Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Signore
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Signore » 20 nov 2013, 01:20

Ipak ne. Kao sto rekoh, Borac je ispao te sezone. Evo tablice: http://www.****/standings/ncsr ... le;overall . Treci Siroki s 45, 15. Borac s 40 :lol: . U toj sezoni koju ti navodis je 3. i 15. mjesto ipak dijelilo 12 bodova.

Interesantno u ovoj sezonu koju ja novodim. U zadnja tri kola Buducnost i Orasje su upisali po dvije pobjede i jedan poraz. Da su dobili te utakmice koje su izgubili gol-razlika bi odlucivala ocel u Europu, a da su izgubili samo jednu od ovih koje su dobili ispali bi iz lige :lol: .

A imas ligu gdje je svega 13 bodova dijelilo prvaka i klub koji ispada http://www.****/standings/tlTU ... le;overall . Jos imaju 8 kola vise nego PLBiH :lol: :lol:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2013, 02:06

Signore je napisao/la:Ipak ne. Kao sto rekoh, Borac je ispao te sezone. Evo tablice: http://www.****/standings/ncsr ... le;overall . Treci Siroki s 45, 15. Borac s 40 :lol: . U toj sezoni koju ti navodis je 3. i 15. mjesto ipak dijelilo 12 bodova.

Interesantno u ovoj sezonu koju ja novodim. U zadnja tri kola Buducnost i Orasje su upisali po dvije pobjede i jedan poraz. Da su dobili te utakmice koje su izgubili gol-razlika bi odlucivala ocel u Europu, a da su izgubili samo jednu od ovih koje su dobili ispali bi iz lige :lol: .

A imas ligu gdje je svega 13 bodova dijelilo prvaka i klub koji ispada http://www.****/standings/tlTU ... le;overall . Jos imaju 8 kola vise nego PLBiH :lol: :lol:
i onda mi neko kaze liga se nije popravila :D
=\_1921_/=

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 nov 2013, 02:49

Te sezone Travnik bio "ubjedljivo" peti :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 nov 2013, 10:17

Tih sezona nije bilo neizvjesnije lige od PL. Dva kola prije kraja nisi znao boris li se za Europu ili za opstanak :lol:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 nov 2013, 17:17

http://sportsport.ba/bh_fudbal/savez-ka ... ski/118398

Sta bi im znacilo ovo: Velež će morati platiti 1.000 KM kazne zbog propusta u organizaciji utakmice, te korištenja duplog razglasa-megafona od strane svojih navijača. Široki Brijeg je također kažnjen s 1.000 KM zbog korištenja duplog razglasa-megafona...

Nisam gledao utakmicu, ne kontam o cemu se tu radi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 nov 2013, 17:24

Sjećam se te utakmice kada je Žepče "iznenadilo" Željezničara na Grbavici. Te godine se Čelik jedva nekako spasio ispadanja kada je preko 2.000 navijača iz Zenice otišlo na utakmicu u Žepče gdje su pobijedili mislim golom Hasančića 1:0.

Prije je bod u gostima bio poput osvajanja Lige prvaka. Čelik ubitačan domaćin, a u gostima nismo tri boda vidjeli do famoznog Žepča, te Istočnog Sarajeva i Slavije.

Liga je regularnija što se tiče gostujućih utakmica, ali u globalu igrački je mnogo slabija nego prethodnih sezona.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 nov 2013, 17:54

I ja se sjecam da nitko nije htio ic na tu utakmicu jer se danima pricalo da je prodano. U kladionici se nije moglo kladiti, jer se vec znalo da Celik pobjedjuje. Naravno, vec tada se znalo sta se to sprema u zadnjem kolu na Grbavici.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 nov 2013, 17:56

Signore je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/savez-ka ... ski/118398

Sta bi im znacilo ovo: Velež će morati platiti 1.000 KM kazne zbog propusta u organizaciji utakmice, te korištenja duplog razglasa-megafona od strane svojih navijača. Široki Brijeg je također kažnjen s 1.000 KM zbog korištenja duplog razglasa-megafona...

Nisam gledao utakmicu, ne kontam o cemu se tu radi.
Ma vjerovatno su koristili samo zvucnike i zbog toga. Koji su ovi debili. Pa hoce i ovo malo ljudi sto ide na utakmice da otjeraju, cuj kazniti nekoga zbog zvucnika. Bolje nam je bilo pod onim starim savezom, ovi su fakat debili.
Celik!3,2,2.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 20 nov 2013, 17:59

Neutral je napisao/la:Sjećam se te utakmice kada je Žepče "iznenadilo" Željezničara na Grbavici. Te godine se Čelik jedva nekako spasio ispadanja kada je preko 2.000 navijača iz Zenice otišlo na utakmicu u Žepče gdje su pobijedili mislim golom Hasančića 1:0.

Prije je bod u gostima bio poput osvajanja Lige prvaka. Čelik ubitačan domaćin, a u gostima nismo tri boda vidjeli do famoznog Žepča, te Istočnog Sarajeva i Slavije.

Liga je regularnija što se tiče gostujućih utakmica, ali u globalu igrački je mnogo slabija nego prethodnih sezona.
treba uzeti u obzir da je sada nogomet vise biznis nego prije, prije je prosjecan staz fudbalera u svom klubu bio 10godina(Zeljo,FKS, Celik,Sloboda...vecina tima bila ista godinama) a svi su znali i ko igra u Leotaru, Borcu, Zrinjskom...
ekipe su bile kompaktnije jer su duze zajedno igrali a prosjek godina jednog kluba je bio veliki,nije se islo u inostranstvo jer se nije moglo....

sada vecina ekipa potencira mladje igrace koji bi nasli put do zapada pa da im ostave koji dinar, tu su i njihovi menadjeri koji to jos vise "zapaprice", tu opada kvalitet igre, igraci se ne zadrzavaju dugo u jednom klubu,
a to otvara mogucnost da za "sitnu" lovu kupis ekipu od starijih provjerenih igraca koja ce se boriti za titulu sa svom tom silnom djecom(pogledajte prosjek godina u trenutno prve tri ekipe na tabeli,vecina golobradih momaka naspram Olimpica sa Torlakom, Regojem,Smajicem, Zebom,Muharemovicem ovo zvuci kao sampionski tim,samo da ima druge dresove plave,bordo, trobojka, bijele nije vazno,ali ovako uz zelene tesko ... ili Zrinjskog koji se pojacao za europu iskusnim igracima pa sada ima solidan tim)... Siroki je kombinacija ovo dvoje sa akcentom na iskustvo.

ali jednostavno igrati sa starijim igracima nije odrzivo, buducnost je u djeci, mozda za pocetak cemo biti uskraceni kvaliteta ali sto djeca budu vise imala priliku da nauce, uz kvalitetno sudjenje, to ce liga biti sve kvalitetnija.

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 20 nov 2013, 19:14

tu i tamo je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Sjećam se te utakmice kada je Žepče "iznenadilo" Željezničara na Grbavici. Te godine se Čelik jedva nekako spasio ispadanja kada je preko 2.000 navijača iz Zenice otišlo na utakmicu u Žepče gdje su pobijedili mislim golom Hasančića 1:0.

treba uzeti u obzir da je sada nogomet vise biznis nego prije, prije je prosjecan staz fudbalera u svom klubu bio 10godina(Zeljo,FKS, Celik,Sloboda...vecina tima bila ista godinama) a svi su znali i ko igra u Leotaru, Borcu, Zrinjskom...
ekipe su bile kompaktnije jer su duze zajedno igrali a prosjek godina jednog kluba je bio veliki,nije se islo u inostranstvo jer se nije moglo....

sada vecina ekipa potencira mladje igrace koji bi nasli put do zapada pa da im ostave koji dinar, tu su i njihovi menadjeri koji to jos vise "zapaprice", tu opada kvalitet igre, igraci se ne zadrzavaju dugo u jednom klubu,
a to otvara mogucnost da za "sitnu" lovu kupis ekipu od starijih provjerenih igraca koja ce se boriti za titulu sa svom tom silnom djecom(pogledajte prosjek godina u trenutno prve tri ekipe na tabeli,vecina golobradih momaka naspram Olimpica sa Torlakom, Regojem,Smajicem, Zebom,Muharemovicem ovo zvuci kao sampionski tim,samo da ima druge dresove plave,bordo, trobojka, bijele nije vazno,ali ovako uz zelene tesko ... ili Zrinjskog koji se pojacao za europu iskusnim igracima pa sada ima solidan tim)... Siroki je kombinacija ovo dvoje sa akcentom na iskustvo.

ali jednostavno igrati sa starijim igracima nije odrzivo, buducnost je u djeci, mozda za pocetak cemo biti uskraceni kvaliteta ali sto djeca budu vise imala priliku da nauce, uz kvalitetno sudjenje, to ce liga biti sve kvalitetnija.
Prosjek godina ekipa iz vrha

Sarajevo 22.9
Borac 23.5
Zrinjski 23.6
Olimpik 23.9
Željo 24.1
Široki 26.5

" 1.postava "

Borac 27.09 (golobradi dječaci)
Sarajevo 24.45
Željo 24.72
Zrinjski 24.45
Široki 26.54

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 20 nov 2013, 19:30

tu i tamo je napisao/la:[...]vecina golobradih momaka naspram Olimpica sa Torlakom, Regojem,Smajicem, Zebom,Muharemovicem ovo zvuci kao sampionski tim,samo da ima druge dresove plave,bordo, trobojka, bijele nije vazno,ali ovako uz zelene tesko ... [..]
:lol: :lol: :lol:
Odoh da ofarbam jaja rozom bojom pa da konacno osvojimo titulu :!:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 20 nov 2013, 20:06

Kakve su ovo kazne za korištenje megafona? Kakva je sad to furka?!

Sent from my C5503 using Tapatalk 2
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 20 nov 2013, 20:29

Ultras1921 je napisao/la:Kakve su ovo kazne za korištenje megafona? Kakva je sad to furka?!

Sent from my C5503 using Tapatalk 2
:lol: :lol: Jos malo ce poceti kaznjavati zbog grickanja kospi.. E cuj kazna zbog koristenja megafona :lol:
BUDI ŽELJO !!!

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 20 nov 2013, 20:53

Dupli razglas?Koliko ja kontam to se ne smije koristiti jer postoji jedan službeni,oficijelni spiker a uz dupi razglas može se dogoditi da se netko drugi "uvali" umjesto njega.Ne vidim drugi razlog...
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 20 nov 2013, 21:13

marioo8888 je napisao/la:
Prosjek godina ekipa iz vrha

Sarajevo 22.9
Borac 23.5
Zrinjski 23.6
Olimpik 23.9
Željo 24.1
Široki 26.5

" 1.postava "

Borac 27.09 (golobradi dječaci)
Sarajevo 24.45
Željo 24.72
Zrinjski 24.45
Široki 26.54
a koja je to prva postava Zelje 24.72
pa Amar Osim i Dino Durbuzovic zajedno, ne znaju odgovor na to pitanje a ovdje imamo "statisticki prikaz" jeli Josip Kvesic sa 21god tu uracunat, on je za mene prva postava u trenutnoj nemogucnosti da igra, Bejno Colic isto 21, Zolotic Nermin...
ili se racuna ko je poceo najvise nastupa silom prilika, gdje u svakom timu imamo po par mnogo starijih igraca koji su tu iz raznih razloga kao npr Bucan u Zelji.

Borac je druga prica oni su u stariji, ali su se skupili jedva uz onu "daj sta das", u tom pokusaju to "daj sta das" Borcu je ostalo tek starijih igraca koji kvare prosjek, i ako si upucen u situaciju znas da ih Borac nije toliko birao vec se uradilo najvise sto se moglo, i opet imamo mladji prosjek nego vecinu prvaka od 2003-2012.

nije ni vazno, ocigledno nisi shvatio poentu,
htio sam reci da je prije igrac uglavnom vezao se za klub, zivio uz klub duzi period godina okosnice ekipa su se znale godinama, bilo kojeg kluba, i stabilnih i nestabilnih, ako sada nabrojimo glavne igrace jednog tima ove sezone i prosle te pretprosle imamo tri razlicita spiska, npr. Zelju sa Sehic,Bogicevic, Visca, Bucan, pa onda slijedece godine tandem Zeba- Popovic, pa onda iduce.. Guso, Nyema u defanzivi, Zeba u sredini i Adilovic naprijed, evo sada Loncaric, Kerla, Tomic, i Ara.

znaci nijedan tim nema nista sa prethodnim (osim trofeja ), samo Svraka i Stanic igrali 2009 u timu.
isto je sa ostalim klubovima, ima boljih ali ima i gorih ko sto je FKS koji je promijenio preko 80 igraca 2009-2013.
i uporedi to sa ekipama koje su igrale tamo od 1997-2004. ljudi igrali godinama zajedno.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 20 nov 2013, 21:24

Mokroguz je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la:[...]vecina golobradih momaka naspram Olimpica sa Torlakom, Regojem,Smajicem, Zebom,Muharemovicem ovo zvuci kao sampionski tim,samo da ima druge dresove plave,bordo, trobojka, bijele nije vazno,ali ovako uz zelene tesko ... [..]
;) znas ti sta sam ja mislio...mimo Olimpica, bilo koji klub da ima ovu ekipu bio bi sampion, osim Celika, oni bi opet odigrali nerjeseno. :D

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 20 nov 2013, 21:54

tu i tamo je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la:
;) znas ti sta sam ja mislio...mimo Olimpica, bilo koji klub da ima ovu ekipu bio bi sampion, osim Celika, oni bi opet odigrali nerjeseno. :D

Površno je razmišljati da titule dolaze sa nekoliko dobrih igrača. Igrači jesu bitni, ali treba sagledati kompletnu sliku. Snaga kluba, rad uprave, uslovi za rad, podrška klubu, navijači itd. Tu ne želim reći ništa loše za bilo koji klub, da se ogradim :)

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 20 nov 2013, 22:37

tu i tamo je napisao/la: ;) znas ti sta sam ja mislio...mimo Olimpica, bilo koji klub da ima ovu ekipu bio bi sampion, osim Celika, oni bi opet odigrali nerjeseno. :D
Je li to prognoza da cemo biti sampioni? :mrgreen:

Sigurno da utice ponekad podrska velikog broja navijaca, ali ne mislim da je to nesto toliko bitno da se ne moze do titule, barem u nasoj ligi, bez toga. Ili do Evrope uopste. A to nama bas i treba taj iskorak u Evropu ili cak i titulu uzeti ako mozemo, da bi se prikljucilo vise naroda nama.

A za sada imamo najbolji alibi od svih navijaca u BiH. Odnosi se na onaj slucaj kad su zakukali Mladost na "losem gostoprimstvu" od strane nas na Otoci, a niko im nije vjerovao. :P
Nece niko nikome vjerovati bilo sta da uradimo, mozemo utrcati na utakmice na terenu i kaznio bi savez protivnika. :lol:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 20 nov 2013, 22:40

irh je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la:
Površno je razmišljati da titule dolaze sa nekoliko dobrih igrača. Igrači jesu bitni, ali treba sagledati kompletnu sliku. Snaga kluba, rad uprave, uslovi za rad, podrška klubu, navijači itd. Tu ne želim reći ništa loše za bilo koji klub, da se ogradim :)
upravo zbog toga sam i rekao ovo, dakle Olimpicu nedostaje sve ostalo, a imaju igrace.
i kada bi ove igrace prebacio na Grbavicu, Kosevo, BL... itd. vec bi se znao sampion.
ovako Olimpic ako izbori europu to ce biti ogroman uspjeh, ali i to tesko.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 20 nov 2013, 22:46

Mokroguz je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la: ;) znas ti sta sam ja mislio...mimo Olimpica, bilo koji klub da ima ovu ekipu bio bi sampion, osim Celika, oni bi opet odigrali nerjeseno. :D
Je li to prognoza da cemo biti sampioni? :mrgreen:

:
:D imate ekipu za titule, to je sve sto sam ja rekao...
ali fale vam jos neke stvari, npr. vecina uprave, ostalog kadra i djece koja treniraju navijaju za Zelju ili FKS.
kad to prebebrodite, onda ste sampioni.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []