Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Muumii
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Muumii » 25 nov 2013, 23:31

Gledam malo prije Megu-Zvezdu i toliko sam se iznervirao,sto se tice Bh kosarke nikada necemo krenuti naprijed dok ne rijesimo status klubova,prvo trebamo stvoriti 2-3 jaka kluba,pa teko onda mozemo sanjati o nekakvim uspjesima reprezentacije.Koliko se samo zdravije radi u Srbiji,Hrvatskoj,Sloveniji,cak i u Crnoj Gori nego kod nas :S,totaaaalno sam razocaran u Bh kosarku :S,Svaka cast Harunu i svima u savezu,ali i dalje smo NULA i bit cemo sve dok se ne formira par jakih klubova,koji ce proizvoditi talente,A NE DA IGRAJU TATINI I MAMINI SINOVI.......

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 nov 2013, 23:36

pa de ti vidi imamo li mi i jedan zdrav klub u bilo kojem sportu :D nije "bosnjo" u stanju napravit nista zdravo hehehe
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 25 nov 2013, 23:39

ultrasstyle_tz je napisao/la:pa de ti vidi imamo li mi i jedan zdrav klub u bilo kojem sportu :D nije "bosnjo" u stanju napravit nista zdravo hehehe
Ja sam razocaran strasno razocaran :S,srce me boli kad vidim sve ovo :S,ali se samo pitam zasto kad znam dobro kakvi su smradovi svi redom kod nas :S ii da nikad nista normalno nece biti moguce :S,ali valjda previse volim bosnu i hercegovinu ovu nasu napacenu,pa mi je krivo kada vidim koliko su ispred nas u svakom sportu "tamo neka" Srbija,Hrvatska.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 25 nov 2013, 23:41

http://www.eurohopes.com/home" onclick="window.open(this.href);return false;
pa pogledajte samo te liste talenata.....koliko igraca iz srbije,hrvatske,slovenije,CG.....tuga i zalost....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 nov 2013, 23:42

O kojoj hrvatskoj, crnogorskoj kosarci pricas? Da nije Jasko usao u Cedevitu sta bi oni imali? Koga to Cibona ima na lageru od mladih talenata? Koga to Zadar ima? Mozda Djugum ili Josip Sobin? O Crnoj Gori da ne pricamo..Zvezda i Partizan su jednostavno takmicarski timovi koji trebaju rezultat..Partizan i razvija domace igrace, ali cesto kupuje Latvijce, Francuze i ostale..Mea Vizura da, ali su oni jedan od rijetkih timova..Ne moze Savez da klubovima pravi igrace..Evo po prvi put 19. januara krece zajednicka omladinska liga na drzavnom nivou..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 25 nov 2013, 23:46

neno#4 je napisao/la:O kojoj hrvatskoj, crnogorskoj kosarci pricas? Da nije Jasko usao u Cedevitu sta bi oni imali? Koga to Cibona ima na lageru od mladih talenata? Koga to Zadar ima? Mozda Djugum ili Josip Sobin? O Crnoj Gori da ne pricamo..Zvezda i Partizan su jednostavno takmicarski timovi koji trebaju rezultat..Partizan i razvija domace igrace, ali cesto kupuje Latvijce, Francuze i ostale..Mea Vizura da, ali su oni jedan od rijetkih timova..Ne moze Savez da klubovima pravi igrace..Evo po prvi put 19. januara krece zajednicka omladinska liga na drzavnom nivou..
Cijenim iznimno tvoje misljenje,ali ne pametuj,nego jednostavno priznaj da sam u pravu,aa i sam znas da jesam ;)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 nov 2013, 23:49

upravu je momak , Cibona, Zadar kakvi god da su svjetlosnim godinama su ispred nasih klubova..mi nemamo ni jednog kluba , tu je Siroki i donekle Igokea, ali znamo da odatle za nas igra samo sto ne moze za Hrvatsku ili Srbiju...imamo mi Bosnjaka u Sirokom pa kakva je sansa trenutno da zaigra za nas? Djoko Salic? Ognjen Kuzmic?..samo najsvjezniji primjeri.... znamo mi @neno#4 tvoj hejt prema kosarci susjeda ali de malo objektivnosti koliko mozes bar :D , uostalom mi tek sad polako po selekcijama ulazimo u A divizije a susjedi su godinama u vrhu ili cak i prvaci evrope i svijeta u omladinskim selekcijama...

gdje god da njih svrstavas, na koji god nivo , mi smo 10 godina iza njih...i to nije tako samo u basketu, Hrvati su 90% reprezentacije u fudbalu napravili iz svoje lige, Srbi takodjer iz svoje, a mi nemam 2-3 igraca iz nase lige od 20 da nesto valjaju..i tu nam prave igrace druge zemlje, kao sto nam prave i kosarkase nakon kraha Dite i donekle Bosne...

banalan primjer: da je srece Nurkic i Omic bi sad bili centri Dite u ABA ligi i ne bi bilo nikakve dileme za koga ce igrati i bilo bi djece talentovane.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 nov 2013, 23:59

Muumii je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:O kojoj hrvatskoj, crnogorskoj kosarci pricas? Da nije Jasko usao u Cedevitu sta bi oni imali? Koga to Cibona ima na lageru od mladih talenata? Koga to Zadar ima? Mozda Djugum ili Josip Sobin? O Crnoj Gori da ne pricamo..Zvezda i Partizan su jednostavno takmicarski timovi koji trebaju rezultat..Partizan i razvija domace igrace, ali cesto kupuje Latvijce, Francuze i ostale..Mea Vizura da, ali su oni jedan od rijetkih timova..Ne moze Savez da klubovima pravi igrace..Evo po prvi put 19. januara krece zajednicka omladinska liga na drzavnom nivou..
Cijenim iznimno tvoje misljenje,ali ne pametuj,nego jednostavno priznaj da sam u pravu,aa i sam znas da jesam ;)
Nisi u pravu. Pitao sam te gdje Hezonja igra? U Ciboni mozda? Stavi mi rostere Zadra, Cibone i Cedevite da vidimo sta oni to epohalno rade, osim sto imaju veliki novac unutra. Evo Cibona napamet, dva crna plus Janning, Darko Planinic (vraca se u Maccabi), Marin Rozic, Davor Kus, Jagodic-Kuridza, Zizic ne racunam Arapovica, Junakovica, Gabrica koji prakticno ne igraju..Junakovic dobije par minuta svako drugu-trecu utakmicu..Oni imaju vise novca i zato imaju bolje uslove..

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 nov 2013, 00:01

ultrasstyle_tz je napisao/la:upravu je momak , Cibona, Zadar kakvi god da su svjetlosnim godinama su ispred nasih klubova..mi nemamo ni jednog kluba , tu je Siroki i donekle Igokea, ali znamo da odatle za nas igra samo sto ne moze za Hrvatsku ili Srbiju...imamo mi Bosnjaka u Sirokom pa kakva je sansa trenutno da zaigra za nas? Djoko Salic? Ognjen Kuzmic?..samo najsvjezniji primjeri.... znamo mi @neno#4 tvoj hejt prema kosarci susjeda ali de malo objektivnosti koliko mozes bar :D , uostalom mi tek sad polako po selekcijama ulazimo u A divizije a susjedi su godinama u vrhu ili cak i prvaci evrope i svijeta u omladinskim selekcijama...

gdje god da njih svrstavas, na koji god nivo , mi smo 10 godina iza njih...i to nije tako samo u basketu, Hrvati su 90% reprezentacije u fudbalu napravili iz svoje lige, Srbi takodjer iz svoje, a mi nemam 2-3 igraca iz nase lige od 20 da nesto valjaju..i tu nam prave igrace druge zemlje, kao sto nam prave i kosarkase nakon kraha Dite i donekle Bosne...

banalan primjer: da je srece Nurkic i Omic bi sad bili centri Dite u ABA ligi i ne bi bilo nikakve dileme za koga ce igrati i bilo bi djece talentovane.
Boga mi, ja koliko znam Nurkic ce igrati za BiH tu nema dileme, jedino ako nije meteor udario pa se sve poremetilo. Kakav hejt prema kosarci susjeda. Pa ti stvarno imas jednu veliku vrlinu, napises post bez ikakvog smisla. Mi nemamo nijednog kluba zato sto nasi klubovi nemaju novca, a druga stvar niko se ne usudjuje raditi s mladim. Sparsi su krenuli i bice velike koristi za nasu drzavu od toga..

Ostalo je samo ime.....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 nov 2013, 00:06

Nurkic ce igrati (iako su se i za njeg raspitivali), a sta je sa Omica? strasan defanzivni centra, jos uvijek jako mlad, dobar pik en rol igrac..sa njegovom 21 godinom bice JAKO koristan centar od njega, a dal ce igrat za nas?

uostalom momak je i napisao da mu je krivo sto svi imaju klubove kakva takve, samo mi ne..samo mi nemamo para..1.5 milion stanovnika ne moze sastavit 1.5 milion KM za jedan klub..al hajd nisi ga skuzio..

a Sparsi...i ja sam polagao nade u njih, dok nisam vidio da izgubise 20 razlike od onakvih analfabeta i antipropagandi kosarkasa kakvi igraju za OKK.. recimo Mega kao srpski pandan fabrike talenata bi onu OKK zakucala na -50.

nego kako nije smio, Dita je uvijek radila sa mladim momcima dok je nisu ugasili, jednom dijelom i zaslugom i nepravednim izbacivanjem iz ABE zaslugom "tvojih" iz Bosne, koji i nju kasnije sahranise...al da ne otvaramo tu temu...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 nov 2013, 00:11

ultrasstyle_tz je napisao/la:Nurkic ce igrati (iako su se i za njeg raspitivali), a sta je sa Omica? strasan defanzivni centra, jos uvijek jako mlad, dobar pik en rol igrac..sa njegovom 21 godinom bice JAKO koristan centar od njega, a dal ce igrat za nas?

uostalom momak je i napisao da mu je krivo sto svi imaju klubove kakva takve, samo mi ne..samo mi nemamo para..1.5 milion stanovnika ne moze sastavit 1.5 milion KM za jedan klub..al hajd nisi ga skuzio..

a Sparsi...i ja sam polagao nade u njih, dok nisam vidio da izgubise 20 razlike od onakvih analfabeta i antipropagandi kosarkasa kakvi igraju za OKK.. recimo Mega kao srpski pandan fabrike talenata bi onu OKK zakucala na -50.

nego kako nije smio, Dita je uvijek radila sa mladim momcima dok je nisu ugasili, jednom dijelom i zaslugom i nepravednim izbacivanjem iz ABE zaslugom "tvojih" iz Bosne, koji i nju kasnije sahranise...al da ne otvaramo tu temu...
Slazem se, jer bi otisli u polje gdje ne pricas istinu. Zaslugom Bosne izbacena Sloboda iz ABA lige? Ma nemoj mi reci. Polako, doci ce to sve na svoje. Nurkic je u ovom trenutku svemirski brod za Omica, lijepo bi ih bilo imati obojicu u rosteru, ali to nazalost nece biti moguce, barem kako stoji u ovom trenutku. Skuzio sam ja njega, samo meni smeta kad neko kaze da Cibona, Zadar, Cedevita radi s mladim igracima. Cedevita u protekloj sezoni promijenila 5-6 Amerikanaca, u Ciboni se ne zna ko pije, a ko placa, dok je u Zadru uvijek ista situacija. Standardni stariji igraci koji su tu, osim par koji sjede na klupi da popune broj..

Ostalo je samo ime.....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 nov 2013, 00:22

bitno je da im od nekud izlaze igraci dovoljno dobri da budu prvaci evrope ili svijeta u mladjim kategorijama sad nebitno odakle...dok nama i Nurkica razvijaju vani, ili ove domace koji valjaju tipa Bosnjaka , ne mozemo im prici...

a sto se tice Omica i Nurkica..Nurkic je ofanzivno puno jaci i raznovrsniji, talentiraniji moze se reci..dok je Omic defanzivno jaci igrac. Skok podjednako dobro grade..bilo bi savrseno kad bi ih oba imali u rosteru, i tu se vidi nas baksuzluk ako ne budemo imali 2 centra koja su SAVRSENO kompatibilna...imas jednog napadacki strasnog centra, koji je i defanzivno motoricki sposban da brani brze centara, ali ga je.e iskakanje iz pika i branjenje pik igre.. i imas drugog koji fantasticno brani tu pik igru( i u napadu je upotrebljiv), odlicno brani teske i snazne centre..

umjesto da ih se uporedjuje i gleda koji je bolji trebalo bi raditi sve da i Omic zaigra za nas jer za 5-6 godina bi imali ako ne najjaci onda sigurno najkompatibilniji i par centara koji se najbolje medjusobno dopunjavaju u evropi..sa njih 2 u rosteru ne znam kakav tip centra i/li konekcije play-centar da se pojavi imao bi rjesenje.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 nov 2013, 00:41

Ako ti kazes da Nurkic ima problem sa branjenjem pick n'rolla onda ti i ja ne gledamo istog Jusufa definitivno. A ne zaboravi da je ovo Jusufova tek prva sezona ozbiljne kosarke i uporedi ga sa Omicevom statistikom pa ces da vidis koliko je Jusuf bolji i produktivniji u svakom smislu a da ne pricam da je Alen dvije godine stariji.

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 nov 2013, 00:43

Bosna zasluzna za izbacivanje Slobode iz ABA-e? Kakva notorna laz.
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 nov 2013, 01:07

storm_raider je napisao/la:Bosna zasluzna za izbacivanje Slobode iz ABA-e? Kakva notorna laz.
Ja sam svasta cuo, procitao, vidio, ali ovo je definitivno jedan vrh.

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 nov 2013, 01:12

Šta ćemo se boriti za Omića kad se mi tu ništa ne pitamo, sve je do Slovenaca on je njihov igrač i samo ako ga se oni odreknu mi njega možemo dobiti, drugačije nikako , pošto nemamo para da platimo njegovu ispisnicu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 26 nov 2013, 09:16

Spars je nesto nabolje sto se moglo desiti u BH kosarci.Znaci jedini klub koji ima viziju,a to je ulaganje u mlade talente od kojih ce i oni i drzava profitirati.
Pogledaj sad Slobodu i njihove mladje kategorije.Nista,znaci nemaju nijednog igraca ni u kadetima ni u juniorima da nesto vrijedi.Jakupovic je ove godine uso u kadetsku reprezentaciju zato sto Atic nije zaigrao na prvenstvo.
E to je veliki minus Slobodi..Kad se ugasila i ponovo osnovala (prije2-3) godine morala je okrenuti se radu sa mladjim no to se nije desilo.
Eto sad nemaju dugova imaju potporu opstine,navijaca,sponzora,ko ima brani da dovedu djecu sa strane i daju im smjestaj i hranu i tako stvaraju igrace za buducnost.Imas u Vitezu klub koji odlicno radi sa mladima.U Zivinicama KK Milenium koji ima u juniorima nekoliko odlicnih igraca tu izmedju ostalog mislim na Vedada Agica u juniorima a u kadetima imaju Nihada Kalajca 99 godiste odlican prospekt.
Smisao ovog posta je da klubovi moraju promijeniti svoju politiku i okrenuti se ulaganju u mlade.Sve dok Celik,Sloboda,Bosna i ostali to ne urade nece biti ni jake lige ni igraca za reprezentaciju.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 nov 2013, 09:37

neno#4 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Bosna zasluzna za izbacivanje Slobode iz ABA-e? Kakva notorna laz.
Tipicno provincijalsko razmisljanje, Bosna kriva i sto se Dita ugasila, sto je FK ispo u drugu ligu, sto je cijeli tuzlanski sport na dnu dna, sve je to Sarajevo krivo. Ma daaaaaaj.
10 godina niste igraca napravili i sami ste krivi za to, sramota da jedan Nurkic i Omic pored Tuzle moraju ici po Sloveniji da igraju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 26 nov 2013, 09:58

bhsport je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Tipicno provincijalsko razmisljanje, Bosna kriva i sto se Dita ugasila, sto je FK ispo u drugu ligu, sto je cijeli tuzlanski sport na dnu dna, sve je to Sarajevo krivo. Ma daaaaaaj.
10 godina niste igraca napravili i sami ste krivi za to, sramota da jedan Nurkic i Omic pored Tuzle moraju ici po Sloveniji da igraju.
razlog za krah sporta u tuzli u zadnjih nekoliko godina je stabilno vodosnadbijevanje grada.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 nov 2013, 09:59

25.11.2013.

Brose Baskets 94 - 88 Trier / Zack Wright - 4 poena, 5 asistencija

Vienna 76 - 48 Klosterneuburg / Ramiz Suljanović - 10 poena, 8 skokova
(http://basketball.eurobasket.com/player ... burg/10323" onclick="window.open(this.href);return false;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Maverick, Nemanja86 i 5 gostiju.