Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

zgembo89
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la zgembo89 » 24 nov 2013, 16:49

Joj ČAjić sunce ti ljubim momak ne igra ,a ima 21g bolje da si Višću stavio bilo bi malo ozbiljnije..

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 24 nov 2013, 17:02

AjsKjub je napisao/la:Nju dzenerejšn

slika

Bosna u buducnosti- novi Juve. :D
Pjanke kapiten. ;)
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 nov 2013, 17:22

jbg s puskama su ti zakucale prve komsije, vidi se da si premlad bio :D znaci ne Zvero i ovi koji su se javno deklarisali vec ovi prikriveni Pandze, Vranjesi, Papci sto su s tobom zivili znaci njih prve out iz reprezentacije :D

prvo napisao sam za ovog da ga ni ja ne bi, a drugo govorili su kako nisu i za Papca i za Vranjesa i za Misketa, neko otvoreno neko izmedju redova, trece kad bi ti kontao sta ja hocu da kazem dobro bi bilo..a cetvrto opet si na kraju potvrdio da ne treba ni jednom "srbinu " i "hrvatu" vjerovat jer ce zakucat s puskama na vrata svlacionice reprezentacije i glupi bosnjo Dzeko i Spaha ce naje.bat :cry:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 nov 2013, 17:35

ohrabrujuce djeluje onaj spisak gore, neki su dokazali da su vec igraci za reprezentaciju ..od ovih ostalih nek jos 3 uspiju to bi fantasticno bilo..treba pokusati sto vise mladih igraca pridobiti , jer nece svi ni uspjeti.. vise od pola ce njih propasti, al nek 30% uspije mi smo na konju.... oni kad jednom dodju nece se vise predomislit.

kad bi birao ko ce da uspije , treba nam Prcic (umjesto Misketa), drugi Hajrovic (umjesto Spahe), Besic (kao zadnji vezni al on je veliko dabogda) i Hrgota (ko spic)- nek njih 4 uspiju- dosta...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 24 nov 2013, 17:56

KAPITEN GRASSHOPPERSA VERO SALATIĆ: IZ BIH ME NIKADA NIKO NIJE ZVAO, ALI IMAM BH. PASOŠ I VELIKU ŽELJU DA ZAIGRAM ZA ZMAJEVE!
24 Novembar 2013

PIŠE: BOJAN SELESKOVIĆ

Plasman fudbalske reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu za nuspojavu dobio je medijsku ekspanziju mnogobrojnih fudbalera bh. porijekla iz cijelog svijeta koji žele u budućnosti nositi dres naše zemlje. Objektivno, mali broj njih, svojim bi dolaskom u reprezentaciju povećao kvalitet Zmajeva.

Ipak, ima i drugačijih primjera. Kapiten švicarskog Grasshoppersa, najplaćeniji igrač tog tima, bivši mladi švicarski reprezentativac i jedan od najboljih, ako ne i najbolji zadnji vezni igrač švicarskog prvenstva, Vero Salatić, rođen je u Zvorniku, a u razgovoru za **** portal otkriva kako ima želju igrati za BiH, ali samo ukoliko je stvarno potreban našoj reprezentaciji.

- Činjenica je da reprezentacija BiH nema kvalitet „od jučer“. Već dva kvalifikaciona ciklusa Zmajevi su bili na korak plasmana na velika takmičenja i moglo se desiti, uz malo više sreće, posebno u žrijebu baraža, da BiH iza sebe ima već dva nastupa na velikim takmičenjima. – govori Vero Salatić u razgovoru za **** portal.

Salatić je rođen u Zvorniku 1985. godine. Verin otac radio je kao sezonski radnik duži niz godina u Švicarskoj, te odlučio da cijelu porodicu preseli u tu zemlju. Već u petoj godini života, dvije godine prije rata u BiH, Vero sa roditeljima se iz Zvornika seli u Švicarsku.- Znam koliko ljudi teško žive u BiH i koliko im je uspjeh reprezentacije uljepšao živote i nagnao ih da zaborave na svakodnevne probleme.

Iako sam više od 20 godina u Švicarskoj još uvijek sam vezan za svoj kraj i kada sam u prilici uvijek posjetim Zvornik, svog ujaka i ostalu porodicu koja tamo živi. – govori Salatić koji ima dvoje djece i čeka rođenje trećeg.Kapiten Grasshopersa prošao je sve mlade selekcije Švicarske. Bio je zanimljiv i Srbiji i Crnoj Gori.-

Igrao sam svjetska i europska prvenstva sa mladim selekcijama Švicarske. Nastupao sam za njih od U15 do U21 selekcije. Kao takav igrač bio sam zanimljiv Fudbalskom savezu tadašnje Srbije i Crne Gore koji je imao izuzetno jak skauting u europskim zemljama. Dva puta su me zvančno pozivali, no ja sam ih odbio.Uz Elvira Rahimića koji već više sezona ima jako malu minutažu u CSKA Moskvi i Adnana Zahirovića koji je nedavno došao u Bochum u kojemu još ne uspijeva da se nametne, iskusni Vero Salatić mogao bi biti veliko pojačanje Zmajevima na poziciji zadnjeg veznog igrača.

- Ja nažalost nikada iz Bosne i Hercegovine nisam dobio nikakav poziv, a nisam tip igrača koji voli da se nameće kroz medije. Moje riječi su ono što pokažem na terenu. Naravno da želim nastupiti za fudbalsku reprezentaciju BiH, ali jedino ako sam stvarno potreban reprezentaciji i ako me selektor Sušić vidi kao dobro rješenje za svoj kolektiv. Imam pasoš Bosne i Hercegovine i ne znam da li postoje prepreke za moj nastup u dresu Zmajeva obzirom da sam igrao za mladu reprezentaciju Švicarske.
– poručuje Vero Salatić kojega će, ukoliko dođe do njegovog poziva u reprezentaciju BiH, čekati procedura promjene sprotskog državljanstva.- Pratim reprezentaciju BiH i smatram da se radi o izuzetno dobroj i posloženoj selekciji, a Izo i Sejo Hajrović mi pričaju samo najbolje o nacionalnom timu. Vidim koliko su sretni njihovi roditelji i oni sami što igraju za BiH, a njihova odluka nije bila nimalo lagana i naišla je na veliko osuđivanje švicarske javnosti. Prijatelj sam i sa Senadom Lulićem sa kojim sam igrao zajedno u Grasshoppersu i od njega čujem samo najbolje o reprezentaciji BiH. – riječi su Salatića.- Ispred mene je sigurno još šest godina karijere i ukoliko dođe do mog poziva u reprezentaciju ja mogu odigrati još tri kvalifikaciona ciklusa bez problema. Opet ponavljam, iako imam pasoš Bosne i Hercegovine nikada nisam dobio nikakav poziv iz BiH, no moja želja da zaigram za Zmajeve je velika. Naravno, ukoliko sam potreban reprezentaciji i ukoliko selektor Sušić smatra da mogu povećati kvalitet njegove selekcije. – zaključuje razgovor za **** portal Vero Salatić.Veroljub "Vero" SalatićDatum rođenja: 14.11.1985.Visina: 1,86Snažnija noga: desnaPozicija: zadnji vezniNastupi za Švicarsku - sve selekcije od u15 do u21
u17 - nastup na Europskom prvenstvu - poraz nakon produžetaka u polufinalu protiv Turske
u19 - nastup na Svjetskom prvenstvu - treće mjesto u grupi protiv Brazila, Nigerije i Južne Koreje

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 24 nov 2013, 18:09

kakav je ovaj Boban Lazić, hoće li biti nešto od njega? vidim da igra za drugi tim Ajaxa ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 24 nov 2013, 18:12

JTS je napisao/la:kakav je ovaj Boban Lazić, hoće li biti nešto od njega? vidim da igra za drugi tim Ajaxa ..
Nikad ga nisam gledao, ali iz Ajaxove škole niko toliko loš nije izasao i svaki bi iz Ajaxa trebao biti pojacanje za nasu reprezentaciju.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 24 nov 2013, 18:14

robijas_Ri je napisao/la:
JTS je napisao/la:kakav je ovaj Boban Lazić, hoće li biti nešto od njega? vidim da igra za drugi tim Ajaxa ..
Nikad ga nisam gledao, ali iz Ajaxove škole niko toliko loš nije izasao i svaki bi iz Ajaxa trebao biti pojacanje za nasu reprezentaciju.
haj' 19 godina ima, ako do 22 ne dođe u prvi tim, ništa od njega .. ne gine mu druga Holandska ili neki prosječni klub iste države, možda Belgija, itd
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 24 nov 2013, 18:15

Goalgetter je napisao/la:Znaci, pozira u dresu Srbije, i javno ''provocira'' tako svoj poziv u reprezentaciju Srbije, i preko noci postaje Bosanac i Hercegovac nakon sto smo se plasirali a SP. Lijepo, i takav se onda stavlja u isti kos sa Misimovicem, Vranjesom i Stevanovicem.
Jarane 100% se slazem sa tobom! sve ostalo je pogresno!
G BUSSA BUSS

Nedo
Kontakt:

Post Postao/la Nedo » 24 nov 2013, 20:42

znaci prvo Matej Delac, pa Despotovic i sada Jakupovic i Salatic, igraci koji su se predomisli i sada hocu da igraju za Bosnu, nebi me iznadilo ako Avdic, Rodic mozda i Hrgota u buducnosti isto vako se nudu za rep.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 24 nov 2013, 20:53

Nedo je napisao/la:znaci prvo Matej Delac, pa Despotovic i sada Jakupovic i Salatic, igraci koji su se predomisli i sada hocu da igraju za Bosnu, nebi me iznadilo ako Avdic, Rodic mozda i Hrgota u buducnosti isto vako se nudu za rep.
delač može proći kao rezervni golman, možda bude od njega šta u budućnosti. a hrgota bi nam dobro došao kao treći napadač.
Odlazi Safete.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 nov 2013, 20:59

Tako zvani : ''Oduvijek mi je bila zelja igrati za BiH'' se ljepe kao muhe plasmanom BiH na SP. Jakupovic, Salatic, hajmo sljedeci.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 24 nov 2013, 21:24

HRGOTU MORAMO DOVESTI U PRAVU RAJU BOSANSKU !
braćo lajkajte ovu stranicu.
https://www.facebook.com/pages/Ho%C4%87 ... 7887306591" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: AeGon099, dana/u 24 nov 2013, 21:53, ukupno mijenjano 3 puta.
Odlazi Safete.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 24 nov 2013, 21:36

Sta je s tim Delacem? Nekad je vazio za ogromnog talenta golmana, kakvo je sad stanje? I ima li ikakav dokaz da je izrazio zelju da igra za nas pa da se nesto poduzme?

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 24 nov 2013, 21:52

Razlika izmedju Salatica i Jakupovica ima dosta. Provo, Jakupovic je odbio Bosnu i izabrao Svicu, pa tek kad je vidio da ga ovi nece onda se vraca. Salatic nije nikad odbio da igra za Bih. Drugo, to sto voli srbiju i RS pa 90% ljudi iz RS tako se osjecaju. Pa moze se volit i sribija i Bih. Ako ce ikad ova drzava u normalnu buducnost mora se sa tim pomirit i ici naprijed zajedno.
Trece, I sto bi trebalo biti najvaznije, i jedino o cemu pricamo je da covijek ima itekako kvaliteta na toj poziciji koja nam naj vise treba. Pa vise ce repka dobit od njega dobit nego on od repke. Treba kao i sve ostale ozbiljne evropske repke prestati da gledate na nacionalizam kao naj vaznija stvar. U njemackoj igraju Poljaci, Turci, Afrikanci i jos svakakvi, pa koda oni svi samo Njemacku vole i nikoju drugu naciju.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 24 nov 2013, 21:54

dadnan je napisao/la:Sta je s tim Delacem? Nekad je vazio za ogromnog talenta golmana, kakvo je sad stanje? I ima li ikakav dokaz da je izrazio zelju da igra za nas pa da se nesto poduzme?

Ja neznam sto se on uopste spominje. Igra redovno jos uvjek za hrvatsku u21. Vrlo male ili nikakve sanse nema da on za nas igra. Osim toga uopste ne napreduje. nezna da ce uopste ista od njega i biti...

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 24 nov 2013, 21:57

nakon što je potpisao za Chelsea oni su ga slali na po posudbama od Portugala,Nizozemske,Češke gdje je vrlo malo branio,pa je sad otišao u Vojvodinu gdje brani konstantno,ali ono što sam ga ja uspio pogledat me nije oduševilo,jer godine neigranja su dosta usporile njegov razvoj,ali je još prerano govoriti kakva ga karijera čeka

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 25 nov 2013, 00:24

Uhvatili se Delaca i golmana,nama golmani nisu potreba jer imamo i vise nego dobre golmane ovaj Fejzic i danas sam ga gledao odlicno brani,Asmir je neprikosnoven,Buric odlican golman,i dodaj ovu dvojicu mladih sto su u Dortmundu i Bayernu mi Delace i Jakupovice spominjemo,ko je kriv glupanu Jakupovicu da je prihvatio prije vjerovatno bi bio prva opcija tad na golu a sad se zadovoljava i klupom nase repke :lol:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 25 nov 2013, 00:54

Pročitao zadnjih petnaestak strana na ovoj temi. Jasno mi je da ljudi mogu biti licemjerni, ali u ovolikoj mjeri... ne znam.
Prvo, svima ovdje sa foruma je jasno koliko u repci BiH ima igrača koji su igrali za strane repke pa su se preobukli (da ih sad ne nabrajamo, zna se koji su). Posljednji u nizu primjera je Hajrović. Negdje prošle godine u ovo vrijeme momak izjavio da će igrati za Švajcarsku, a ne za BiH. Odmah potom kreću salve uvreda, izdajnik naroda, nacije, prodana duša (slično se donedavno pisalo i za Kolašinca)... svima puna usta članova njegove najbliže familije i onda, paf, desi se Slovačka i Hajrović je sad heroj nacije, sad je Izo. I nikom ništa, sve zaboravljeno.
Druga stvar, Salatić je četnik, cigan, zločinac... samo zato što je izjavio da voli Republiku Srpsku i što se slikao u dresu Srbije? Strašno, Bože dragi kako je to mogao da uradi :?: Pa samo spominjanje Republike Srpske je najgora jeres.
Koliko znam, taj entitet je sastavni dio BiH. Druga je stvar, što pojedincima sve što ima veze sa Republikom Srpskom, smeta.
To što su nekad u prošlosti Medunjanin, Mujdža, pa i Hajrović, doslovno, vukli za nos i pravili budalama, tadašnje selektore i ljude iz FS/NS BiH, što je Misimović prihvatio da igra za BiH tek nakon nesporazuma sa Pižonom koji je tada vodio mladu repku SCG, to ništa. Da se razumijemo, nemam ništa ni protiv jednog od nabrojanih igrača, svaki od njih ima svoju ulogu u repci, i imaju kvalitet za istu. Samo nisu mi jasni određeni licemjerni likovi koji lafo ganjaju neke principe, a ovamo su iste te principe pogazili po stotinu puta. I ta priča o patriotizmu, himni, rezervnim reprezentacijama i sl. mi je malo trula. Naravno, svako treba da zna ko je i šta je, da poštuje i svoju i tuđu vjeru i naciju, ali ne treba ići u krajnos`, što reče Šojić. Priča o patriotizmu pali još jedino kod blentavih Balkanaca. Eno u Francuskoj pola repke stranci, u Njemačkoj još drastičniji primjer (igraju Tunižani, Turci, crnci, Poljaci... hićo se okreće u grobu :lol: ), kod Talijana glavni napadač crnac iz Gane, i šta to njima hvali? Ništa. 21. vijek.
Treća stvar, da sam na Sušićevom mjestu :mrgreen: , sve ove kvalitetne i manje kvalitetne igrače koji se nude preko medija, menadžera... ja bih ostavio u razmatranje tek nakon Brazila. Smatram da bi jako nekorektno bilo prema, recimo, Avdukiću, Rahimiću... koji su prošli mnogo toga sa reprezentacijom, bili dio tima unazad par godina, bili tu tokom čitavog ovog ciklusa u kojem je napravljen istorijski uspjeh, da sad preko noći neki padobranci (taman da su wc igrači), dođu na njihova mjesta, a da se ovi starosjedioci, šutnu iz repke. Kad toliko dugo nisu počeli igrati za reprezentaciju, nek se strpe i do avgusta.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, dubrovnik, eldo, GG3, LeCoq i 65 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []