Dex je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la:Egzorcizam, nije niko spominjao
Vjerujete li vi u to ili ste ipak na strani medicine (psihijatrije/pshihologije) i njenih objašnjenja o istome

Psihologije, sve je to u glavi, jer postoji trenuci kada naša mozak nije svjestan i proizvodi sulude halucinacije, kao što su vrisci, demoni, i ostale pi.ch.ke materne, a da tih trenutaka dolazi prilikom nekih traumi, nesanice itd.
jesi li siguran?
hajde da pokusam nesto zapakovati kao misteriju bez da spomenem vjeru.
dakle, pisem o bicima iz paralelnog univerzuma koje mi nazivamo dzinima.
onaj ko ne vjeruje u dzine, eno u ljudi koji rade sa dzinima, pa neka ode i uvjeri se.
kako je moguce da ti cova kojeg nikad u zivotu nisi vidio isprica sve o tebi k´o da ste citav zivot bili vezani pupcanom vrpcom. ono, bez problema ti opise kucu (enterijer), bas kao da je njegova.
ako je i to malo, a recimo imas famelije u americi ili novom zelandu, cova ce ti ispricati sta u tom trenutku rade (ne, ne moras mu dati br. telefona da nazove i raspita se

).
cova je garantovao da iz bosne, bez da se makne sa kreveta, moze izlijeciti covjeka kojeg je u americi ujela zmija.
sad, kako ce to uraditi ako nema nekog dovoljno brzog i dovoljno jakog, nekog ko za par sekundi obleti zemaljsku kuglu.
ponavljam, neka se javi onaj ko ne vjeruje, pa da ga uputim kod ljudi koji to rade.
da ne idem daleko, samo cu se osvrnuti na jedan slucaj iz moje porodice.
naime, nakon sto je ta osoba ´tesko obolila´, nije preostalo nista osim da se smjesti na psihijatriju.
sjecam se da je sef psihijatrije bio dr. brigic. kad je vrag odnio salu, kad je ni ´konjske tablete´(

) nisu mogle smiriti, taj doktor je rekao, citiram: ´mi joj ne mozemo pomoci, nego je vodi nekim babama...´
da, ovo je iz usta sefa psihijatrije, jok nekog pijacara.
i onda je poceo show.
kada se bice iz paralelnog univerzuma naseli u covjeka, vecinom se naseli po zadatku.
no, da se vrnem na show.
izvrtanje i uvijanje poput onoga kakvo smo vidjeli u filmu egzorcist, povracanje krvi (ni dan danas mi nije jasno kako je moguce da insan jednom povrati i krvlju napuni kanticu od par litara. odakle?), vise glasova istovremeno, i sl.
meni je najcudnije bilo kad ta osoba koja u svom zivotu maltene nije makla sa tuzlanskog kantona odjednom pocne da prica arapski i to bez akcenta.
kad sve to vidis i cujes, onda ti bude jasno ko su bica koja su se, s vremena na vrijeme, ukazivala svijetu i kojima je taj narod prinosio zrtve - bica koje i dan danas dosta naroda smatra bogovima.
ok, neki za njih kazu da su vanzemaljci.

ps.
monolog, ti si ateista i kao takav najpogodniji da to isproba.