Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Sapce
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Sapce » 20 nov 2013, 10:20

u biti je ideja super i po mom misljenju je izvodljiva.
ja sam bio u sloveniji i gledo sam grupnu fazu u jesenicama. mislim da tamo ne postoji niti jedan hotel. navijiaci i igraci su bili smjesteni u kranjskoj gori ili u bledu. kapacitet dvorane je bio navodno nekih 6000 kao i kod ostalih dvorana u grupnoj fazi (kopar, tivoli u ljubljani i celje). druga faza takmicenja se igrala u stozicama, kapaciteta nekih 10.000- 11.000.
medjutim, dvorana u jesenicama je bila u glavnom prazna. ostale, takodje, osim kada je igrala slovenija. sigurno bi bilo punije da su prodavali dnevne karte a ne pojedinacno za svaku utakmicu.
znaci, treba ukupno 5 dvorana. naravno da treba uloziti novac. al mislim da to nisu neke sume koje se ne mogu izfinancirati. prije svega dvorane moraju biti klimatizirane (to je razlog zasto nismo dobili EP A divizije za mladje kategorije).
kapaciteti koje imaju nase dvorane (siroki, zenica, sarajevo, banja luka i tuzla) od tih nekih 4 do 5 hiljada su sasvim dovoljne. jedino ne znam za drugu fazu takmicenja (Zetra??)
osim toga, nase dvorane bi uvijek bile pune jer ljudi vole kosarku. osim toga ima se sta i vidjeti, pored kosarke..
mi smo gostoprimljiv narod, itd..
po meni nije neizvodljivo i mislim da bi bilo super!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 nov 2013, 11:01

Sapce je napisao/la:u biti je ideja super i po mom misljenju je izvodljiva.
ja sam bio u sloveniji i gledo sam grupnu fazu u jesenicama. mislim da tamo ne postoji niti jedan hotel. navijiaci i igraci su bili smjesteni u kranjskoj gori ili u bledu. kapacitet dvorane je bio navodno nekih 6000 kao i kod ostalih dvorana u grupnoj fazi (kopar, tivoli u ljubljani i celje). druga faza takmicenja se igrala u stozicama, kapaciteta nekih 10.000- 11.000.
medjutim, dvorana u jesenicama je bila u glavnom prazna. ostale, takodje, osim kada je igrala slovenija. sigurno bi bilo punije da su prodavali dnevne karte a ne pojedinacno za svaku utakmicu.
znaci, treba ukupno 5 dvorana. naravno da treba uloziti novac. al mislim da to nisu neke sume koje se ne mogu izfinancirati. prije svega dvorane moraju biti klimatizirane (to je razlog zasto nismo dobili EP A divizije za mladje kategorije).
kapaciteti koje imaju nase dvorane (siroki, zenica, sarajevo, banja luka i tuzla) od tih nekih 4 do 5 hiljada su sasvim dovoljne. jedino ne znam za drugu fazu takmicenja (Zetra??)
osim toga, nase dvorane bi uvijek bile pune jer ljudi vole kosarku. osim toga ima se sta i vidjeti, pored kosarke..
Druže ako u onu dvoranu u Jesenicama (bio sam tamo) može stati 6000 u Skenderiju može 10000. Doduše onaj dio za novinare je prilično velik i vjerovatno bi se trebalo onako nešto obezbjediti i ovdje.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 20 nov 2013, 11:08

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Sapce je napisao/la:u biti je ideja super i po mom misljenju je izvodljiva.
Druže ako u onu dvoranu u Jesenicama (bio sam tamo) može stati 6000 u Skenderiju može 10000. Doduše onaj dio za novinare je prilično velik i vjerovatno bi se trebalo onako nešto obezbjediti i ovdje.
zato sam napisao navodno. ;-) tj. to je pisalo kao zvanicni kapacitet

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 20 nov 2013, 14:28

19.11.2013.

Cedevita 89 - 79 Bilbao / Jusuf Nurkić - 10 poena, 3 skoka

Uppsala 83 - 68 Orebro / Nebojša Pavlović - 7 poena ,1 skok
(http://basketball.eurobasket.com/player ... ebro/82682" onclick="window.open(this.href);return false;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 20 nov 2013, 17:41

samson je napisao/la: Cinjenica ostaje da ovo mozemo odraditi samo uz drzavu i bez bilo kakvih opstrukcija ..
a mi imamo drzavu? nemamo opstrukcije? :lol:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 20 nov 2013, 17:45

gledajte, vi zaboravljate (ili ne znate) da je fiba evrope bila u velikim problemima za EP 2013. svi su povukli kandidature zbog nedostatka para. jedna italija, koja je pojam drzave za nas, koja ima vrhunske uslove (dvorane, hoteli, transport...) nije imala para da organizuje ovo evropsko. slovenci su se uvalili u dugove, pa i da je dvorana u stozicama kapaciteta 1500 gledalaca, fiba evrope bi to prihvatila jer NIKO nije ponudio nista! to je nasa jedina karta za 2017 - da se niko ne kandiduje. ali jos jednom razmislite o tome da italija nije mogla finansijski ispratiti evropsko, a da cemo mi moci? ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 nov 2013, 17:47

KK_Bosna je napisao/la:gledajte, vi zaboravljate (ili ne znate) da je fiba evrope bila u velikim problemima za EP 2013. svi su povukli kandidature zbog nedostatka para. jedna italija, koja je pojam drzave za nas, koja ima vrhunske uslove (dvorane, hoteli, transport...) nije imala para da organizuje ovo evropsko. slovenci su se uvalili u dugove, pa i da je dvorana u stozicama kapaciteta 1500 gledalaca, fiba evrope bi to prihvatila jer NIKO nije ponudio nista! to je nasa jedina karta za 2017 - da se niko ne kandiduje. ali jos jednom razmislite o tome da italija nije mogla finansijski ispratiti evropsko, a da cemo mi moci? ;)
Italija nije htjela da se zadužuje, zato je to odbila.

Mi smo naučili da se zadužujemo čitav život.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 nov 2013, 19:10

Hahahahahahaahaa, Stipe je poludio 8-) 8-) 8-)
Za 12 minuta u igri je uzeo 10 suteva i pogodio 3 :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 21 nov 2013, 12:14

20.11.2013.

Ostrava 100 - 78 Jindrichuv Hradec / Admir Alić - 26 poena, 3 skoka
(http://basketball.eurobasket.com/player ... rava/28206" onclick="window.open(this.href);return false;)

CSU Ploiesti 72 - 95 Khimki / Filip Adamović - 15 poena, 4 asistencije i 3 skoka

Nymburk 73 - 51 Oostende / Andrija Stipanović - 14 poena, 8 skokova

Igokea 110 - 98 Pinar Karsiyaka / Nemanja Gordić - 16 poena, 10 asistencija

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 nov 2013, 13:11

Gordic se nalazi zaista u fantasticnoj formi i sazrio je za prvog playa u reprezentaciji. Igokea je pun pogodak za njega.

Ostalo je samo ime.....

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 21 nov 2013, 13:17

neno#4 je napisao/la:Gordic se nalazi zaista u fantasticnoj formi i sazrio je za prvog playa u reprezentaciji. Igokea je pun pogodak za njega.
Adamović također igra dobru košarku u zadnje vrijeme..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 nov 2013, 14:51

znaci trazi se novi amer?

eh kad bi nasli kakvog da pokriva 3 a moze odigrati i 5-6 min umjesto Mirze na 4...dobar u odbrani ,pomaze u skoku, a da ima i nekih 10-ak poena u rukama...tesko je naci takvog igraca jbg... to naravno ako bi isli Gordic i Adamovic na 1, Sutalo i Djedovic na 2..

je li Savovic vise u kakvim kombinacijama?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 nov 2013, 14:59

ultrasstyle_tz je napisao/la:znaci trazi se novi amer?

eh kad bi nasli kakvog da pokriva 3 a moze odigrati i 5-6 min umjesto Mirze na 4...dobar u odbrani ,pomaze u skoku, a da ima i nekih 10-ak poena u rukama...tesko je naci takvog igraca jbg... to naravno ako bi isli Gordic i Adamovic na 1, Sutalo i Djedovic na 2..

Nemoj brate Savovica vise molim te. Do kad cemo se pitati za tog lika? Nece da igra i gotovo!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 nov 2013, 15:03

Darden iz Reala ? :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 nov 2013, 15:04

nizak za 4:P a i postar hehe ima sigurno preko 30 banki

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 nov 2013, 15:16

Ne znam gdje si ti vidio da se trazi novi Amer. Imam ja jedan prijedlog, moze James na 3, a povremeno i na 4 8-) 8-) ..Ako se bude trazio naturalizovani igrac, onda ce se traziti iskljucivo suter...

Ostalo je samo ime.....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 nov 2013, 15:39

pitam, onaj upitnik na kraju ima znacenje u nasem jeziku, ne stoji samo onako tu jer mi se tacka ne svidja...

ako Gordic udje u startnu postavu i procjeni se da je za prvog pleja onda je nelogicno trositi naturaliziranog igraca na jos jednog keca posebno ako Adamovic nastavi ovako znaci da cemo imati i zamjenu..dobro bilo je kod nas uvijek nelogicnosti..a sto se tice izbora igraca ukoliko dodje do njega, ja smatram da nam je potrebniji igrac tipa Huke, ti da je suter..moras malo poradit na tome da shvatis smisao foruma, da sutra dodje i Dzejms nije nuzno da ce se svi sloziti :D i imaju pravo da ostave svoj komentar, svoj stav, zelju, valjda zato sluzi :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 nov 2013, 16:24

Daj brata Nolana Smitha da vrti pik sa Jusufom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 21 nov 2013, 16:38

neno#4 je napisao/la:

Ne znam gdje si ti vidio da se trazi novi Amer. Imam ja jedan prijedlog, moze James na 3, a povremeno i na 4 8-) 8-) ..Ako se bude trazio naturalizovani igrac, onda ce se traziti iskljucivo suter...
eh kad bi mogli angazovati Sonny Weems-a ili Marcusa Williams-a( iako je on play )...to bi bas bilo mocno...mada za ovog prvog cisto sumnjam da bi imao interesa...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 nov 2013, 19:13

ultrasstyle_tz je napisao/la:pitam, onaj upitnik na kraju ima znacenje u nasem jeziku, ne stoji samo onako tu jer mi se tacka ne svidja...

ako Gordic udje u startnu postavu i procjeni se da je za prvog pleja onda je nelogicno trositi naturaliziranog igraca na jos jednog keca posebno ako Adamovic nastavi ovako znaci da cemo imati i zamjenu..dobro bilo je kod nas uvijek nelogicnosti..a sto se tice izbora igraca ukoliko dodje do njega, ja smatram da nam je potrebniji igrac tipa Huke, ti da je suter..moras malo poradit na tome da shvatis smisao foruma, da sutra dodje i Dzejms nije nuzno da ce se svi sloziti :D i imaju pravo da ostave svoj komentar, svoj stav, zelju, valjda zato sluzi :D
Razlika izmedju mene i tebe je sto sam ja upucen u cijelu situaciju, a ti imas proizvoljne konstrukcije, ali necemo o tome. Nama je potreban suter, tj. Domercant prije par godina kada je igrao fantasticno, a mi nista drugo nismo imali. Pitanje je da li cemo ga naci i pitanje je sta ce biti sa dosadasnjim koji je vec pomalo poceo da nagovjestava da propusta sljedecu akciju. Zasto ce ti igrac tipa Huke da gusi Nihada na krilu koji ce u reprezentaciji to da igra? Bespotrebno totalno..Nama na cetvorci treba GORAN SUTON.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 2 gosta.