Katalinić je došao kao čovjek koji će napraviti veliki iskorak, koji će prošetati cijelom ligom i dobio je na ruke dosta novaca, više nego je imao u Hrvatskoj. Nije nikakav problem bio, i uprava ga je htjela ostaviti iako je mjesečno primao nekoliko hiljada maraka, ali problem je bio u tome što je tražio na ruke još dodatnih 15 hiljada KM samo zato što je na polusezoni završio prvi. A svi mi dobro znamo kako je Jedinstvo igralo prije njega i za vrijeme njega i svi znamo za Orašje i njegovu priču. Ali eto tražio je pare dobio je otkaz, zapamtite dobio, a ne dao!
Doveo je svog igrača
Šarbinija, za kojeg je rekao da nije igrao 5 mjeseci u svom tadašnjem klubu, ali da će ga on spremit i da će mu puno pomoći. Šarbini je boravio u hotelu, imao pare i sve, tražio je kao i Katalinić povišicu. A za šta je to tražio? Šta je on to uradio? Zabio 1 gol Mladosti iz Polja kod Cazina gdje igraju didovi po 100 kila skupili se iz birtije gdje su prije toga jeli janjetinu i konzumirali domaću rakijicu da se ugriju. Mrš iz kluba i tebi.
Nadarević. Šta očekivati od ovoga čovjeka. Svi u PL a kamoli u ovoj našoj ligi bi voljeli da je došao kod njih da igra makar 1 utakmicu makar trening da odradi, jer zasigurno njegovo iskustvo i znanje može pomoći svima. Dobio je, uglavnom "zaradio" je oko 40-45 hiljada maraka, ne bitno kroz šta, nisu novci na ruke niti plata, al vrijednost toga je približna cifri kojoj sam rekao. Ovo mu je bila kao polusezona da se odmori dok ne nađe bolji klub. Znači on odlazi, sretno Safete.
Uroš Stojanov, igrač kakvog Jedinstvo dugo vremena nije imalo i sigurno će biti veliki gubitak ako ode. Naravno prava istina je da momak ima ponude iz nekih drugih zemalja i naravno nude mu se bolji uslovi. Nažalost nije vezan nikakvim ugovorom za Jedinstvo te je Uroš slobodan igrač. Također pored Borca i Mostara odbio je još 1 klub iz PL da potpiše za njih. Kad je zabio 2. gol Iskri u Bugojnu ispod dresa mu je bila majica na kojoj je bilo nacrtano srce te unutar srca ispisano "Bihać", a ispod toga "Magija". Gdje god otišao pamtiće Bihać zasigurno, ako ne po finim trenutcima u nogometu i klubu, onda po ženama sigurno hoće. Svaku noć vodi po 4 ženske kući

Neka ti je s srećom Uroše
Uglavnom igrača i pravih pojačanja Jedinstvu neće faliti to je zasigurno, a raduje me činjenica kakva se samo imena nude Jedinstvu iz Premijer lige. Za 15-tak dana doće najmanje 3-4 pojačanja, u pravom smislu te riječi - pojačanja. A potom će doći još 1-2 igrač koji može napraviti prevagu na terenu.
Toliko od mene!