Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Sabinho » 25 nov 2013, 00:39

soxx je napisao/la:Tek sad vidim da je tandem na FB-u na naslovnoj :mrgreen:

slika

Nasi dominiraju tamo inace :D
slika
Hahaha
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 25 nov 2013, 00:42

A zasto na svakoj stranici neko mora spomenuti Mancinija i sve trenere jbne pod kojima je Dzeko igrao? Naš je hajmo ga pljuvati dok nas ne bude sramota? Pa ljudi moji, ne igra i sta? Umjesto podrske ovdje ljudi samo znaju kako ce pljuvati. Pa jel' vas toliko boli sto neko ima drukcije misljenje od vas il' sto neko voli Dzeku toliko da nece seb' da prizna da je on ove sezone los? Imate pametnijeg posla nego ovdje dolaziti svako pola sata i pljuvati po covjeku, a on nije ni minute odigrao.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 nov 2013, 00:50

soxx je napisao/la:Tek sad vidim da je tandem na FB-u na naslovnoj :mrgreen:

slika
Ovo mi izgleda k'o poster za neku gej romanticnu komediju.
Negredo i Kun se vole a Zabaleta u pozadini je bad guy, on zeli da sprijeci njihovu ljubav. Edin ima neku sporednu ulogu, hajd' makar u ovom slucaju to je pozitivno :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 nov 2013, 00:52

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAH bravo calcio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i meni je slika nekako gay :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 nov 2013, 00:55

Džeko je klasa, davno smo to utvrdili. I Tores je klasa bio i prije Džeke. Nas zanima odnosno potrebno nam je trenutno stanje igrača, negova kratka prošlost (jedna polusezona) i njegova budućnost. Nemamo mi ništa od ovakvog Džeke, nemaju ni Španci ništa od ovakvog Toresa.
Džeko nam je dao mnogo mnogo toga, isto tako i Barbarez, od kojeg trenutno nemamo neko koristi, od stare slave se ne živi pogotovo u godinama kakvim je Džeko. Nije on u godinama sa Rahimićem.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 25 nov 2013, 01:10

Nista nisam pisao danas jer Edin nije ni igrao, znaci nema se sta komentarisati.
Pisati sranja, bilo bi likovanje, a to ne zelim, nije mi namjera nikad ni bila.

Mislim samo da se nakon danas niko vise nema pravo pitati zasto Kun i Alvaro igraju, a jos manje se ima spocitavati Manuelu nest za odabir igraca.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 nov 2013, 01:53

Džeko sada može samo čekat da se netko od njih 2 ozlijedi kako bi on upao da igra.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 25 nov 2013, 04:16

Ako ne ode u januaru sve je gotovo...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 nov 2013, 06:47

nerkolfc je napisao/la:A zasto na svakoj stranici neko mora spomenuti Mancinija i sve trenere jbne pod kojima je Dzeko igrao? Naš je hajmo ga pljuvati dok nas ne bude sramota? Pa ljudi moji, ne igra i sta? Umjesto podrske ovdje ljudi samo znaju kako ce pljuvati. Pa jel' vas toliko boli sto neko ima drukcije misljenje od vas il' sto neko voli Dzeku toliko da nece seb' da prizna da je on ove sezone los? Imate pametnijeg posla nego ovdje dolaziti svako pola sata i pljuvati po covjeku, a on nije ni minute odigrao.
Pacenici. Vjerovatno nemaju zivot pa uzivaju u tome kad nekom drugom losije ide.
I kad igra i kad mu dobro ide, oni pljuju. Debili nadju razlog. Ako nista, pljunu mu sestru, zeta ili djevojku.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 25 nov 2013, 08:37

SamoZeljo je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:A zasto na svakoj stranici neko mora spomenuti Mancinija i sve trenere jbne pod kojima je Dzeko igrao? Naš je hajmo ga pljuvati dok nas ne bude sramota? Pa ljudi moji, ne igra i sta? Umjesto podrske ovdje ljudi samo znaju kako ce pljuvati. Pa jel' vas toliko boli sto neko ima drukcije misljenje od vas il' sto neko voli Dzeku toliko da nece seb' da prizna da je on ove sezone los? Imate pametnijeg posla nego ovdje dolaziti svako pola sata i pljuvati po covjeku, a on nije ni minute odigrao.
Pacenici. Vjerovatno nemaju zivot pa uzivaju u tome kad nekom drugom losije ide.
I kad igra i kad mu dobro ide, oni pljuju. Debili nadju razlog. Ako nista, pljunu mu sestru, zeta ili djevojku.
Ma Amra je glavni krivac za sve ovdje. Meni je najveca sega kad pojedini ovdje hladno pocnu kriviti Amru za njegovu formu? Ono WTF :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Kad mu je to Amra postala trener? :roll:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Srky4
Kontakt:

Post Postao/la Srky4 » 25 nov 2013, 09:16

Nisam ništa pisao jer Edin nije igrao, a ovi miševi što su izašli iz rupa nek se stide. Još jednom ponavljam da Pellegrini nije dao nikakvu šansu da se Edin dokaže čak se i juče vidjelo da ga ne uvodi da nebi dao neki go, jer bi ga morao sledeću utakmicu staviti uprvih 11. On drži Negreda da zabije još koji go protiv one slabe ekipe ba bi ga učvrstio u prvoj postavi. Sve je ovo isplanirano još od dovođenja negreda. Edin više nikako neće igrati čak i da se neko povrijedi.

Srky4
Kontakt:

Post Postao/la Srky4 » 25 nov 2013, 09:22

Nakon odlične partije Aguera i Negreda Pellegrini poručio: Ne zabravite Džeku!

"Smatram da imamo dva veoma dobra napadača, ali ne možemo zaboraviti Edina Džeku, koji je također jako dobar igrač i Stevan Jovetić koji je povrijeđen", rekao je Pellegrini za Sky Sports.
Pelle opet laže i daje mu nadu. Edine odlazi što prije.

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 25 nov 2013, 09:52

za ZgemboAdislic-a

1) On baš FORSIRA Negreda, jer mu Džeko ne igra 7.8 utakmica zaredom osim **** Carling cupa. Džeko je sam izjavio da kod Mancinija nije nikad sjedio 3 utakmice zaredom , a u preostale 2 je bio skoro uvjek zamjena i ta je izjava digla City na noge.
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... ty-2707816
2) Da u te manje od 2 IPO utakmice Dzeko je bio u najmanju ruku solidan. A prije Bayerna je bila ako nisi zaboravio utakmica protiv Aston Ville u gostima gdje su igrali Džeko i Negredo zajedno u napadu. I šta bi. Džeko postigne gol, Negredo ne a Pellegrini vadi strijelca i daje Negredu punih 90 min nebili ovaj zabio gol , šta na kraju nije uspio i City ispuši tekmu.
3) Džekin problem nije AGUERO koji je jedan od 5 najboljih napadača svijeta. Koji jeste SEBIČAN ali je isto sebičan i do Negreda što ja cijenim. Čovjek jednostavno 80-90 % prilika zaključi sam.
4) Džekin problem jesu Navas, SIlva ( u večini slučajeva ), Zabaleta, Garcia , koji jednostavne traže Negreda da mu daju na TACNI loptu a Džeku se vidi ( TI ISTI IGRAČI - ne svi ) namjerno izbjegavaju kad je u dobroj prilici. I DA TO PRAVI RAZLIKU U KONAČNOM USPJEHU NEGREDA/DŽEKE. Džekin problem jeste Pellegrini koji mu nije dao pravu šansu i koji ne računa na njega. Šanse koje je Pellegrini dao Negredu CSKA 2 puta, West Ham, Norwich, Totenham i Man. united ( zadnje 2 su utakmice koje se moraju dobit i ekipa mora igrat na full ) su mnogo bolje/lakše od naprimjer Bayerna kod kuče koja se baš i ne mora dobit ( najlakša CL grupa IKAD sa CSKA, Plzen ) znači više sebičnosti itd. Ta tekma se nije "morala" dobit da je bila na ispadanje dobio bi Džeko više asistencija.
5) Protiv Bayerna je City igrao sa 4/4/2 protiv Bayerna koji je igrao sa 5 u sredini + lažna devetka Muller. Bayern je OČEKIVANO pregazio City-evu sredinu terena - znači nema asistencija. I šta biva kod opuštenog Bayerna i rezultata 0:3 čovjek uvodi najboljeg igrača Silvu, mijenja formaciju u 4/5/1 ( vidi čuda ) i zamjeni Džeku/Negredo i baš taj SIlva na tacni servira loptu Negredu pored opuštene Bayernova obrane. Tu istu utakmicu ako si pošten pogledaj jos jednom npr. prvih 45 min i sve če ti biti jasno. Navas nije NITI JEDNOM nije dodao loptu ( kao krilo ) isturenom špiici Džeki. Sve je jasno. Čovjek jednostavno želi da njegov bivši suigrač i suigrač u ŠPA repki izbori prvih 11 i NE ŽELI forsirat njegovog direktnog konkurenta. To se je uvjek dešavalo i dešavat če se ako ti to ne želiš da razumješ to je tvoj problem.
6) PELLEGRINI NARAVNO NE MRZI DŽEKU. ALI TO NE ZNAČI DA NIJE NEPOŠTEN, ODNOSNO DA NE VOLI ( / FORSIRA / DAJE BOLJE PRILIKE ) VIŠE NEGREDA.
7) Što se tiče Harta on če se brzo vratiti na gol i tamo ostati. Razlog zašto to radi trener je da se Hart malo trgne i da "ko fol"on pokaže svima da niko nije nedodirljiv. Hart se vrača ubrzo 95 %. A nedodirljivi jesu Aguero, YAYA, Fernandinho, Silva, Kompany, Zabaleta a na dobrom putu su još Negredo i Nasri.
8) A koliko je taj isti Negredo dobar bi se najbolje vidjelo ako bi igrao kod Mancinija sa Tevezom, Aguerom i Balotellijem. Čovjek bi vodio bitku za 4 napadača sa Balotellijem i NEBI bio toliko uspješan kao Džeko. Ako ti misliš da bi on istisnuo Teveza kod Mancinija opet tvoj problem.
9) Ne ubacit igrača kod 5:0 i to špicu kojoj trebaju golovi nije normalno. Da je umjesto Džeke bio duplo lošiji igrač SVI treneri bi ga ubacili. TO je još jedan dokaz da se je nešto jako loše desilo/dešava i trener želi Džeku ponizit da se mu 100 % podredi ili ga isprovocirat da napravi glupost. I reci ti meni KAKO bi neko koje KAO u lošoj formi postigao dobru formu ako ne poslje 3:0 da postigne koji LAGAN GOL. Čovjek lagano igrača kojeg žele Inter, BVB, Arsenal glatko drži na klupi ko nekog 4 napadača ??
Zadnja izmjena: RvPersie, dana/u 25 nov 2013, 10:15, ukupno mijenjano 4 puta.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 25 nov 2013, 10:02

Rosicky je napisao/la:Džeko sada može samo čekat da se netko od njih 2 ozlijedi kako bi on upao da igra.
i da se Aguero ili Negredo ozlijedi, Pellegrini bi ubacio jos jednog veznog a ne Dzeku ;) takva je situacija sada

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 25 nov 2013, 10:28

slika

Ponos drzave.
1946

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 25 nov 2013, 10:30

EVO Džeksonove prilike:

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... nd-2846654Balotelli je OČAJAN klub ga želi prodat u Chelsea ( Mourinho ga isto želi ) on se kao nečka ali neče dugo :)

Ili ROMA http://www.spox.com/de/sport/fussball/i ... janic.html

" Media: Inter and Roma at Dzeko off
Under the new coach Manuel Pellegrini , the former Bundesliga top scorer Edin Dzeko usually comes at Manchester City this season only by the bank. Serie A leaders AS Roma and Inter Milan can be a commitment by the 27 -year-olds but apparently present already during the winter break . As the Italian newspaper " Tuttosport " reports, Inter is even the process of preparing a bid for the attacker. The Lombards own thanks to its new owner Erick Thohir the financial means to implement the transfer . The Nerazzurri suppressed , not least due to the injury of Diego Milito and Mauro Icardi in the attack of the shoe. In addition, the Roma should be interested in the bound 2015 Dzeko buy out of his contract. Supposedly, whose friendship is to be a bargaining chip in the commitment to midfielder Miralem Pjanic . Dzeko came for Manchester City this season with twelve missions usually as Joker for the course and scored six goals . "

Rezervne varijante INTER, DORTMUND, ARSENAL ili čak WOLFSBURG ako sve drugo propadne koji nije loš ove godine. Idi Džeko i ne okreči se !!!!

Srky4
Kontakt:

Post Postao/la Srky4 » 25 nov 2013, 10:52

RvPersie je napisao/la:za ZgemboAdislic-a

1) On baš FORSIRA Negreda, jer mu Džeko ne igra 7.8 utakmica zaredom osim **** Carling cupa. Džeko je sam izjavio da kod Mancinija nije nikad sjedio 3 utakmice zaredom , a u preostale 2 je bio skoro uvjek zamjena i ta je izjava digla City na noge.
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... ty-2707816
2) Da u te manje od 2 IPO utakmice Dzeko je bio u najmanju ruku solidan. A prije Bayerna je bila ako nisi zaboravio utakmica protiv Aston Ville u gostima gdje su igrali Džeko i Negredo zajedno u napadu. I šta bi. Džeko postigne gol, Negredo ne a Pellegrini vadi strijelca i daje Negredu punih 90 min nebili ovaj zabio gol , šta na kraju nije uspio i City ispuši tekmu.
3) Džekin problem nije AGUERO koji je jedan od 5 najboljih napadača svijeta. Koji jeste SEBIČAN ali je isto sebičan i do Negreda što ja cijenim. Čovjek jednostavno 80-90 % prilika zaključi sam.
4) Džekin problem jesu Navas, SIlva ( u večini slučajeva ), Zabaleta, Garcia , koji jednostavne traže Negreda da mu daju na TACNI loptu a Džeku se vidi ( TI ISTI IGRAČI - ne svi ) namjerno izbjegavaju kad je u dobroj prilici. I DA TO PRAVI RAZLIKU U KONAČNOM USPJEHU NEGREDA/DŽEKE. Džekin problem jeste Pellegrini koji mu nije dao pravu šansu i koji ne računa na njega. Šanse koje je Pellegrini dao Negredu CSKA 2 puta, West Ham, Norwich, Totenham i Man. united ( zadnje 2 su utakmice koje se moraju dobit i ekipa mora igrat na full ) su mnogo bolje/lakše od naprimjer Bayerna kod kuče koja se baš i ne mora dobit ( najlakša CL grupa IKAD sa CSKA, Plzen ) znači više sebičnosti itd. Ta tekma se nije "morala" dobit da je bila na ispadanje dobio bi Džeko više asistencija.
5) Protiv Bayerna je City igrao sa 4/4/2 protiv Bayerna koji je igrao sa 5 u sredini + lažna devetka Muller. Bayern je OČEKIVANO pregazio City-evu sredinu terena - znači nema asistencija. I šta biva kod opuštenog Bayerna i rezultata 0:3 čovjek uvodi najboljeg igrača Silvu, mijenja formaciju u 4/5/1 ( vidi čuda ) i zamjeni Džeku/Negredo i baš taj SIlva na tacni servira loptu Negredu pored opuštene Bayernova obrane. Tu istu utakmicu ako si pošten pogledaj jos jednom npr. prvih 45 min i sve če ti biti jasno. Navas nije NITI JEDNOM nije dodao loptu ( kao krilo ) isturenom špiici Džeki. Sve je jasno. Čovjek jednostavno želi da njegov bivši suigrač i suigrač u ŠPA repki izbori prvih 11 i NE ŽELI forsirat njegovog direktnog konkurenta. To se je uvjek dešavalo i dešavat če se ako ti to ne želiš da razumješ to je tvoj problem.
6) PELLEGRINI NARAVNO NE MRZI DŽEKU. ALI TO NE ZNAČI DA NIJE NEPOŠTEN, ODNOSNO DA NE VOLI ( / FORSIRA / DAJE BOLJE PRILIKE ) VIŠE NEGREDA.
7) Što se tiče Harta on če se brzo vratiti na gol i tamo ostati. Razlog zašto to radi trener je da se Hart malo trgne i da "ko fol"on pokaže svima da niko nije nedodirljiv. Hart se vrača ubrzo 95 %. A nedodirljivi jesu Aguero, YAYA, Fernandinho, Silva, Kompany, Zabaleta a na dobrom putu su još Negredo i Nasri.
8) A koliko je taj isti Negredo dobar bi se najbolje vidjelo ako bi igrao kod Mancinija sa Tevezom, Aguerom i Balotellijem. Čovjek bi vodio bitku za 4 napadača sa Balotellijem i NEBI bio toliko uspješan kao Džeko. Ako ti misliš da bi on istisnuo Teveza kod Mancinija opet tvoj problem.
9) Ne ubacit igrača kod 5:0 i to špicu kojoj trebaju golovi nije normalno. Da je umjesto Džeke bio duplo lošiji igrač SVI treneri bi ga ubacili. TO je još jedan dokaz da se je nešto jako loše desilo/dešava i trener želi Džeku ponizit da se mu 100 % podredi ili ga isprovocirat da napravi glupost. I reci ti meni KAKO bi neko koje KAO u lošoj formi postigao dobru formu ako ne poslje 3:0 da postigne koji LAGAN GOL. Čovjek lagano igrača kojeg žele Inter, BVB, Arsenal glatko drži na klupi ko nekog 4 napadača ??
Svaka čast sve lijepo objašnjeno. Miševi to nerazumiju samo pljuju.

JaSamOpet
Kontakt:

Post Postao/la JaSamOpet » 25 nov 2013, 11:59

meni je samo nejasno kako netko može biti toliko uporan i konstantno pisati jedno te isto .. (mislim na @rvpersie) zar ti je toliko bitno da nekog ubijediš u svoje mišljenje ? stalno ponavljaš isto sa tim kilometarskim postovima , a nećeš nikome , pa ni meni , promjeniti mišljenje.

Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 25 nov 2013, 12:00

Doslo je vrijeme kada vise i ne pratim Dzeku,jer znam da je na klupi i da nece ni ulaziti,sto se potrvdilo jucer. Drag mi je Edin jer je nas najbolji igrac(bolji je od Barbareza i ostalih legendi,moje misljenje),i zato sam ga rado pratio i uzivao u trenutcima kada je bio strijelac. Ima dosta do Edina,nije se odmah dokazao kada je tek dosao u City, dao samo 2 gola u polusezoni,znam da mu je trebala adaptacija,eli evo Negredu ne treba,i Agueru nije trebala itd. Imao je dobrih i losih utakmica,to mu je najveca mana bila u City-u,nije imao kontinuitet,zasto je i djelimicno kriv Mancini bio,zbog njegovih rotacija,ali je na Edinu bilo da se prilagodi na to,sto nije mogao. Edin je imao i dosta prilika koje nije pretvorio u pogotke,znam da ne mogu sve lopte uci,ali eto nako da kazem,mogao je postici vise pogodaka.City je fuj klub,to svi znamo,od navijaca,pa do saigraca,trenera ,strucnog staba itd. Edin je pomogao ovom klubu da osvoji premier ligu i fa cup, i krivim ga sto odmah nakon toga nije napustio klub,jer jer trebao vidjeti da ljudi u svakom prelaznom roku dovode nova pojacanja,najvise u napadu,imao je sansu da ide u Bayern i mislim da bi vise golova dao od Mandze jer je bolji i igrac i napadac.Ali ovo je sve proslost,da se vratimo na sadasnjost,slazem se sa svima sto govore,da mu Pellegrini nije dao sansu,Pellegrine je fuj,i namazan lisac.U predsezoni je forsisao Edina(koji je imao fantasticnu predsezonu) i govorio kako mu je on prvi napadac,samo da ovaj ne bih trazio transfer,a u planu mu je bilo da ce Negredo ga zamjeniti vremenom,ali ja nisam ocekivao da ce to tako brzo ici,Edin je bukvalno dobio 3 tekme,ne racunam carling cup.Prvu je bio igrac utakmice, drugu je dao sjajan gol i trecu je odigrao ispod prosjeka,ali su svi bili losi gledao sam tekmu. Protiv Bayerna svi su bili ocajni,tek pred kraj tekme kada je Bayern malo smanjio ovi fol ko poceli igrati. Uglavnom misljenja sam da Edin nije dobio priliku ove sezone,i da mu je ova polusezona palu u vodu,ako ostane pada i cijela sezona u vodu,i ne treba nam takav igrac za brazil,jer nista nece pokazati,sto je logika,jer sam uvjek govorio,da mu trebaju utakmice u nogama,ali su drugi govorili neka. Neka ne igra,samo da dodje zdrav za repku,smijesno kako ljudi razmisljaju. Ovo sve sto se desava sam ja znao od prilike, i govorio da Edin nema buducnost u ovom klubu prije dvije godine,ali ne bitno je sada pricati o proslosti.Edina ne pratim i nema potrebe za tim,njegovo je proslo, ja mu zelim sve najbolje,i ako je pametan trazit ce tranfer u januaru,ako mu je stalo do para ,opet njegov izbor,samo neka mu je u podsvijesti,sta ce kad mu ugovor istekne,gdje moze preci sa 29 godina,i nula forma,skoro pa zaboravljen fudbaler,ko ce mu ponuditi cak 3 mill plate,npr Mandzukic ima oko 3,5 mil trenutno.Zao mi ga je , jer je imao potencijal da postane najbolja 9tka na svijetu,nije iskoristio,i to je to. Neka spasi ovo malo jos sto se da spasiti,da nama bude od koristi u Brazilu.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 nov 2013, 12:21

JaSamOpet je napisao/la:meni je samo nejasno kako netko može biti toliko uporan i konstantno pisati jedno te isto .. (mislim na @rvpersie) zar ti je toliko bitno da nekog ubijediš u svoje mišljenje ? stalno ponavljaš isto sa tim kilometarskim postovima , a nećeš nikome , pa ni meni , promjeniti mišljenje.

Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2
Covjek barem navodi suhe cinjenice. Za razliku od tamburasa kao sto si i sam ...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Normus90 i 41 gost.