Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
5
19%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
8
30%
4) St.Pauli
5
19%
5) Mainz
4
15%
6) Augsburg
4
15%
7) Union Berlin
1
4%

Ukupno glasova: 27

KONGO
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KONGO » 07 jan 2010, 23:34

Cadiz 0 - 14 Schalke

Jao greske na livescore. Ja bas mislio Cadiz u pitanju pa reko to je nemoguce, Cadiz je ipak odlican klub. Kad sam provjerio radi se o nekom lokalnom klubu Conil CF :mrgreen:
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 08 jan 2010, 14:50

Christian Gentner na ljeto prelazi u redove Stuttgarta.Po njegovim rijecim kaze da mu je bila zelja ponovo da se vrati u redove "svaba" al da mu to nije bilo lahko odlucit.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 08 jan 2010, 15:48

Iako ne prati nesto puno Bundesligu mislim da Bayern nema konkurencije iako ne igraju bas sjajno+ sto su na tabeli 3 iako zaostaju samo 2 boda ja mislim ali kako sezone odmice oni igraju sve bolje i bolje . Nemaju bas srece Ribery se opet povrijedio.Na pocetku su imali par kikseva sto ih je kostalo boljeg plasmana u ovom trenutku ali kad bude spreman Ribery kad Robben i Gomez udu u formu deklasirace konkurenciju. A sto se tice Vaan Gala bar za mene sjajan trener i ne znam sto su ga toliko kritikovali jedini los potez po meni je bila prodaja Lucia al sjajan trener a pogotovo mi se poceo svidati nakon sto je prodao ili posudio ili sta vec onog Talijana Tonia :D
FK Pjetlovi

n4n3
Kontakt:

Post Postao/la n4n3 » 08 jan 2010, 19:58

Wir tragen den Adler im Herzen! Forza SGE // Ultras Frankfurt 1997

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jan 2010, 12:53

Jos sest dana do pocetka Bundeslige, koja nikad kracu pauzu nije imala. Nadam se da ce vremenski uslovi dozvoliti da se igra, da nece biti odlozenih utakmica.
Werder je spreman da Ozilu duplo poveca primanja nego sto sada ima, ako prihvati prijevremeno produzenje ugovora.
Evo citam da je Borussia (D) smanjila svoj dug sa 7,4 na 3,9 miliona eura. Uprkos tome sto nisu igrali u Evropi, prosla godina im je bila veoma uspjesna, cak su ostvarili profit od nekih 800 hiljada eura (imaju Umsatz 115 mil.).
Labbadia nece pustiti Tavaresa da predje u Club, jedino u slucaju da se HSV pojaca do kraja januara.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jan 2010, 13:14

geronimo je napisao/la:Jos sest dana do pocetka Bundeslige, koja nikad kracu pauzu nije imala. Nadam se da ce vremenski uslovi dozvoliti da se igra, da nece biti odlozenih utakmica.
Werder je spreman da Ozilu duplo poveca primanja nego sto sada ima, ako prihvati prijevremeno produzenje ugovora.
Evo citam da je Borussia (D) smanjila svoj dug sa 7,4 na 3,9 miliona eura. Uprkos tome sto nisu igrali u Evropi, prosla godina im je bila veoma uspjesna, cak su ostvarili profit od nekih 800 hiljada eura (imaju Umsatz 115 mil.).
Labbadia nece pustiti Tavaresa da predje u Club, jedino u slucaju da se HSV pojaca do kraja januara.
Sto se tice pauze u Bundesligi vecina klubova se protivila zbog kratke pauze, ali je DFL i njegov marketinski odjel odlucio zaovu soluciju vise zbog marketinga nego zbog SP-a. Jer poznato je da ostale cetiri lige pa skoro i nemaju pauze u Januaru pa zbog toga takav potez. Sto se tice odgadjanja utakmica, mislim da nece do toga doci jer Nijemci imaju odlicne stadione koji imaju grijanje za travu, i sve ostale tehnicke mogucnosti koje su potrebne. Oezilu bih licno preporucio da produzi ugovor s Bremenom u znak zahvalnosti, jer budimo realni igrac njegovih kvaliteta ce ubrzo napustiti Bundesligi i biti u nekom velikom klubu koji nude vise novca i konstantno igranje u LP. Ipak bi trebao uraditi kao sto je uradio njegov prethodnik Diego produzi samo ugovor da bi Bremen dobio novac.

Eh sto se tice BVB-a i njegovog duga, ja stvarno neznam kako oni zlocnici Niebaum i Meier se jos mogu baviti fudbalom. Istina je da je Dortmundu smanjio dug, ali ovo sto su oni samanjili je dug kluba koji je imao, sada treba vratiti pare ljudima koji su omogucili smanjenje duga (Njem. Gleabiger).

A sto se tice Labbadie ja stvarno neznam sta on izvodi. Tavares vise vremena provodi na tribini nego na klupi, i covijek moze dobiti milion eura da kupi novog napadaca, a rijesi se igraca s platne liste. Momak nikad nije bio na klupi dok smo mogli imati 16 igraca za jednu utakmicu Bundelige. mjesto da uzme pare i dovede Zeca ili Jovanovica, on izmislja toplu vodu, pa tu njegovou poziciju mogu igrati Tesche, Jarolim, Ze Roberto, Alex Silva, Benjamin, Boateng, Rincon i Aogo. Naravno raduje me povratak Alexa Silve i Benjamina, kojima ce jos malo trebati da udju u takmicarsku formu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 jan 2010, 14:52

Kako sam saznao slijedeca sezona ce poceti krajem Augusta, a ne prva sedmica tog mjeseca kao sto je bio slucaj prethodnih godina. Prema tome, nece biti pauze nikako u zimskom periodu. :D :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jan 2010, 15:21

omerbavarac je napisao/la:Kako sam saznao slijedeca sezona ce poceti krajem Augusta, a ne prva sedmica tog mjeseca kao sto je bio slucaj prethodnih godina. Prema tome, nece biti pauze nikako u zimskom periodu. :D :D :D
Drug bit ce pauze, a sezona pocinje 20.augusta svecanim otvaranjem i utakmicom prvaka Njemacke protiv neke ekipe iz gornjeg dijela tabele. Evo raspored za narednu sezonu:

Pocetak sezone: 20.08.2010.
Zimska pauza: 20.12.2010. - 14.01.2011.
Zadnje kolo: 14.05.2011.

Kup pocinje 13.08.2010. i finale ce se igrati u Berlinu na Olimpijskom stadionu 21.05.2011. Ovo je okvirni plan kojeg je izbacio DFL, mada su Bayern, Bayer, HSV i BVB poslali zahtjev da se na sljedecem zasjedanju ovaj raspored promjeni i da proljetni dio sezone pocne 28.01.2011., ali treba vidjeti hoce li ostalih 32 kluba stati uz njih.
Nijemci su inace zadnji put igrali bez pauze u sezoni 1971/1972.godina i sada treba prekinuti tu neku tradiciju, pa to ne ide nikako. Isto kao da se nadje neki kreten da promjeni Subotnji termin od 15.30 h koji je na snazi od prvog kola 1963.godine.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 jan 2010, 16:13

Tim Hoogland se vraća u Schalke. Još jedan izgubljeni sin se vraća kući. :D
Još da se hoće Özil opamenuti i vratiti se u svoj dragi Schalke.......................

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 12 jan 2010, 17:15

Jedva cekam petak Bayern Munchen - Hoffenheim, zna li ko hoce li mozda biti prenos na TV-u

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 12 jan 2010, 17:17

vedo & sejo je napisao/la:Jedva cekam petak Bayern Munchen - Hoffenheim, zna li ko hoce li mozda biti prenos na TV-u
eurosport :mrgreen:
A C A B !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 jan 2010, 18:23

Emir_ZENICA je napisao/la:
vedo & sejo je napisao/la:Jedva cekam petak Bayern Munchen - Hoffenheim, zna li ko hoce li mozda biti prenos na TV-u
ARD prenosi utakmicu u Petak. Za Eurosport ne znam, mada je moguce da ce i oni prenositi.
Vom Jäger zum Gejagten

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 12 jan 2010, 18:25

geronimo je napisao/la: ARD prenosi utakmicu u Petak. Za Eurosport ne znam, mada je moguce da ce i oni prenositi.
Sve je moguce ;)
A C A B !

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 12 jan 2010, 19:45

geronimo je napisao/la:
Emir_ZENICA je napisao/la:
ARD prenosi utakmicu u Petak. Za Eurosport ne znam, mada je moguce da ce i oni prenositi.
Joj nemam ARD, samo da hoce na eurosportu prenosit mada na programu pise da nece Eurosport

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 jan 2010, 19:59

Besart Ibraimi, još jedno pojačanje za Schalke. Ovaj Makedonac je prilično nepoznat ali nadati se je da će pod Magathovom palicom postati pravi igrač Auf Schalke. :D
[youtube][/youtube]

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 12 jan 2010, 20:11

Zdena04@ prema klipu jako je dobar igrač....igra se na terenu sa protivničkim igračima
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 jan 2010, 20:29

Mirza_Hordas je napisao/la:Zdena04@ prema klipu jako je dobar igrač....igra se na terenu sa protivničkim igračima
Nadam se da će biti nešto od njega a klip k'o klip, tu se samo najbolje scene prikazuju. Ovo je već sedmi Magathov transfer za ovaj prelazni rok, bit' će to interesantan razvoj narednih godina.

ismar_tr
Kontakt:

Post Postao/la ismar_tr » 12 jan 2010, 23:21

eh ovak raja ja imam jedno pitanje,,,,imam eurosport 2 i sad neki mi kazu da tu necce biti prenosa bundeslige a kad sam uporedim prenose svog eurosporta sa onim na tv profilu isti je program i tam pise da od petka pocinje liga sa prenosm meca hofenhaim bayern u munchenu pa da vas pitam oce li biti na eurosportuuuu prenosaaa ?????

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jan 2010, 23:27

ismar_tr je napisao/la:eh ovak raja ja imam jedno pitanje,,,,imam eurosport 2 i sad neki mi kazu da tu necce biti prenosa bundeslige a kad sam uporedim prenose svog eurosporta sa onim na tv profilu isti je program i tam pise da od petka pocinje liga sa prenosm meca hofenhaim bayern u munchenu pa da vas pitam oce li biti na eurosportuuuu prenosaaa ?????
Hoce!!!! ;) ;) ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jan 2010, 00:27

Zdena04 je napisao/la:Besart Ibraimi, još jedno pojačanje za Schalke. Ovaj Makedonac je prilično nepoznat ali nadati se je da će pod Magathovom palicom postati pravi igrač Auf Schalke. :D
Zna se da je spic igrac, kostao nekih 400 000, neki vec predvidjaju da ce od njega stvoriti novog Dzeku. :?
Ze Roberto II bi mogao postati novi Magathov ljubimac, Portugalac Sereno Fonseca je sljedeca meta. Ovom odbrambenonom igracu na ljeto istice ugovor, tako da bi mogao doci kao frei-igrac.

Bundesliga pocinje tradicionalno emitovanjem na javnoj televiziji (ovaj put ARD), sve ostale utakmice bice na Eurosportu ili na Sky - ko ga ima. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.