Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Nedo
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Nedo » 27 nov 2013, 20:20

TheSpecialOne je napisao/la:
Da li je ovo nasljednik Mensura Mujdže u reprezentaciji BiH?

Mladi fudbaler engleske ekipe Aston Villa, Emir Bijelić, važi za jednog od većih evropskih talenata.

Bijelić je rođen 16. januara 1998. godine u Lukemburgu, gdje su mu roditelji uzbjegli početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Njegov neosporan talenat uočili su skauti engleske ekipe Aston Ville, te je Bijelić član omladinske ekipe tima sa Villa Parka.

Ovaj petnaestogodišnji fudbaler je već debitovao i odigrao tri utakmice za U-17 reprezentaciju Luksemburga.

Igra na poziciji desnog beka i definitivno je jedan od igrača na kojeg bi čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebali obratiti pažnju.
http://www.transfermarkt.de/de/emir-bij ... 99842.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Svaka cast,Emire!

Nakon Mirze Mustafica iz Luksemburga(otisao je iz Metza u Borussia Mönchengladbach),i Emir Bijelic je preselio iz Metza u Aston Villu.Nadam se da ce oboje imati svijetlu buducnost.

Upoznao sam Mirze i pricao sam sa nijm.Momak je vrlo inteligentan i zna da treba dosta radit i trudit se da bi mogao iskoristiti svoj citav potencijal.Rekao mi je da je vec nas savez ga kontaktirao i da mu je najveci san igrati za nasu repku i nista drugo.Njegovi treneri imaju dosada samo rijeci hvale za njega i dobio je nedavno broj 10.

Bravo!
Super :D

ako ne gresim bio je valjda i jos jedan bosanac u Metz, igrao je zajedno sa Bijelicom i Mustaficom, ne mogu se sjetiti njegovo ime

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 nov 2013, 21:44

Besic povrvenio u duelu protiv Ujpesta :cry:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 28 nov 2013, 11:38

Tino ima i dodatni motiv, želi na SP u Brazil.
- Igram sve bolje i bolje, digao sam se, osjećam se fizički moćno i ako tako nastavim, vjerujem da poziv neće izostati. Meni je to velika želja. Znam da je na stricu Safetu veliki pritisak, počelo se pričati da me on gura, ali ja znam da ću dobiti poziv samo ako ga zaslužim. Ako ne zaslužim, neće me zvati. Upravo zato jedva čekam ova četiri derbija, da se pokažem.
Cilj je jasan.
Ima Tino velikih igrača i u obitelji, oca Seada i strica Safeta.
- Kakav sam ja igrač kad ni u obitelji nisam najbolji ha, ha, ha... Ali planiram biti.
:mrgreen:

Cijeli članak: http://www.24sata.hr/nogomet/tino-susic ... mom-342964" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 28 nov 2013, 14:59

Ljubušak Bunoza: Pokušat ću zaslužiti Sušićev poziv, ali ne guram se zbog SP-a

Ljubušak Gordan Bunoza, koji je ponikao u redovima današnjeg trećeligaša NK Sloge, igra svoju četvrtu sezonu u redovima poljskog nogometnog prvoligaša, Wisle iz Krakova.

Za trinaesterostruke prvake Poljske 25-godišnjak iz Donjih Radišića potpisao je iz Karlovca u ljetnom prijelaznom roku 2010. i otad upisao 70 nastupa. Ove sezone Wisla, s kojom je već u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka, opet je u borbi za vrh Ekstraklase, a on sam igra jednu od najvažnijih uloga u obrani.

“Zasad sve ide u dobrom smjeru. Došlo je do promjene u sustavu natjecanja, sad u prvenstvu igramo po principu 30 + 8 kola, igrat će se liga za ostanak i za prvaka, Wisla je dosad imala 15 utakmica, ja sam igrao u njih 12. Donedavno smo bili jedina neporažena momčad u ligi, imamo uvjerljivo najbolju obranu i pohvale stižu sa svih strana, ali ja ne želim 'poletjeti', treba i dalje raditi”, rekao je za Dnevni list Gordan Bunoza.

Njega je izbornik bh. reprezentacije Safet Sušić 2010. godine uvrstio na popis za utakmice protiv Luksemburga i Francuske. Bunoza nije dobio priliku, a kasnije su ga i ozljede udaljile sa Sušićevog radara.

Na pozicijama središnjeg i lijevog braniča, na kojima igra, konkurencija je danas u reprezentaciji jaka, ali Ljubušak je sada opet maksimalno spreman i odlučan dati sve od sebe da ga izbornik primijeti.

“Naravno da bih se radovao pozivu u reprezentaciju, to je san svakog igrača. Najgore mi je što su prije dvije godine neki mediji pisali kako ja ne želim igrati za BiH. To je apsolutna laž, pa igrao sam za sve mlađe selekcije BiH. Ali, da se razumijemo, ne želim da se stekne dojam kako se ja sada 'guram' jer je BiH izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Svjestan sam da je preda mnom još puno posla i da moram puno raditi”, rekao je Bunoza.

U jednom od najvećih poljskih klubova Sušić ga definitivno može zamijetiti, uostalom, konkurenti mu reprezentativci Boris Pandža i Toni Šunjić igraju u poljskom Gorniku, odnosno ukrajinskoj Zoryji, ali Bunoza ističe kako će i te okolnosti imati na umu kad bude birao idući klub.

“Naravno da ću i to uzeti u obzir. I Wisla je jak klub, ni poljska liga, iako nije među najjačima, nije slaba, ali sigurno ću imati na umu izbornikov poziv i izabrati neki dobar klub. No, na meni je prvenstveno igrati dobro i dobrim igrama zaslužiti taj poziv”, zaključio je 25-godišnji Ljubušak za Dnevni list.

http://www.****/rubrika/sport/c ... -spa/67085
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 28 nov 2013, 15:04

Adi_Zepce je napisao/la:Ljubušak Bunoza: Pokušat ću zaslužiti Sušićev poziv, ali ne guram se zbog SP-a

Ljubušak Gordan Bunoza, koji je ponikao u redovima današnjeg trećeligaša NK Sloge, igra svoju četvrtu sezonu u redovima poljskog nogometnog prvoligaša, Wisle iz Krakova.

Za trinaesterostruke prvake Poljske 25-godišnjak iz Donjih Radišića potpisao je iz Karlovca u ljetnom prijelaznom roku 2010. i otad upisao 70 nastupa. Ove sezone Wisla, s kojom je već u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka, opet je u borbi za vrh Ekstraklase, a on sam igra jednu od najvažnijih uloga u obrani.

“Zasad sve ide u dobrom smjeru. Došlo je do promjene u sustavu natjecanja, sad u prvenstvu igramo po principu 30 + 8 kola, igrat će se liga za ostanak i za prvaka, Wisla je dosad imala 15 utakmica, ja sam igrao u njih 12. Donedavno smo bili jedina neporažena momčad u ligi, imamo uvjerljivo najbolju obranu i pohvale stižu sa svih strana, ali ja ne želim 'poletjeti', treba i dalje raditi”, rekao je za Dnevni list Gordan Bunoza.

Njega je izbornik bh. reprezentacije Safet Sušić 2010. godine uvrstio na popis za utakmice protiv Luksemburga i Francuske. Bunoza nije dobio priliku, a kasnije su ga i ozljede udaljile sa Sušićevog radara.

Na pozicijama središnjeg i lijevog braniča, na kojima igra, konkurencija je danas u reprezentaciji jaka, ali Ljubušak je sada opet maksimalno spreman i odlučan dati sve od sebe da ga izbornik primijeti.

“Naravno da bih se radovao pozivu u reprezentaciju, to je san svakog igrača. Najgore mi je što su prije dvije godine neki mediji pisali kako ja ne želim igrati za BiH. To je apsolutna laž, pa igrao sam za sve mlađe selekcije BiH. Ali, da se razumijemo, ne želim da se stekne dojam kako se ja sada 'guram' jer je BiH izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Svjestan sam da je preda mnom još puno posla i da moram puno raditi”, rekao je Bunoza.

U jednom od najvećih poljskih klubova Sušić ga definitivno može zamijetiti, uostalom, konkurenti mu reprezentativci Boris Pandža i Toni Šunjić igraju u poljskom Gorniku, odnosno ukrajinskoj Zoryji, ali Bunoza ističe kako će i te okolnosti imati na umu kad bude birao idući klub.

“Naravno da ću i to uzeti u obzir. I Wisla je jak klub, ni poljska liga, iako nije među najjačima, nije slaba, ali sigurno ću imati na umu izbornikov poziv i izabrati neki dobar klub. No, na meni je prvenstveno igrati dobro i dobrim igrama zaslužiti taj poziv”, zaključio je 25-godišnji Ljubušak za Dnevni list.

http://www.****/rubrika/sport/c ... -spa/67085
Simpatican je ali imamo Spahu,Bicakcica, Vranejsa, Zukanovica, Pandzu, Sunjica
Limvo Likce

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 nov 2013, 15:13

Bunoza idol. :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 28 nov 2013, 20:19

Cartman je napisao/la:Kad znamo koliko mogu potrajat te promjene, onda Susic i savez nemaju sta cekat. Ako zele Salatica, odma se to mora sredit, a ne cekat do marta i onda Boga molit da dobije dozvolu. Treba nam neko na zadnjem veznom, ima nekoliko kandidata koji vec imaju nase drzavljanstvo, ali ok ako oni misle da je Salatic najbolja opcija. Moguce i da jest. Ali onda odma moraju to pocet sredjivat, nema se sta cekat.
Zar mislis da ljudi koji se time bave ne razmisljaju o ovom sto si napisao.
Pa valjda je to lahko skontati, nisu glupi.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 nov 2013, 20:23

http://www.dodaj.rs/?r/TY/3qSLaJxS/untitled.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; ovaj igrac ce sigurno postati u skorijoj buducnosti A reprezentativac odlicno mu karijera napreduje..

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 28 nov 2013, 20:39

Veceras u Evropa Ligi igraju: Fajic odigrao 90 min.,Causevic ,Cocalic,Alispahic ,Kvrzic,Arslanagic je u najavi da starta

Gudelj je dao gol i on bi se mogao ubrojati u one koji imaju pravo igranja za BIH

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 28 nov 2013, 20:41

zgembo89 je napisao/la:http://www.dodaj.rs/?r/TY/3qSLaJxS/untitled.jpg ovaj igrac ce sigurno postati u skorijoj buducnosti A reprezentativac odlicno mu karijera napreduje..
u zadnjem kolu je imao asistenciju koja mu tu nije upisana

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 nov 2013, 20:47

dobar je ovaj Krunic, ima li kakvih vijesti da bi mogao igrati barem u czv, ili partizan?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 28 nov 2013, 20:53

Bosniacum Lilium je napisao/la:dobar je ovaj Krunic, ima li kakvih vijesti da bi mogao igrati barem u czv, ili partizan?
vec sam pisao da sam citao da ga prate ,Nadj je izjavljivao da im je interesantan posebno posto je svoje najbolje partije pruzio protiv Partizana i Zvezde :D ,jedan reporter koji je prenosi njihovu tekmu pominjao je neke skaute iz Holandije

TheSpecialOne
Kontakt:

Post Postao/la TheSpecialOne » 28 nov 2013, 20:54

Nedo je napisao/la:
Super :D

ako ne gresim bio je valjda i jos jedan bosanac u Metz, igrao je zajedno sa Bijelicom i Mustaficom, ne mogu se sjetiti njegovo ime
Mislis na Vahida Selimovica?

slika

Evo jedna slika gdje su izmedu ostalog Mirza Mustafic,Emir Bijelic i Belmin Muratovic(mislim da je ovi momak Crnogorac).Svi su odrasli u Luksemburgu.

Prosle godine su postali prvaci Francuske sto nije mala stvar.
Zadnja izmjena: TheSpecialOne, dana/u 28 nov 2013, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.

TheSpecialOne
Kontakt:

Post Postao/la TheSpecialOne » 28 nov 2013, 21:06

Arslanagic igra protiv Esbjerga od pocetka.Utakmicu mozete gledati na Al Jazeera Sport +2.

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 28 nov 2013, 21:12

TheSpecialOne je napisao/la: slika
Što ne mogu smislit ove sa nakur*enim frizurama :evil:
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

TheSpecialOne
Kontakt:

Post Postao/la TheSpecialOne » 28 nov 2013, 21:17

SalePD je napisao/la:
TheSpecialOne je napisao/la: slika
Što ne mogu smislit ove sa nakur*enim frizurama :evil:
Sta ces,novi trend... :lol:

Moram priznat,i meni odgovara taj friz. :?

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 28 nov 2013, 21:22

Isfurano,nije fazon što svako ima,isto ko kad sličice skupljaš :D
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 29 nov 2013, 00:30

kakav je dino a. bio danas???

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 nov 2013, 15:31

Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba reprezentacije BiH potvrdio nam je da su svi dokumenti prikupljeni, da je stigla potvrda iz belgijskog saveza i da je Sušić junior potpisao saglasnost o promjeni sportskog državljanstva.

“Kompletirali smo sve papire i poslali zahtjev u Svjetsku fudbalsku federaciju (FIFA, op. a) za promjenu sportskog državljanstva. Sada se čeka još samo potvrda iz Zuricha”, rekao je Pilav.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 nov 2013, 15:34

zgembo89 je napisao/la:Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba reprezentacije BiH potvrdio nam je da su svi dokumenti prikupljeni, da je stigla potvrda iz belgijskog saveza i da je Sušić junior potpisao saglasnost o promjeni sportskog državljanstva.

“Kompletirali smo sve papire i poslali zahtjev u Svjetsku fudbalsku federaciju (FIFA, op. a) za promjenu sportskog državljanstva. Sada se čeka još samo potvrda iz Zuricha”, rekao je Pilav.
Za muštuluka.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Goalgetter, Google Adsense [Bot], GrbavicaHrammm, jasmin10, Markinhio i 76 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []