Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Muumii
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Muumii » 25 nov 2013, 23:34

Gledam malo prije Megu-Zvezdu i toliko sam se iznervirao,sto se tice Bh kosarke nikada necemo krenuti naprijed dok ne rijesimo status klubova,prvo trebamo stvoriti 2-3 jaka kluba,pa teko onda mozemo sanjati o nekakvim uspjesima reprezentacije.Koliko se samo zdravije radi u Srbiji,Hrvatskoj,Sloveniji,cak i u Crnoj Gori nego kod nas :S,totaaaalno sam razocaran u Bh kosarku :S,Svaka cast Harunu i svima u savezu,ali i dalje smo NULA i bit cemo sve dok se ne formira par jakih klubova,koji ce proizvoditi talente,A NE DA IGRAJU TATINI I MAMINI SINOVI.......

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 25 nov 2013, 23:36

Chstal je napisao/la:
Muumii je napisao/la:Da li ima ikakve sanse da za nas zaigraju Haris Cucovic,Elvis Keric,Borisa Simanic,Adnan Omeragic,Amar Alibegovic ?bilo ko od tih igraca
Elvis Keric je igrao za kadetsku reprezentaciju Slovenije i tu je prakticno izgubljen za kadete i juniore ali postoji mogucnost da igra za prvi tim ako bude htio.

Borisa Simanic nema nikakve veze sa BIH, on je rodjen u Srbiji i igrat ce za Srbiju.
Moja greska procitao sam ovo "2012-2013:Buducnost Bjelina (Bosnia and Herzegovina)" pa sam pomislio da bi ga mogli nekako vrbovati da igra za nas :)

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 25 nov 2013, 23:40

Muumii je napisao/la:
Chstal je napisao/la:
Muumii je napisao/la:Da li ima ikakve sanse da za nas zaigraju Haris Cucovic,Elvis Keric,Borisa Simanic,Adnan Omeragic,Amar Alibegovic ?bilo ko od tih igraca
Elvis Keric je igrao za kadetsku reprezentaciju Slovenije i tu je prakticno izgubljen za kadete i juniore ali postoji mogucnost da igra za prvi tim ako bude htio.

Borisa Simanic nema nikakve veze sa BIH, on je rodjen u Srbiji i igrat ce za Srbiju.
Moja greska procitao sam ovo "2012-2013:Buducnost Bjelina (Bosnia and Herzegovina)" pa sam pomislio da bi ga mogli nekako vrbovati da igra za nas :)
Istina, Dario (Trener) iz Bijeljine pronasao malog u Ljuboviji (Srbija) za kojeg je mislio da ce biti talenat, istrenirao ga i prodao. Mali je igrao za Srbiju ove godine tj za kadete.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 25 nov 2013, 23:43

http://www.eurohopes.com/home" onclick="window.open(this.href);return false; Zalosno koliko talenata iz srbije,hrvatske.....na ovakvim listama,a tek po koji iz bosne...a i to sto imamo ne znamo cijeniti :S,ovu djecu treba gurati samo naprijed...pomagati im koliko god se moze....valjda je dosao vakat da i bosna i hercegovina ima svoj jedan klub u kojem ce drzati na okupu svoje talente :S

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 nov 2013, 00:07

Muumii je napisao/la:http://www.eurohopes.com/home Zalosno koliko talenata iz srbije,hrvatske.....na ovakvim listama,a tek po koji iz bosne...a i to sto imamo ne znamo cijeniti :S,ovu djecu treba gurati samo naprijed...pomagati im koliko god se moze....valjda je dosao vakat da i bosna i hercegovina ima svoj jedan klub u kojem ce drzati na okupu svoje talente :S
Sta je s tobom, kakvi te prenosi pucaju veceras, molim te :o :o
Polako, doci ce sve na svoje vremena treba..Sve vise mladih igraca hoce za nas da igra, gradi se kult reprezentacije..Evo imamo Nurkica, Buza se vraca, Vrabac ce biti solidan, imamo kadete od kojih ce iskociti 1-2, juniore takodjer, ne moze preko noci..Ovo sto sad imamo je svemirski brod za proslost...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 26 nov 2013, 00:25

Chstal je napisao/la:

Roditelji Simanica su iz okoline Sarajeva koji su se iselili nakon rata valjda oko Bratunca Borisa je igrom slucaja rodjen sa druge strane Drine,on je uz Glisica najveci talenat Srbije u generaciji '98 a po nekim procjenama njih dvojica su u prvih 5 u Evropi,Glisica je Partizan doveo iz Banja Luke

uglavnom sve sto vrijedi u RS-u od klinaca sad kupe ova dva kluba pri cemu oni ne mogu igrati i da hoce za reprezentaciju BIH jer pravila nalazu da se u takmicenjima mladjih kategorija Srbije ne mogu takmiciti stranci

mozda se jedino moze uraditi kao sto je Srbija uradila sa Harisom Cucovicem koji je dobio dozvolu da ide u Olimpiju ali uz potvrdu da ce igrati za Srbiju u buducnosti

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 nov 2013, 00:44

Zato se i pravi omladinska liga. Kad jednom zaigra ovdje, tesko ce dobiti ispisnicu. Iako ce sada Srbija nastojati da odvodi mlade sa 12, 13 godina, ali nema veze. Borit ce se do kraja..

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 nov 2013, 00:50

ma i kad odvedu sa 10-12 godina tu djecu, to je mač sa dvije oštrice, hoće li i kako se razviti, dosta je bilo lakše odvoditi djecu sa 17-18 godina
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

basketg
Kontakt:

Post Postao/la basketg » 26 nov 2013, 15:56

Simanicevi roditelji su iz Ilijasa ili Vogosce i oni su 95 otisli u Bratunac i taj Simanic ce biti igrac ako sve bude kako treba.GLisic nikad nece igrati kosarku na nivou kao Simanic i u Srbiji mu vec progonoziraju prosjecnu karijeru,a u Srbiji ima jos te djece 98-99 vrhunske. Sad je Zvezda iz Leotara odvela nekog Adzica 99 godiste.

sejo12
Kontakt:

Post Postao/la sejo12 » 26 nov 2013, 21:11

basketg je napisao/la:Simanicevi roditelji su iz Ilijasa ili Vogosce i oni su 95 otisli u Bratunac i taj Simanic ce biti igrac ako sve bude kako treba.GLisic nikad nece igrati kosarku na nivou kao Simanic i u Srbiji mu vec progonoziraju prosjecnu karijeru,a u Srbiji ima jos te djece 98-99 vrhunske. Sad je Zvezda iz Leotara odvela nekog Adzica 99 godiste.
ma ja sva djeca koja zive u bratuncu prije il su se rodila u srebrenici ili u ljuboviji posto ja mislim da nije bilo poradajne u bratuncu :D a sto se tice borise ja sam ga imao priliku gledat na Kadet Kupu 2013 koji je organizovala OKK Sloboda. U jednom utakmici je dan 35 poena kolko se sjecam tesko ga je ko mogao cuvati :D bio je najbolji igrac turnira. Da mu vidite oca bilo bi vam jasno kako ga je trener Buducnosti prepoznao :D otac je preko 2 metra. Ja sam cuo price da je imao ponudu iz Barselone, bio je na probi u Cahi al eto izgleda da se odlucio za Zvezdu. Inace zvezda je njegova velika ljubav sto mozete da shvatite iz clanka od prosle godine http://www.glassrpske.com/sport/republi ... 74015.html" onclick="window.open(this.href);return false; samo mogu reci steta sto nece nastupati za nas :(

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 nov 2013, 21:42

Adi Zahiragić

slika

Stefan Lakić

slika

Nedim Tunović

slika

Emir Sulejmanović

slika

Nedim Buza

slika

Adin Vrabac

slika

Đorđe Aleksić

slika

Stefan Glogovac

slika

Marko Rikalo

slika

Imran Polutak

slika
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

basketg
Kontakt:

Post Postao/la basketg » 26 nov 2013, 22:34

sejo12 je napisao/la:
basketg je napisao/la:Simanicevi roditelji su iz Ilijasa ili Vogosce i oni su 95 otisli u Bratunac i taj Simanic ce biti igrac ako sve bude kako treba.GLisic nikad nece igrati kosarku na nivou kao Simanic i u Srbiji mu vec progonoziraju prosjecnu karijeru,a u Srbiji ima jos te djece 98-99 vrhunske. Sad je Zvezda iz Leotara odvela nekog Adzica 99 godiste.
ma ja sva djeca koja zive u bratuncu prije il su se rodila u srebrenici ili u ljuboviji posto ja mislim da nije bilo poradajne u bratuncu :D a sto se tice borise ja sam ga imao priliku gledat na Kadet Kupu 2013 koji je organizovala OKK Sloboda. U jednom utakmici je dan 35 poena kolko se sjecam tesko ga je ko mogao cuvati :D bio je najbolji igrac turnira. Da mu vidite oca bilo bi vam jasno kako ga je trener Buducnosti prepoznao :D otac je preko 2 metra. Ja sam cuo price da je imao ponudu iz Barselone, bio je na probi u Cahi al eto izgleda da se odlucio za Zvezdu. Inace zvezda je njegova velika ljubav sto mozete da shvatite iz clanka od prosle godine http://www.glassrpske.com/sport/republi ... 74015.html" onclick="window.open(this.href);return false; samo mogu reci steta sto nece nastupati za nas :(
I stric i otac od ovog Simanica su bas visoki (oko 2.10). On je inace u zadnje dvije godine svakom protiv koga je igrao dao preko 30,a imao je ponude iz cijele evrope ali menadzeri rade svoj posao :)

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 01 dec 2013, 10:42

Ako se ne varam danas je izvlacenje grupa za ova omladinska takmicenja.Sretno nam! :)
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 dec 2013, 12:31

mulumbu1921 je napisao/la:Ako se ne varam danas je izvlacenje grupa za ova omladinska takmicenja.Sretno nam! :)
Upravu si danas je izvlacenje.Valjalo bi kad bi Neno pristao da vodi juniore i ovaj ciklus,jer imamo ekipu koja moze zavrsiti u prvih pet,a samim tim bi izborili i svjetsko za U19 2015.g.To bi bio veeeliki uspjeh.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 dec 2013, 12:42

Pretesku grupu smo dobili u kadetima sa nama je Grcka,Hrvatska,Latvija
Juniori su dobili Tursku,Grcku i Cesku
U20 Luksemburg,Kipar,Rumunija,Portugal,Belgija,Estonija

Evo link pa pogledajte http://fibaeurope.com/draws/" onclick="window.open(this.href);return false;

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 dec 2013, 13:14

Zrijeb je opca katastrofa, ali kad hoces da trcis s najboljim, moras da budes pravi.

Ostalo je samo ime.....

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 dec 2013, 14:38

neno#4 je napisao/la:Zrijeb je opca katastrofa, ali kad hoces da trcis s najboljim, moras da budes pravi.
Pa i jest tako,kad pogledas i ostale grupe sve su to kvalitetne reprezentacije tako da i mi moramo zube pokazat.

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 01 dec 2013, 20:45

A koliko prolazi iz grupe ekipa(kadeti)?
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 01 dec 2013, 22:52

do sad je bilo da 3 prolaze, ostali igraju protiv ispadanja, ali se onda prikljuce i najlosije ekipe iz druge faze u razigravanje za opstanak

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 08 dec 2013, 19:58

neko je od vas spominjao Hamzu Gocobiju koji je bio u Njemackoj,i rekao je da ce ovdje doci i igrati za Sparse,ali danas vidjeh sliku momak igra u Košu :)
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sveti i 7 gostiju.