Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
opet religija, izgleda to ne mozete i ne zelite preskociti 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Zato će se to i preskakat sad 
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Nego gdje smo stali sa piramidama. ? 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Pa spada u misterije i dosad je bila fina rasprava,al eto nećemo o tomeLenBias je napisao/la:opet religija, izgleda to ne mozete i ne zelite preskociti
Svi se slažemo da su ih vanzemaljci napravili iz nekih tajnih razloga.Saurman je napisao/la:Nego gdje smo stali sa piramidama. ?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
nećem da pišem o religiji, ali namjeravam istraživati o tome...InatSilanBosanski je napisao/la:Da li je neko od vas citao o Fatimi? (najvecoj tajni Katolicke crkve)
agnostik sam, pa ću početi čitati o svjedočenjima ljudi koji su doživjeli "nešto", jer ja sam izgleda nevjerni toma
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- tuzlak1987
- Kontakt:
Fatima, Portugalsko Međugorje. Sasvim "slucajno" je ta prica plasirana u javnost u vrijeme kada su komunisti pobjedjivali u ratu. Naravno Gospa se pojavila i rekla je malim pastirima kako treba prosvijetliti Rusiju 
- Consigliere
- Kontakt:
The One Million Dollar Paranormal Challenge is offered by the James Randi Educational Foundation (JREF), which says it will pay out one million U.S. dollars to anyone who can demonstrate a supernatural or paranormal ability under agreed-upon scientific testing criteria. Over a thousand people have applied to take the challenge, but none has yet been successful.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
nije svjetska misterija, al' jest' bosanska
kako je preko noći nestala voda u Šivićevom jezeru?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/abez-koj ... /131116060
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Re: Odg: Najveće svjetske misterije
Knjiga je, barem meni, dosta bolja od filma. To je neko nepisano pravilo. Inače, Dan je prvo govorio da je 99% istinita, onda su se procenti počeli drastično smanjivati.DANTES je napisao/la:filmu? znači nisi pročitao knjigu! uhvaćen na djelu....Cautinho je napisao/la:Koliko ima istine u onom filmu "Da Vincijev Kod"?
Tom Hanks.
vrlo malo ili nimalo... čovjek je pisac fikcije, zabavljač i sjajno se sjetio kako zgrnuti veliku lovu.... bijes vjernika i crkvi mu je uradio odličan PR i marketing... što su ga više pljuvali i napadali tiraž je bio veći...
uglavnom braun je pokrao ideje iz nekih starih teorija kao i knjiga koje su pisali ozbiljni pisci istoričari... Dosta toga je pokupio iz "Koplja sudbine"(zaboravio kako se zovu dva istoričara pisca)... inače mislim da će tebe @cautinho baš zanimati Koplje sudbine... baci pogled na gugl i vidi o čemu se radi... ono ti je kao Sveti gral, samo što ono stvarno postoji, nije čist mit... bar ne u potpunosti
sta je tacno ovde misterija, voda ide gdje ima mjesta da ide, vjerovatno je nekad neko kopao ispod i nije to uradio kvalitetno i kako treba, za ovakve stvari postoje jasni razlozi, ne vidim apsolutno nikakvu misteriju na ovom primjeruJTS je napisao/la:nije svjetska misterija, al' jest' bosanskakako je preko noći nestala voda u Šivićevom jezeru?
[youtube][/youtube]
Čekaj, vi ste stvarno ozbiljni kada vjerujete u vanzemaljce i da su oni izgradili piramide i svašta nešta?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Ni ja nikako ne mogu da povjerujem u tu pricu o vanzemaljcima,nekako mi djetinasto djelujeHenderson je napisao/la:Čekaj, vi ste stvarno ozbiljni kada vjerujete u vanzemaljce i da su oni izgradili piramide i svašta nešta?
Evo jedan fin dokumentarac o Machu Picchu meni definitivno nesto najzanimljivije sto se tice drevnih civilizacija
- Cautinho
- Kontakt:
Sta se desilo sa Hitlerom?
Jeli pobjegao ili je poginuo onoga dana?
Jeli pobjegao ili je poginuo onoga dana?
Keep walking.
- Consigliere
- Kontakt:
Ne vjerujem da su izgradili piramide, ali bila bi glupost da vjerujem da smo jedina naseljena planetaHenderson je napisao/la:Čekaj, vi ste stvarno ozbiljni kada vjerujete u vanzemaljce i da su oni izgradili piramide i svašta nešta?
Fit Tony: I keep my friends close...
kad su u pitanju vanzemaljci, dakako da ne vjerujem u iste
pogledao sam serijal 'The Arrivals', pa sam povjerovao u priču da su to sve Ameri smislili, da će poslije biti priča tipa, vanzemaljci nas napadaju, itd
ne mogu ja to sad fino objasnit', morate pogledat' to da biste shvatili o čemu pričam
uostalom, nigdje u Kur'anu se ne spominju vanzemaljci ili nešto slično tome, a u Kur'anu koji je objavljen prije 1400 godina, pišu stvari koje su naučnici otkrili tek prije 200 ili 100 godina, prije 30 godina, tek sad otkrivaju i tek će otkriti .. prema tome, čim se vanzemaljci ne spominju u najsavršenijoj knjizi ikad (objavljenoj) napisanoj, onda tu nema šta diskutovati
[youtube][/youtube]
uostalom, nigdje u Kur'anu se ne spominju vanzemaljci ili nešto slično tome, a u Kur'anu koji je objavljen prije 1400 godina, pišu stvari koje su naučnici otkrili tek prije 200 ili 100 godina, prije 30 godina, tek sad otkrivaju i tek će otkriti .. prema tome, čim se vanzemaljci ne spominju u najsavršenijoj knjizi ikad (objavljenoj) napisanoj, onda tu nema šta diskutovati
[youtube][/youtube]
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Jos receno jedno 15 puta manite se religije, a ovaj prica sta pise u Kur'anu.
Nista osobno, ali de, molim te, zadrzi svoja misljenja o ''najsavrsenijim knjigama'' (ne zanima mi ni da si rekao Biblija, Tora, Talmud... zna se na sto se misli) za sebe, kao sto bi svaki pojedinac sto se tice tih stvari i trebao, a ne filovati druge, i ne kvari temu necemu sto je bazirano na vjerovanju, a ne cistoj znanosti, cinjenicama ili misteriji i pusti druge ljude da diskutiraju s obzirom da se po tebi vec ''nema sta diskutovati'', tako da suvisno trosis onda sam sebi vrijeme.
Hvala.
Nista osobno, ali de, molim te, zadrzi svoja misljenja o ''najsavrsenijim knjigama'' (ne zanima mi ni da si rekao Biblija, Tora, Talmud... zna se na sto se misli) za sebe, kao sto bi svaki pojedinac sto se tice tih stvari i trebao, a ne filovati druge, i ne kvari temu necemu sto je bazirano na vjerovanju, a ne cistoj znanosti, cinjenicama ili misteriji i pusti druge ljude da diskutiraju s obzirom da se po tebi vec ''nema sta diskutovati'', tako da suvisno trosis onda sam sebi vrijeme.
Hvala.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 21 nov 2013, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...
ne moze se ljudima pojasniti, nema sanse, mora neki doci i opaliti onako zadrto po religiji pa kud puklo da puklo, sto je najgore zbog sacice takvih razmisljanja osobe koje raspravljaju na fini i normalan nacin, bez ikakve potrebe za vjerovanjem ili nevjerovanjem onda izgube priliku i mjesto za raspravu o zanimljivim stvarima, stvarno tuzno
ma moze pisat u nezz ti kakvoj knjizi il ne pisat vjerovat da je zemlja jedina naseljena planeta u svemiru je smijesno
nasa galaksija ima barem 100 milijardi planeta od kojih je 17 milijardi nalik Zemlji i da je zemlja jedina naseljena ,znas kolike su sanse za to
nasa galaksija ima barem 100 milijardi planeta od kojih je 17 milijardi nalik Zemlji i da je zemlja jedina naseljena ,znas kolike su sanse za to
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
prije svega ne vidim problem da se spominje Kur'an, Biblija, Tora, itd .. ako će se lijepo diskutovati, šta fali? nije nadmetanje čije je bolje, ispravnije, nego činjenice i naučna otrkrića koja su zapisana u istim, kako je rekao sam @ŠB_Fidelis
pogriješio sam kad sam napisao 'najsavršenija', jer će to eto možda zasmetati nekome, eto, izbacimo to, nebitno .. al' opet sad postavljam pitanje, zašto da ne spomenem Kur'an u kome su prije 1400 godina napisane stvari koje su naučnici otkrili i potvrdili prije 200-300 godina??? ne znam da l' ima istih stvari u Bibliji, Tori, itd
pogriješio sam kad sam napisao 'najsavršenija', jer će to eto možda zasmetati nekome, eto, izbacimo to, nebitno .. al' opet sad postavljam pitanje, zašto da ne spomenem Kur'an u kome su prije 1400 godina napisane stvari koje su naučnici otkrili i potvrdili prije 200-300 godina??? ne znam da l' ima istih stvari u Bibliji, Tori, itd
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
sad ga pretjeruješ, ja sam spomenuo Kur'an, jer smatram da se može lijepo diskutovati, kao što i može .. a druga stvar, ako to forumaši ne žele, onda neću ni ja biti uporan i smarati .. a kad se lijepo diskustuje, može se diskutovati o doslovno svemuLenBias je napisao/la:ne moze se ljudima pojasniti, nema sanse, mora neki doci i opaliti onako zadrto po religiji pa kud puklo da puklo, sto je najgore zbog sacice takvih razmisljanja osobe koje raspravljaju na fini i normalan nacin, bez ikakve potrebe za vjerovanjem ili nevjerovanjem onda izgube priliku i mjesto za raspravu o zanimljivim stvarima, stvarno tuzno
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.