Mozes li malo detaljnije? To nisam cuo...DANTES je napisao/la:Vojnić po meni nije nikakva misterija već djelo nekog šaljivdzije i prevaranta... veća misterija mi je ko dolazi na grob Edgara Alana Poa svake godine već preko 100 godina

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Mozes li malo detaljnije? To nisam cuo...DANTES je napisao/la:Vojnić po meni nije nikakva misterija već djelo nekog šaljivdzije i prevaranta... veća misterija mi je ko dolazi na grob Edgara Alana Poa svake godine već preko 100 godina
evo ovde je objašnjeno.....Gunner4 je napisao/la:Mozes li malo detaljnije? To nisam cuo...DANTES je napisao/la:Vojnić po meni nije nikakva misterija već djelo nekog šaljivdzije i prevaranta... veća misterija mi je ko dolazi na grob Edgara Alana Poa svake godine već preko 100 godina![]()
A čija je protivteza bila Istočna Njemačka i ko je nju rehabilitovao?Gunner4 je napisao/la:Trece, uspon Njemacke posle WWII najvise mozemo zahvaliti Amerikancima koji su ih bukvalno rehabilitovali kako bi bili protivteza SSSRu...
Neutral je napisao/la:Maloprije sam pričao sa polu Velšaninom, polu Škotom. Baš smo se dotakli teme o Nessie-u. Pitao sam ga da li on misli da je sve to izmišljeno radi turista na što je on odgovorio da je možda u pitanju Oarfish.
I ta mogućnost stoji, samo ne znam da li takva vrsta riba može preživjeti u takvim vodama.
Za one koji nisu vidjeli ili čuli za takvu ribu, evo vam par slika:
I o njoj postoje mnoge legende.
netacno. 2010. godine je otplacen dug iz prvog svjetskog rata, a ne iz drugog.Otelo je napisao/la:o Njemcima dovoljno govori cinjenica da su otplatili sav dug iz WWII prije 2 godine (il manje)
Sad cu te Zari pohvalili il' Smaji?QUARTERBACK je napisao/la:Do 1975. godine je Njemačka morala da otplaćuje neke novce odredbama Versajskog sporazuma, a to je bio sve samo ne sporazum barem što se Njemačke tiče.
ahahah ma Smajkanu pošto je Žara u penziju otišlaHead je napisao/la:Sad cu te Zari pohvalili il' Smaji?QUARTERBACK je napisao/la:Do 1975. godine je Njemačka morala da otplaćuje neke novce odredbama Versajskog sporazuma, a to je bio sve samo ne sporazum barem što se Njemačke tiče.
ko kaže da su njih dvoje uopšte govorili ?moj uzor-S.G je napisao/la:Nije misterija, vise je pitanje.
Ako smo svi mi potomci prvog covjeka i zene na zemlji, dakle oni su govorili jednim jezikom i oni njihovi prvi potomci su takodjer govorili tim jednim jezikom. Eh kako su se razvili svi ti jezici koje danas imamo a bio je samo jedan prvobitni jezik ?
kada sam branio diplomski pisao sam svoju biografiju i tu sam stavio sledeće:moj uzor-S.G je napisao/la:Nije misterija, vise je pitanje.
Ako smo svi mi potomci prvog covjeka i zene na zemlji, dakle oni su govorili jednim jezikom i oni njihovi prvi potomci su takodjer govorili tim jednim jezikom. Eh kako su se razvili svi ti jezici koje danas imamo a bio je samo jedan prvobitni jezik ?
od latinskog je nastalo bruku jezika... ja i ti ne moramo imati isti akcenat a živimo u istoj državi... da nema standardizacije jezika za 50 godina bi se skroz slabo razumjeli... a književni jezik je novina u istoriji... da je postojao u doba adama i eve danas bi svi pričali taj jezik(koji god da je, možda jermenski, moždaneki drugi)moj uzor-S.G je napisao/la:@IlPrincipe, izvinjavam se sto opet mijesam religiju u ovo ali moram to uradit samo da odgovorim na ovo pitanje.
U Kur'anu ti pise da su njih dvoje govorili, ima onaj dio gdje se kaze kako oni traze od Boga oprost zbog onoga sto su uradili. Dakle, govorili su.
@Dantes, sve ja to razumijem druze. Ali od jednog jezika, jednog skupa rijeci kojim se iskljucivo govorilo, je nastao ogroman broj jezika ?
Na osnovu čega si ovo zaključio? Recimo, Njemačka je od Maršalovog plana dobila tek milijardu i 400 miliona, a Francuska 2.2 milijarde i Britanija 3.6 milijardi. Uspon Njemačke možemo zahvaliti već navedenom Ludwigu Erhardu (otac njemačkog ekonomskog čuda), ministru ekonomije u poslijeratnoj Z. Njemačkoj, a kasnije i kancelaru.Gunner4 je napisao/la:Trece, uspon Njemacke posle WWII najvise mozemo zahvaliti Amerikancima koji su ih bukvalno rehabilitovali kako bi bili protivteza SSSRu...