Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Pozz! Zelim vam samo cestitati na pruzenoj igri i otporu,rezultat je poprilicno nerealan,ali je utakmica bila strasna. I bez obzira na poraz od 3 gola razlike u njemackoj ste sigurno jedini klub koji se moze koliko toliko suprotstaviti Bayernu. Gundogana i Reusa zadrzati, uz jedno pojacanje opet borba do krvi 
Stern des Südens
Prema pisanju BAMS-a BVB je zainteresovan za usluge kapitena U-21 reprezentacije zabara Mattea Bianchettija. Protekle sedmice skauti BVB-a su bili u Srbiji i posmatrali utakmicu U-21 reprezentacija Italije i Srbije.
Takodjer Watzke je izjavio da finansije nece predstavljati problem kada je dovodjenje stopera u Januaru u pitanju.
Takodjer Watzke je izjavio da finansije nece predstavljati problem kada je dovodjenje stopera u Januaru u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Utakmica protiv Napoli-a je utakmica sezone za Dortmund. Ne smiju ni pod razno izgubiti, a realno se nadati i samoj pobjedi. U pitanju su milioni, tako da vam želim sreću kao i svaki put do sada.
Sta se to prepo da pomenutu dvojcu nece ko maznut sa strane. Trebaju ostat u BvBeu jos godinu dvije da ih vi mozete klepnut tamam kad svajni i ribery budu za penzijeJoš jedna je stvar bitna , a to je da ne smijete npr izgubiti i Gundu i Reusa. Tada bi to bilo pogubno. Jedan ili čak obojica se moraju zadržati, jedan je pod muss. Lewatov odlazak možete nadoknaditi, a Goetzeov odlazak je svakako bio gubitak.
Za dvije tri godine tih kljucni igraca nece ni biti u BvB. Zasto bi Gündogan i Reus igrali u klubu koji nema ambicije za osvajanjem titula? Zasto oni da cekaju tri godine? Vi stvarno mislite da je Klopp madjionicar i da ce svake godine stancat zvijezde?Ako vam uprava ostane kompaktna i nastavi strpljivo (a strpljenja forumašu Lokosu fali na primjer...) raditi, tada će klub doći u situaciju da više niti jednog ključnog igrača neće morati prodavati. A za tako nešto treba sigurno najmanje još 2-3 godine.
Kolko ste samo providni i podmulki. Dok sav svijet napreduje i razvija se mi nista netreba da radimo, samo da tapkamo u mjestu i formiramo igrace za buyern i co.
Boze dragi kako mi samo srce para kad vidim buyernove navijace kako se brinu za BvB. Lutke jedne lijepe. Cvijece nase krasno.
Boli me KITA za druge, pogotov umjetne klubove.Neki prosto ne shvataju da je uspon BVB-a išao dosta brzo i ne znaju cijeniti da je klub u 3 godine osvojio dva puta prvenstvo, jedan kup i postao viceprvak Evrope. A sad vi skontajte (posebno na Lokosa se odnosi) šta su klubovi pojedini u Evropi uradili koji su imali 10 puta više para na raspolaganju u odnosu na BVB (eto primjer Man. City, a ima primjera još).
Ko kaze da se necijeni postignuto? Jel samo zato sto se zeli korak dalje? Ko se zadovolji starom slavom bolju nece ni upoznat.
Sad je isvakako kasno. Nije se izkoristio zalet koji je bio moguc. Nastavljamo tamo gdje smo bili prije osvajanja prvog prvenstva. Neizvjesna borba za trece mjesto i nada da prezimimo u evropi. Vi, zuta braco, slobodno se lizite i dalje sa konkurentima, vjerujte u njihovu borbu za nas i slijepo pratite sta vam se servira. Ovo sto se sad desava ja sam i prije pocetka sezone najavljivo i do sada sam bio u pravu. Za razliku od drugih, koji su tvrdili da imamo beton ekipu.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Kao prvo ne bunim se sto netrose pare nego sto nisu doveli 5 ili 6 provjerenih igraca umjesto tri.adnan24 je napisao/la:Ti prvi se bunis zasto stede na svakom milionu a sad kad su za Mikija dali 4-5 miliona vise nego su trebali,onda ismijavas njihove poteze i samog igraca.Lokos19 je napisao/la:Neki ovdje hvalise mikija, kao vrijedi 30 miliona![]()
Kao drugo Miki je preplacen minimum 10 miliona. Ako ikada izvucemo te pare od njega, evo glava na panj.
Kao trece ismijavam forumase koji tvrde da je on igracina. Pogledaj samo koliko on lopti gubi. Od deset lopti on zna dvije primit i dodat kako treba. On je odgovoran za vise sansi pred nasim golom nego pred protivnickim. Isto vazi i za Reusa, nemogu loptu izkontrolisat da si hjleb...
Uh iskreno nemogu na ovo pitanje odgovorit. Nisam ga vidio zadnje tri tekme nidje. Da mu nije schieber konkurencija pomislio bih da nije ni igrao.adnan24 je napisao/la: Momak je igracina...prije mjesec dana kad je Sahin vezao par dobrih utakmica i Miki je bio medju boljima,sad je slabiji jer mora raditi stvari koje ne bi trebao.Uostalom sta je to on slabiji zadnjih par utakmica od Reusa ili Lewandowskog![]()
Ne ne, najgore je pak da ljudi nekontaju da kupovina eriksena, aoga i dragovica nije ni priblizno nivou pomenutih. Naravno da bi dobit od 15 umjesto 50 miliona znacio finansijski krah BvBea, stecaj u najbolju ruku.adnan24 je napisao/la: Najgore je sto ljudi ne kontaju da BvB i dalje nije ni blizu financijskog nivoa Bayerna,City-ja,Reala,Barcelone.
Nesto si izgleda pogresno shvatio. Sta ce ti samo tri igraca. Ja trazim i zahtjevam po 16 (sesnaest) igraca na svakoj poziciji. Izvini ako sam se netacno izrazio.adnan24 je napisao/la: Odigrali jednu dobru sezonu u LP i sad smo odmah giganti koji trebaju pokupovati 3 dobra igraca na svakoj poziciji...
Trosili nezaradjene, tudje pare. Luksuz na kredit.bvb09_manijak je napisao/la:Trosili su oni na pocetku ovog milenijuma pa smo vidjeli gdje nas je to odvelo, na rub ponora, korak do potpune propasti jednog diva kakav je nas BvB
Kritika se upucuje na neinvestiranje sopstvene love i ostavljanje na stednoj gdje ce je inflacija pojest. Nekada si mogao najboljeg u21 igraca dovest za 6 miliona (gündogan), a sada vec treba minimum duplo (volland).
Izgleda da nepratis dovoljno. Na skupstini neki dan rece watzke licno, da su i pored 50+ miliona dobiti, svi dugovi prema bankama i ostalim lesinarima svedeni na 0,00 eura.bvb09_manijak je napisao/la: I kao sto rekose kolege forumasi prije mene, nemojte misliti da dvije ili tri godine dobre zarade mogu ponistiti tolike dugove. To je apsolutno nemoguce i svako ko je imalo razuman podrzava ovu upravu.
Sta sad? Trosit milione ili ne?bvb09_manijak je napisao/la: P.S. Reusu dat platu koju zeli, ono je igrac poteza a takvi se ne pustaju
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja negdje procitah (mozda i na ss.ba) da smo zainteresovani za Vermalena iz Arsenala. Ali samo kao da ga posudimo, sto je po meni obicna budalastina ako na kraju sezone nece biti mogucnosti otkupa ugovora.amerosm je napisao/la:Prema pisanju BAMS-a BVB je zainteresovan za usluge kapitena U-21 reprezentacije zabara Mattea Bianchettija. Protekle sedmice skauti BVB-a su bili u Srbiji i posmatrali utakmicu U-21 reprezentacija Italije i Srbije.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Jesi ti meni smiješan lik.....Lokos19 je napisao/la:Sta se to prepo da pomenutu dvojcu nece ko maznut sa strane. Trebaju ostat u BvBeu jos godinu dvije da ih vi mozete klepnut tamam kad svajni i ribery budu za penzijeJoš jedna je stvar bitna , a to je da ne smijete npr izgubiti i Gundu i Reusa. Tada bi to bilo pogubno. Jedan ili čak obojica se moraju zadržati, jedan je pod muss. Lewatov odlazak možete nadoknaditi, a Goetzeov odlazak je svakako bio gubitak.![]()
Iskreno nisam htio sve citirat, niti imam vremena , niti želje da se dugo s tobom raspravljam, ali prvo malo prati, čitaj nečije postove pa onda sudi.
A da si čitao skontao bi da ja želim da uvijek Bayern bude prvi, najbolji, ali to ne znači da ja želim BVB-u sve loše. I želim BVB-a iza Bayerna, ali uspješnog u Evropi. A ti u svemu vidiš licemjerje. Ti navijaš za klub iz Njemačke, a ne razmišljaš njemački...Ti rivalstvo brkaš s klanjem, međusobnom željom za zlom. U mišljenju navijača Bayerna odmah vidiš neko zlo.
I iskreno ne želim niti jednog igrača BVB-a više u redovima Bayerna, čak ni Lewin transfer me nešto neće obradovati.
A Goetzeov me jeste obradovao, jer to je jedna posebna priča. To je najveći njemački talenat, mađioničar i taj me igrač uvijek oduševljavao. U Dortmundu je još dosta dobrih igrača, ali za njihovim prelaskom u Bayern i nema neke potrebe. Za Reusa sam već rekao da iz poznatih razloga ga ne želim u Bayernu, o Gundi bi se dalo raspravljati. Ali bolje da ostane u vašim redovima....
Moraš shvatit da neki ljudi malo šire razmišljaju, da nisu ograničeni na te neke dječije priče i ta razmišljanja da drugom klubu bude loše, kako bi mom klubu bilo dobro.
I iskreno po svemu što sam mogao pročitati upučeniji sam od tebe u dešavanja u Dortmundu (što opet ne treba toliko da te brine, jer dugo, dugo pratim BuLi).
I još što se Mkhitaryana tiče, tebi treba biti jasno da takvom igrača ne možeš jeftinije dobiti, nego što ga je vaša uprava dobila. Radi se o sjajnom igraču, ali naravno da mu treba još i adaptacije. Mnogo je stvari u zadnje vrijeme kod vas krenulo po zlu, pa je jasno da se i Armenac sada malo gubi. Ali je jasno da on vrijedi tih uloženih para i da ima veliki potencijal.
A jedan Eriksen ništa ne bi značajnije donio Dortmundu, nego jedan Miki....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Znaci ni Reus nije igracina ?Lokos19 je napisao/la: Kao trece ismijavam forumase koji tvrde da je on igracina. Pogledaj samo koliko on lopti gubi. Od deset lopti on zna dvije primit i dodat kako treba. On je odgovoran za vise sansi pred nasim golom nego pred protivnickim. Isto vazi i za Reusa, nemogu loptu izkontrolisat da si hjleb...
Probaj gledati malo pazljivije...nije on Zidane da drzi kompletan vezni red na sebi.Lokos19 je napisao/la:Uh iskreno nemogu na ovo pitanje odgovorit. Nisam ga vidio zadnje tri tekme nidje.
Meni je mnogo pozitivnije sto se forsira Durm koji mozda i postane kvalitetan igrac za razliku od Aoga koji to nikad nece uspjeti.Lokos19 je napisao/la:Ne ne, najgore je pak da ljudi nekontaju da kupovina eriksena, aoga i dragovica nije ni priblizno nivou pomenutih.
Dragovic jedva cekao da bude cetvrti stoper i da se onda moli da se 2 stopera povrijede na 2-3 mjeseca pa da i on zaigra.
Isto vazi i za Eriksena...
Ko kaze da nema ambicija ? To sto Watzke izjavi da nije kraj svijeta ako budu drugi,ne znaci da ce prestati igrati kad obezbjede drugo mjesto.Lokos19 je napisao/la: Zasto bi Gündogan i Reus igrali u klubu koji nema ambicije za osvajanjem titula? Zasto oni da cekaju tri godine? Vi stvarno mislite da je Klopp madjionicar i da ce svake godine stancat zvijezde?
Uostalom kupovina igraca koji je kostao vise nego Gundogan i Reus zajedno je dovoljan znak da ambicije postoje.
Isto tako,Watzke jos nije prodao igraca samo da bi uzeo novce...svi su otisli na druge nacine,protiv volje kluba.
Bayern je ubjedljivo najjaca ekipa na svijetu i bili su podredjen takmac u 80 od 90 minuta protiv iskasapljenog protivnika. U ovakvim mecevima, samopouzdanje i koncentracija su odlucujuci, mi smo bez toga vec mjesec dana i zato imamo tri poraza u tri egal utakmice. Ekipa ne stoji uopce lose na terenu, ali mi djeluju mentalno osakaceni. Sjetite se samo kako je Bayern izgledao prije 2-3 sezone u kljucnim mecevima. Also, Klopp nije trebao vaditi Bendera, cisto sumnjam da bi primili 2. i 3. gol s njim u sastavu.
Sto se tice BL, Bayern je neuhvatljiv i cak sam misljenja da ce odigrati sezonu bez ijednog poraza u ligi.
Sutra ocekujem najagresivniji Dortmund ikad vidjen.
Sto se tice BL, Bayern je neuhvatljiv i cak sam misljenja da ce odigrati sezonu bez ijednog poraza u ligi.
Sutra ocekujem najagresivniji Dortmund ikad vidjen.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Opa krenuli smo licno...effe_sa je napisao/la:Jesi ti meni smiješan lik.....![]()
Nije samo da lupetaš o nekim stvarima, nego te opalila paranoja....Šta je s tobom čovječe?
Paranoja ili ne, ono sto sam najavljivo na pocetku sezone to se i obistinilo... a ti to nazivaj kako hoces.
Aha, pa sta sad ja trebam da slijedim tvoj savjet i tezit praktikovat politiku po kojoj ce BvB vjecno da bude iza buyerna?effe_sa je napisao/la: A da si čitao skontao bi da ja želim da uvijek Bayern bude prvi, najbolji, ali to ne znači da ja želim BVB-u sve loše. I želim BVB-a iza Bayerna,
Mozes ti to nazivat kako hoces, ali ono vas kriminalno krme sto ga zovete predsjednikom vec decenijama upravo fura tu osobinu aktivnog slabljenja protivnika na sve moguce nacine. Bremen (2x), Leverkuzen, K'lautern, Salke, Hamburg itd. su ti cisti dokazi.effe_sa je napisao/la: Moraš shvatit da neki ljudi malo šire razmišljaju, da nisu ograničeni na te neke dječije priče i ta razmišljanja da drugom klubu bude loše, kako bi mom klubu bilo dobro.
Ih nemoj zahebavat? Ozbiljno? Ti sve znas? Mora da imas Bild-Abo? Svaka cast kralju, kapa do poda.effe_sa je napisao/la: I iskreno po svemu što sam mogao pročitati upučeniji sam od tebe u dešavanja u Dortmundu (što opet ne treba toliko da te brine, jer dugo, dugo pratim BuLi).
I tamam dok se adaptira i sredi nece htjet produzit ugovor jer ce Watzke i Co nudit neku sadaku plus "echte liebe" paket.effe_sa je napisao/la: I još što se Mkhitaryana tiče, tebi treba biti jasno da takvom igrača ne možeš jeftinije dobiti, nego što ga je vaša uprava dobila. Radi se o sjajnom igraču, ali naravno da mu treba još i adaptacije.
Jel to iko normalan ocekivo da ce Miki odma zaigrati 100%no?
Greska je u koracima a ne u Mikiju.
Nebi. Ali jedan Eriksen+KPBoateng (za iste pare) sigurno bi.effe_sa je napisao/la: A jedan Eriksen ništa ne bi značajnije donio Dortmundu, nego jedan Miki....![]()
Nije. Previse grijesi, previse fula.adnan24 je napisao/la:Znaci ni Reus nije igracina ?Lokos19 je napisao/la: Kao trece ismijavam forumase koji tvrde da je on igracina. Pogledaj samo koliko on lopti gubi. Od deset lopti on zna dvije primit i dodat kako treba. On je odgovoran za vise sansi pred nasim golom nego pred protivnickim. Isto vazi i za Reusa, nemogu loptu izkontrolisat da si hjleb...
Igracine su Ronaldo, Messi, Nejmar, Ribery, Götze, ... Igraci koji sami nose ekipu i odlucuju tekmu. Reus je daleko od toga, on se samo pokaze kad ima prostora za kontre, inace melja. On i Miki su ove sezone ugusli mali milion nasih napada. Jesu zasluzni za masu golova ali da bi bili igracine nesmiju 50% lopti zijanit.
Znaci nije igracina. A ako je tako onda ga i nedizite u rang istih.adnan24 je napisao/la:Probaj gledati malo pazljivije...nije on Zidane da drzi kompletan vezni red na sebi.Lokos19 je napisao/la:Uh iskreno nemogu na ovo pitanje odgovorit. Nisam ga vidio zadnje tri tekme nidje.
A zasto bi iko morao ista cekati. Trud i zalaganje i ako si bolji onda Subotica ili Gündogana na klupu. Ko ima mooda (ala gece) neboji se nikakve konkurencije. Jel to Sokratis presjedio na klupi? Sta je falilo sto su Mats i Neven malo hoblali? Kamo srece da su pazuirali jos koju, nebi bili izcrpljeni i skloni povredama. Nisam znao da su uvedena zagarantovana mjesta u ekipi. Ako se za godinu dana novalija neprogura onda cao ragazzi.adnan24 je napisao/la:Dragovic jedva cekao da bude cetvrti stoper i da se onda moli da se 2 stopera povrijede na 2-3 mjeseca pa da i on zaigra.Lokos19 je napisao/la:Ne ne, najgore je pak da ljudi nekontaju da kupovina eriksena, aoga i dragovica nije ni priblizno nivou pomenutih.
Isto vazi i za Eriksena...
Ti mislis da ces sa ambicijom "akobogda pokusat cemo" zadrazt kalibre poput geca, levata, rojsa, gündogana?adnan24 je napisao/la:Ko kaze da nema ambicija ? To sto Watzke izjavi da nije kraj svijeta ako budu drugi,ne znaci da ce prestati igrati kad obezbjede drugo mjesto.Lokos19 je napisao/la: Zasto bi Gündogan i Reus igrali u klubu koji nema ambicije za osvajanjem titula? Zasto oni da cekaju tri godine? Vi stvarno mislite da je Klopp madjionicar i da ce svake godine stancat zvijezde?
Prodas igraca za 37, kupis za 27... gdje je tu ambicija?adnan24 je napisao/la: Uostalom kupovina igraca koji je kostao vise nego Gundogan i Reus zajedno je dovoljan znak da ambicije postoje.
Jesmol povecali vrijednost ekipe na ljeto? Jesmo, al qarinu...
BRAVOHare_BvB je napisao/la:U ovakvim mecevima, samopouzdanje i koncentracija su odlucujuci, mi smo bez toga vec mjesec dana i zato imamo tri poraza u tri egal utakmice. Ekipa ne stoji uopce lose na terenu, ali mi djeluju mentalno osakaceni.
Pitanje za hiljadu poena, zasto je to tako?
Zavisi po čemu iza...Po finansijama će biti jako dugo, jer je Bayernova uprava postavila takve temelje.Lokos19 je napisao/la:Aha, pa sta sad ja trebam da slijedim tvoj savjet i tezit praktikovat politiku po kojoj ce BvB vjecno da bude iza buyerna?effe_sa je napisao/la: A da si čitao skontao bi da ja želim da uvijek Bayern bude prvi, najbolji, ali to ne znači da ja želim BVB-u sve loše. I želim BVB-a iza Bayerna,
Ja zapravno ne znam šta ti hoćeš? U čemu misliš da Bvb može biti ispred Bayerna. Po finansijama ne može, moraju se drastične stvari desiti...Hoćeš sportski? Pa eto bili ste prije dvije sezone, dva puta zaredom. I šta ti očekuješ da BVB treba biti stalno prvak?
A koliko vidim težiš tome da se ulaže više od onoga što se ima na raspolaganju...Kada bi se ulagala toliko koliko ti hoćeš, BVB bi već do proljeća naredne godine krahirao.....
Samo da ti pomenem još jednu bitnu činjenicu, finansijski raspon između Bayerna i BVB-a je ova uprava vaša sadašnja smanjila za jedno 4 puta. A ti istu tu upravu kritikuješ stalno. Ne branim ja njih sada, niti imam potrebu za tim, ali ovde su u pitanju gole činjenice, a ti iste zanemaruješ....
Hoeness kupovao igrače koji su klasa iz tih klubova i kupovao ih za klubske pare, pare koje su mu stajale na raspolaganju. U čemu je problem, šta nije legitimno?Lokos19 je napisao/la: Mozes ti to nazivat kako hoces, ali ono vas kriminalno krme sto ga zovete predsjednikom vec decenijama upravo fura tu osobinu aktivnog slabljenja protivnika na sve moguce nacine. Bremen (2x), Leverkuzen, K'lautern, Salke, Hamburg itd. su ti cisti dokazi.
Jel BVB kupio Reusa od Gladbacha? Zašto ga je kupio? Kupio ga jer je imao pare i naravno veću finansijsku moć od Gladbacha. Sve čisto ko suza...
Jesi li siguran? Hajd sad ti izračunaj prvo koliko bi oni u paketu koštali....I odkud znaš koliku bi platu tražili? Dalo se primjetit da je Eriksen itekako pohlepan...Nije džaba otišao u Spurse....Misliš zbog sportskog izazova??Lokos19 je napisao/la:Nebi. Ali jedan Eriksen+KPBoateng (za iste pare) sigurno bi.effe_sa je napisao/la: A jedan Eriksen ništa ne bi značajnije donio Dortmundu, nego jedan Miki....![]()
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Drug razumijem normalno je da svko vuce vodu na svoj mlin,pa u ovom slucaju i ti za BVb sto je OK ,ali opet treba da realnost neka preovladava bayo u podredjenom polozaju ,ja ne yanma yaiista sta si ti gledao i koju si utakmicu gledao ,al tekma je bila ravnopravna za obje momcadi,kayes iskasapljenog protivnika ,pa bazernu nije igrao jedan svajnstajger,jedan ribery sa kojima je bayern 30% jaci,brzo zaboravljate pa i supercup ,kazes iskasapljenog protivnika,pobjedili ste bayern na neki cudan nacin tada a i kurcili se ko ste ko vi bayern nam nista nemoye u nekom tom fazonu ,a isto zaboravljate da je bayer tada igrao haman bez pola prve postave .Hare_BvB je napisao/la:Bayern je ubjedljivo najjaca ekipa na svijetu i bili su podredjen takmac u 80 od 90 minuta protiv iskasapljenog protivnika.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Ti si spomenuo BvB iza buyerna, ne ja. Naravno da mislim na sportsku stranu, finansijski nema se sanse, al bas nikakve sustignut drzavni projekat.effe_sa je napisao/la:Zavisi po čemu iza...Po finansijama će biti jako dugo, jer je Bayernova uprava postavila takve temelje.Lokos19 je napisao/la:Aha, pa sta sad ja trebam da slijedim tvoj savjet i tezit praktikovat politiku po kojoj ce BvB vjecno da bude iza buyerna?effe_sa je napisao/la: A da si čitao skontao bi da ja želim da uvijek Bayern bude prvi, najbolji, ali to ne znači da ja želim BVB-u sve loše. I želim BVB-a iza Bayerna,
Ja zapravno ne znam šta ti hoćeš? U čemu misliš da Bvb može biti ispred Bayerna. Po finansijama ne može, moraju se drastične stvari desiti...Hoćeš sportski? Pa eto bili ste prije dvije sezone, dva puta zaredom. I šta ti očekuješ da BVB treba biti stalno prvak?
Znam ja da bi ti volio da BvB nema ni teoretske sanse za titulu i da vi pustite svake 10te sezone, ono kad vam dojadi uzimat stalno. Dopusti da ja imam drugu zelju i interes.
LAZES. Nikada nisam trazio da se investira ono sto se nema.effe_sa je napisao/la: A koliko vidim težiš tome da se ulaže više od onoga što se ima na raspolaganju...Kada bi se ulagala toliko koliko ti hoćeš, BVB bi već do proljeća naredne godine krahirao.....
Dali bi BvB naredne godine krahirao da je dobit umjesto 50 bila 20 miliona?
Nezanemarujem. Cak i pohvala za upravu po tom pitanju. Ja kritikujem samo sto se sad preslo na taktiku "krtice" umjesto koristenja zaleta kako bi ostali na dostignutom nivou. Finansijski raspon ce nakon ove sezone opet biti veci nego prije sezone. Tako kad se hvali, valjda se smije i kritikovateffe_sa je napisao/la: Samo da ti pomenem još jednu bitnu činjenicu, finansijski raspon između Bayerna i BVB-a je ova uprava vaša sadašnja smanjila za jedno 4 puta. A ti istu tu upravu kritikuješ stalno. Ne branim ja njih sada, niti imam potrebu za tim, ali ovde su u pitanju gole činjenice, a ti iste zanemaruješ....![]()
Apsolutno. Moc jaceg. Ali zasto se pravit marija terezija i glumatati neku brigu za ligom? Reknes otvoreno da ti je cilj oslabit protivnika i nema frke.effe_sa je napisao/la:Hoeness kupovao igrače koji su klasa iz tih klubova i kupovao ih za klubske pare, pare koje su mu stajale na raspolaganju. U čemu je problem, šta nije legitimno?Lokos19 je napisao/la: Mozes ti to nazivat kako hoces, ali ono vas kriminalno krme sto ga zovete predsjednikom vec decenijama upravo fura tu osobinu aktivnog slabljenja protivnika na sve moguce nacine. Bremen (2x), Leverkuzen, K'lautern, Salke, Hamburg itd. su ti cisti dokazi.
Jel BVB kupio Reusa od Gladbacha? Zašto ga je kupio? Kupio ga jer je imao pare i naravno veću finansijsku moć od Gladbacha. Sve čisto ko suza...![]()
Ako i BvB ima te klubske pare, za koje moze kupit klasu igraca, zasto osporavas da i BvB investira ono sto je zaradio?
Ok, vako ondak...effe_sa je napisao/la:Jesi li siguran? Hajd sad ti izračunaj prvo koliko bi oni u paketu koštali....I odkud znaš koliku bi platu tražili? Dalo se primjetit da je Eriksen itekako pohlepan...Nije džaba otišao u Spurse....Misliš zbog sportskog izazova??Lokos19 je napisao/la:Nebi. Ali jedan Eriksen+KPBoateng (za iste pare) sigurno bi.effe_sa je napisao/la: A jedan Eriksen ništa ne bi značajnije donio Dortmundu, nego jedan Miki....![]()
Miki placen 28, plus plata od minimum 3 milioncica...
Boateng za 10 presao u salke, Eriksen za 12 il 13 ako se nevaram u totenhem
plus 3 miliona kpb plata plus 3 eriksen
znaci pisem 2, pamtim 5 plus 6...
uhhh bem ti sunce kalajsano, haman izadjo na isto...
To je taj VELIKI RIZIK?
De ljudi zaboravite bajern...prosla utakmica
iskreno ja sam gledao do 60 min i bili smo bolji protivnik , morao sam da idem...elem u kratkom periodu su pala 2 gola...kasnije sam cuo da je rezultat vise nego nerealan al eto ...
+aBd Lewat jos malo pa ode....
Napoli - ne znam ljudi sta da se kaze pametno osim da se to mora dobit a znate i sami kako igramo kad "moramo" ove godine, nek su nam sve sile ovog svijeta na pomoci...
posliije jednog poraza aktivira se tema "prelazni rok" haha klasika, mada bi trebalo produzit s Gundom jbg trebalo bi se malo vise odvajat za te plate i malo vise "pricati" s igracima...klauzule nikako !!!
Echte Liebe BvB
iskreno ja sam gledao do 60 min i bili smo bolji protivnik , morao sam da idem...elem u kratkom periodu su pala 2 gola...kasnije sam cuo da je rezultat vise nego nerealan al eto ...
+aBd Lewat jos malo pa ode....
Napoli - ne znam ljudi sta da se kaze pametno osim da se to mora dobit a znate i sami kako igramo kad "moramo" ove godine, nek su nam sve sile ovog svijeta na pomoci...
posliije jednog poraza aktivira se tema "prelazni rok" haha klasika, mada bi trebalo produzit s Gundom jbg trebalo bi se malo vise odvajat za te plate i malo vise "pricati" s igracima...klauzule nikako !!!
Echte Liebe BvB
Slazem se da nije ona najveca klasa ali to ne znaci da nije odlican igrac.Nedavno sam ja postavljao njegovu statistiku...momak je 50% svojih golova dao za 1-0,jos nekoliko za 2-1 ili 2-0.Igrac koji je odlucio utakmica za BvB vise nego svi ostali igraci zajedno...jasno je s druge strane da ne moze ni on sam-potrebno je i njemu da ima nekog kao sto je Gundogan ili Gotze,dakle razlicit profil igraca...isto kao sto je i njima dvojici bio potreban Reus.Lokos19 je napisao/la: Nije. Previse grijesi, previse fula.
Igracine su igraci koji sami nose ekipu i odlucuju tekmu.
Slicno vazi i za Mkhtaryana...ne igra on nista slabije od ostalih tako da nema potrebe za ismijavanjem.
A ko ga dize u taj rang ?...On je dosao za 27 sto je sasvim ok cifra za taj kvalitet...ne misli niko da je nivo Ronalda ili Messija.Lokos19 je napisao/la: Znaci nije igracina. A ako je tako onda ga i nedizite u rang istih.
A gdje bi se taj cetvrti stoper pokazao...na treningu ? Sokratis je dobijao veoma malo sansi za igru,tek taj cetvrti ne bi vidio teren.Jasno je da je sad druga situacija,ali ovo nikako nisu normalne okolnosti,bez obzira sto se racuna na odredjen broj povreda tokom sezone.Lokos19 je napisao/la:A zasto bi iko morao ista cekati.
Ti mislis da bi Gundogan presao u Mainz ako bi njihova uprava najavila borbu za osvajanje lige prvaka ?Lokos19 je napisao/la:Ti mislis da ces sa ambicijom "akobogda pokusat cemo" zadrazt kalibre poput geca, levata, rojsa, gündogana?
Sta koga briga sta prica Watzke...prosla sezona je pokazala da ova ekipa ima kvalitet,Gotze je otisao protiv volje kluba,potroseno je 50 miliona na kvalitetna pojacanja...pokazatelji su sasvim jasni.Ako zele titulu na tacni nek' idu u Bayern i tamo ce im Ribery,Robben i ostali sigurno obezbjediti.
Pa trebali su dati za Mikija 40 i onda bi napredovaliLokos19 je napisao/la:Prodas igraca za 37, kupis za 27... gdje je tu ambicija?
Jesmol povecali vrijednost ekipe na ljeto? Jesmo, al qarinu...
Gotze se nije mogao zamijeniti 1/1...doveden je Miki i jos Auba-sasvim solidan posao.
Blago tebiHzBvB je napisao/la: iskreno ja sam gledao do 60 min
Najvise mi smeta sto su pojedinci sigurni da bi neki drugi igraci ili taktika 100% bili bolji od trenutne...isto da citam komentare poslije poraza reprezentacije...svi su uvjereni da bi pozivanje tamo nekih lijevih igraca i promjena taktike doveli do toga da pobjedimo Argentinu i da budemo najbolji na svijetu.HzBvB je napisao/la:posliije jednog poraza aktivira se tema "prelazni rok" haha klasika,
- bvb09_manijak
- Kontakt:
Sve je to fino sto ti pricas da se treba trosit, al ti ocigledno ne kontas sta bi nama ucinila jedna sezona bez plasmana u ligu prvaka... A da imamo toliko igraca ko sto ti pricas da bi trebali imat, neko bi im morao izglavit pare. Njih ne interesuje odakle, oni su potpisali ugovore i ocekuju da im se redovno isplacuje..Lokos19 je napisao/la:Trosili nezaradjene, tudje pare. Luksuz na kredit.bvb09_manijak je napisao/la:Trosili su oni na pocetku ovog milenijuma pa smo vidjeli gdje nas je to odvelo, na rub ponora, korak do potpune propasti jednog diva kakav je nas BvB
Kritika se upucuje na neinvestiranje sopstvene love i ostavljanje na stednoj gdje ce je inflacija pojest. Nekada si mogao najboljeg u21 igraca dovest za 6 miliona (gündogan), a sada vec treba minimum duplo (volland).
Izgleda da nepratis dovoljno. Na skupstini neki dan rece watzke licno, da su i pored 50+ miliona dobiti, svi dugovi prema bankama i ostalim lesinarima svedeni na 0,00 eura.bvb09_manijak je napisao/la: I kao sto rekose kolege forumasi prije mene, nemojte misliti da dvije ili tri godine dobre zarade mogu ponistiti tolike dugove. To je apsolutno nemoguce i svako ko je imalo razuman podrzava ovu upravu.Sta sad? Trosit milione ili ne?bvb09_manijak je napisao/la: P.S. Reusu dat platu koju zeli, ono je igrac poteza a takvi se ne pustaju
Pogledaj samo bayern, pa oni su godinama sila za sve klubove u bundeski, ali se nisu osjecali spremnima za veca ulaganja do unazad dvije ili tri godine.. Zasto je to tako? Zato sto su ljudi bili svjesni da ako omase s velikim ulaganjima u neke igrace da ih to dugorocno moze dovesti u nezgodnu poziciju. Sad kad imaju kamaretinu para koja se ne moze potrositi tako lahko su pruzene ruke
Tako isto razmislja i Watzke, dakle kamara postoji al ona nije jos uvijek dovoljno velika da bi se moglo nemilice i bez ikakvih briga trosit
I jos da ti odgovorim za Reusa, DA, za takvog igraca se isplati dati veliki ugovor zato sto je on vec dokazan u ovom sistemu i sigurno nas njegov ugovor nece zavalit. A osim toga, on je igracina u najavi htio ti to priznati ili ne
Nemam se namjeru vise raspravljat s tobom, ti imas svoje misljenje, ja svoje i ne mozemo jedan drugog ubjedit u suprotno i to je to
"Pobjeda pripada najupornijima." (NAPOLEON BONAPARTE)
Kako prenosi Jutarnji list zainteresovani ste za Halilovic-a...
Navodno isti svakodneno telefonira sa Klopp-om, a na TM-u je vec pocela propaganda hrvatskih navijaca koji Halilovica-a stavljaju u rang sa Götze-om.

Navodno isti svakodneno telefonira sa Klopp-om, a na TM-u je vec pocela propaganda hrvatskih navijaca koji Halilovica-a stavljaju u rang sa Götze-om.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Odlican jest, bez sumnje, ali za titulu igracina mu jednostavno jos fali preciznosti i smirenosti. Sto bi se reklo nije jos dovoljno heben. Da, fali mu saigrac koji je siguran u svojim akcijama (götze, kagawa, ilkaj) i koji gradi napade. Ko mu nije obezbijedio tog saigraca? Miki i auba su klasicni kontra igraci.adnan24 je napisao/la:Slazem se da nije ona najveca klasa ali to ne znaci da nije odlican igrac.Nedavno sam ja postavljao njegovu statistiku...momak je 50% svojih golova dao za 1-0,jos nekoliko za 2-1 ili 2-0.Igrac koji je odlucio utakmica za BvB vise nego svi ostali igraci zajedno...jasno je s druge strane da ne moze ni on sam-potrebno je i njemu da ima nekog kao sto je Gundogan ili Gotze,dakle razlicit profil igraca...isto kao sto je i njima dvojici bio potreban Reus.Lokos19 je napisao/la: Nije. Previse grijesi, previse fula.
Igracine su igraci koji sami nose ekipu i odlucuju tekmu.
Da na treningu i pripremama. Ako se neizbori za minutazu, cao.adnan24 je napisao/la:A gdje bi se taj cetvrti stoper pokazao...na treningu ? Sokratis je dobijao veoma malo sansi za igru,tek taj cetvrti ne bi vidio teren.Jasno je da je sad druga situacija,ali ovo nikako nisu normalne okolnosti,bez obzira sto se racuna na odredjen broj povreda tokom sezone.Lokos19 je napisao/la:A zasto bi iko morao ista cekati.
Da prosle sezone je ekipa imala kvalitet da osvoji 15-20 manje bodova u ligi nego sto je godinu prije.adnan24 je napisao/la:Sta koga briga Sta prica Watzke...prosla sezona je pokazala da ova ekipa ima kvalitet,Gotze je otisao protiv volje kluba,potroseno je 50 miliona na kvalitetna pojacanja...pokazatelji su sasvim jasni.Ako zele titulu na tacni nek' idu u Bayern i tamo ce im Ribery,Robben i ostali sigurno obezbjediti.Lokos19 je napisao/la:Ti mislis da ces sa ambicijom "akobogda pokusat cemo" zadrazt kalibre poput geca, levata, rojsa, gündogana?
Nije samo gece otisao protiv volje kluba, nego i kagawa, i sahin i levat i gindogan ce... i svaki drugi igrac ce kojim se ceifne, jer ova uprava do sada nije pokazala da zna zadrzati kljucnog igraca.
Valjas gluposti. Pogledaj na transfermarktu vrijednost rostera ove i prosle sezone pa mi onda kazi gdje ti vidis napredak? Da, solidan posao, slazem. Ali nije odlican, moglo je boljeadnan24 je napisao/la:Pa trebali su dati za Mikija 40 i onda bi napredovaliLokos19 je napisao/la:Prodas igraca za 37, kupis za 27... gdje je tu ambicija?
Jesmol povecali vrijednost ekipe na ljeto? Jesmo, al qarinu...![]()
Gotze se nije mogao zamijeniti 1/1...doveden je Miki i jos Auba-sasvim solidan posao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.