Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AjsKjub
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la AjsKjub » 23 nov 2013, 14:32

Ne znam zasto ste se uzrujali zbog slike. Znam da nije najbolji primjer, no najblizi je onome cemu sam ja mislio. Posto neki nisu me shvatili, ovako cu. Covjek danas nema neke privatnosti i limitiran je skroz. Zivotni cilj svakog drugog individualca je sto veca zarada zelenih papirica, pohlepa i sebicnost. I iako nesto ne stima, mi nemamo dozvolu za rijec, da napravimo bolje sutra. Da ste malo citali ovaj duzi post uvidili bi i pojam illuminati, NWO, pa evo i masonerija. Nase opcenito znanje je abismalno nisko gledajuci kakvom tehnologijom raspolazemo i dalje imamo bezbroj pitanja ciji se odgovori (barem u vecini) taje. Svijet koji je pod kontrolom par ljudi nikako ne moze biti dobar.
U raspravu bez argumenata necu ulaziti jer ne zelim jos jednu temu prepunu padobranaca.
Unico amore sei!
❤️🖤

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 23 nov 2013, 15:29

AjsKjub je napisao/la:Ne znam zasto ste se uzrujali zbog slike. Znam da nije najbolji primjer, no najblizi je onome cemu sam ja mislio. Posto neki nisu me shvatili, ovako cu. Covjek danas nema neke privatnosti i limitiran je skroz. Zivotni cilj svakog drugog individualca je sto veca zarada zelenih papirica, pohlepa i sebicnost. I iako nesto ne stima, mi nemamo dozvolu za rijec, da napravimo bolje sutra. Da ste malo citali ovaj duzi post uvidili bi i pojam illuminati, NWO, pa evo i masonerija. Nase opcenito znanje je abismalno nisko gledajuci kakvom tehnologijom raspolazemo i dalje imamo bezbroj pitanja ciji se odgovori (barem u vecini) taje. Svijet koji je pod kontrolom par ljudi nikako ne moze biti dobar.
U raspravu bez argumenata necu ulaziti jer ne zelim jos jednu temu prepunu padobranaca.
Pravi je ta slika primjer mentalnog sklopa današnje generacije, kako je jedan poznati ekonomista nazva "complaining class". U kojem smislu limitiran? Nikad u historiji čovječanstva čovjek nije bio slobodniji kao sada. Tek prije 100-injak godina čovjek je imao dovoljno vremena od posla i dovoljno novaca da može pogledati fudbalsku utakmicu, ili predstavu, ili pročitati knjigu. To su sve bile privilegije povlaštenih. Pohlepa i sebičnost postoje od kad je svijeta i vijeka, u svakom sistemu, to uopšte nije neka novost modernog doba. Kakvom tehnologijom raspolažemo? Ti i ja ne raspolažemo nikakvom tehnologijom. Onaj ko je uložio novac da se tehnologija razvije, on raspolaže. Zato je zapadni svijet napredan, a mi nismo.

Bez argumenata? Koji su tvoji argumenti? Da nama upravljaju iluminati? Kako? Na koji način tačno tobom upravljaju iluminati i ne daju ti da budeš ono što hoćeš da budeš?
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 nov 2013, 15:35

Opet se ogranicavas na ono sto ja pisem, mucni malo glavom. I naravno ako tebi pase svijetu u kojem vecina nije zadovoljna, bujrum. Ja materijala za daljnu diskusiju sa tobom nemam jer se ponavljas ko pokvarena ploca a i vidim da nisi dovoljno informisan o navedenome da se nastavi ista.
Unico amore sei!
❤️🖤

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 23 nov 2013, 15:46

Zato što ne možeš da napišeš ništa konkretno, zato se i ne možemo raspravljati. Sve je nešto "nismo slobodni, limitirani smo, upravljaju nama, ne možemo im ništa, pohlepa nas vodi u propast", a sve to ne možeš da potkrijepiš nikakvim brojevima ili konkretnim istraživanjima. Evo npr. većina nije zadovoljna. Kako ti to znaš, i da li ti znaš zašto većina nije zadovoljna?

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 23 nov 2013, 16:08

ccc raspravljate se oko vlastitih ubjeđenja :x
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 23 nov 2013, 16:36

O putnicima kroz vreme...

" onclick="window.open(this.href);return false;
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 23 nov 2013, 16:58

Upravo sam počeo čitati "Milenijum" od B.D. Benedikta. U knjizi ima jedan zanimljiv odlomak baš za ove teme:

Ros spusti slike u krilo i pogleda je.
- Zašto se smatra da su Inke potomci ljudi iz svemira, u šta je meni lično teško da poverujem.

- Svega sto hiljada Inka vladali su sa oko dvanaest miliona stanovnika Južne Amerike! Šta vam to govori? Pored
sistema računanja, tačnost njihovog večitog kalendara ni do danas nije prevaziđena. Njihovi su sveštenici poznavali mnoge tajne o kojima čak ni naša generacija još nema pojma. Odakle im ta ogromna znanja? Od koga su ih nasledili ako ne od svojih svemirskih predaka. Kako objašnjavate čuvene peruanske piste i crteže ljudi i ptica, vidljivih isključivo iz aviona? Bili su to očajnički signali onima "iz vazduha" da ih primete kada se vrate i pokupe ih.

- Interesantno, - kratko ju je pogledao Ros, pa se zagleda u sledeću sliku.

-Dobro pogledajte te dugačke piste. Kao da su kopija nekog od naših modernih aerodroma. Čiji su to avion očekivali? Piste su zaista neodoljivo podsećale na zemaljske vazdušne luke.

-Dobro pogledajte taj okrugli medaljon nađen oko vrata jedne od zamrznutih mumija. Na šta vas podseća?
Ros se zagleda u metalni medaljon u koji je bila ugravirana duga linija koja se uvijala oko sebe, poput žlebova starih gramofonskih ploča. Sa jedne strane bila je nareckana linijama različite debljine i dužine.

-Genetički kod? - pogleda Ros u Gordi.

- A šta bi drugo taj crtež mogao da znači? Od koga su ti sveštenici čuli za postojanje ljudskih gena, ako ne od svojih
svemirskih predaka?

-To je sve vrlo smela pretpostavka.

-Ali verovatna. Čemu služe piramide nego da svojim geometrijskim oblicima privuku pažnju onih iz svemira.
Stari Egipćani su smatrali da su svi poreklom od boga Ra, koji je brodom sišao na Zemlju sa sunca! Crtali su ga kako stoji na lađi sa svojom pratnjom. Svemirski brod nisu mogli ni da zamisle. Pa je ostavio na Zemlji sina i kćerku koji su se množili stvarajući civilizaciju. Otada su se svi faraoni smatrali bogovima Sunca. Razumete? Bili su direktni potomci bogova iz svemira. Kako inače objašnjavate podizanje onih ogromnih geometrijski savršenih piramida?

- Pa... unutra su se nalazile grobnice tih faraona.
- Ne grobnice, - ispravi ga Gordi. - Piramide su bile "čekaonice" iz kojih su duhovi faraona trebali da se vrate
svom ocu Ra! Kako nisu znali vreme njegovog povratka, vešto su mumificirali njihova kraljevska tela i tako ih konzervirali za buduće svemirsko putovanje. Nedavno je otkrivena frapantna sličnost između tri velike piramide kod Gize i tri glavne zvezde Orionovog obruča. Potpuno se podudaraju i po rasporedu i po veličini! Iz najveće piramide, iz centra faraonove grobnice, vodi prav dugačak i vrlo uzan tunel tačno u pravcu Orionovog sazvežđa. Nije veći od osam sa osam inča, ali dovoljan da se faraonova duša tuda provuče i nastavi u određenom pravcu.
Ros se uhvati za visoko čelo koje poče da trlja...

-Vi, gospođice, želite da kažete da stvarno verujete u te teorije?

-Ja lično mislim da je grupa naših svemirskih predaka ostavljena ovde na Zemlji za kaznu! - zaprepasti ga Gordi. -Apsolultno sve ukazuje na jedan takav scenario. Nemam pojma šta su skrivili, tek izbačeni su negde u predelu Anda.Današnji čovek je još uvek bio u stadijumu majmuna, a neki su ostali sve do danas, a svemirski putnici su bili ti koji su ga ukrštanjem oplodili i tako je evoluirao u pračoveka.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 23 nov 2013, 17:03

Citao skoro sve od Benedikta . Jeste nebitno za ovu temu,ali znas li da je on sa ovih prostora , tj iz Beograda ?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 23 nov 2013, 17:23

Tribalian je napisao/la:Citao skoro sve od Benedikta . Jeste nebitno za ovu temu,ali znas li da je on sa ovih prostora , tj iz Beograda ?
Naravno.
Privukla mi je pažnju njegovo djelo "Priča o karmi", tako da sam ga nastavio čitati. U nekim djelima i pominje prostor bivše Juge, a u "Paralelnom svijetu" priča i o nekoj ženi koja doživljava vantjelesna putovanja, a ona je porijeklom s ovih prostora (Hrvatska ili Srbija, ne znam tačno) a živi u Kanadi.
Uglavnom sva su mu djela pisana na sličan kalup. Dosta zanimljivih stvari za ljubitelje ovih misterija. Preporučujem sve njegove knjige na čitanje, neke sam pročitao i po nekoliko puta. Ako još šta slično pročitam postaviću na ovu temu.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 nov 2013, 17:29

Najveća misterija od svih je otkud Joe Allen u Liverpoolu. :twisted:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 nov 2013, 17:38

Henderson je napisao/la:Najveća misterija od svih je otkud Joe Allen u Liverpoolu. :twisted:
Fakat postajes previse naporan.

Jednu od boljih tema na forumu sa vjerovatno najinteresantnijih uvodnih 37 stranica ikad ti upropastavas svojom mrznjom prema Rodgersu i igracima koje on dovodi.

Na temi Liverpoola kad to radis i ima i nekog smisla al kad dodjes o tome na podforum koji nema neke veze sa sportom,na temu u kojoj se nogomet nije spomenuo ni u jednoj jedinoj rijeci ma niko nije ni pomislio na njega postanes najiritantnija osoba koju sam ikad citao.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

h1j3na
Kontakt:

Post Postao/la h1j3na » 23 nov 2013, 22:59

Eh da se i ja ukljucim, znaci dobra vam tema pravo.
Za mene najvece misterije ubjedljivo su piramide.Evo jedan dokumentarac o njima, ima i o visockim malo:
http://www.filmovizija.com/tajne-pirami ... f8a40.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
I na kraju covjek kaze kako to da nikad nije pronaden nijedan nacrt pramide.

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 23 nov 2013, 23:30

Neko spomenu i Sionske protokole, za koje je dokazano da nisu istiniti prije skoro 100 godina, ali eto i danas se vjeruje u to. Inače, "Praško groblje" od Umberta Eka je dobar roman o ovoj tematici.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 nov 2013, 00:08

Gunner4 je napisao/la:Ko napravi ovo? Stonehenge...

Moguce da su to napravili Druidi, veoma tajansteni ljudi, o njima se skoro nista ne zna.
Gledao sam prije nekoliko godina neki dokumentarac u kojem su pokusavali napraviti nesto slicno Stonehengeu bez modernih alata, koristeci samo ono sto je postojalo prije 3000 godina. Prvo su pomocu geologa locirali odakle su donesene originalne kamene gromade, ako se dobro sjecam to je bilo negdje u Velsu. Isjekli su ga i onda transportovali primitivnim camcima. Tesko ali su uspjeli. Onda su koristili neke drvene skele i konope i postavili ih bas kao sto stoji danas u Stonehengeu. Znaci moguce je bilo napraviti bez modernih alata. Nisu tadasnji ljudi bili glupi, bili su jednako pametni kao danas. Najveci problem je sto nisu imali danasnju tehnologiju. Ali znali su koristiti mozak i koristiti se onim alatima sto su imali tada.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 nov 2013, 09:38

upravo, stonehenge nije neka misterija, zbog velicine to ljudima izgleda kao nesto nevjerovatno ali u biti je nista posebno, cista obicna fizika i ne tako precizan ali pristojan rad za svoje vrijeme :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 nov 2013, 10:13

A Baski odnosno Baskijci tajanstveni narod s tajanstvenim jezikom, naučnici ne mogu da ih povežu ni sa jednim drugim narodom ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 24 nov 2013, 10:59

:mrgreen:

[youtube][/youtube]

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 nov 2013, 11:16

Lik je napisao/la:A Baski odnosno Baskijci tajanstveni narod s tajanstvenim jezikom, naučnici ne mogu da ih povežu ni sa jednim drugim narodom ?
sad mi na forumu mozemo da se skupimo, izmislimo neki svoj jezik i pocnemo pricati, sportsport narod, ako je to neka misterija onda stvarno ne znam sta bi ti rekao dalje :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 nov 2013, 12:23

LenBias je napisao/la:
Lik je napisao/la:A Baski odnosno Baskijci tajanstveni narod s tajanstvenim jezikom, naučnici ne mogu da ih povežu ni sa jednim drugim narodom ?
sad mi na forumu mozemo da se skupimo, izmislimo neki svoj jezik i pocnemo pricati, sportsport narod, ako je to neka misterija onda stvarno ne znam sta bi ti rekao dalje :D
Ako nemaš nešto normalno reći onda se i ne javljaj ;)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 24 nov 2013, 12:38

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Voynich_manuscript" onclick="window.open(this.href);return false;

Sent from my PMP5580C using Tapatalk HD

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, jasmin10, VivaLaStella i 4 gosta.