Blaszczykowski je napisao/la:slažem se za friedricha, to je bio promašaj. ipak čovjek ne igra skoro pola godine i teško je od njega sad očekivati čuda.
Nije on promašaj....Istina je da ne igra pola godine, ali on je doveden da pomogne u jednoj neugodnoj situaciji u kojoj se tim našao. On je najbolje što se na brzinu moglo naći i pomoći će koliko toliko tokom sezone, dok se ozlijeđeni ne vrate. Nije on ni jučer bio tako loš, ali naravno da se vidi da mu fali
Spielpraxis...
Evo sad ganjate dva stopera koje uprava misli da dovede na zimu. Jedan je iz Steaue, drugi iz Chieva....
Blaszczykowski je napisao/la:
i ne znam čemu omalovažavanje el. ja bih bio presretan da je osvojimo, te se time priključimo skupini velikana koji su osvojili sve eurokupove. a pošto sam uvjeren da nam se ubuduće neće dešavati skupine smrti u lp, ovo bi bila idealna prilika za osvojiti el ako već ispadnemo u lp.
EL je isto lijepo osvojit, nije to bezvrijedan trofej (naravno da je puno manje vrijedan nego LP, ali opet vrijedi), ali za Bvb bi bilo puno značajnije i vrijednije proći grupu, pa eventualno proći i dalje, nego osvojit EL. Finansijski je to bitnije, jer ako BVB želi dalje da napreduje i da održava visok rejting onda mora biti dobar u LP. A finansije su ključne da bi klub koliko toliko pratio Bayerna.
Još jedna je stvar bitna , a to je da ne smijete npr izgubiti i Gundu i Reusa. Tada bi to bilo pogubno. Jedan ili čak obojica se moraju zadržati, jedan je pod
muss. Lewatov odlazak možete nadoknaditi, a Goetzeov odlazak je svakako bio gubitak.
Ako vam uprava ostane kompaktna i nastavi strpljivo (a strpljenja forumašu Lokosu fali na primjer...

) raditi, tada će klub doći u situaciju da više niti jednog ključnog igrača neće morati prodavati. A za tako nešto treba sigurno najmanje još 2-3 godine.
Neki prosto ne shvataju da je uspon BVB-a išao dosta brzo i ne znaju cijeniti da je klub u 3 godine osvojio dva puta prvenstvo, jedan kup i postao viceprvak Evrope. A sad vi skontajte (posebno na Lokosa se odnosi) šta su klubovi pojedini u Evropi uradili koji su imali 10 puta više para na raspolaganju u odnosu na BVB (eto primjer Man. City, a ima primjera još).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland