Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ekonomist
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 16:39

ŠB_Fidelis je napisao/la:Mijesas par pojmova tu. Nije isto vjerovati u boga i vjerovati u izvanzemaljce. Cuj vjerovati u izvanzemaljce. Pa nisu bozanstva da ti je potrebna vjera u njih kao takva, odnosno na toj razini.
ne miješam pojmove samo mi fali jedna riječ u rečenici. vjerovati u postojanje vanzemaljaca. mislim da se ne mora baš crtati na šta se mislilo. činjenica je da je zvijezda postoji oko 10 pa 70 nula posle toga. nisam siguran davno sam čitao al uglavnom tako nešto. uglavnom nepojmljiv broj za nas, al da postoji vanzemaljci nije činjenica nego vjerovatnoća koja je vjerovatno 0.999999999999999999999999999999999...9 al je i dalje vjerovatnoća.
tako da se u suštini ne razlikujete ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 16:41

tuzlak1987 je napisao/la:Pa S. Koreja im ne odgovara jer nije povezana sa svjetskim monetarnim fondom.
Bez obzira na to S. Koreja u svakom slucaju nije normalna drzava !

http://www.vestinet.rs/u-fokusu/severna ... -tv-serija" onclick="window.open(this.href);return false;
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 nov 2013, 16:42

Pa dobro nije decidno spomenuto u vjerskim knjigama i spisima kako ne postoji vanzemaljski zivot ali da to ugrozava citav temelj religija na neki nacin ugrozava.
Nisu bezveze npr. vjerovali da je zemlja ravna ploca i u druge stvari, to je bilo vise da se zastite interesi. Mislim da bi nekim pravim dokazom o vanzemaljskom zivotu religije bile poljuljane, oslabile bi, a naravno izgubile i dosta novca samim tim

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 16:42

tuzlak1987 je napisao/la:
Ako cemo realno onda je sigurno vise ljudi pobijeno od ovih sto donose demokratiju u Siriji i Libiji u zadnje 2-3 godine nego u S.Koreji od pedesetih...
Zašto sad okrećeš priču, ovdje je priča o Koreji, Bjelorusiji i tome šta se tamo radi, u Siriji i Libiji isto tako, dakle vođe spomenutih država ubijaju ili su ubijali svoj narod (samo im se metodi razlikuju), debili obični :evil:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 nov 2013, 16:43

tuzlak1987 je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Tako su pričali i o Bjelorusiji, diktator ovo-ono, a ljudi uživaju u životu.
Hoćeš da kažeš da u S Koreji uživaju u tome što gladuju i što ih ubijaju zato što su pogledali seriju iz Južne Koreje :roll:
Ako cemo realno onda je sigurno vise ljudi pobijeno od ovih sto donose demokratiju u Siriji i Libiji u zadnje 2-3 godine nego u S.Koreji od pedesetih...
ne valja tako vagati ko je vise ubio ljudi.Kamo srece da nije niko ubijen,ali Neutral je samo napisao da su to isto pisali i za Bjelorusiju a ono ispade da su ljudi napredniji od pola "evropskih" zemalja.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 16:46

politika je isto zabranjena tema na forumu koliko znam. tako da

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 nov 2013, 16:50

ekonomist je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Mijesas par pojmova tu. Nije isto vjerovati u boga i vjerovati u izvanzemaljce. Cuj vjerovati u izvanzemaljce. Pa nisu bozanstva da ti je potrebna vjera u njih kao takva, odnosno na toj razini.
ne miješam pojmove samo mi fali jedna riječ u rečenici. vjerovati u postojanje vanzemaljaca. mislim da se ne mora baš crtati na šta se mislilo. činjenica je da je zvijezda postoji oko 10 pa 70 nula posle toga. nisam siguran davno sam čitao al uglavnom tako nešto. uglavnom nepojmljiv broj za nas, al da postoji vanzemaljci nije činjenica nego vjerovatnoća koja je vjerovatno 0.999999999999999999999999999999999...9 al je i dalje vjerovatnoća.
tako da se u suštini ne razlikujete ;)
Ponavljam, jedno je sto se predstavlja da to mora biti napredna civilizacija ili kakva vec nuzno, sta god se asocira kad se takvo sto spomene, a nesto posve drugo je izvanzemaljski zivot u nekom obliku, za kojeg ne moraju uopce nuzno postojati uvjeti za razvoj zivota za kakve mi mislimo da su potrebni!
Za takvo sto su sanse kudikamo vece od te cifre koju si naveo, dapace, s obzirom na broj mogucih kombinacija, galaksija (samo nasa galaksija ima najmanje 100 BILIJUNA planeta) - vjerojatno je.
Dosta toga se u zadnje vrijeme promijenilo i otkrilo da bi ti rekao ''davno sam citao''.
...Život za Široki...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 16:52

Motman

Stvorenje covekolikog oblika, sa krilima insekta i crvenim ocima, poznatiji kao Motman, terorisao je stanovnike Point Plezanta u SAD, tokom kasnih 1960-ih godina. Nema cvrstih dokaza o njegovom postojanju, osim nekoliko izjava navodnih svedoka dokumentovanih u knjigu novinara Dzona Kila - Motmanovo prorocanstvo.

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 16:53

pa ni ja ne mislim na napredne civilazicije neke tamo negdje nego uopšte na vanzemaljski oblik. svejedno dok se ne dokaze ne zna se. tako da je to samo samo teorija, prepostavka, vjerovatnoća.
A vjerovatnoća kako ja znam maksimalno može bit 1 tako da sam dao velike šanse da postoji vanzemaljski olbik zivota :mrgreen: .
edit: to što kažeš za ono moje davno sam rekao , pročitaj još jednom šta sam napisao, al pažljivo. samo sam naveo priblizan broj zvijezda. nisam čitao prije 100 godina nego prije godinu možda

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 16:56

inače ako baš zapinjete evo ja vjernik kažem da je i Bog vanzemaljac... kako nije rođen na zemlji, već je stvorio, dolazi sa neba, kad se umre na nebo se ide jer tamo je bog... terminološki i bog je vanzemaljac... ali molim vas nemojmo o tome toliko je sjajnih teorija o kojima se da pričati... i diskutovati....
@Neutral... pa sve što nije pod kontrolom ne valja.... zato su im valjali pol pot i pinoče....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 nov 2013, 16:58

Tribalian je napisao/la:Motman

Stvorenje covekolikog oblika, sa krilima insekta i crvenim ocima, poznatiji kao Motman, terorisao je stanovnike Point Plezanta u SAD, tokom kasnih 1960-ih godina. Nema cvrstih dokaza o njegovom postojanju, osim nekoliko izjava navodnih svedoka dokumentovanih u knjigu novinara Dzona Kila - Motmanovo prorocanstvo.
Gledao film nedavno- Richard Gere 8-)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 17:03

Tribalian je napisao/la:Motman

ima li film o tome?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:05

Vidis da je @ Consigliere gledao.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 17:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Tako su pričali i o Bjelorusiji, diktator ovo-ono, a ljudi uživaju u životu.
Hoćeš da kažeš da u S Koreji uživaju u tome što gladuju i što ih ubijaju zato što su pogledali seriju iz Južne Koreje :roll:
A jesi li ikad pomislio da je medijska propaganda u pitanju?

Irak je imao oružje za masovno uništenje, jašta, pa su ih napali sa svim i svačim i dan danas imaš Faludžu u kojoj se rađaju djeca sa svakakvim deformacijama, ne daj Bože nikome.
Afganistan, borba protiv terorista, uspostavljanje demokratije, come one, be serious.
Gadafi je valjao godinama i ljudi su imali sve, i najedanput nije valjao, opet se uspostavlja demokratija.

Sve to su htjeli uraditi i sa Iranom, ali ne ide to tako lahko.

Ja ne vjerujem ništa medijima ili novinskim člancima. Mind-control je opasna stvar, a po tome pitanju Amerikanci su doktorirali na lažima i obmani ljudi.

Neću da ulazim dublje u politiku, nije odgovarajuća tima, a to što su ih navodno ubili je nemoguće, ukljući taj mozak moj Rio, gdje ti je logika. Obična propaganda.

U vezi Bjelorusije. I samom Nijemcu treba posebna dozvola da uđe u tu državu a ljudi u školama ne uče engleski, nego vjerovali ili ne, kineski jezik (valja radi Kineske ekonomije :) ).

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:11

BAGDADSKE BATERIJE

U školama se uči da je baterije u 19. veku izumeo Alesandro Volta, a nigde se ne pominje da je neki izumitelj iz Bagdada skoro 15 vekova pre Italijana izumeo istu stvar. U stvari, ovo otkriće je bilo toliko neverovatno da su naučnici još uvek u pravom ratu oko otkrivanja pravog značenja ovog otkrića.
Samo jedno je sigurno: u ćupu, nalik mnogim ćupovima iz tog perioda, nalazi se bakarni valjak koji pokazuje znake nagrizenosti kiselinom (isto kao u savremenim baterijama, usled uronjenosti u tečnost koja u interakciji sa bakrom proizvodi električni napon).
Mada je sada skoro sigurno da je reč o nekoj vrsti baterija, rasprava još traje oko načina njihove upotrebe. I dok jedni tvrde da su ih u starom Bagdadu koristili čak i za osvetljavanje grada, drugi misle da su ih koristili metalurzi, za pravljenje legura, i lekari, za „šok-terapije".

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 17:13

Tribalian je napisao/la:Vidis da je @ Consigliere gledao.
nisam vidio post...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 17:17

Općepoznata stvar je da su Arapi doprinjeli svemu onome što danas imam u Evropi i svijetu. Od književnosti, fascinantnih arhitektonskih građevina od Španije, Granade do današnje Turske, matematike, astronomije itd. Oni su mnogo toga počeli, a posebno je zanimljiva činjenica da je gospodska Evropa, Francuzi i ostala raja nije znala za kupanje vrućom vodom, pa su ljudi nabacivali mnogo šminke, vidite i sami različite slike ljudi iz starijih vremena. I na kraju se neko čudi odakle toliko bolesti i epidemije u historiji.

Još zanimljivije je da se danas upravo Arapi predstavljaju kao zaostalim narodom (muslimanske zemlje) :)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:20

U pravu si @ Neutral, samo ne bih zeleo da idem dalje u vezi te diskusije . ;) Ne zbog tebe ili nekog ko je vec pisao nesto na ovu temu, vec zbog onih koji nikakve veze ni sa cim nemaju ali nece propustiti priliku da se " ukljuce u razgovor" i upropaste ovu temu svojom primitivnoscu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 17:21

Tribalian je napisao/la:BAGDADSKE BATERIJE

U školama se uči da je baterije u 19. veku izumeo Alesandro Volta, a nigde se ne pominje da je neki izumitelj iz Bagdada skoro 15 vekova pre Italijana izumeo istu stvar. U stvari, ovo otkriće je bilo toliko neverovatno da su naučnici još uvek u pravom ratu oko otkrivanja pravog značenja ovog otkrića.
Samo jedno je sigurno: u ćupu, nalik mnogim ćupovima iz tog perioda, nalazi se bakarni valjak koji pokazuje znake nagrizenosti kiselinom (isto kao u savremenim baterijama, usled uronjenosti u tečnost koja u interakciji sa bakrom proizvodi električni napon).
Mada je sada skoro sigurno da je reč o nekoj vrsti baterija, rasprava još traje oko načina njihove upotrebe. I dok jedni tvrde da su ih u starom Bagdadu koristili čak i za osvetljavanje grada, drugi misle da su ih koristili metalurzi, za pravljenje legura, i lekari, za „šok-terapije".
ovo nisam znao.. u školama se uči da je Kolumbo otkrio Ameriku a Vikinzi pravilu piknike po SA hiljadu godina prije....
@Neutral mene fascinira da su arapi u kulturološkom smislu nastavili tamo.gdje su grci i rimljani stali, a evropljani otišli par vijekova nazad( ne svi, vizantija je.i dalje bila centar)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 nov 2013, 17:21

Neutral je napisao/la:Općepoznata stvar je da su Arapi doprinjeli svemu onome što danas imam u Evropi i svijetu. Od književnosti, fascinantnih arhitektonskih građevina od Španije, Granade do današnje Turske, matematike, astronomije itd. Oni su mnogo toga počeli, a posebno je zanimljiva činjenica da je gospodska Evropa, Francuzi i ostala raja nije znala za kupanje vrućom vodom, pa su ljudi nabacivali mnogo šminke, vidite i sami različite slike ljudi iz starijih vremena. I na kraju se neko čudi odakle toliko bolesti i epidemije u historiji.

Još zanimljivije je da se danas upravo Arapi predstavljaju kao zaostalim narodom (muslimanske zemlje) :)
novac kvari ljude.Gledaj danas rasipaju se na sve strane,a kada su bili pastiri ucini su nevjerovatan ucinak za ljudsku vrstu.
Ovo se odnosi na pojedine Arape,naravno ne sve.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 21 nov 2013, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: CHR, Maestro^^ i 7 gostiju.