Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

barca_87
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la barca_87 » 21 nov 2013, 18:43

DANTES je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ferdy nemoj se uvrijediti ali upao si u masinu, toliko si vjerovatno zadnjih godina naslusao se medijske propagande da sada ne mozes da povjerujes u nesto drugo.Ili ne shvatas kako to sve funkcionise sto se tice Amerike i propagande od 2001.
Najvaznije im je imati medije u svojim rukama, a imaju ih i to je bit svega jer kada plasiras jednu laz svaki dan onda ljudi povjeruju. A i sto je veca laz vise ljudi povjeruje, to je stara taktika.

Npr ko garantuje da su ti ljudi u S. Koreji strijeljani, imal kakav video zapis? Ili je sve na pricama rekla kazala.
Ljudi npr automatski povjeruju u nesto sto je protiv S.Koreje i Irana, a tesko im povjerovati u neke stvari koje su ocite, a cini ih zapad

Evo jedno pitanje. Vjerujes li da je napad 911 laziran ili ne?
nije moć imati milione, nije.moć imati opako oružje, nije moć imati strašnu vojsku... moć je danas nešto drugo, moć imati znači kontrolisati medije...
inače što se tiče napada na Menhetn i Pentagon 2001 prve po meni zaista su ga planirali i izveli teroristi Al-Kaide, samo što tu su bili stručnjaci iz CIA da se pobrini da amateri ne zabrljaju... nema šanse da nisu znali da se sprema napad, nema šanse da ga nisu mogli spriječiti... prosto su postavili kamere i čekali spektakl... ne zna da li znate ali i 40-ih je.avion udario u Trgovinski centar i nije ga srušio... bila je magla i avion se zakucao... napravio štetu na par spratova i to je to... takođe je interesantna brzina kojom se ruše zgrade... a ruše se kao da su minirane... jeste ikada gledali kako se ruše stare zgrade? ako niste pogledajte pa ćete vidjeti nešto zanimljivo... takođe ima priča da je par dana prije izvučeno zlato iz tih zgrada... to ne znam koliko je tačno...
što se tiče pentagona e tu počinje šou... napadnuto je krilo koje se baš renoviralo... zanimljivo je da je rupa sa strane zgrade a ne odozgo kao što bi se očekivalo.... takođe onoliki avion je udario zgradu sa strane a drveće pored nje nije srušio... dakle tornjeve su srušili teroristi, uz scenske i specijalne.efekte cia...napad na pentagon nije izvela al-kaida... niti avion već više liči na rakete zemlja-zemlja...
bas ;)

sve lijepo objasnjeno na onom dokumentarcu sto je neko postavio na stranicama prije
ev ovaj
[youtube][/youtube]
gledo sam i prije dokumentarce al ovaj je najbolji,detaljno sve objasnjeno kako sta ,kako su i vatrogasci culi razne eksplozije u podrumu zgrade.
najvisa temperatura u tornjevima iznosila oko 750 stepeni celzijusa a nadjeni istopljeni celik u podrumu istopio se pod tri puta vecom temperaturom
lik je razvalio argumentima i dokazima ,nema sanse da sve ovo pobiju i da hoce ne mogu.
namjestaljka mrtva :)
samo neko ko ne vjeruje makar nek pogleda minutu dvije klipa od 52 minute tacno ,kako se vide razne eksplozije u trenutku rusenja zgrade,bas kako zgrada ide prema dole ,20-30 spratova prije rusevnog vala razne eksplozije se pojavljuju

a u pentagonu nigdje aviona nije bilo :lol: ,objsnjenje kobajagi istopio se a nema sanse da se istopio pogotovo velike turbine koje su bile neunistive ,nasle neke fola dijelove koji su se mogli nositi rukom :lol:
a identificirali 184 covjeka od 189 iz aviona a avion se istopio,a tijelima nista :lol:
rupa na pentagonu ko da je traktor udario a ne avion 40 metara sirok :lol:
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 21 nov 2013, 18:52, ukupno mijenjano 2 puta.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 nov 2013, 18:44

rio brate razocarao si me malo ali nista strasno, kasnije cu procitati sve sto ste pisali kada dodjem kuci :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 nov 2013, 18:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la: isto kao sto je meni sve na jaziri u vezi vanjske politike propaganda,necu ja pisati da su budale oni koji gledaju.
Znači ako gledaš Al Jazeeru automatski vjeruješ u sve što ona emituje, nije ti baš najbolji primjer. I tog Icke-a sam pogledao (ili Arrivalse), ili te teorije zavjere oko WTC-a, pa bi sad trebao da vjerujem u njih jer sam ih pogledao, nije to baš tako jednostavno ;)
Mediji su masinerija koja moze uticati na stav nekog obicnog covjeka.Ustvari nije da moze nego oni to i rade,mislim na medije.Vidis i sam po dokumentarcima,ljudi to prihvataju tako lahko.Ne kazem da nema istine,ali brate nije sve tako bajno.

Evo delija nas ruzi,hajde da prekinemo. :D
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 21 nov 2013, 18:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 18:51

Pustite vise medije u pm.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 21 nov 2013, 18:57

Ma niko nije rekao da je onima u Sjevernoj Koreji dobro nego da nije onako kako pisu zapadni mediji i Juzna Koreja. Toliko stananizuju tu zemlju da su poceli pisati toliko nelogicne stvari koje su kontradiktorne... Recimo pisu kako zive u radnim logorima, kako nemaju sta da jedu tj, umiru od gladovanja, kako nemaju struje, itd,itd... Uredu recimo da je tako. A neki dan citam pisu, kako su zabranjeni zapadni filmovi i da su pocetkom godine namjerno na sjeveru zemlje iskljucili struju pa posle upadali ljudima u kuce da vide kod koga je zaglavljen film u DVD recorderu?!?!?! Kao nemaju ljeba da jedu ali zato imaju DVDi recordere... :lol: :lol: A pre toga pisu da samo neke elitnije cetvrti u Pjongjangu imaju struju. Od kuda sada struja na sjeveru zemlje???

Imali smo i mi jedan rezim koji je nam je ispirao mozak pa se ucilo u skolama kako se TITO voli vise i od mame i tate i ne sumnjam da je i tamo veliko ispiranje mozga sa kultom licnosti vodje ali da je toliko toliko taj sistem represivan koliko zele da ga predstave kao da se narod davno jos nebi pobunio protiv toga... :? :? :?

Zanimljivo je da su samo "rezimi" u drzavama koje ne odgovaraju zapadnoj demokratiji... Pa tako napravise pakao i najgore mjesto na zemlji od najsekularnije drzave koja je bila takodje medju najbogatijim (Irak). Ista sudbina zadesi sada i Libiju gdje se ne zna ko pije a ko placa. Pa Egipat u haosu. Stalno medijski satanizuju Iran i SK ali im je zato Saudijska Arabija po volji?! Drazava gdje je cijelo bogastvo u rukama vladajuce porodice i ljudih oko nje. Ukupno 5000 ljudi superbogato a 28 miliona u bijedi i nikom nista... Dok je zapad podrzavao pobunjenike u Libiji,Siriji i drzavama koje ne odgovaraju njima lako su precutili isto tako u krvi gusenje pobune u Saudijskoj Arabiji i samo su jednom javili kako Saudijska vojska gusi pobunu u Bahreinu i to niko nije osudio... Obicni licimjeri...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 nov 2013, 18:57

Evo malo za "staru školu". :mrgreen:
slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 nov 2013, 18:58

Jeftiniji je zivot u Americi nego u S. Koreji pa vi pricajte. Kao da je njima bitno hoce li 1000-2000 gradjana USA izgubiti zivote. Najbitnije im je ostvariti ciljeve, a kada ih ne ostvare propadaju i gube novac. Znaci lakse je povjerovati da ce gradjana USA ubiti neki njihov covjek koji se bori da ostvari nesto nego neki ljudi iz pecine koji se nalaze u Afganistanu.

Isto tako nemoguce je da su oni mogli upravljati avionima tako kako je upravljano jer nisu znali efikasno ni obicnu letjelicu da kontrolisu.

WTC nisu srusili avioni, vec detonacije i prerezani stubovi. Ko je to uradio?

Neki od aktera 911 su i danas zivi, a stavljeni su bili na spisak onih koji su poginuli kao teroristi tog dana :lol:

Rupa u Pentagonu je premala za aviona one velicine i nije izvodljivo udariti u Pentagon na onakvoj visini pod onim uglom i pro piloto. Avion koji se srusio na onom polju, nisu pronadjeni dijelovi? Vec djelici samo..sto ne lici na pad aviona.

Zasto ih nisu presreli jer su to mogli i imali dovoljno vremena i presretaca?

Dosta je tu tajni i meni zvuci cudno kako neko ne vjeruje u bar neke od tih stvari.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 18:59

Tribalian je napisao/la:Pustite vise medije u pm.
gdje nalaziš one info? nisam znao ni za cijevi... toliko je misterija koje naučnici ne znaju objasniti i guraju ih pod tepih... Pa one Naska linije, crteže su naslikali ljudi samo kako su znali valjaju li jer krila nisu imali!? pa piramide... zašto su tolike različite civilizacije bile opsjednite istim... ima ih čak i u kini, samo se malo zna o njima...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 19:02

samo_lijevo je napisao/la: Mediji su masinerija koja moze uticati na stav nekog obicnog covjeka.Ustvari nije da moze nego oni to i rade,mislim na medije.Vidis i sam po dokumentarcima,ljudi to prihvataju tako lahko.Ne kazem da nema istine,ali brate nije sve tako bajno.
Ma znam ja vrlo dobro kakvi mediji mogu biti i kakvu moć oni imaju (pogotovo ako dođu u ruke onih koji imaju zle namjere), mislim to je savršeno jasno iz primjera u našoj državi i okruženju, da ne idemo dalje :)

Ali ne treba zato ni bojkotovati, a ni uzimati sve što oni kažu zdravo za gotovo :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 nov 2013, 19:07

I ja mislim da su Ameri, prije svega CIA jednostavno pustila da talibani urade ono sto su uradili. Da su sve sami isplanirali neko bi do sada progovorio, ovako za to nije trebalo tako puno ljudi da bude ukljuceno.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 19:08

tuzlak1987 je napisao/la: Dosta je tu tajni i meni zvuci cudno kako neko ne vjeruje u bar neke od tih stvari.
Zato što su te sve tzv sumnjive okolnosti davno pobijene :)

http://www.popularmechanics.com/technol ... ths-planes

Sad ne kažem da nije bilo grešaka sa Američke strane oko puštanja tih terorista olako u USA ili to što su oni šurovali sa Osamom za vrijeme hladnog rata pa im se to obilo o glavu, to je već njihova krivica ;)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 21 nov 2013, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 21 nov 2013, 19:09

DANTES je napisao/la:
gdje nalaziš one info? nisam znao ni za cijevi... toliko je misterija koje naučnici ne znaju objasniti i guraju ih pod tepih... Pa one Naska linije, crteže su naslikali ljudi samo kako su znali valjaju li jer krila nisu imali!? pa piramide... zašto su tolike različite civilizacije bile opsjednite istim... ima ih čak i u kini, samo se malo zna o njima...
Postoji jedna mozda cak i naveca na dnu japanskog mora. Puna Srednja Amerika i uglavnom su sve na istim paralelama. Postoje cak i na Mjesecu i na Marsu. Ovde sam htio zapoceti pricu o tamnoj strani mjeseca i u opste mjesecu posto ima i on mnogo misterija vezanih oko sebe... Recimo zasto mi uvjek vidimo samo jednu stranu? I sta je sa druge strane? Navodno postoje fotografije sa druge strane gdje se nalaze piramide i obeliksi isti kao i u dolini kraljeva...

Postoji jedna jako zanimljiva teorija o tome a postoji velika varijatnoca da je istinita? :mrgreen: :mrgreen:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 nov 2013, 19:16

tuzlak1987 je napisao/la: Dosta je tu tajni i meni zvuci cudno kako neko ne vjeruje u bar neke od tih stvari.
Zato što su te sve tzv sumnjive okolnosti davno pobijene :)

http://www.popularmechanics.com/technol ... ths-planes

Sad ne kažem da nije bilo grešaka sa Američke strane oko puštanja tih terorista olako u USA ili to što su oni šurovali sa Osamom za vrijeme hladnog rata pa im se to obilo o glavu, to je već njihova krivica ;)
Fazon je u tome da su i ove stvari ponovo pobijene i uzete kao neosnovane i kao propagandni materijal.
Ovo je placeni tekst od americke porodice Hearst koja je imala svoj kolac u svemu ovome, a drze dosta medija u Americi. Znaci mogu pricati sta god zele i pisati...Oni pri ovom tekstu uopste nisu uzimali profesionalce da ga odrade, dok su za teorije "zavjere" radili profesionalci za besplatno. Ne za novac

A porodica Osamina i Bushova su imali poslovni sastanak bas na dan napada. Sta su ugovorili ko zna, ali Osama je bio kao covjek koji se lovi. Kao neko ko je neprijatelj kako bi se stvorila slika neprijatelja, a ustvari Buhovi i Osamini su od 1970 prijateljske porodice i zajedno su dosta zaradili, pa vjerovatno i nakon 2001.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 19:20

tuzlak1987 je napisao/la: Fazon je u tome da su i ove stvari ponovo pobijene i uzete kao neosnovane i kao propagandni materijal.
Ovo je placeni tekst od americke porodice Hearst koja je imala svoj kolac u svemu ovome, a drze dosta medija u Americi. Znaci mogu pricati sta god zele i pisati...
Ne znam da su ove pobijene, znam da su te sve teorije zavjere oko WTC-a pobijene od stručnjaka koji se bave time (znači arhitekata i inžinjera građevine), kao što su ti iz tog članka, sad je na svakom od nas kome će i u šta vjerovati :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 19:22

[youtube]http://filmpofilm.****/2011/11/ ... -zona.html[/youtube]
O mjesecu :D
A za tamnu stranu mjeseca, vezuje se ona Mona Liza, Eloha šta li je već, 6 prstiju, a što je bitno 2 oka i 3 srednje, ko u Indijki, i ostalih starih civilizacija, i misija Apollo 20 koja je izvršena tajno uz pomoć SSSR-a, pronađen je također svemirski brod te još neke vanzemaljske vrste
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 19:23

Gunner4 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Postoji jedna mozda cak i naveca na dnu japanskog mora. Puna Srednja Amerika i uglavnom su sve na istim paralelama. Postoje cak i na Mjesecu i na Marsu. Ovde sam htio zapoceti pricu o tamnoj strani mjeseca i u opste mjesecu posto ima i on mnogo misterija vezanih oko sebe... Recimo zasto mi uvjek vidimo samo jednu stranu? I sta je sa druge strane? Navodno postoje fotografije sa druge strane gdje se nalaze piramide i obeliksi isti kao i u dolini kraljeva...

Postoji jedna jako zanimljiva teorija o tome a postoji velika varijatnoca da je istinita? :mrgreen: :mrgreen:
pa daj sve što znaš... samo nek je zanimljivo...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 nov 2013, 19:26

tuzlak1987 je napisao/la: Fazon je u tome da su i ove stvari ponovo pobijene i uzete kao neosnovane i kao propagandni materijal.
Ovo je placeni tekst od americke porodice Hearst koja je imala svoj kolac u svemu ovome, a drze dosta medija u Americi. Znaci mogu pricati sta god zele i pisati...
Ne znam da su ove pobijene, znam da su te sve teorije zavjere oko WTC-a pobijene od stručnjaka koji se bave time (znači arhitekata i inžinjera građevine), kao što su ti iz tog članka, sad je na svakom od nas kome će i u šta vjerovati :mrgreen:
Ne mozemo se sloziti, meni je ovo klasican primjer placenog clanka :mrgreen:

I u Americi ove novine od porodice Hearst nazivaju Propaganda mehanichs, a ne Popular :mrgreen:

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 21 nov 2013, 19:29

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 03 apr 2016, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 19:32

ek0 je napisao/la:Meni je zanimljivo kako ljubitelji teorija zavjera vjerujuci u iste misle da su oni nesto inteligentni i napredni, dok su za njih drugi "ovce". Meni licno ustvari oni djeluju prilicno naivno, dovoljno je da neko postavi par screenshot-ova povuce par linija u Paintu, nesto zaokruzi, napise ispod neki "prikladan" zakljucak i BOOM. Cinjenica je da neke stvari nisu onakve kakve se prikazuju, ali ici u neke krajnosti je "uvreda za mozak".
takvi su najgori i na takvim se mnogi pisci obogatise... naravno opet kažem treba uvijek biti otvorenog uma...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 19:40

tuzlak1987 je napisao/la: Ne mozemo se sloziti, meni je ovo klasican primjer placenog clanka :mrgreen:
Ma dobro nije ovo jedini izvor koji pobija te teorije, ima ih još mali milion, čak sam i dokumentarac gledao gdje su odveli (platili im put, hotel i sve) takve kao što si ti (thruterse :mrgreen: ) tamo u Ameriku i onda im na licu mjesta demonstrirali i predočili dokaze o svim ovim "sumnjivim" okolnostima, u koje su oni vjerovali, i svi su na kraju promijenili mišljenje :mrgreen:

http://channel.nationalgeographic.com/c ... onspiracy/
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.