ima i film, odličanDex je napisao/la:Pročitajte Ime ruže, Eko maestralno opisuje licemjerstvo monaha i ostalih
Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
Pustiću sunce da topi ljubav!
vatikan mi se cini ipak kao neko mjesanje u religiju (znam da nije ali da ne bi morali pojasnjavati kako nije na primjerima gdje se stvarno radi o religiji mozda bi ipak bilo pametnije to odmah preskociti)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
ma ne samo da liječi, načini na koji se kanabis može upotrijebiti su beskonačni.truts je napisao/la:@Dex
zato kanabis majka, nema šta ne liječi
Jeste li znali da je u početku i Ford pravljen od kanabisa, a nije se mogao slupati
Zašto se nije nastavilo sa tim, i to je velika misterija.
Evo i video gdje auto lupaju čekićom
[youtube][/youtube]
Razmislite samo zašto se o ovome tako malo zna.
@LenBias alergičan na religiju
, a ja ne mogu da je se ne dotaknem.
Nije mi naravno cilj da izazovem neku religijsku raspravu, i nikad neću bit dio nje na ovoj temi.
Nastavimo mi sa kanabisom
Nije mi naravno cilj da izazovem neku religijsku raspravu, i nikad neću bit dio nje na ovoj temi.
Nastavimo mi sa kanabisom
šon koneri i kristijan slejter igrajuhoshafka je napisao/la:ima i film, odličanDex je napisao/la:Pročitajte Ime ruže, Eko maestralno opisuje licemjerstvo monaha i ostalih
@dex to sam planirao Tribalianu da preporučim
@len pa ako bi se držali činjenica ne bi bilo problema, ali nešto sumnjam u tu mogućnost(ja sam npr vjernik ali kažem popovi se sa razlogom rimuje sa lopovi)...zato ćemo se držati podalje od tog iskušenja...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
ma nisam alergican, volim raspravljati o tome ali prilicno je tesko na forumu drzati to pod nekom kontrolom, fakticki nemoguce pa se odmah svaka tema zakljuca kada se pocne krizati sa religijom sto je i normalno, svako brani ono u sto vjeruje ili ne vjeruje, da se ne moze izbjeci pa hajde ali moze sigurno pa je bolje onda da izbjegavamo 
sto se tice kanabisa/konoplje, u normalne svrhe slazem se da bi trebao da se koristi, mnogi bi se problemi rijesili ali kao droga (sto on jeste i nemojte mi samo reci da ne izaziva ovisnosti neke, doduse vise naviku zbog stanja koje izaziva i da koristenje istog ne vodi u mnogim slucajeva koristenju necega mnogo goreg i stetnijeg, nema potrebe stvarno, svojim ocima sam vidio mnoge primjere koji govore da je tako)
sto se tice kanabisa/konoplje, u normalne svrhe slazem se da bi trebao da se koristi, mnogi bi se problemi rijesili ali kao droga (sto on jeste i nemojte mi samo reci da ne izaziva ovisnosti neke, doduse vise naviku zbog stanja koje izaziva i da koristenje istog ne vodi u mnogim slucajeva koristenju necega mnogo goreg i stetnijeg, nema potrebe stvarno, svojim ocima sam vidio mnoge primjere koji govore da je tako)
IstinaRosicky je napisao/la:Meni se sve više čini da netko ima dokaze o postojanosti izvanzemaljskog života...samo neće da to serviraju javnosti
Po meni su najveće misterije definitivno piramide, maje(njihovo znanje, te misteriozni nestanak), zvjezdana vrata u Peruu http://archeomistero.files.wordpress.co ... -marca.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; (u veliki monolitni kamen su uklesana vrata koja vode u zid. Legenda kaže da je kroz njih prošao svećenik Aramu Muru sa Sunčevim diskom te je otišao na zvijezde
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆
☀ PHOENIX SUNS ☀
☀ PHOENIX SUNS ☀
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Samo sto se Umbertu film uopste nije dopao pa kada ga je poslije kontaktirao slavni Stanley Kubrick sa namjerom da filmatizira jedan njegov drugi roman (Foucaltovo klatno) ovaj ga je hladno odbio zbog loseg iskustva sa Imenom ruze. Koja steta sto ova dva genijalca nisu ostvarili saradnju..hoshafka je napisao/la:ima i film, odličanDex je napisao/la:Pročitajte Ime ruže, Eko maestralno opisuje licemjerstvo monaha i ostalih
Ovo je bio zesci off topic
jesi gledao išta iz serijske franšize Star Gate?golden je napisao/la:IstinaRosicky je napisao/la:Meni se sve više čini da netko ima dokaze o postojanosti izvanzemaljskog života...samo neće da to serviraju javnostiMnoge stvari se kriju od "običnih" ljudi, ne samo o vanzemaljcima i svemiru već i našoj planeti, historiji i mnogim dr stvarima...
Po meni su najveće misterije definitivno piramide, maje(njihovo znanje, te misteriozni nestanak), zvjezdana vrata u Peruu http://archeomistero.files.wordpress.co ... -marca.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; (u veliki monolitni kamen su uklesana vrata koja vode u zid. Legenda kaže da je kroz njih prošao svećenik Aramu Muru sa Sunčevim diskom te je otišao na zvijezde), tamna strana mjeseca te građevine na mjesecu i marsu itd...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
kanabis stvara psihičku ovisnost, dobro ti je kad se napušiš i hoćeš opet, prosto ko pasulj.
Pa normalno je da svaki čovjek radi ono što mu se sviđa i u čemu uživa. Da me ne shvatite pogrešno ne odobravam ja drogiranje, daleko od toga. Ali da sam za legalizaciju marihuane, e pa jesam, iz razloga što ne šteti organizmu ni približno kao alkohol i duhan koji su legalni.
Ne može se kanabis porediti sa teškim drogama jer je razlika jasna, kao što sam već rekao kanabis stvara psihičku ovisnost, dok teške droge(heroin,kokain...) stvaraju i psihičku i fizičku ovisnost. Jednostavno to tvoj organizam traži, ako nemaš love ideš da opljačkaš nekoga da bi kupio drogu
.
Postoje ljudi koji godinama travu puše ponekad, a kod teških droga ili ćeš završiti u centru za odvikavanje il te nema.
Eto to je moje skromno mišljenje.
Pa normalno je da svaki čovjek radi ono što mu se sviđa i u čemu uživa. Da me ne shvatite pogrešno ne odobravam ja drogiranje, daleko od toga. Ali da sam za legalizaciju marihuane, e pa jesam, iz razloga što ne šteti organizmu ni približno kao alkohol i duhan koji su legalni.
Ne može se kanabis porediti sa teškim drogama jer je razlika jasna, kao što sam već rekao kanabis stvara psihičku ovisnost, dok teške droge(heroin,kokain...) stvaraju i psihičku i fizičku ovisnost. Jednostavno to tvoj organizam traži, ako nemaš love ideš da opljačkaš nekoga da bi kupio drogu
Postoje ljudi koji godinama travu puše ponekad, a kod teških droga ili ćeš završiti u centru za odvikavanje il te nema.
Eto to je moje skromno mišljenje.
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: Najveće svjetske misterije
Koliko ima istine u onom filmu "Da Vincijev Kod"?
Tom Hanks.
Tom Hanks.
Keep walking.
Hibrid kanabisa koji sadrzi do 1% thc-a, sa povecanim sastavom one druge materije (nikako se ne mogu sjetit kak se zove) je veoma uspjesan u lijecenju raznih bolesti, nekih paraliza, epilepsije, bolesti pluca, pa cak u nekim slucajevima i tumora. A uveliko pomaze i organizmu u podnosenju hemoterapije. Postoji slucaj kad je redovni uzivac marihuane iskasljao 2 komadica mesa, za koje se kasnije utvrdilo da su bili tumori. Vise o tome kasnije kad budem imao vremena 
najveci problem kanabisa je taj sto za njegovu legalizaciju u nekih 99% slucajeva zalazu pogresne osobe, istina farmacija to ne bi dopustila nebitno ko da se zalaze ali kada tvoju stranu "pomaze" i za isto se zalaze neki tamo raspali narkomancina onda ti to bas i nije neki plus 
Re: Odg: Najveće svjetske misterije
filmu? znači nisi pročitao knjigu! uhvaćen na djelu....Cautinho je napisao/la:Koliko ima istine u onom filmu "Da Vincijev Kod"?
Tom Hanks.
vrlo malo ili nimalo... čovjek je pisac fikcije, zabavljač i sjajno se sjetio kako zgrnuti veliku lovu.... bijes vjernika i crkvi mu je uradio odličan PR i marketing... što su ga više pljuvali i napadali tiraž je bio veći...
uglavnom braun je pokrao ideje iz nekih starih teorija kao i knjiga koje su pisali ozbiljni pisci istoričari... Dosta toga je pokupio iz "Koplja sudbine"(zaboravio kako se zovu dva istoričara pisca)... inače mislim da će tebe @cautinho baš zanimati Koplje sudbine... baci pogled na gugl i vidi o čemu se radi... ono ti je kao Sveti gral, samo što ono stvarno postoji, nije čist mit... bar ne u potpunosti
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ja sam uvijek kao Daniel tvrdio da su piramide samo sletne platforme za vanzemaljske letjelice. Logicno je.DANTES je napisao/la:jesi gledao išta iz serijske franšize Star Gate?golden je napisao/la:IstinaRosicky je napisao/la:Meni se sve više čini da netko ima dokaze o postojanosti izvanzemaljskog života...samo neće da to serviraju javnostiMnoge stvari se kriju od "običnih" ljudi, ne samo o vanzemaljcima i svemiru već i našoj planeti, historiji i mnogim dr stvarima...
Po meni su najveće misterije definitivno piramide, maje(njihovo znanje, te misteriozni nestanak), zvjezdana vrata u Peruu http://archeomistero.files.wordpress.co ... -marca.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; (u veliki monolitni kamen su uklesana vrata koja vode u zid. Legenda kaže da je kroz njih prošao svećenik Aramu Muru sa Sunčevim diskom te je otišao na zvijezde), tamna strana mjeseca te građevine na mjesecu i marsu itd...
Interesantno je uvijek za piramide bilo procitati one malo nategnutije teorije o dimenzionalnim vratima zbog cinjenici da su gradjene nekako u ravnini diljem svijeta, na isti nacin, iznad vrtloga energije koje su oblikom i strukturom piramide zauzdavali i pojacavali tako da je to provjerljivo znanstvenim putem. Kako god, sigurno tu ima misterije za rijesiti koje moderna znanost jos nije objasnila i u potpunosti shvatila.
...Život za Široki...
Ne zaboravi geometriju, simetriju, te usklađenost sa sazvežđima...ŠB_Fidelis je napisao/la: Ja sam uvijek kao Daniel tvrdio da su piramide samo sletne platforme za vanzemaljske letjelice. Logicno je.![]()
Interesantno je uvijek za piramide bilo procitati one malo nategnutije teorije o dimenzionalnim vratima zbog cinjenici da su gradjene nekako u ravnini diljem svijeta, na isti nacin, iznad vrtloga energije koje su oblikom i strukturom piramide zauzdavali i pojacavali tako da je to provjerljivo znanstvenim putem. Kako god, sigurno tu ima misterije za rijesiti koje moderna znanost jos nije objasnila i u potpunosti shvatila.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Da da, to nekako podrazumijevah pod ''u ravnini'', al svakako. Mislim, s obzirom na doba gradnje i sve, jednostavno se ne moze nametnuti pitanje ''kako'' i od strane koga, iste gradjevine, na razlicitim kontinentima, sve na isti nacin. Tu nesto iza mora postojati, a da jos nije otkriveno sta.
...Život za Široki...
-
InatSilanBosanski
- Kontakt:
Da li je neko od vas citao o Fatimi? (najvecoj tajni Katolicke crkve)
Ne.Možeš li napisati šta o tome?InatSilanBosanski je napisao/la:Da li je neko od vas citao o Fatimi? (najvecoj tajni Katolicke crkve)
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Predskazanje o apokalipsi, ništa više od toga
I had an appointment with you tonight… in Samarra.