ZELJO DO GROBA je napisao/la:harishp je napisao/la:Jaka klupa je jaka ekipa.To je i djetetu od tri godine jasno.
Jedno je sigurno da ovaj i da sjedne na klupu nebi se naljutio kao sto je bilo pojedinaca.
U ekipi se mijenja tokom utakmice dva igraca pa i pocesto i tri.
O povredama i zutim da ne govorim.
Tako da je i sam poziv Ibre u repku na neki nacin miran san.
Dokazao se i u defanzivnim situacijama kao dobar pogotovo ako bi to striktno igrao.Medunjanin je dokazano los u defanzivi zato mu je i minutaza nikakava.Jer ga trener na pocetku stavljao kao defanzivnog veznog i to cjele tekme na samom pocetku ali je ovaj bio taraba na toj poziciji.A ocigledno da ni mjesta ni u ofanzivi bas nema,barem ne u svojoj ekipi.Naravno svakome je jasno da je nasa repka 100 puta bolja na toj poziciji od jednog na dnu tabele valadolida.
A ne kao Ciro sto je sa njegovom formacijom razvlacio Salihagu i pocesto Ibru do bola.
Moraju pretrcati vise od pola tima biti i u odbrani a isto tako i pomagati u napadu i naravno da ce tu da bude koja gresaka.niti su masine,niti programirani k'o komp a niti im je ta pozicija prirodna..
sa ovom prvom recenicom si reko sve...dijelimo misljenja...
sigurno da Ibro nije u rangu sa Misketom, al mora biti tu uvijek oko reprezentacije, na uzem spisu za prvih 11...
samo se ne bih slozio da je Ibro bio dobar u defanzivi prosli siklus...svaku utakmicu kad je igro na boku, odigro je lose..al opet kazem tu nije krivac sam on, vec po meni najveci krivac je Ciro Blazevic...
e bas zbog toga mi je puna kapa cirinog sina, imao je zacementirano mjesto u repki, krpio rupe samo da bi ga prodali kao standardnog igraca, Ibricic u mladoj repki i u A repki su 2 razlicita igraca, covjek koji je bio glavni igrac U21 repke se izgubio, nije vise to, igra po bokovima, jer u sredini nema mjesta,
htjeli vi to priznati ili ne, Pjanic i Miske su za njega Ronaldinho i Gerrard, on da imalo vrijedi iotisao bi iz Hajduka.
Nadam se samo da ce Pape napraviti i posloziti najboljih 11, da ce bek igrati beka, btw u Portugalu, prema Ivici Osimu krivac za gol je Ibricic izravni i covjek ga smatra glavnim krivcem sto smo zijanili tamo.
E sada se nadju neki pametnjakovici koji znaju bolje od Ivice Osima, on nakuco 10 postova i sere Ivici Osimu?!
Pa bolan ustani kad spominjes njegovo ime, kako te nije stid?
Dalje u tekmi u Zenici, taj velemajstor fudbala igra desnog bocnog, nesreca moja je sto sam bio na tribini gdje su mi blizu bili Ibricic i Pandza, dakle Simao je naseg Ibru panja napravio budalom i prosao 9 od 10 puta, jedan put je izasao u aut jer nije navikao na "sirinu" Bilinog Polja.
Od tih 9 prolaza Pandza je morao krpiti i ostavljati prostor u sredini, zbog koga?
Protiv Bugarske dodaje Berbatovu za gol, protiv Belgije gore odigrao solidno za bocnog, ovi sto uzdizu tu igru preporucujem da pogledaju BiH - Danska 3-0 (97 godine) i BiH-Spanija 1:2 (2000 godine) i pogledaju sta je bocni igrac, sta je taj radio Danskoj odbrani i Barsinom Sergiju, pravio ga budalom kako je htio.
Protiv Turske u stambolu liku je radijus kretanja bio 10 metara na centru lijevo i desno.
Uostalom ako je igracina tolika kako ga vi predstavljate kako to da je jedan Ermin Zec za njega Maradona po izboru kapitena Hrvatskih klubova i kako vam nije jasno da taj covjek iole valja ne bi sa 25 godina prdio po najlosijem Hajduku u istoriji.
Dalje, jel iko zna da je Senijad osudjen na uslovnu kaznu zbog udaranja policajca?
Iskreno se nadam da ce Pape postaviti ekipu i da ce igrati samo najbolji, Pape za razliku od Mikada nema svojih sinova koji ce igrati unaprijed samo da bi se "vodili kao standardni prvotimci".
Iako sam navijac Zelje, vjerujem u Papeta i njegove sposobnosti a po mom misljenju a mozda i grijesim za ovog "talenta" ce biti mjesta na klupi dao Bog i kao djoker (sto li onaj levatski Celtic trazi Stilu a ne njega ...), jer on nema mjesta u prvih 11 objektivno, nije bolji ni od Seje Salihovica ni od Misketa ni od Pjane a defanzivnog veznog ne moze igrati.
I na kraju da i njemu i vama njegovim pristalicama pozelim sve najbolje, cut cemo se poslije par tekmi kad Pape napravi kostur repke.