Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
[youtube][/youtube]
Više od 20 godina SETI (search for extraterrestrial intelligence) traga za izvanzemaljskim signalima. Godine 2003. korišten je za istraživanje dijelova s kojih su prije dopirali neobjašnjivi radiosignali. Otkriven je još jedan radijski signal koji je bio jači od prethodnog.
Signal je došao iz područja u kojem nema ni planeta ni zvijezda. Otkriven je u tri navrata, a neki smatraju da je to najbolji dokaz inteligentnog života na drugim planetima.
Više od 20 godina SETI (search for extraterrestrial intelligence) traga za izvanzemaljskim signalima. Godine 2003. korišten je za istraživanje dijelova s kojih su prije dopirali neobjašnjivi radiosignali. Otkriven je još jedan radijski signal koji je bio jači od prethodnog.
Signal je došao iz područja u kojem nema ni planeta ni zvijezda. Otkriven je u tri navrata, a neki smatraju da je to najbolji dokaz inteligentnog života na drugim planetima.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
seo rusioc ce to glavom otvoritiOtelo je napisao/la:Istinu ti kazem.
Treba masivna energija da se uspiju otvoriti te crvotočine i proći kroz njih.
U teoriji da ali u praksi za sad je to neizvodivo.
Sent from my ST21i using Tapatalk 2
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Zašto admin ne reaguje i banuje ove što pišu gluposti i ometaju normalnu raspravu
Meni se sve više čini da netko ima dokaze o postojanosti izvanzemaljskog života...samo neće da to serviraju javnosti
Meni se sve više čini da netko ima dokaze o postojanosti izvanzemaljskog života...samo neće da to serviraju javnosti
- Cautinho
- Kontakt:
Amerika je najveća misterija ovoga Svijeta.
Mnogo stvari kriju,mnogo stvari znaju.
Mnogo stvari kriju,mnogo stvari znaju.
Keep walking.
pa svi mi imamo fazu kada nas takve stvari privuku.. to je onaj period traganja za identitetom... ono kada misliš da si zreo i pametniji od drugih... naravno pare se zarađuju na onima koji nikad ne odrastu i za koje te knjige su sveto slovo...Virtu4l je napisao/la:Dok sam bio opsjednut starim civilizacijama, nakupovao sam toliko knjiga da bi mi sad i prosječna biblioteka pozavidjela na tome. Ali nikad nisam bio fan Arke, Trećeg oka i njima slične tematike. Jbg, nema se vremena za sve.DANTES je napisao/la: Inače drago mi je zbog teme... biće ovdje zabavno... čitam ove dečkiće šta pišu i osjećam potrebu da im objasnim... i mene je svašta zanimalo... kupovao treće oko, gledao na rubu znanosti, čitao stručnu literaturu, išao na faks i imam prilicno iskustvo... većinu teorija koje sam ovdje vidio mogu logično objasniti... svijet ima misterija, ali mašta nema granica...
Meni su trebale godine da skontam da je Erih Deniken bio lud čovjek, ali jbg, počeo sam ga čitati kao vrlo mlad. Mladost-ludost. Ipak mu je ta ludost donijela bogatstvo... nekad se isplati biti lud.DANTES je napisao/la:e da... Dejvid Ajk....gledao, slušao, čitao... ima dobrih teorija, ali onda pominje guštere i prosto znaš da je pobrkao lekiće.... i ne mogu ga ozbiljno shvatiti...
ipak nisu sve misterije i teorije plod mašte, ali većina se može logički objasniti... treba biti samo otvorenog uma, predrasude o znanju su najgore... najgori su odmah oni koji čuju nešto neobično i čudno i na prvu to odbace i ismiju bez sagledavanja činjenica... što je najcrnje takvih je najviše među naučnicima... da bi se prihvatile nove teorije u nekoj oblasti moraju prvo da pomre čitava generacija naučnika koji zastupaju stare.... a sebe takvi zovu naučnicima i istraživačima?!?! to je jedino što me nervira... zatvorenost uma onih koji bi trebali biti najotvoreniji...
@lenbias nemoj me zezati?! boginje su djelo vanzemaljaca?!?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
da, da, fakticki svaka bolest koja se u proslosti pojavila i napravila neku "pustos" bila je djelo vanzemaljaca 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Jel još neko vjeruje da pola današnje tehnologije je ustvari vanzemaljska tehnologija, i kako objašnjavate taj ogroman boom u tehnologiji poslije WW2 ?
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
but *actually* from a non-linear, non-subjective viewpoint - it's more like a big ball of wibbly wobbly... time-y wimey... stuff.ŠB_Fidelis je napisao/la:No. Time is not a straight line.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Eeexactly.Dex je napisao/la:but *actually* from a non-linear, non-subjective viewpoint - it's more like a big ball of wibbly wobbly... time-y wimey... stuff.ŠB_Fidelis je napisao/la:No. Time is not a straight line.
De, svega vam, nemojte i ovdje s tim ''humorom'', postedite nas.Papastathopoulos je napisao/la:seo rusioc ce to glavom otvoritiOtelo je napisao/la:Istinu ti kazem.
Treba masivna energija da se uspiju otvoriti te crvotočine i proći kroz njih.
U teoriji da ali u praksi za sad je to neizvodivo.
Sent from my ST21i using Tapatalk 2
...Život za Široki...
Koja su vasa saznanja o Bermudskom trouglu?
Magnetno polje,losi vremenski uslovi u tom pojasu ili nesto drugo?
1946
nešto drugo, al ne smijem reći ovdjeHead je napisao/la:Koja su vasa saznanja o Bermudskom trouglu?
Pustiću sunce da topi ljubav!
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pricao sam sa jednim inteligentnim covjekom o tome, on je inace radio kao mornar u svojoj mladosti i prolazio sa brodom tim krajevima nekoliko puta. Ustvari, skoro da nema gdje nije bio, oplovio svijet mnogo puta, Kolumbija, Japan, Meksiko, itd.Head je napisao/la:Koja su vasa saznanja o Bermudskom trouglu?
On kaze da u bermudskom trouglu brodovi nestaju jer se ispod mora, pod zemljom, nalaze velike kolicine gasova koji ponekad izadju na povrsinu. To vam je kao veliki balon pun zraka koji se odjednom stvori na povrsini i proguta brod.
calcio je napisao/la:Pricao sam sa jednim inteligentnim covjekom o tome, on je inace radio kao mornar u svojoj mladosti i prolazio sa brodom tim krajevima nekoliko puta. Ustvari, skoro da nema gdje nije bio, oplovio svijet mnogo puta, Kolumbija, Japan, Meksiko, itd.Head je napisao/la:Koja su vasa saznanja o Bermudskom trouglu?
On kaze da u bermudskom trouglu brodovi nestaju jer se ispod mora, pod zemljom, nalaze velike kolicine gasova koji ponekad izadju na povrsinu. To vam je kao veliki balon pun zraka koji se odjednom stvori na povrsini i proguta brod.
Hajde brod ok,ali kako nestane avion koji je par kilometara iznad okeana,i kako da se na ostoj geografskoj sirini i duzini nalazi slican trougoa na obalama Japana.?
1946
Ne znam jel' najveća svjetska, al' misterija nekakva jest'.
[youtube][/youtube]
Dafuq is this?
[youtube][/youtube]
Dafuq is this?
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Sto se tice aviona, vjerovatno je isti princip. Ako je gas koji izlazi iz mora laksi od ove mjesavine gasova u zemljinoj atmosferi koje nazivamo vazduh, on ce se nastaviti uspinjati i ako neki nesretni avion naleti, moguce da ga obori.Head je napisao/la:calcio je napisao/la:Pricao sam sa jednim inteligentnim covjekom o tome, on je inace radio kao mornar u svojoj mladosti i prolazio sa brodom tim krajevima nekoliko puta. Ustvari, skoro da nema gdje nije bio, oplovio svijet mnogo puta, Kolumbija, Japan, Meksiko, itd.Head je napisao/la:Koja su vasa saznanja o Bermudskom trouglu?
Hajde brod ok,ali kako nestane avion koji je par kilometara iznad okeana,i kako da se na ostoj geografskoj sirini i duzini nalazi slican trougoa na obalama Japana.?
Isto kao i sa brodovima, to se sigurno ne desava tako cesto ali dovoljno je da se desi nekoliko puta da ljudi od toga naprave mit.
Nisam prije cuo za taj japanski "bermudski trougao", nemam pojma o tome.
kit se nasuko, ništa posebnomandraX je napisao/la:Ne znam jel' najveća svjetska, al' misterija nekakva jest'.![]()
[youtube][/youtube]
Dafuq is this?
Pustiću sunce da topi ljubav!
ovaj.... meni je ovo više romb nego trougao...Head je napisao/la:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- samo_lijevo
- Kontakt:
tacnije nepravilni trapez.U romba su dijagonale okomite i sve stranice iste.DANTES je napisao/la:ovaj.... meni je ovo više romb nego trougao...Head je napisao/la:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.