ovdje je bitno izbjeci iz 3 grupe Francuze i Čile i iz 4 Amere i Japan a ostalo sta Bog da ,fino bi bilo npr Alzir i kostariku dobiti a sto se tice prve skupine tu se nema sta puno birati ,znaci bitni je je iz 3-4 dobiti neke lakse a iz prve skupine sta budebarca_87 je napisao/la:
francuzi u trecem sesiru![]()
u trecem sesiru samo alzir bi volio ,ovo ostalo deracina
cetvrti mozda iran,honduras
prvi svica
znaci svica bih alzir iran
idealan zrijeb
SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina
gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/reprezentacije/doznajte-sve-oko-izvlacenja-skupina-za-svjetsko-prvenstvo---311942.html
Znaci ili mi ili Francuska u specijalni pot.
Poznavajuci politiku FIFE i vjerovatnu zelju da se ne desi grupa recimo Brazil, Njemacka, Francuska, sanse da nas ne prebace u taj pot su gotovo minimalne.
FIFA-in turninir FIFA-ina pravila, mi se tu nista ne pitamo.
Ja kad sam prije vise od mjesec dana pisao o ovome pojedini su me ludim nazvali.
Mozda ne bude nista od ovoga, ali ova opcija je visila iznad glave od pocetka, samo sto pojedini to nisu zeljeli vidjeti.
U sustini, tacno stanje ce se znati tek dan prije zdrijeba, do tad mozemo moliti Boga da se ovo ne ispostavi tacnim.
Poznavajuci politiku FIFE i vjerovatnu zelju da se ne desi grupa recimo Brazil, Njemacka, Francuska, sanse da nas ne prebace u taj pot su gotovo minimalne.
Ja kad sam prije vise od mjesec dana pisao o ovome pojedini su me ludim nazvali.
Mozda ne bude nista od ovoga, ali ova opcija je visila iznad glave od pocetka, samo sto pojedini to nisu zeljeli vidjeti.
U sustini, tacno stanje ce se znati tek dan prije zdrijeba, do tad mozemo moliti Boga da se ovo ne ispostavi tacnim.
- plavalokomotiva
- Kontakt:
JEDNOM ZA SVA VREMENA. MI NE MOZEMO BITI NAJLOSIJA EVROPSKA REPREZENTACIJA. PRILIKOM IZVLACENJA SE GLEDA OKTOBARSKA FIFINA RANG LISTA GDJE SMO MI 16. A FRANCUZI 21. STO ZNACI DA ONI LETE IZ NASEG POTA. MI SMO OSIGURANIpisac je napisao/la:gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/reprezentacije/doznajte-sve-oko-izvlacenja-skupina-za-svjetsko-prvenstvo---311942.html
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
Tako NIKADA nije bilo....Taj novinar je ovo provalio, cuj debitant u specijalni pot
nigdje ne stoji tako vec FIFA lista, tako je bilo 2006, 2010 itd itd itd...

to je pogresno...plavalokomotiva je napisao/la: JEDNOM ZA SVA VREMENA. MI NE MOZEMO BITI NAJLOSIJA EVROPSKA REPREZENTACIJA. PRILIKOM IZVLACENJA SE GLEDA OKTOBARSKA FIFINA RANG LISTA GDJE SMO MI 16. A FRANCUZI 21. STO ZNACI DA ONI LETE IZ NASEG POTA. MI SMO OSIGURANI
oktobarska lista se gleda samo za pot1
ostale "sesire" FIFA jos nije odlucila kako ce jih zapuniti...
ja mislim, da ide FRA sigurno u pot2, a Bosna u 3. il 4.
plavalokomotiva je napisao/la:JEDNOM ZA SVA VREMENA. MI NE MOZEMO BITI NAJLOSIJA EVROPSKA REPREZENTACIJA. PRILIKOM IZVLACENJA SE GLEDA OKTOBARSKA FIFINA RANG LISTA GDJE SMO MI 16. A FRANCUZI 21. STO ZNACI DA ONI LETE IZ NASEG POTA. MI SMO OSIGURANIpisac je napisao/la:gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/reprezentacije/doznajte-sve-oko-izvlacenja-skupina-za-svjetsko-prvenstvo---311942.html
Jednom za sva vremena, to sto je Francuska zadnja apsulutno nista ne mora znaciti.
03.12. ce odrediti potove. Da li ce ili nece to biti Francuska niko sa sigurnoscu ne zna osim mozda celnih ljudi FIFE.
Napravili bi lakrdiju za sva vremena ako tako bude. Svi svjetski mediji su objavili preliminarne potove koji su zasnovani na pravilima koja su uvijek bila..... Ne postoji nacin da se BIH izbaci iz drugog pota? Ko je to provalio za debitant, cuj debitant, pa gdje to ima?

Ima kod FIFE, njihov turnir njihova pravila. Sta tu nije jasno?
Ako se nekome ne svidja ne mora ni igrati.
Francuska ima rejting kakav ima, pa prije samo 15 godina su bili prvaci.
Naravno da niti sponzori koji placaju to sve, niti celnici FIFE ne zele grupu recimo Brail, Spanija, Francuska.
Radije ce zrtvovati jednu malu i beznacajnu Bosnu.
A osnove imaju.
Naravno da niti sponzori koji placaju to sve, niti celnici FIFE ne zele grupu recimo Brail, Spanija, Francuska.
A osnove imaju.
Evo sta je FIFA oficialno objavila......Vi na osnovu nekog "zlobnog" novinara, koji bi zelio da tako bude uzimate te info zdravo za gotovo....Sta je rekla FIFA...
http://espnfc.com/news/story/_/id/15854 ... aw?cc=5739" onclick="window.open(this.href);return false;
.World Cup newsFIFA confirms World Cup draw seedsOctober 17, 2013
Recommend1KTweet13EmailPrintBy ESPN staff
2014 World Cup seeding announced
Switzerland's celebrations continued on Thursday, as the latest set of FIFA World Rankings handed them a Brazilian boost2014 World Cup seeding announced
FIFA has announced the seeds for the 2014 World Cup finals draw after the October World Rankings were released on Thursday.
GettyImages
Switzerland players celebrate securing their nation's place in Brazil.
As revealed by ESPN on Tuesday evening, hosts Brazil will be joined by Spain, Germany, Argentina, Colombia, Belgium, Uruguay and Switzerland.
Uruguay's place in the top pot of seeds is subject to winning the intercontinental playoff against Jordan, and if they fail to qualify then Netherlands will move into the top pot.
Only the top pot is seeded for the Dec. 6 draw in Bahia, with the remaining pools based purely on a geographical basis to ensure a spread of nations in each group. There can be no more than one team from each confederation in each group, with the exception of Europe which will have two nations in four or five groups.
If Uruguay win their playoff, then the geographical draw pots will likely be similar to that of 2006. One pot may contain eight European nations, another should have the four Asian countries and four from CONCACAF (or New Zealand), with a final pot of Chile, Ecuador and the five African qualifiers.
That would leave a separate pot for the lowest-ranked UEFA side, who would be drawn against a non-European team from the seeded pot - Brazil, Argentina, Colombia or possibly Uruguay, to ensure no more than two European teams are in one group. In 2006 this fate befell Serbia & Montenegro, who were dumped in the Group of Death and lost all three games to Argentina (6-0), Ivory Coast and Netherlands - three nations who can be drawn together again in 2014.
The lowest-ranked UEFA team in 2014 will be an unseeded playoff nation, or Ukraine if all seeded countries win their ties. FIFA also confirmed the seeded teams for Monday's European playoff draw as Portugal, Greece, Croatia and Ukraine. The unseeded teams will be France, Sweden, Romania and Iceland.
Should Jordan beat Uruguay there is no obvious geographical split of teams so FIFA will have to devise a different pool system.
Spain continue to lead the rankings, well ahead of nearest challengers Germany.
Switzerland, the surprise seeds, move up to seven to seventh in the world while England are also new entries in the top ten, also moving up seven places to tenth -- one place ahead of Brazil who drop three. Croatia are the other nation to drop out of the top ten, down eight to 18th.
Scotland, on the back of wins over Macedonia and Croatia, pick up the top score of the month (164 points) and climb 28 places to 35th, while the biggest climbers are Moldova who jump 33 spots to 96th.
http://espnfc.com/news/story/_/id/15854 ... aw?cc=5739" onclick="window.open(this.href);return false;
.World Cup newsFIFA confirms World Cup draw seedsOctober 17, 2013
Recommend1KTweet13EmailPrintBy ESPN staff
2014 World Cup seeding announced
Switzerland's celebrations continued on Thursday, as the latest set of FIFA World Rankings handed them a Brazilian boost2014 World Cup seeding announced
FIFA has announced the seeds for the 2014 World Cup finals draw after the October World Rankings were released on Thursday.
GettyImages
Switzerland players celebrate securing their nation's place in Brazil.
As revealed by ESPN on Tuesday evening, hosts Brazil will be joined by Spain, Germany, Argentina, Colombia, Belgium, Uruguay and Switzerland.
Uruguay's place in the top pot of seeds is subject to winning the intercontinental playoff against Jordan, and if they fail to qualify then Netherlands will move into the top pot.
Only the top pot is seeded for the Dec. 6 draw in Bahia, with the remaining pools based purely on a geographical basis to ensure a spread of nations in each group. There can be no more than one team from each confederation in each group, with the exception of Europe which will have two nations in four or five groups.
If Uruguay win their playoff, then the geographical draw pots will likely be similar to that of 2006. One pot may contain eight European nations, another should have the four Asian countries and four from CONCACAF (or New Zealand), with a final pot of Chile, Ecuador and the five African qualifiers.
That would leave a separate pot for the lowest-ranked UEFA side, who would be drawn against a non-European team from the seeded pot - Brazil, Argentina, Colombia or possibly Uruguay, to ensure no more than two European teams are in one group. In 2006 this fate befell Serbia & Montenegro, who were dumped in the Group of Death and lost all three games to Argentina (6-0), Ivory Coast and Netherlands - three nations who can be drawn together again in 2014.
The lowest-ranked UEFA team in 2014 will be an unseeded playoff nation, or Ukraine if all seeded countries win their ties. FIFA also confirmed the seeded teams for Monday's European playoff draw as Portugal, Greece, Croatia and Ukraine. The unseeded teams will be France, Sweden, Romania and Iceland.
Should Jordan beat Uruguay there is no obvious geographical split of teams so FIFA will have to devise a different pool system.
Spain continue to lead the rankings, well ahead of nearest challengers Germany.
Switzerland, the surprise seeds, move up to seven to seventh in the world while England are also new entries in the top ten, also moving up seven places to tenth -- one place ahead of Brazil who drop three. Croatia are the other nation to drop out of the top ten, down eight to 18th.
Scotland, on the back of wins over Macedonia and Croatia, pick up the top score of the month (164 points) and climb 28 places to 35th, while the biggest climbers are Moldova who jump 33 spots to 96th.
Zvanicno 03.12.2013. FIFA odredjue potove.
Jedino je pot 1 sa nosiocima siguran.
Jedino je pot 1 sa nosiocima siguran.
Ne unosi paniku u narod.....Fifa je vec oficialno objavila pravila.....pisac je napisao/la:Ima kod FIFE, njihov turnir njihova pravila. Sta tu nije jasno?
A osnove imaju.

Za nadati se da ove pretpostavke nisu tacne i da ce sve biti onako kako bi i trebalo biti, ali reci da smo mi SIGURNO u evropskom potu, jednostavno nije istina.
Morat cemo sacekati 03.12.
ESPN nije dio FIFA organizacije !!!!!!!!!!!
FIFA je objavila samo listu za 1.pot
sve ostalo NIJE JOS DOGOVORENO !!!!!
http://www.fifa.com/worldranking/news/n ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
FIFA je objavila samo listu za 1.pot
sve ostalo NIJE JOS DOGOVORENO !!!!!
http://www.fifa.com/worldranking/news/n ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Najbolja grupa za nas sa ekipama koje nam najvise odgovaraju:
Svica
BIH
Alzir
Iran
NAJGORA:
Brazil
BIH
Francuska/Cile
Meksiko
Svica
BIH
Alzir
Iran
NAJGORA:
Brazil
BIH
Francuska/Cile
Meksiko
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ako se borimo mi i Francuzi k oce u taj pot, to smo 99,99%. Francuska ce da ima lobi u vidu Platinija, kao i sinoc, onaj jedan gol ofsajd k'o kuca.
Ako mislimo bilo sta napravit, Dzeko mora vise igrat u svom klubu. Mora preci u neki drugi klub ili da Pellegrini pocne njemu vise vjerovat. Kad Dzeko igra i mi igramo. On je nas najvazniji igrac, pokretac - motor. Naravno ovo ne znaci da ostali ne moraju, najbitnije da odigraju kao kosarkasi zadnju tekmu, da srce na terenu ostave pa neka bude sta mora biti.
Ma dajte tu Spaniju, da im pokazemo kako se igra
Ako mislimo bilo sta napravit, Dzeko mora vise igrat u svom klubu. Mora preci u neki drugi klub ili da Pellegrini pocne njemu vise vjerovat. Kad Dzeko igra i mi igramo. On je nas najvazniji igrac, pokretac - motor. Naravno ovo ne znaci da ostali ne moraju, najbitnije da odigraju kao kosarkasi zadnju tekmu, da srce na terenu ostave pa neka bude sta mora biti.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne mogu Čile i Brazil u istu grupu.Pauk je napisao/la:Najbolja grupa za nas sa ekipama koje nam najvise odgovaraju:
Svica
BIH
Alzir
Iran
NAJGORA:
Brazil
BIH
Francuska/Cile
Meksiko
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
simulacija zdrijeba: http://prntscr.com/25grcb" onclick="window.open(this.href);return false;
simulacija utakmica: http://prntscr.com/25grjh" onclick="window.open(this.href);return false;
Valjda nece ovako biti
simulacija iste grupe: http://prntscr.com/25grsd" onclick="window.open(this.href);return false;
HOCEMO OVAKO!!!!!!!
simulacija utakmica: http://prntscr.com/25grjh" onclick="window.open(this.href);return false;
Valjda nece ovako biti

simulacija iste grupe: http://prntscr.com/25grsd" onclick="window.open(this.href);return false;
HOCEMO OVAKO!!!!!!!

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ma sta pricas tiUnofficialpage je napisao/la:Ako se borimo mi i Francuzi k oce u taj pot, to smo 99,99%. Francuska ce da ima lobi u vidu Platinija, kao i sinoc, onaj jedan gol ofsajd k'o kuca.

Kakav lobi crni, gleda se oktobarska lista gdje NISMO najslabije plasirana evropska selekcija.
pa ne moze pobogu brate Platini izmislit Francuskoj jos koiji bod i novu listu na kojoj ce oni biti ispred nas.
Na zadnja 3 svjetska se gledala oktobarska lista i po kakvoj logici se sada nece gledat?
A to kao i sinoc, Francuzi su ih razmontirali, to za gol iz ofsajda, prije toga im je ponisten cist gol, tako da je to 1-1, bilo kompenzacija il sta, zasluzeno su dobili potpuno, promasili 10tak 100 % prilika.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ja nesto pocinjem sumnjat da li smo se uopste i kvalfikovali na SPpisac je napisao/la:Za nadati se da ove pretpostavke nisu tacne i da ce sve biti onako kako bi i trebalo biti, ali reci da smo mi SIGURNO u evropskom potu, jednostavno nije istina.

Postoji mogucnost da nas izbace, nesto Usanovic opet se spominje, neka knjiga.. dokazi.. zatvor

Ako nas izbace izgleda Slovacka ulijece umjesto nas. Nije ni tu kraj scena, zalbu upucuju barazlije koje su ispale, kao hoce njih 4 (Ukrajina, Rumunija, Island i Svedska) napravit mini grupu i pobijednik ide.. Sve ce to FIFA zasijedat, jel ono 03.12 ?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Znam da se to gleda, ali ako u kojem slucaju udjemou borbu neku s njima,ne znam kako ali FIFA moze donjeti neko pravio i vjeruj da cemo mi izvisit. Ni meni nema logike da idemo u taj pot, kvalifikujes se direktno, direktnog konkurenta Grcku izbacis i oni opet budu u boljoj situaciji nego mi, nema logike.bodi123 je napisao/la:Ma sta pricas tiUnofficialpage je napisao/la:Ako se borimo mi i Francuzi k oce u taj pot, to smo 99,99%. Francuska ce da ima lobi u vidu Platinija, kao i sinoc, onaj jedan gol ofsajd k'o kuca.
Ma dajte tu Spaniju, da im pokazemo kako se igra![]()
![]()
![]()
Kakav lobi crni, gleda se oktobarska lista gdje NISMO najslabije plasirana evropska selekcija.
pa ne moze pobogu brate Platini izmislit Francuskoj jos koiji bod i novu listu na kojoj ce oni biti ispred nas.
Na zadnja 3 svjetska se gledala oktobarska lista i po kakvoj logici se sada nece gledat?
A to kao i sinoc, Francuzi su ih razmontirali, to za gol iz ofsajda, prije toga im je ponisten cist gol, tako da je to 1-1, bilo kompenzacija il sta, zasluzeno su dobili potpuno, promasili 10tak 100 % prilika.

Zato sinoc ne mogui nista sa sigurnoscu tvrdit, jer sam uporedo ucio i tu tekmu gledao i samo sam vidio golove

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.