mu omogucavaju da igra sa dosta vise rizika u igri jer u reprezentaciji i njegove a i Misketove greske se skupo placaju s obzirom da nema ko da ih ispravi.
Ne vidim da Pjanic ima manju slobodu u igri od Misimovica ili bilo kog' drugog...jednostavno imamo taj problem sto nam svaka izgubljena lopta moze znaciti gol s obzirom da nemamo "razbijace" a stoperi su prespori da bi sami sprijecili kontre...al' opet kazem to je vec drugi problem koji nema veze sa Misimovicem.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ma dobro ne igra lose, ali niej na nivou Rome. U Romi je jedan od boljih igraca, a ako bi gledali svijet prema tome on je mozda u 15-20 najboljih veznjaka(njegovog tipa). Mozda je cak i bolji. Dok to u reprezentaciji ipak niej tako.
A opet najbolji je na AMF-u, koji igra Miske, a realno Miske ne doprinosi repki kao Totti Romi pa da ga se mora trpiti. Tottija bar ima u ovim ofanzivnim akcijama, ako je vec los nazad, ali Misketa(govorim o jacim repkama protiv kojih bi trebali igrati na SP-u) nema ni naprijed ni nazad.
Ja smatram da ga Miske gusi zbog tromosti i neozbiljnosti. Doduse gusi njeg i ova citava formacija bez jednog krila i sa dva spica. Jer kad uzmes u obzir Dzeko ne trci, Miske ne trci, dva igraca manje, i onda ti jos uz sve to fali krilo jer to Vedo ipak nije, dodjemo do toga da Pjana i Medo ispastaju na sredini jer ni oni nisu bas trkaci u punom smislu te rijeci. Ja mislim da bi Susic postigao mnogo ako bi formaciju nasu gradio oko Pjanica, a ne veze Miske-Dzeko.
A opet najbolji je na AMF-u, koji igra Miske, a realno Miske ne doprinosi repki kao Totti Romi pa da ga se mora trpiti. Tottija bar ima u ovim ofanzivnim akcijama, ako je vec los nazad, ali Misketa(govorim o jacim repkama protiv kojih bi trebali igrati na SP-u) nema ni naprijed ni nazad.
Ja smatram da ga Miske gusi zbog tromosti i neozbiljnosti. Doduse gusi njeg i ova citava formacija bez jednog krila i sa dva spica. Jer kad uzmes u obzir Dzeko ne trci, Miske ne trci, dva igraca manje, i onda ti jos uz sve to fali krilo jer to Vedo ipak nije, dodjemo do toga da Pjana i Medo ispastaju na sredini jer ni oni nisu bas trkaci u punom smislu te rijeci. Ja mislim da bi Susic postigao mnogo ako bi formaciju nasu gradio oko Pjanica, a ne veze Miske-Dzeko.
Celik!3,2,2.
Sve potpisujem...definitivno treba uraditi nesto da se Pjanic maksimalno iskoristi samo sto ja mislim da se to ne bi rijesilo samim izbacivanjem Misimovica iz prvih 11.
Bez obzira na jucerasnju losu partiju,cinjenica je da mi imamo 2 odlicna napadaca ali 2 napadaca koji nece mnogo doprinijeti protoku lopte vec ce traziti asistenciju saigraca a mi imamo tu privilegiju da imamo strasne asistente u vidu Misketa i Pjanica i po meni citav vezni red treba da se njima prilagodi.Npr. eto sinoc su pored njih dvojice igrali Visca i Medunjanin i nisu ni bili losi,ali ni oni nisu nista bolji defanzivno od pomenute dvojice.Moraju bar 2 igraca u tom veznom redu biti defanzivno orijentisani.
Medunjanin moze da igra,ali u formaciji 4-5-1 u kojoj bi vjerovatno Vedo ostao na klupi...ali nisam siguran koliko je i to pametna opcija.
Bez obzira na jucerasnju losu partiju,cinjenica je da mi imamo 2 odlicna napadaca ali 2 napadaca koji nece mnogo doprinijeti protoku lopte vec ce traziti asistenciju saigraca a mi imamo tu privilegiju da imamo strasne asistente u vidu Misketa i Pjanica i po meni citav vezni red treba da se njima prilagodi.Npr. eto sinoc su pored njih dvojice igrali Visca i Medunjanin i nisu ni bili losi,ali ni oni nisu nista bolji defanzivno od pomenute dvojice.Moraju bar 2 igraca u tom veznom redu biti defanzivno orijentisani.
Medunjanin moze da igra,ali u formaciji 4-5-1 u kojoj bi vjerovatno Vedo ostao na klupi...ali nisam siguran koliko je i to pametna opcija.
Postao je jedan od najvecih problema ove reprezentacije. A Pape nema muda da ga stavi na klupu. Prepao se nakon Bjelorusije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ne znam, ja mislim da se ne moze igrati sa dva spica i dva ofanzivna vezna. Hajd sa dva ofanzivna vezna i jednim spicem, ili dva spica i jedan vezni, ali ovako je previse defanzivnog slabih igraca. Ostaje nam 6 igraca da pokriju 7 pozicija, sto je ipak malo.
Definitivno neko od Miske/Dzeko/Vedo mora na klupu. JA bih u trenutnoj formi izbacio i Misketa i Dzeku, mada opet forma se mijenja, a do prvenstva 7 mjeseci.
Definitivno neko od Miske/Dzeko/Vedo mora na klupu. JA bih u trenutnoj formi izbacio i Misketa i Dzeku, mada opet forma se mijenja, a do prvenstva 7 mjeseci.
Celik!3,2,2.
U Misimovica vise nije u pitanju forma, nego je drasticno oslabio i nije vise za prvih 11. Pa on od Wolfsburga ne igra kako treba, a otisao je prije 3-4 godine. U Turskoj nista, u Rusiji nista i onda ode u Kinu jer nema drugih ponuda. A u nas stalno u prvih 11. Covjek koji je veliki teret u defanzivi uvijek bio, ali je ranije imao kvalitet u napadu, tako da je se moglo trpit. Ovako je samo ogroman problem za repku.AllGunsBlazing je napisao/la:Ne znam, ja mislim da se ne moze igrati sa dva spica i dva ofanzivna vezna. Hajd sa dva ofanzivna vezna i jednim spicem, ili dva spica i jedan vezni, ali ovako je previse defanzivnog slabih igraca. Ostaje nam 6 igraca da pokriju 7 pozicija, sto je ipak malo.
Kljuc poboljsanja igre je da Misimovic bude na klupi.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Realno, tako je, koliko god to nekoga boli. Mada, imaš i diletanata kojima je Miske i dalje ispred Pjanića.Cartman je napisao/la:U Misimovica vise nije u pitanju forma, nego je drasticno oslabio i nije vise za prvih 11. Pa on od Wolfsburga ne igra kako treba, a otisao je prije 3-4 godine. U Turskoj nista, u Rusiji nista i onda ode u Kinu jer nema drugih ponuda. A u nas stalno u prvih 11. Covjek koji je veliki teret u defanzivi uvijek bio, ali je ranije imao kvalitet u napadu, tako da je se moglo trpit. Ovako je samo ogroman problem za repku.AllGunsBlazing je napisao/la:Ne znam, ja mislim da se ne moze igrati sa dva spica i dva ofanzivna vezna. Hajd sa dva ofanzivna vezna i jednim spicem, ili dva spica i jedan vezni, ali ovako je previse defanzivnog slabih igraca. Ostaje nam 6 igraca da pokriju 7 pozicija, sto je ipak malo.
Kljuc poboljsanja igre je da Misimovic bude na klupi.
- HazardEden
- Kontakt:
Pljujete ovdje po Misketu a zaboravljate da nas je on svojim asistencijama odveo u Brazil, sram vas bili 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.