Safet Sušić - Pape

Virtu4l
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2013, 12:16

Admir_Sa je napisao/la:da je neko sa strane ubacio hajrovica u slovackoj komentari bi bili majstorski potez, kakav nos, to je trener, pun pogodak. a ovako je sve do srece i selektor pojma nema
Ovdje se odmah povela diskusija da je Hajrović trebao igrati od prve minute protiv Slovačke i da u tom slučaju nebi došli u situaciju da ganjamo rezultat. Stara ŠBBKBB priča koju propagiraju vidovite Džemile. Pape je protiv Slovačke napravio tri odlične izmjene u drugom poluvremenu (Višća, Zahirović & Hajrović) i prelomio utakmicu u našu korist.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 22 nov 2013, 12:33

Govoriti o smjeni Susica je smijesno. Koliko god mu se zamjeraju neke stvari, sa pravom, on je ipak jedini selektir kojo nas je odveo na takmicenje i naravno da zasluzuje odredjene kredite i zasluge.
A ovo sto se poredi Ciro-Susis, Safet u svakom slucaju. Koliko toliko je uveo profesionalizam u ekipu dok je kod cire radjeno ko je sta zelio.
Za mene je Ciro bio bivsi kad je izjavio pred Portugal da ne gleda nase igrace jer se boji da se neko ne povrijedi. Dodatni veliki Cirin kiks je ne cicscenje kartona kad je to trebalo pa smo onda protiv Portugala uzvrat igrali osakaceni. Amaterski smo tu pali.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 22 nov 2013, 13:53

Ljudima dosadno pa se-ru ovudam po svima redom (i meni je dosadno, ali ja gonim kontru tim pljuvacima)! Neki cak ljece svoje frustacije.

Najgore je sto vecina neprati redovno repku, ili je prati ali nerazumjese bas u fudbal (nije nikad imala dodir sa profesionalnim fudbalom a mozda kamo li i sa amaterskim - nebrojim sutanje po livadama i parkovima).

Mogu oni ovdje pisati sta hoce, fakta je isto toliko vazno kao kad u Kini neko sjedne na biciklo :mrgreen:

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 22 nov 2013, 14:01

Ma ljubi vas majka,do juce smo od Malte gubili,i raznoraznih nogometnih "sila", kao da mi imamo igrace tog kvaliteta da izbacimo Dzeku,Pjanica itd itd,ti sto bi ih mjenjali bi gori bili jer ovi i kad setaju bolji su od tih,a ako imate nesto protiv idite ispred saveza,pravite parole Susicu odlazi,Dzeko setacu odlazi,Miske guzicaru odlazi,protestujte,strajkujte gladju,mada cisto sumnjam da cete ici jer tastatura je vase oruzije bas me zanima jestel isli na proteste nekad davno protiv saveza,sve se bojim da niste :lol:

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 22 nov 2013, 14:08

bacelonafan je napisao/la:Ma ljubi vas majka,do juce smo od Malte gubili,i raznoraznih nogometnih "sila", kao da mi imamo igrace tog kvaliteta da izbacimo Dzeku,Pjanica itd itd,ti sto bi ih mjenjali bi gori bili jer ovi i kad setaju bolji su od tih,a ako imate nesto protiv idite ispred saveza,pravite parole Susicu odlazi,Dzeko setacu odlazi,Miske guzicaru odlazi,protestujte,strajkujte gladju,mada cisto sumnjam da cete ici jer tastatura je vase oruzije bas me zanima jestel isli na proteste nekad davno protiv saveza,sve se bojim da niste :lol:
dobar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2013, 14:24

Iran nam je bio i ostao rak rana, ljudi su nam utrpali blizu 20 komada :lol: kad se sjetim dok je Ćiro vodio Iran, pa nam utrpaše četiri komada, tada je mislim igrala B reprezentacija BiH sa Toljom, Bukijem, Dželom i strašnim Nedeljkom Jurićem.

Pa onda petarda u Teheranu, u Bakinom mandatu. sa talentovanim igračima poput Petra Jelića, Velimira Vidića, Nikole Vasiljevića, Nedima Halilovića....uz bravure Romea Mitrovića na golu.

Kakve su to ublehe ljudi moji, da mi je neko u tom vremenu rekao da ćemo postati ovo što smo danas, proglasio bih ga ludim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 22 nov 2013, 14:38

Virtu4l je napisao/la:Iran nam je bio i ostao rak rana, ljudi su nam utrpali blizu 20 komada :lol: kad se sjetim dok je Ćiro vodio Iran, pa nam utrpaše četiri komada, tada je mislim igrala B reprezentacija BiH sa Toljom, Bukijem, Dželom i strašnim Nedeljkom Jurićem.

Pa onda petarda u Teheranu, u Bakinom mandatu. sa talentovanim igračima poput Petra Jelića, Velimira Vidića, Nikole Vasiljevića, Nedima Halilovića....uz bravure Romea Mitrovića na golu.

Kakve su to ublehe ljudi moji, da mi je neko u tom vremenu rekao da ćemo postati ovo što smo danas, proglasio bih ga ludim.
Tad je se stalno igralo sa Iranom, a pare se nosale u kesi u sobu ovim nasihm bivsim funkcionerima! I danas igamo da se uberu pare (naprimjer ove tekme po USA su samo radi para) ali igramo sa Meksikom, Argentinom, Brazilom itd. ali nema vise kesa para nekome u ruke!!! Rezultati u takvim tekmama i nisu nesto najvaznije, ali neki ocekuju da se tu mora ginuti na terenu iako i nije primus da se pobjedi!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 22 nov 2013, 14:56

To samo pokazuje koliko je naša reprezentacija napredovala, u smislu da smo se nekada pribojavali hoćemo li
dobiti za protivnika ekipe iz "sovjetskog bloka", da ne govorimo o velesilama. Danas te ekipe onako
rutinski završimo. Čak i ovo nezadovoljstvo zbog poraza od super-sile Argentine, govori nam da smo
stasali u jednu ozbiljnu reprezentaciju, gdje ne treba da se plašimo nikoga.
Naši snovi su se ostvarili samim plasmanom na Mundijal. Pa se recimo već sada može primjetiti da želimo
nešto više od toga, ili u prevodu, nećemo biti zadovoljni ako tamo odemo na izlet, dakle da odigramo "samo"
tri utakmice. Treba uzeti u obzir da nemamo dovoljno kvalitetnih igrača, odnosno klupu gotovo da nemamo
u odnosu na kvalitet igrača koji čine kičmu ove ekipe. Nedostatkom jednog igrača, recimo Salihovića, da ne kažem
dva ili više igrača, ovaj tim gubi na snazi ili potpuno gubi stil naše igre. Rezerve su nam zaista očajne.
A te rezerve su nam itekako potrebne na Mundijalu i mnogo će od njih zavisiti i sami plasman na prvenstvu,
uzimajući u obzir umor igrača, kartoni i povrede.
Vjerujem u stručni štab i ovu našu sjajnu generaciju igrača, da će na Mundijalu biti ponos cijele BiH.

Naprijed Zmajevi
F.K.SARAJEVO

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 22 nov 2013, 15:00

Moje je mišljenje da svi moraju pomoći.Do SP ima još puno sad ce Djeda-Mraz(06.12) izvući grupe pa ćemo znati.Do tada lakše sa kritikama i uživajte ipak smo i mi na SP.A tamo se nećemo obrukati.Safet će uz pomoć struke postaviti pravi tim protiv svakog protivnika a BiH će biti najprijatnije iznenađenje u Brazilu.Zato samo polako i opušteno a za eventualni neuspjeh ima vremena poslije.pozdrav za sve

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 22 nov 2013, 16:19

ammimr je napisao/la:Moje je mišljenje da svi moraju pomoći.Do SP ima još puno sad ce Djeda-Mraz(06.12) izvući grupe pa ćemo znati.Do tada lakše sa kritikama i uživajte ipak smo i mi na SP.A tamo se nećemo obrukati.Safet će uz pomoć struke postaviti pravi tim protiv svakog protivnika a BiH će biti najprijatnije iznenađenje u Brazilu.Zato samo polako i opušteno a za eventualni neuspjeh ima vremena poslije.pozdrav za sve
kakvi neuspjesi bude malo realni,svaki bod sa svjetskog je mega uspjeh,sad drugo je to sto ste napravili takvu sliku da sve osim cetvrtfinala je neuspjeh,sto je zalosno i nije realno,ja cu se svakom bodu radovat ko da je finale

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 22 nov 2013, 16:42

bacelonafan je napisao/la:
ammimr je napisao/la:Moje je mišljenje da svi moraju pomoći.Do SP ima još puno sad ce Djeda-Mraz(06.12) izvući grupe pa ćemo znati.Do tada lakše sa kritikama i uživajte ipak smo i mi na SP.A tamo se nećemo obrukati.Safet će uz pomoć struke postaviti pravi tim protiv svakog protivnika a BiH će biti najprijatnije iznenađenje u Brazilu.Zato samo polako i opušteno a za eventualni neuspjeh ima vremena poslije.pozdrav za sve
kakvi neuspjesi bude malo realni,svaki bod sa svjetskog je mega uspjeh,sad drugo je to sto ste napravili takvu sliku da sve osim cetvrtfinala je neuspjeh,sto je zalosno i nije realno,ja cu se svakom bodu radovat ko da je finale
Sve zavisi od grupe koju cemo dobiti. Ako nas nedaj Boze zapadne recimo grupa sa Brazilom i Francuskom,onda je fakat tesko ocekivati neki prolaz.Ne i nemoguc,ali tezak i malo vjerojatan.Dok recimo ukoliko budemo imali srece pa nas zapadne Svicarska,Alzir i Iran sve osim prolaza bi bio neuspjeh,Barem meni.jer je jedino Svicarska kvalitetnija od nas,ali opet ne tako drasticno,kao sto bi bio slucaj sa Brazilom,Argentinom,Njemackom...Koje su ipak klasa iznad.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 22 nov 2013, 17:48

MaksuzBaksuz je napisao/la:Ljudima dosadno pa se-ru ovudam po svima redom (i meni je dosadno, ali ja gonim kontru tim pljuvacima)! Neki cak ljece svoje frustacije.

Najgore je sto vecina neprati redovno repku, ili je prati ali nerazumjese bas u fudbal (nije nikad imala dodir sa profesionalnim fudbalom a mozda kamo li i sa amaterskim - nebrojim sutanje po livadama i parkovima).

Mogu oni ovdje pisati sta hoce, fakta je isto toliko vazno kao kad u Kini neko sjedne na biciklo :mrgreen:
Ne razumiju se u fudbal k'o ni ti u gramatiku :mrgreen:

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 22 nov 2013, 17:59

HazardEden je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la: Ne razumiju se u fudbal k'o ni ti u gramatiku :mrgreen:
Bas tako i bude izgleda. Boli me kraj toga ona stvar za gramatikom pogotovo na forumu!! Profesori pogotovo jezika iz mog iskustva vecinom i nemaju pojma o fudbalu :)

:geek:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 22 nov 2013, 18:49

Najbolje je da ove pare od SP daju Munibu da ih rasporedi,ima kad čovjek :lol:
Ma ova utakmica sa Argentinom je ugovorena za naše navijače u Americi.Mislite da bi Pape dozvolio da se igrači onako šetaju po hotelu i slikaju s rajom po cijeli dan da je to bilo nešto ozbiljno?Ili kako drugačije shvatiti da smo bili u nedjelju u SAD-u,a u ponedjeljak igrali utakmicu,promijenili vremensku zonu tj.kada ste naučili organizam da odmara tad je imao najveći napor.Što nije nimalo jednostavno i oni koji su to osjetili dobro znaju o čemu pričam.Al' bitno je pisati pa šta bilo,nije dobar ovaj, nije dobar onaj samo nek se piše.Žaolosno al' šta ćeš, taj prokleti balkanski mentalitet gdje svi sve bolje znaju od onih kojima je to posao.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 24 nov 2013, 02:44

Kad vidis kako se Susic podrzava bude ti jasno zasto je ova bagra na politickoj sceni u BiH...sve sami neandertalci, ali iz mandata u mandat dobiju podrsku slijepih ovcica.

Steta sto na SP necemo imati kvalitetnog strucnjaka koji bi mogao i velikoj reprezentaciji pomutiti racune, ovako smo osudjeni da gledamo u ekipi dizelase koje Susic ne smije dotaknuti, prvenstveno mislim na Misimovica koji je predebeo, i prespor da igra moderan nogomet.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 nov 2013, 03:58

Kako bi onomad Simsirpasic Savudin rekao,''Gospon glasac, pohranite vas listic u glasacku kutiju''.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 nov 2013, 06:04

velez_mostar je napisao/la:Kad vidis kako se Susic podrzava bude ti jasno zasto je ova bagra na politickoj sceni u BiH...sve sami neandertalci, ali iz mandata u mandat dobiju podrsku slijepih ovcica.

Steta sto na SP necemo imati kvalitetnog strucnjaka koji bi mogao i velikoj reprezentaciji pomutiti racune, ovako smo osudjeni da gledamo u ekipi dizelase koje Susic ne smije dotaknuti, prvenstveno mislim na Misimovica koji je predebeo, i prespor da igra moderan nogomet.
X
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

JaSamOpet
Kontakt:

Post Postao/la JaSamOpet » 24 nov 2013, 08:56

velez_mostar je napisao/la:Kad vidis kako se Susic podrzava bude ti jasno zasto je ova bagra na politickoj sceni u BiH...sve sami neandertalci, ali iz mandata u mandat dobiju podrsku slijepih ovcica.

bravo za post .

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 nov 2013, 09:14

Ne smijem pomisliti sta bi se sve pisalo da se nismo uspjeli kvalifikovati, malo se opustite nama je ovo PRVO veliko tamicenje do kojeg ima jos vremena i stvari ce se promjeniti ali ne drasticno.

Sad se vec moze nabrojati 18-19 igraca koji ce ici u Brazil, jos ce na to doci 2-3 nova i to je to.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 24 nov 2013, 09:46

Elegant je napisao/la:Ne smijem pomisliti sta bi se sve pisalo da se nismo uspjeli kvalifikovati, malo se opustite nama je ovo PRVO veliko tamicenje do kojeg ima jos vremena i stvari ce se promjeniti ali ne drasticno.

Sad se vec moze nabrojati 18-19 igraca koji ce ici u Brazil, jos ce na to doci 2-3 nova i to je to.
I kojih je to 18,19 ??
Pa svako zna da naša repka ima max 10-12 dobrih igrača. Pape je morao da iskoristi tekmu protiv Argentine da proba Kolašinca na zadnjem veznom , Bičakćića na desnom bočnom kao i Hajrovića na deficitarnoj poziciji desnog krila " bar " cijelo drugo poluvrijeme ( 45 min ). Vršajevića je trebao da igra max. 45 min zato jer su njegovi (ne)kvaliteti več trebali da budi evidentirani.

Pape je napravijo odličan uspjeh ali ne treba da živi od toga nego treba, da radi dalje i sprema se za moguči prolaz u drugi krug. Ja neznam ČEMU je služila utakmica protiv ARG osim gubljenju poena na FIFINOJ ljestvici. Čovjek nije ništa ( novo ) probao osim odličnog Kolašinnca kojeg je iskreno i morao probat ( neigranje Salihovića, Lulića ). Ali čak i njega nije probao na za nas najdeficitarnijoj poziciji def. veznog. ( barem drugih 45 min ). !!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.