AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Admir_Sa
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Admir_Sa » 25 nov 2013, 23:44

al scena na kraju svi igraci kaljarija idu golmanu i tapšu ga, isto scena iz hokeja na kraju utakmica :roll: šta ja sve vezano za romu necu doživjeti, sahranit ce me majke mi

odigraš 10 utakmica gdje u 9 izdominiraš sve protivnike, 10000% zasluženo dobiješ, jedino protiv udina iz neke realno nerješeno utakmice pobjediš i onda docekaš dva kluba kuci gdje od 20 šuteva, od kojih je minamlno 15 extra šansa za gol ne daš nijedan gol i odigraš dvije nerješeno, od kojih jednu primaš gol u zadnjoj sekundi
nema potpisa

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 25 nov 2013, 23:59

Ma dobar je bod, ovako isto smo odigrali i prošle sezone,pa izgubismo 2-4 :D

Evidentno je da nam fali realizacija u zadnjih par utak. Napravimo sasvim dovoljno šansi za postizanje gola, ali nema realizacije. Jeste da tome dosta doprinose i protivnički golmani u zadnje 2 utak. koji su maestralno branili. Borriello definitivno ne može meda. Da smo ga uspjeli tušnuti Genoi u zamjenu za Gilardina, imali bi mi sad osvojena 4 boda više iz zadnja 2 kola. Ali eto upravi zadaća da dovedu špica ako misle da se Roma bori za vrh. Baš me zanima kakav će biti Destro poslije duge duge pauze.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 nov 2013, 00:04

Roma nije izgubila dva boda nego je dobila jedan radi poraza Napoli-a. Svi smo ovdje znali da će oscilacije prije ili kasnije doći, samo šteta pa su se desili kući (dva remija). Uglavnom cilj je Liga prvaka i na dobro su putu da dođu tamo. Juventus je nedodirljiv u ligi, mogao raditi šta hoće kada imaju keša na igrače (ugovore).

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 26 nov 2013, 06:29

igrali smo sa dva igraca manje sinoc:
strootman :roll: ocajna utakmica, vjerovatno najgora u dresu rome. promasen zicer u situaciji kada je mogao birati gdje da sutne loptu + dosta upropastenih kontri i izgubljenih pasova. ljajic uzasan :evil: do sada se pokazao samo kao dobar dzoker sa klupe a ni u kom slucaju opcija za prvih 11.

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 26 nov 2013, 10:53

Evil Genius II je napisao/la:igrali smo sa dva igraca manje sinoc:
strootman :roll: ocajna utakmica, vjerovatno najgora u dresu rome. promasen zicer u situaciji kada je mogao birati gdje da sutne loptu + dosta upropastenih kontri i izgubljenih pasova. ljajic uzasan :evil: do sada se pokazao samo kao dobar dzoker sa klupe a ni u kom slucaju opcija za prvih 11.
evile, poštujem i citiram što si napisao, ali ako ćemo tako onda smo igrali sa tri igrača manje. Po meni najgori ostaje dodo, nema nikakve veze s vezom.... Dobijo je po zna koju šansu i kao uvjek nije je znao iskoristiti. Bolje čitav život s Balzaretijem igrati....
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 26 nov 2013, 11:22

Teško je jučer bilo koga izdvojiti, nije niko briljiro. Možda jedino stoperi,DDR i golman koji su ispunili svoj zadatak jer su sačuvali gol. Ovi igrači prema naprijed na momente je na nešto ličilo u prvom pol., u drugom ništa. Maicon je imao 5 užasnih centaršuteva što mi je stvarno čudno za tako iskusnog igrača. Od Dodoa ništa bolje nisam ni očekivao, nije on za serie A, možda bi u Španiji mogao,ali u Italiji definitivno ne. Pošteno sam se ismijao u onoj situaciji kad su Maicon i Dodo centrirali jedan drugom nekoliko puta s kraja na kraj terena. Prava je šteta što nije Gervinhova stativa ušla u gol ili Maiconov udarac. Šta je tu je, idemo dalje izvlačiti pouke i na treninzima uvježbavati igru protiv bunkera. Vidjet ćete da će Roma puno bolje izgledati protiv Viola i Milana, oni neće bunker igrati, i onda će biti dosta prostora za kontre i polukontre Gervinha, Ljajića, Florenzija, tada već vjerovatno i Destra. Vidjeli ste protiv Intera šta je bilo kad protivnik otvoreno igra.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 26 nov 2013, 14:19

Bez napadaca u januaru, Roma ne moze da ide na titulu, 3 mesto vrh, 2. jos bolje...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 26 nov 2013, 15:48

adem i strootman imaju puno visi plafon (glede fudbalskog znanja) od dodoa i od njih uvijek ocekujem dobar performans, dok sa druge strane svi mi znamo sta dodo donosi na teren i sinoc je za taj neki svoj standard bio cak i solidan . . . barem po meni. u odbrani je imao par dobrih intervencija, u napadu 2/3 solidna centarsuta i to je to. takodje, dodo kada igra slabo ta se njegova igra ne odrazava toliko na rezultat kao sto se odrazava slaba igra gore pomenutog dvojca. ali definitivno se slazem, balzac je neki totalno drugi, visi nivo u odnosu na njega i pojacanje na lijevom beku nam je prijeko potrebno u januaru.

cilj je plasman u LP tj plasman u top 3 ekipe i vjerujem da se to moze ispostovati do kraja sezone osim ako inter ne dovede ronalda ili messija u januaru. sto se tice scudetta, ni to nije nemoguce ali nesto sumnjam da cemo biti zadovoljni zimskim mercatom a upravo je to kljuc napada na titulu.

adc
Kontakt:

Post Postao/la adc » 28 nov 2013, 14:05

Romamerda se ponadala, ali ne ide to tako. Ne mogu u istu rečenicu s velikanom Juventusom i Liverpoolo, ali i Barcom. Svejedno bilo bi mi draže kad bi Romamerda završila treća nego Lazio ili Šinter.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 nov 2013, 09:07

pocastvovani smo sto si maksuz dosao ovdje da to napises :D

citam vijesti iz atalantinog tabora . . . pa fali im pola ekipe protiv nas i bila bi prava steta da to ne iskoristimo. doduse, imamo i mi svojih problema a to su suspenzije jer cini mi se da 5 igraca ima frku sa kartonima sto bi mogao biti problem pred fiorentinu.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 30 nov 2013, 17:05

adc je napisao/la:Romamerda se ponadala, ali ne ide to tako. Ne mogu u istu rečenicu s velikanom Juventusom i Liverpoolo, ali i Barcom. Svejedno bilo bi mi draže kad bi Romamerda završila treća nego Lazio ili Šinter.
Hvala dragom Bogu pa ROMA ne ide u istu rečenicu s lopovima i mafijom (đubrentusom).

Ja sam čitao da Atalanti ne može igrati samo Stendardo. Ostali nemaju suspenziju niti povredu.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 nov 2013, 17:16

scaloni, raimondi, yepes, stendardo, bellini, de luca i jos par nebitnih su povrijedjeni. ovako po imenima fali im vise od pola odbrane al' doduse ne pratim ih tako da nemam pojma ko je od ovih standardan a ko nije. ako su barem dvojica prvotimci to ce bit super stvar za nas napad koji je postao najslabija karika ekipe u posljednjih par utakmica. livaju i denisa bi benatia i castan trebali zatvoriti, kao i ddr moraleza.

vrijeme je da pobjedimo. jos jedan kiks i mozemo poceti pisati o krizi.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 01 dec 2013, 15:00

S ovom postavom nam je bod ko kuća u Bergamu.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 dec 2013, 15:57

izdominirali smo prvo poluvrijeme :lol:
nema potpisa

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 01 dec 2013, 15:57

Kakva igra bgt :S,ja sam mislio da je Garsija pametnij,al ocito njemu je najbitnije 0 drzat a naprijed sta bude.Hvala qrcu pa se Totti treba vratiti iducu,bez njega ne ide,zasluzujemo da gubimo,al opet nam penal nije sviran,situacija u 40.minutu.
embrace the chaos

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 dec 2013, 16:00

Denno je napisao/la:Kakva igra bgt :S,ja sam mislio da je Garsija pametnij,al ocito njemu je najbitnije 0 drzat a naprijed sta bude.Hvala qrcu pa se Totti treba vratiti iducu,bez njega ne ide,zasluzujemo da gubimo,al opet nam penal nije sviran,situacija u 40.minutu.
milan je onakvih prošle sezone dobio minimalno 5

realno prestrogo je bilo za penal

al gledaj sad ovog ebenog kaljarija i avramova, za 19min dva gola primaju, a prije 5 dana igrac kola protiv nas bio :roll: :evil: :evil:
nema potpisa

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 01 dec 2013, 16:03

Očekivano loše, prema naprijed ne možemo ništa. Sva sreća pa na klupi imamo dosta riješenja (Ljajić,Pjanić,Destro). Nadam se da će Garcia na vrijeme napraviti izmjene, jer ako prvi primimo gol,nikad ga nećemo zabiti, jer će Atalanta napraviti bunker.

Slažem se da nam nije očigledan penal sviran, ali realno nismo zaslužili da vodimo. Nije mi jasno što stavljaju one sudije iza gola, kad nisu u stanju za onakvo povlačenje i bacanje na pod signalirati penal nad Gervinhom.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 01 dec 2013, 16:28

Koji je kreten ovaj Maicon,neopisivo... :roll:

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 01 dec 2013, 17:04

Šteta zbog nesretno primljenog gola, šteta zbog nesviranog penala nad gervinhom u prvom pol., šteta zbog nesviranog penala u drugom nakon ruke, šteta zbog one obrane Consiglija s crte, kad ga pogodi lopta,ali navikli smo da protiv nas u zadnje vrijeme svaki golman ima par ovakvih intervencija. Sve u svemu nisam nezadovoljan bodom u Bergamu, ako se uzme da su ovdje gubili čini mi se Udinese i Lazio, Inter neriješeno... Ponoviti igru iz drugog pol. i pobjedićemo naredne obje, jer Viole i Milan neće igrati bunker poput Torina,Sasuola,Cagliarija,Atalante, a tu će odma biti više prostora za naše brze napadače. Nije mi jasno samo zašto Rudi drži Destra na klupi, kad mu ne daje priliku :roll:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 01 dec 2013, 17:05

Steta zbog promasene taktike,daj Boze da Totti iducu zaigra,bice to totalno dr. ekipa.
embrace the chaos

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.