SP2014 Brazil: Sličice
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: SP2014 Brazil: Sličice
Ima sad onaj neki album Road to World Cup, jel ko fura to?
Lik je napisao/la:Jesil iz Sa ? Ja danas gledao slibe za LP i koštaju marka, gdje ti nađe za pola ?ryder7 je napisao/la:0.5 pakovanje i sad sličica...![]()
Iz Vogošće, 0.5 KM ova djeca kupuju ...
Vidiš mog'o bi se biznis pokrenut..

Željo
Thierry Henry. Najveći!
Emir Spahić
Arsenal
Thierry Henry. Najveći!
Emir Spahić
Arsenal
Panini Liga prvaka ? Ne mogu da vjerujem...ryder7 je napisao/la:Lik je napisao/la:Jesil iz Sa ? Ja danas gledao slibe za LP i koštaju marka, gdje ti nađe za pola ?ryder7 je napisao/la:0.5 pakovanje i sad sličica...![]()
Iz Vogošće, 0.5 KM ova djeca kupuju ...
Vidiš mog'o bi se biznis pokrenut..

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Možete li mi objasniti 'ko izdaje te albume. Jel to radi neka lijeva produkcija tipa Avaz, Svjetlost Sarajevo ili to radi FIFA službeno? Hvala na odgovoru. Pitam jer ovo nikad nisam skupljao.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pa valjda Panini, vjerovatno ima za ovo područje ima neka podružnica u Poljskoj il' tako nešto.adc je napisao/la:Možete li mi objasniti 'ko izdaje te albume. Jel to radi neka lijeva produkcija tipa Avaz, Svjetlost Sarajevo ili to radi FIFA službeno? Hvala na odgovoru. Pitam jer ovo nikad nisam skupljao.

Ocekujem da ce najvrednije slicice biti naseg Avdije Vrsajevica
Na crnom trzistu dobijas je u zamjenu za Messia,Ronalda i Falcao

Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
Panini to radi, normalno 
Sad kad znamo sve repke u Brazilu jel ima nekih novosti?

Sad kad znamo sve repke u Brazilu jel ima nekih novosti?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Naravno da samo Panini dolazi u obzir, što se tiče novosti neće ih biti bar do februara. Tek sad ide žrijeb pa onda idu neke naznake i mutne slike kako bi to moglo izgledat. Evo kako su izgledale prve slike za euro 2012 objavljene u februaru te godine.
" onclick="window.open(this.href);return false;
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Ma ne vjerujem ..
Za dušu gospodina Umberta Paninija
http://www.b92.net/sport/teme/saranovic ... _id=784020" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.b92.net/sport/teme/saranovic ... _id=784020" onclick="window.open(this.href);return false;
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Jedan od tvoraca u svijetu čuvenih albuma za samoljepljive sličice, koji su oduševljavali generacije mladih kolekcionara, Umberto Panini, preminuo je u Modeni u 83. godini.
Zajedno sa svojom braćom Giuseppea, Benitom i Frankom, Umberto Panini je počeo proizvoditi albume za popunjavanje sličicama početkom 1960-ih godina.
Njihov prvi album zvao se “Calcata” (Fudbaleri) i bio je posvećen talijanskim prvoligašima.
Ubrzo je asortiman proširen, pa su iz tiska počeli izlaziti albumi iz raznih domena – od sporta, preko životinja, do junaka stripova i crtića na ogromnu radost mališana ne samo u Italiji, već iu mnogim drugim zemljama.
Odlazak posljednjeg od braće Panini izazvao je val nostalgije u Italiji. Mnogobrojni su komentari u medijima i na društvenim mrežama.
“Jedan dio našeg djetinjstva umro je danas s odlaskom Umberta Paninija”, komentar je jednog korisnika Twittera.
Zajedno sa svojom braćom Giuseppea, Benitom i Frankom, Umberto Panini je počeo proizvoditi albume za popunjavanje sličicama početkom 1960-ih godina.
Njihov prvi album zvao se “Calcata” (Fudbaleri) i bio je posvećen talijanskim prvoligašima.
Ubrzo je asortiman proširen, pa su iz tiska počeli izlaziti albumi iz raznih domena – od sporta, preko životinja, do junaka stripova i crtića na ogromnu radost mališana ne samo u Italiji, već iu mnogim drugim zemljama.
Odlazak posljednjeg od braće Panini izazvao je val nostalgije u Italiji. Mnogobrojni su komentari u medijima i na društvenim mrežama.
“Jedan dio našeg djetinjstva umro je danas s odlaskom Umberta Paninija”, komentar je jednog korisnika Twittera.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
A ne...
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Ja se ipak nadam da će Avaz izdati bolji album, 'ebo Panini. Domaće je domaće. Svugdje se u svijetu fura domaće, samo u nas strano.Lik je napisao/la:Naravno da samo Panini dolazi u obzir, što se tiče novosti neće ih biti bar do februara. Tek sad ide žrijeb pa onda idu neke naznake i mutne slike kako bi to moglo izgledat. Evo kako su izgledale prve slike za euro 2012 objavljene u februaru te godine.
- Consigliere
- Kontakt:
adc je napisao/la:Ja se ipak nadam da će Avaz izdati bolji album, 'ebo Panini. Domaće je domaće. Svugdje se u svijetu fura domaće, samo u nas strano.Lik je napisao/la:Naravno da samo Panini dolazi u obzir, što se tiče novosti neće ih biti bar do februara. Tek sad ide žrijeb pa onda idu neke naznake i mutne slike kako bi to moglo izgledat. Evo kako su izgledale prve slike za euro 2012 objavljene u februaru te godine.

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ma ovo je ložiona, nema šanse da neko ovo misli ozbiljno.
Hehehee sad naleti na ovu temu. Bas juce pricam prijateljem na temu slicica, on ima 22, a meni je 30. Reko čovječe od kako se repka plasirala ja razmisljam o tim slicicama, reko nekad kao dijete sam to skupljao, od onog ITALIA90 pa mislim do Korea/Japan 2002. Ali reko ovaj Brazil 2014 ću morati imati zbog BiH. Kaze jaran ja cu to skupljati dok sam živ.
Sad u petak je izvlačenje grupa, pa bi nekako pred NG mogli krenuti sa prodajom lagano 

naravno da ne misliDukeOfWellington je napisao/la:Ma ovo je ložiona, nema šanse da neko ovo misli ozbiljno.

Panini sličice su legendarne, i kao takve ih se mora skupljati. Naravno kvalitet im je zadnji shit, ali to nema veze, svi ostali mogu napraviti sto puta bolje verzije, to im sve ne pomaže, Panini ostaje Panini, kult je kult!
Kolko te placaju iz avaza sto ih reklamiras?adc je napisao/la:Ja se ipak nadam da će Avaz izdati bolji album, 'ebo Panini. Domaće je domaće. Svugdje se u svijetu fura domaće, samo u nas strano.Lik je napisao/la:Naravno da samo Panini dolazi u obzir, što se tiče novosti neće ih biti bar do februara. Tek sad ide žrijeb pa onda idu neke naznake i mutne slike kako bi to moglo izgledat. Evo kako su izgledale prve slike za euro 2012 objavljene u februaru te godine.

Kakav panj.adc je napisao/la:Ja se ipak nadam da će Avaz izdati bolji album, 'ebo Panini. Domaće je domaće. Svugdje se u svijetu fura domaće, samo u nas strano.Lik je napisao/la:Naravno da samo Panini dolazi u obzir, što se tiče novosti neće ih biti bar do februara. Tek sad ide žrijeb pa onda idu neke naznake i mutne slike kako bi to moglo izgledat. Evo kako su izgledale prve slike za euro 2012 objavljene u februaru te godine.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.