Svaka ti je na mjestu, POTPIS!alan_kardec je napisao/la:Pročitao zadnjih petnaestak strana na ovoj temi. Jasno mi je da ljudi mogu biti licemjerni, ali u ovolikoj mjeri... ne znam.
Prvo, svima ovdje sa foruma je jasno koliko u repci BiH ima igrača koji su igrali za strane repke pa su se preobukli (da ih sad ne nabrajamo, zna se koji su). Posljednji u nizu primjera je Hajrović. Negdje prošle godine u ovo vrijeme momak izjavio da će igrati za Švajcarsku, a ne za BiH. Odmah potom kreću salve uvreda, izdajnik naroda, nacije, prodana duša (slično se donedavno pisalo i za Kolašinca)... svima puna usta članova njegove najbliže familije i onda, paf, desi se Slovačka i Hajrović je sad heroj nacije, sad je Izo. I nikom ništa, sve zaboravljeno.
Druga stvar, Salatić je četnik, cigan, zločinac... samo zato što je izjavio da voli Republiku Srpsku i što se slikao u dresu Srbije? Strašno, Bože dragi kako je to mogao da uradiPa samo spominjanje Republike Srpske je najgora jeres.
Koliko znam, taj entitet je sastavni dio BiH. Druga je stvar, što pojedincima sve što ima veze sa Republikom Srpskom, smeta.
To što su nekad u prošlosti Medunjanin, Mujdža, pa i Hajrović, doslovno, vukli za nos i pravili budalama, tadašnje selektore i ljude iz FS/NS BiH, što je Misimović prihvatio da igra za BiH tek nakon nesporazuma sa Pižonom koji je tada vodio mladu repku SCG, to ništa. Da se razumijemo, nemam ništa ni protiv jednog od nabrojanih igrača, svaki od njih ima svoju ulogu u repci, i imaju kvalitet za istu. Samo nisu mi jasni određeni licemjerni likovi koji lafo ganjaju neke principe, a ovamo su iste te principe pogazili po stotinu puta. I ta priča o patriotizmu, himni, rezervnim reprezentacijama i sl. mi je malo trula. Naravno, svako treba da zna ko je i šta je, da poštuje i svoju i tuđu vjeru i naciju, ali ne treba ići u krajnos`, što reče Šojić. Priča o patriotizmu pali još jedino kod blentavih Balkanaca. Eno u Francuskoj pola repke stranci, u Njemačkoj još drastičniji primjer (igraju Tunižani, Turci, crnci, Poljaci... hićo se okreće u grobu), kod Talijana glavni napadač crnac iz Gane, i šta to njima hvali? Ništa. 21. vijek.
Treća stvar, da sam na Sušićevom mjestu, sve ove kvalitetne i manje kvalitetne igrače koji se nude preko medija, menadžera... ja bih ostavio u razmatranje tek nakon Brazila. Smatram da bi jako nekorektno bilo prema, recimo, Avdukiću, Rahimiću... koji su prošli mnogo toga sa reprezentacijom, bili dio tima unazad par godina, bili tu tokom čitavog ovog ciklusa u kojem je napravljen istorijski uspjeh, da sad preko noći neki padobranci (taman da su wc igrači), dođu na njihova mjesta, a da se ovi starosjedioci, šutnu iz repke. Kad toliko dugo nisu počeli igrati za reprezentaciju, nek se strpe i do avgusta.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Džaba ti pišeš prijsatelju,kad nam je važno samo ko će više postova nabiti na forumu,pa pojedinci brzo zaborave šta su pisali.Al' proći će i to nadam se.alan_kardec je napisao/la:Pročitao zadnjih petnaestak strana na ovoj temi. Jasno mi je da ljudi mogu biti licemjerni, ali u ovolikoj mjeri... ne znam.
Prvo, svima ovdje sa foruma je jasno koliko u repci BiH ima igrača koji su igrali za strane repke pa su se preobukli (da ih sad ne nabrajamo, zna se koji su). Posljednji u nizu primjera je Hajrović. Negdje prošle godine u ovo vrijeme momak izjavio da će igrati za Švajcarsku, a ne za BiH. Odmah potom kreću salve uvreda, izdajnik naroda, nacije, prodana duša (slično se donedavno pisalo i za Kolašinca)... svima puna usta članova njegove najbliže familije i onda, paf, desi se Slovačka i Hajrović je sad heroj nacije, sad je Izo. I nikom ništa, sve zaboravljeno.
Druga stvar, Salatić je četnik, cigan, zločinac... samo zato što je izjavio da voli Republiku Srpsku i što se slikao u dresu Srbije? Strašno, Bože dragi kako je to mogao da uradiPa samo spominjanje Republike Srpske je najgora jeres.
Koliko znam, taj entitet je sastavni dio BiH. Druga je stvar, što pojedincima sve što ima veze sa Republikom Srpskom, smeta.
To što su nekad u prošlosti Medunjanin, Mujdža, pa i Hajrović, doslovno, vukli za nos i pravili budalama, tadašnje selektore i ljude iz FS/NS BiH, što je Misimović prihvatio da igra za BiH tek nakon nesporazuma sa Pižonom koji je tada vodio mladu repku SCG, to ništa. Da se razumijemo, nemam ništa ni protiv jednog od nabrojanih igrača, svaki od njih ima svoju ulogu u repci, i imaju kvalitet za istu. Samo nisu mi jasni određeni licemjerni likovi koji lafo ganjaju neke principe, a ovamo su iste te principe pogazili po stotinu puta. I ta priča o patriotizmu, himni, rezervnim reprezentacijama i sl. mi je malo trula. Naravno, svako treba da zna ko je i šta je, da poštuje i svoju i tuđu vjeru i naciju, ali ne treba ići u krajnos`, što reče Šojić. Priča o patriotizmu pali još jedino kod blentavih Balkanaca. Eno u Francuskoj pola repke stranci, u Njemačkoj još drastičniji primjer (igraju Tunižani, Turci, crnci, Poljaci... hićo se okreće u grobu), kod Talijana glavni napadač crnac iz Gane, i šta to njima hvali? Ništa. 21. vijek.
Treća stvar, da sam na Sušićevom mjestu, sve ove kvalitetne i manje kvalitetne igrače koji se nude preko medija, menadžera... ja bih ostavio u razmatranje tek nakon Brazila. Smatram da bi jako nekorektno bilo prema, recimo, Avdukiću, Rahimiću... koji su prošli mnogo toga sa reprezentacijom, bili dio tima unazad par godina, bili tu tokom čitavog ovog ciklusa u kojem je napravljen istorijski uspjeh, da sad preko noći neki padobranci (taman da su wc igrači), dođu na njihova mjesta, a da se ovi starosjedioci, šutnu iz repke. Kad toliko dugo nisu počeli igrati za reprezentaciju, nek se strpe i do avgusta.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Fino receno, i slazem se sa vecinom tim sto si napisao osim to zadnje. Nisam nija sad da zamjenimo sve ove sto su igrali u ovim kvalifikacijama sa tim nekim novim sto se nude iako mozda i imaju malo vise kvaliteta a do sad nisu htjeli igrat za BiH. Ja bih ipak vise volio da povede par novih ovih sto su dosli kao Kolasinac i Salatic, koji bi nam stvarno dobro dosli i pokrili pozicije na kojima i nemamo bas neke opcije. Radje bi Kolasinca i Salatica, iako nisu igrali u kvalifikacijama, nego naprimjer Rahimica i Ibricica koji nisu igrali nikakvu ulogu u ovim kvalifikacijama iako su uvjek pozvani. Obojica su odigrali odprilike 60-ak minuta u citavim kvalifikacijama. Jel ja ipak mislim da ako malo dodamo kvaliteta u veznom redu u odbrani mozemo nesto i napravit u Brazilu, sto je ipak po meni bolje nego vodit te sto su dugo vremena u repki iako bas menaju dovoljno kvaliteta.alan_kardec je napisao/la:
Dosta dobar post. Samo se ne slazem na kraju posta......U Brazilu moraju da igraju najbolji trenutni igraci Bosne i Hercegovine u Maju 2014, koja ce to 23 biti ne znam, ali moraju biti najbolji trenutno, nije svadba da se pozivi salju po zaslugama vec je interes kvalitet reprezentacije.,..alan_kardec je napisao/la:Pročitao zadnjih petnaestak strana na ovoj temi. Jasno mi je da ljudi mogu biti licemjerni, ali u ovolikoj mjeri... ne znam.
Jel imamo osigurane i onu dvojicu mladih golmana iz dortmunda i bayerna da ce igrati za nas a ne neku drugu ex yu drzavu ili cak i njemacku ako budu ekstra talenti sto nije nemoguce postat u tim klubovima¿
I rekao bih nesto za avdukica, a to je da mi je ok lik i nemam nista protiv njega ali ne mozes porediti njega i rahimica koji je makar par utakmica igrao i bio nekad od znacaja dok avdukic nije dobio ni minute. I da sam ja bio umjesto njega, isto bi sve bilo to vam hocu reci Tako da ako naleti bolja alternativa ne vidim zasto ga ne bi ubacili umjesto njega jer se Beg ne daj Boze moze povrijediti na SPu a tad neces gledat ko je najvise kroz ciklus grijao klupu nego ko ti je najkvalitetnija zamjena
I rekao bih nesto za avdukica, a to je da mi je ok lik i nemam nista protiv njega ali ne mozes porediti njega i rahimica koji je makar par utakmica igrao i bio nekad od znacaja dok avdukic nije dobio ni minute. I da sam ja bio umjesto njega, isto bi sve bilo to vam hocu reci Tako da ako naleti bolja alternativa ne vidim zasto ga ne bi ubacili umjesto njega jer se Beg ne daj Boze moze povrijediti na SPu a tad neces gledat ko je najvise kroz ciklus grijao klupu nego ko ti je najkvalitetnija zamjena
Trenutno stanje sa golmanima je takvo da se znaju dva sigurna kandidata za Brazil dok je po meni najpravicnije da treći bude Avdukic iz dva razloga ,prvo nema alternative puno bolje od njega a drugo je da bi morao jedan igrac putovati iz domace lige a pozicija treceg golamana je najmanje osjetljiva
Buric ne brani vec gotovo cijelu polusezonu
onaj Stankovic bi se mogao pozvati u U21
Da li ce ista biti od ovog Vere ?
Sve zavisi od Papeta, ako on da zeleno svijetlo, procedura krece.....grgr je napisao/la:Da li ce ista biti od ovog Vere ?
Mora da se salis,Avduka ga i u ovoj nasoj kukuruz ligi prima ko Francuska sobarica. by the way evo jedan stariji intervju sa Jakupovicem iz 2009 godine (prije brazila,prije baraza...)pazzarac je napisao/la:Trenutno stanje sa golmanima je takvo da se znaju dva sigurna kandidata za Brazil dok je po meni najpravicnije da treći bude Avdukic iz dva razloga ,prvo nema alternative puno bolje od njega a drugo je da bi morao jedan igrac putovati iz domace lige a pozicija treceg golamana je najmanje osjetljiva
http://www.sport.sf.tv/Nachrichten/Arch ... ie-Schweiz
Uglavnom kaze da se kaje sto od pocetka nije slusao svoje srce,da jeste do sada bi sakupio 20-30 nastupa za BiH.Da zeli poslati zahtjev FIFA-i za promjenu sportskog drzavljanstva, vodeci se slucajem Jermaine-a Jones-a koji je igrao nekoliko prijateljskih za Njemacku, a kasnije poceo nastupati za SAD-e.
Mada je mislim da on nema vise pravo igrati za nas,jer je vec 1 mjenjao iz naseg u Svicarsko,a FIFA dopusta samo 1 promjenu sportskog drzavljanstva.
Inace da se ja pitam pored Begovica bi poveo 1 iskusnog i kvalitetnog golmana (bio to nekim cudom jakupovic,Buric ili onaj iz Alena),a kao treceg bi poveo naseg najtalentovanijeg golmana u tom trenutku.Cisto kao neka vrsta nagrade za njegov rad i trud.Kao recimo sto su Svabe povele Te Stegena.ionako nece braniti ni u 1 tekmi.Valjda necemo imati peh kao Poljaci da se povrijede oba prva golmana.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
@TMovac,Fejzic je siguran pored Begovica ali koji bi to talentovani golman mogao da dodje u obzir a a da ne brani u juniorskim ligama
Mene je Piric odusevio dok je branio u Gradini.Sad ako izbori status prvotimca u Gentu prije SP-a,ja bih ga poveo kao treceg golmana.ionako treci golman nece braniti,cak ni drugi (osim ako ne bude nekih pehova),pa je po mom uvijek bolje povesti mladog i perspektivnog golmana,kojem ce to iskustvo mnogo znaciti,nego nekog koji je vec na zalasku karijere i koji ce otic tek onako da vidi malo svijetapazzarac je napisao/la:@TMovac,Fejzic je siguran pored Begovica ali koji bi to talentovani golman mogao da dodje u obzir a a da ne brani u juniorskim ligama
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Ma ljudi kad ćete vi jednom shvatit,logika je da ako si Srbin da ćeš voljeti zemlju preko Drine,i da ćeš voljeti i tu Republiku Srpsku kakva god da je... I mi navijamo za Tursku,i jel bi sad trebalo svim onima koji navijaju za Tursku zabranit da navijaju za BIH,jer su nosali Turske dresove i zastave po Sarajevu,Zenici,Mostaru,Tuzli itd... Hrvati iz BiH vole Hrvatsku i to je svima jasno,isto tako i Srbi vole Srbiju,i o tome ne treba raspravljati... Sva razlika je u tome što oni imaju rezervne države za razliku od Bošnjaka i mi iz poznatog Bosanskog inata radi nekolicine koji pljuju ovu državu,navijamo za Turke al ne zato što je nama stvarno stalo da ta Turska pobijedi i što je volimo,nego samo iz inata
Meni je sasvim svejedno koliko je Srba,Hrvat ili Bošnjaka u reprezentaciji,samo nek maštrafe redom i zabijaju
Oni će u Brazilu predstavljat BiH od Drine do Une i od Save do mora,tu Federacije i RS-a nema... ja cu samo razlikovat igrače po tome da li trče i da li se trude... A nama treba svaki iole kvalitetan igrač,jer pojedinci u prvih 11 su se opustili skroz,treba to malo na klupu stavit...
Pirica nisam dovoljno gledao pa ne mogu nista reci ali lik nije odigrao ni 1 minute seniorskog fudbala ove sezone racunajuci reperezentaciju i klub,u Gentu nije ni rezervni golman,mislim da je malo neozbiljno voditi njegaTMovac je napisao/la:Mene je Piric odusevio dok je branio u Gradini.Sad ako izbori status prvotimca u Gentu prije SP-a,ja bih ga poveo kao treceg golmana.ionako treci golman nece braniti,cak ni drugi (osim ako ne bude nekih pehova),pa je po mom uvijek bolje povesti mladog i perspektivnog golmana,kojem ce to iskustvo mnogo znaciti,nego nekog koji je vec na zalasku karijere i koji ce otic tek onako da vidi malo svijetapazzarac je napisao/la:@TMovac,Fejzic je siguran pored Begovica ali koji bi to talentovani golman mogao da dodje u obzir a a da ne brani u juniorskim ligama
neozbiljno je u ovom kontekstu pominjati momke koji igraju iskljucivo junorske lige koliko god oni bili talenti kao sto je Husic ,Mujezinovic,Hadzikic...
u 23 igraca bi se moralo naci jedno mjesto za igraca iz domace lige a pozicija treceg golana je najbezbolnija a i Avdukic nije ni toliko los golman
Ja ne navijam za Tursku. Nemoj valjati gluposti živ bio. Imam svoju zemlju i navijam za nju.
A što se tiče ovih potencijalnih igrača, Safet je dovoljno pametan da zna ko mu treba i ko mu može pomoći. I ako stručni štab i igrači prihvate tog novog igrača, prihvatiću ga i ja.
A što se tiče ovih potencijalnih igrača, Safet je dovoljno pametan da zna ko mu treba i ko mu može pomoći. I ako stručni štab i igrači prihvate tog novog igrača, prihvatiću ga i ja.
DRUG NEBI TI PUNCA
Veri na transfermarktu promijenili drzavljanstvo na Svica+ BiH.
Cuj navijamo za Tursku ahhahahaha
Ja sam reako ako izbori prvi tim,ja sam ga gledao dok je nastupao u nasoj ligi i mali me odusevio.Momku je tek 19 godina,tako da ima vremena da se izbori.Inace golmani,malo sporije sazrijevaju,ali isto tako i duze traju.A njega sam uzeo samo kao primjer,ne mora biti on.pazzarac je napisao/la:Pirica nisam dovoljno gledao pa ne mogu nista reci ali lik nije odigrao ni 1 minute seniorskog fudbala ove sezone racunajuci reperezentaciju i klub,u Gentu nije ni rezervni golman,mislim da je malo neozbiljno voditi njegaTMovac je napisao/la:Mene je Piric odusevio dok je branio u Gradini.Sad ako izbori status prvotimca u Gentu prije SP-a,ja bih ga poveo kao treceg golmana.ionako treci golman nece braniti,cak ni drugi (osim ako ne bude nekih pehova),pa je po mom uvijek bolje povesti mladog i perspektivnog golmana,kojem ce to iskustvo mnogo znaciti,nego nekog koji je vec na zalasku karijere i koji ce otic tek onako da vidi malo svijetapazzarac je napisao/la:@TMovac,Fejzic je siguran pored Begovica ali koji bi to talentovani golman mogao da dodje u obzir a a da ne brani u juniorskim ligama
neozbiljno je u ovom kontekstu pominjati momke koji igraju iskljucivo junorske lige koliko god oni bili talenti kao sto je Husic ,Mujezinovic,Hadzikic...
u 23 igraca bi se moralo naci jedno mjesto za igraca iz domace lige a pozicija treceg golana je najbezbolnija a i Avdukic nije ni toliko los golman
ovo je stara izjava Lazica ja ipak mislim da ce igrati za nas ali ne znam zasto se stvara tolika farsa..
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci
+1ne_znam_ko_sam je napisao/la:Mene zanima samo zbog cega je Zahirovic preselio na klupu u reprezentaciji? Ako je zbog klupskog statusa, vodjen tom logikom, Susic je trebao i Dzeku poslati na klupu.
Zahirovic je svaku utakmicu za reprezentaciju super dobro odradio! Jedina losa partija je bila protiv Portugala u kojoj je igrao desnog beka!
Sad je odjednom Susic njega stavio na klupu i svi poceli pricati kako nam je ta pozicija losa i kako smo deficitarni , .... Obje utakmice protiv Grcke je odigrao i svi jako dobro znamo da smo jednu pobijedili a jednu remizirali bez primljenog gola! Onaj go koji smo primili je greska desnog beka (Vrsajevica) koji nije cuvao svoju stranu..
Momak je super posao odradjivao i nezasluzeno ga se otpisuje i izbacilo iz prve ekipe. Hoce Susic na defanzivnom veznom i razbijaca i igraca koji zna iznijeti loptu i svasta nesto.. Treba mu pokazati onaj isjecak oz filma Karaula (izjavu Emira Hadzihafizbegovica).. Puno bitniji je razbijac na tom mjestu nego igrac koji je bolji u iznosenju lopte.
Ako vec zeli da ima 2 kreatora na terenu onda nek zrtvuje Misimovica ili Medunjanina (mislim da Pjanic ima prednost nad njima jer je prvotimac dobrog kluba u jakoj ligi). Koji god od njih da bude igrao potreban mu je osigurac, tj. jak destruktivac iza ledja.
Pored Zahirovica treba te Vere, Jakupovice, Salate zaboraviti jer bi svaki od njih sad igrao za nas ne bi li se izborio za neki dobar transfer tako da bi mogao sebi osigurati egzistenciju po zavrsetku fudbalske karijere.
Zalosno je sto dobre partije brzo padnu u zaborav!
Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci
Jedno je sine dragi da sjedis na tribinama u Bochumu, klubu koji je u donjem dijelu druge Bundeslige, a jedno je sjediti na klupi zbog igraca koji su placeni 30-40m eura, i u klubu koji se konstantno bori za prvo mjesto u najjacoj ligi na svijetu.MaksuzBaksuz je napisao/la:+1ne_znam_ko_sam je napisao/la:Mene zanima samo zbog cega je Zahirovic preselio na klupu u reprezentaciji? Ako je zbog klupskog statusa, vodjen tom logikom, Susic je trebao i Dzeku poslati na klupu.
Zahirovic je svaku utakmicu za reprezentaciju super dobro odradio! Jedina losa partija je bila protiv Portugala u kojoj je igrao desnog beka!
Sad je odjednom Susic njega stavio na klupu i svi poceli pricati kako nam je ta pozicija losa i kako smo deficitarni , .... Obje utakmice protiv Grcke je odigrao i svi jako dobro znamo da smo jednu pobijedili a jednu remizirali bez primljenog gola! Onaj go koji smo primili je greska desnog beka (Vrsajevica) koji nije cuvao svoju stranu..
Momak je super posao odradjivao i nezasluzeno ga se otpisuje i izbacilo iz prve ekipe. Hoce Susic na defanzivnom veznom i razbijaca i igraca koji zna iznijeti loptu i svasta nesto.. Treba mu pokazati onaj isjecak oz filma Karaula (izjavu Emira Hadzihafizbegovica).. Puno bitniji je razbijac na tom mjestu nego igrac koji je bolji u iznosenju lopte.
Ako vec zeli da ima 2 kreatora na terenu onda nek zrtvuje Misimovica ili Medunjanina (mislim da Pjanic ima prednost nad njima jer je prvotimac dobrog kluba u jakoj ligi). Koji god od njih da bude igrao potreban mu je osigurac, tj. jak destruktivac iza ledja.
Pored Zahirovica treba te Vere, Jakupovice, Salate zaboraviti jer bi svaki od njih sad igrao za nas ne bi li se izborio za neki dobar transfer tako da bi mogao sebi osigurati egzistenciju po zavrsetku fudbalske karijere.
Zalosno je sto dobre partije brzo padnu u zaborav!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Trenutno korisnika/ca: Catalunya1, Choma, f16, legendarnadruga, Proximic, visarionovich i 38 gostiju.