Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Goalgetter » 24 nov 2013, 11:24

slika

Ukratko iz ovog djela, kaze da je iz Republike Srpske, i da cesto posjecuje Zvornik. Istice isto, da se uopste ne osjeca kao Bosanac, iako je iz BiH, te jos kaze da nema vise Bosanskog pasosa.
Principatus je napisao/la: @Goalgetter

Misljenja se mijenjaju. Nekad i radikalno.
A nekoga, ko ne zeli da nastupa za BiH, jer se ne osjeca dobro u tom dresu, ni SP nece dovesti u nasu ekipu. Ili bi ti sad nastupio za Srbiju, kada bi ti se dala prilika? Razmisli malo o tome. ;) Uz to mu nastup u repci bas nemoze toliko mnogo donijeti sa financijelne strane, nije 20 godina.
Radikalne se promjene mogu desiti, ali kod ovog je definitivno SP. Ne osjeca se kao Bosanac i Hercegovac, ne identificira se sa ovom zemljom, stoga ga nema potrebe zvati. Licno ja bih ga pozvao, ali nakon SP, pa cemo vidjeti onda tu njegovu silnu zelju.

Nemam ja nista protiv te njegove odluke, ako se osjeca kao Srbin, neka mu je sa srecom, ali ne treba se sada ulizivati pred SP. Financijski to njemu ne bi puno donijelo, ali zar nije svakom fudbaleru san otici na Svjetsko Prvenstvo, pa makar to bilo sa bilokojom zemljom.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 24 nov 2013, 11:38

Sad kad je Stevo propo u Spaniji treba nam neko radi Deytona (nacionalni kjuc - ma znate o cemu hocu), a ovaj Salatic se nudi, cak je i on ko Stevo iz/od Zvornika! :mrgreen:

I ja radije vidim patriote u repki, ali isto tako mi je draze da neko gine na terenu a napulju suti nego neko ko se vuce na terenu a pred novinarima i navijacima glumi patriotu! Tako ako covjek odradi sve korektno neka sa nama, ako pocne kenjati uvjek mu se moze dati noga.

Ogledajmo se malo u druge repke, pa cak Njemci, Francuzi, Austrijanci, Svedjani itd. uzimaju druge ako mogu pomoci a nama to kao mizerno. Konda je jedan Özil, Korkmaz, Benzema, Derdyok, Shaqiri, Nasri itd itd itd neki patriot, kao da ti pjevaju naglas himne te drzave ili da toliko vole te svoje drzave samo sto su se rodili tu (mozda cak ni to) i sto imaju njihovo drzavljanstvo.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 nov 2013, 12:36

Goalgetter je napisao/la:slika

Sve i da je Xabi Alonso, ne zelim ga u reprezentaciji. A Srbe on nikada odbio nije, govorio je u Svicarskim medijima da bi igrao za njih, jer ga Svicarci ne zovu.

http://www.welti.ch/dokumente/Zwoelf_2008-12.pdf

Sto ne mogu ovakve licimjere.

Jos evo u intervju ovdje istice, ne osjeca se kao Bosanac i Hercegovac, i da je Srbin.
a sta mislis bil misimovic igrao za srbiju da su ga oni zvali il bi ih ipak odbio zbog nas

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 24 nov 2013, 12:40

nemoj u isti koš Veru četnika i instituciju Misketa ;)

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 24 nov 2013, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 nov 2013, 12:41

slazem se, ni jedan Srbin ili Hrvat ne treba da igra za reprezentaciju BiH..bi li Vranjes igrao za nas da ga je Srbija zvala, ili Pandza..ma ne bi ni Mujdza da je imao mjesta...samo bosnjaci i/li muslimani (iz okolnih republika)- oni se ne dvoume, i to pravi moraju bit( dzuma petkom i bar 2 namaza dnevno) :D

Zvjezdane ili zvezdane jbt kako te nije stid nakon svega sto si uradio, a Srbin si, srami se, ne treba te ni vodit u Brazil..ili Sasa Papac ..Pandza i Vranjes naravno da nemaju mjesta...mali Stevanovic je mlad njega cemo drilovat u Brazilu da krene na dzumu...

pu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 nov 2013, 12:43

JTS je napisao/la:nemoj u isti koš Veru četnika i instituciju Misketa ;)
de bolan zato su mu se i navalili na ledja jer i njeg dozivljavaju ko cetnika...da je Bolic svojevremno setao pred kraj karijere (ko sto i jest) i/li Baljic pa im se niko nije navaljivao na ledja, jer su "nasi"..kad "nas" dadne autogo, jbg desi. Nedo bog da "anam njihov" to je izdaja drzave..ona poslovica " sacuvaj me hrvatske kulture i srpskog junastva" je u skorije vrijeme dobila i prosirenje, koje je jako tacno posebno dole u Hercegovini i centranoj Bosni...a prosirenje je i "Bosanske/Bosnjacke multietnicnosti".

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 24 nov 2013, 12:50

JA nikad nemam problem sa tim da za raprezentaciju igra 10 Srbina u prvih 11 ili 10 Hrvata ali da igraju srcem i da se bore,ali imam problem kad jedan Zoran Kvrzic kojeg sam gledao par puta za Rijeku dok je igrao i hvalio ga ovdje na forumu odvali onoliki kez nakon sramotne utakmice gdje su ljudi dosli sa svih strana vsijeta riskirali zivota da dobiju mudo labudovo...Eh zbog toga kazem imam problem sa tim i takvim koji nece davati 100%,da se razumijemo Avdija daje uvijek 100% al to ničemu ne služi..
**po meni bolje rješenje je MArio Vrančić 24g,Parderborn brat od Damira 2ga Njemacka liga standardan..

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 nov 2013, 12:51

ultrasstyle_tz je napisao/la:slazem se, ni jedan Srbin ili Hrvat ne treba da igra za reprezentaciju BiH..bi li Vranjes igrao za nas da ga je Srbija zvala, ili Pandza..ma ne bi ni Mujdza da je imao mjesta...samo bosnjaci i/li muslimani (iz okolnih republika)- oni se ne dvoume, i to pravi moraju bit( dzuma petkom i bar 2 namaza dnevno) :D

Zvjezdane ili zvezdane jbt kako te nije stid nakon svega sto si uradio, a Srbin si, srami se, ne treba te ni vodit u Brazil..ili Sasa Papac ..Pandza i Vranjes naravno da nemaju mjesta...mali Stevanovic je mlad njega cemo drilovat u Brazilu da krene na dzumu...

pu
Haha svaka cast za i jedan i drugi post. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 nov 2013, 12:53

ma svi su se smijali poslije te tekme, nek Dzeko nije..uostalom dobro je Marjan rekao poluironicno na kraju tekme kad su se pozdravljali kao "kao se oni onako smiju na terenu i svejedno im nemamo ni mi sta da se nerviramo"...

sto se tice Kvrzica njemu je (bilo, vise nije) mjesto u reprezentaciji samo iz jednog razloga... a po meni je to da Pape pokaze da svaki igrac ako se trudi i momentalno igra najbolji fudbal u zivotu .na jednom visokom nivou kao sto je u EL,kao sto su svi u Rijeci tad radili, ima razlog da se potrudi jos vise jer se moze ponadati i ocekivati poziv u reprezntaciju.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 nov 2013, 12:54

Znaci, pozira u dresu Srbije, i javno ''provocira'' tako svoj poziv u reprezentaciju Srbije, i preko noci postaje Bosanac i Hercegovac nakon sto smo se plasirali a SP. Lijepo, i takav se onda stavlja u isti kos sa Misimovicem, Vranjesom i Stevanovicem.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 nov 2013, 12:56

Ostavite se pitanja patriotzma. To samo još mi " mali " narodi gledamo. Pitanje profesionalizma treba naglasiti. Njegovo je da daje 100 % od sebe kada igra, jer i njemu ta dobra igra u reprezentaciji koja je otišla na SP ( pod " njemu ", mislim na bilo koga ko se pojavi i zaigra pred SP za BiH ), donosi mnogo toga.

Kakvi su njegovi motivi za dobre igre u reprezentaciji ne trebaju uopšte da nas interesiraju, i samo krajnji produkt i rezultati njegovog rada su bitni.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 24 nov 2013, 12:59

ultrasstyle_tz je napisao/la:
JTS je napisao/la:nemoj u isti koš Veru četnika i instituciju Misketa ;)
de bolan zato su mu se i navalili na ledja jer i njeg dozivljavaju ko cetnika...da je Bolic svojevremno setao pred kraj karijere (ko sto i jest) i/li Baljic pa im se niko nije navaljivao na ledja, jer su "nasi"..kad "nas" dadne autogo, jbg desi. Nedo bog da "anam njihov" to je izdaja drzave..ona poslovica " sacuvaj me hrvatske kulture i srpskog junastva" je u skorije vrijeme dobila i prosirenje, koje je jako tacno posebno dole u Hercegovini i centranoj Bosni...a prosirenje je i "Bosanske/Bosnjacke multietnicnosti".
nemam ja ništa protiv da Srbi i Hrvati igraju za nas, baš naprotiv, to treba biti tako :D al' imam protiv da ovakvi poput Vere četnika igraju .. ne osjeća se Bosancem i Hercegovcem, gdje god igrao, predstavljat' će Srbiju i Republiku Smrdsku, želi da igra za Srbiju kad već ne može za Republiku Smrdsku, itd .. da pređem preko tih izjava jer nam treba igrač na toj poziciji, neka hvala, preko nekih se stvari ne može ;) sad će mu odjednom usta biti puna BiH jer se ide u Brazil :lol:

nikad ja nisam čuo izjave Misketa, Ogija, Pandže, Steve, itd, da žele igrati za Srbiju i Hrvatsku jer ne mogu za R.Smrdsku i HB .. nikad nisam čuo da rekoše da će dostojanstveno predstavljati Srbiju i R.Smrdsku, odnosno Hrvatsku i HB, a znate kako su nastale i jedna i druga i dok se Vero četnik time ponosi, nama je to rak-rana ;)

al' preći ćemo preko toga jer nam treba igrač u Brazilu .. ne kaže se džaba, glupi Bošnjo ;) mnogo smo kroz historiju propatili, a ničemu nas ista nije naučila

ne želim dalje na ovu temu, rekao sam šta sam imao ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 nov 2013, 13:04

Goalgetter je napisao/la:Znaci, pozira u dresu Srbije, i javno ''provocira'' tako svoj poziv u reprezentaciju Srbije, i preko noci postaje Bosanac i Hercegovac nakon sto smo se plasirali a SP. Lijepo, i takav se onda stavlja u isti kos sa Misimovicem, Vranjesom i Stevanovicem.
ma ni ja ga ne bih volio poslije tih izjava i svega u reprezentaciji..medjutim, ako ce nama pomoc da uspijemo a srbija kod kuce, kud ce mu veca kazna i bol..pomaze i radi za nesto sto "mrzi" :D

ali je cinjenica da se stavljaju u isti kos svi..ne on i slicni deklarisani "cetnici" sa Misketom, nego Miske samo jer je Srbin sa svim ostalim deklarisanim "cetnicima". Sta god da uradi, kakav god da bude uvijek ce biti Srbin i to je dovoljno da ga ne treba ni u Brazil vodit...da je Miske "nas" ovi sto ga sad napadaju i ne silaze mu sa ledja, za njih bi bio Zidan ko sto je i Pjanic Xavi..i ti isti bi ga branili jer jbg ni Zidan nije trcao al je bio genijalac...samo sto Miske za nas i jest Zidan..

sto se tice Pjanica nemam ja nista protiv njega, ali sam namjerno usao u raspravu s nekim pa kao ne volim ja Mireta cisto da vidim kakve ce argumente sve izvlaciti protiv Misketa a davno sam skuzio da im smeta sto je Srbin a ikona nacije ;) i da je to njegov jedini problem. Apsolutno iste rasprave sam vodio i za Sasu Papca, za kojeg se pricalo ne treba ga zvati jer kao poslije udesa ne smije loptu glavom udariti hahaa..a branio se Mravac, pa hej sto li boze :D i tad sam skuzio nisu u pitanju ni godine, ni udes, ni glava, ni dal trci il ne trci vec sto Papac nije Bosnjak Musliman...i Barbarez bi bio upitan da se ne slika u jakni Armije BiH na tekmama, a nase je lako kupit. Sutra nek neki Zvero poljubi ljiljane "oprostit ce mu njegovu ruznu proslost".

Zvero je mozda previse naorao da nema mjesta, ali je fazon za momke i koji nisu kao Vranjes, Pandza ili za ikonu nacije i najboljeg BiH fudbalera poslije rata kao sto je Miske da im se broje krvna zrnca.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 24 nov 2013, 13:12

Salatic igra poziciju koja kod nas u timu nije nikako pokrivena, evo vec 2 godinu nemozemo rijesiti taj problem. Idemo na prvenstvno i bez konkretnog igraca na toj poziciji mi se tamo necemo ljepo provesti. On je najbolji igrac na toj poziciji koji moze za nas igrati i to je to. Treba ga zvati odmah u danasnjem fudbalu nema previse mjesta za emocije samo profesinalnost. Covjek nije nikada nista ruzno rekao protiv BiH i nikada nas nije odbio jer po ustaljenom receptu niko ga nije ni zvao kao sto i ne zovu Hrgotu. Iako smo i u napadu tanki ( treba nam friska krv ) Znaci podhitno zvati salatica i pod hitno ostavriti kontak za hrgotom. Nama trebaju dobri igraci za prvenstvo e ne oni losi sto mi ljube grb kada slucajno neki dobar potez urade.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 24 nov 2013, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 24 nov 2013, 13:15

ultrasstyle_tz je napisao/la:slazem se, ni jedan Srbin ili Hrvat ne treba da igra za reprezentaciju BiH..bi li Vranjes igrao za nas da ga je Srbija zvala, ili Pandza..ma ne bi ni Mujdza da je imao mjesta...samo bosnjaci i/li muslimani (iz okolnih republika)- oni se ne dvoume, i to pravi moraju bit( dzuma petkom i bar 2 namaza dnevno) :D

pu
+1. gadi mi se ponekad citati sta sve kvazi-patriote i pojedini fundamentalisti s.eru i pisu ovdje po forumu. dobro je pa ce safet odluciti tko je dovoljno "patriota" da igra za repku a ne svi ti silni patriot-strucnjaci s foruma ovdje!
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 24 nov 2013, 13:25

Kratko i jsano, nadam se da od ovoga nece biti nista i da je samo potencijalan kandidat, ne i siguran putnik za Brazil .. Ako ovo znaci da ce jedan Rahimic na kraju karijere ostati kuci i bez zivotne nagrade za igre u ovoj reprezentaciji, uopste nisam za to. Makar od Rahimica nikakve koristi ne imali ... Ili onaj Hadzic iz Sturma. Ako nista, mladji je od ovog lika prilicno, a i igra u nista slabijem klubu i prvenstvu ...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 nov 2013, 13:31

ne kontam ovo guranje Salatica. Pa tu imamo 2 igraca ispred njega. Prvo Besica pa onda Hadzica :o :o :o
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 nov 2013, 13:31

ultrasstyle_tz je napisao/la:davno sam skuzio da im smeta sto je Srbin a ikona nacije ;) i da je to njegov jedini problem.

slika
ultrasstyle_tz je napisao/la:Barbarez bi bio upitan da se ne slika u jakni Armije BiH na tekmama
slika
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 24 nov 2013, 13:32

samson je napisao/la:Kratko i jsano, nadam se da od ovoga nece biti nista i da je samo potencijalan kandidat, ne i siguran putnik za Brazil .. Ako ovo znaci da ce jedan Rahimic na kraju karijere ostati kuci i bez zivotne nagrade za igre u ovoj reprezentaciji, uopste nisam za to. Makar od Rahimica nikakve koristi ne imali ... Ili onaj Hadzic iz Sturma. Ako nista, mladji je od ovog lika prilicno, a i igra u nista slabijem klubu i prvenstvu ...
Kakve smo samo nule od igraca isprobavali u reprezentaciji, stvarno ne znam zasto se Hadzic ne moze isprobati u barem jednoj od buducih prijateljskih utakmica. Gledao sam momka u nekoliko navrata i izgleda mi kao dobar igrac na poziciji zadnjeg veznog.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 nov 2013, 13:34

Besica nemamo dok ne polize sto je posr.ao :D a znajuci njegov karakter i koliko se digao ko je ko on za svoje godine daj boze da mi njeg ikad budemo imali....nije dzaba njemu svabo TOLIKO prilika dao i na kraju ga sutnuo u madjarsku..znaci da nesto fali tu...cim su mu dali toliko prilika znaci da kao igrac mozda i moze postati nesto, ali je haman toliki hinjo kao insan da se posvadjao i zakuhao /potukao sa svakim s kim je duze radio...

mario baloteli nismo te prepoznali :D dok ne pocisti iza sebe sumnjam da ce ga iko zvati, a da je normalan do sad je 20 nastupa mogao imati, najmanje.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], MiranGlasnic, perun i 31 gost.