MaGiCa je napisao/la:@IlCapitano
Optuzio si me da nisam gledao niti jednu utakmicu Juventusa ove sezone. Jel tako? Jeste.
S tim u vezi sam ti rekao da sam ih odgledao 5-6 celih i resto u sazecima i
da nisam video niti jednom da je Llorente zabio van 16, iz trka ili da je sam sebi iskreirao sansu, vec se oslanja na supporting cast (zapravo: on je supporting cast Vidalu i Piogbi, ali to je za neku drugu pricu) - sto je apsolutna istina i trazio od tebe da mi das klink za Llorenteove golove u Juventusu koji spadaju u ovu kategoriju, koju objasnih.
Bilbao i dr. sve je to lepo - ali si omasio temu.

Ok, nismo se razumjeli, mada opet kažem da to nema apsolutno nikakve važnosti za ovu raspravu. Conte od njega traži da bude vladar šesnesterca, ne da se izvlači van i zabija sa 30 m. Kad bi radio oboje jednako dobro, pričali bi o jednom od najboljih svih vremena, a ne jednom od najboljih trenutno u Serie A.
Dakle, cela problematika Higuain vs Llorente je ova dilema: ko se bolje snasao u Serie A
Jedni kazu Llorente, drugi Higuain, za mene to nije dilema - vec notorna cinjenica so far. Videcemo, u junu se broje mrtvi, pa cemo mozda tada opet diskutovati, ali sada IMHO to nije nikakav izbor i parafraziracu @Yuta (neka me ispravi, ako nije tacno): "Od svih napadaca koji ce doci na Cizmu ovog ljeta, Pipita ce biti najbolji". Ende.
Ne znam šta su drugi govorili i šta misle ili su mislili o Higuainu. Ja sam od prvog trenutka kad se dotični povezao sa Juventusom rekao da ne želim da ga gledam i da već dolazi Llorente.
Glede ovih highlightsa u Athleticu: sve je to lepo, ali ako nema takvih u dresu crno belom, pa na pruge - onda je moja prica tacna, a vasha nije.
Zasto je vazno da li su golovi iz 16, van 16, glavom, zadnjicom, sa obe noge...

Zato sto se kvalitet napadaca ocenjuje po nekim parametrima kao sto su mogucnost da sam sebi stvori sansu, shooting range, radijus kretanja, mogucnost da igra sa obe noge, izvodi prekide, imanje/neimanje pregleda igre i sl.
Zato znamo da su npr. Ronaldo Fenomeno, Batistuta, Ibrahimovic i MVB 1 apsolutni napadacki vrh, a neki drugi vrhunski golgeteri poput Trezegueta, Crespa ili Inzaghija (na primer) ipak klasa ispod, jer su zavisili od sredine u kojoj su igrali, usled limitiranih mogucnosti da kreiraju sanse sami sebi.
Opet ono što sam na početku rekao, kad bi radio obje stvari podjednako dobro...
To možda ti ocjenjuješ. Napadačev posao je da zabija, ne promašuje mrtve šanse i samim tim rješava utakmice u korist svoje ekipe, pogotovo kad je to najpotrebnije. E sad, da li ga zabije sa linije ili sa 30 m je apsolutno nevažno. Što se ostalih mjerila koje si nabrojao tiče, njih možeš koristiti kada raspravljaš o stvarima koje sam već dva puta naveo.
Glede "box-to-box" problematike: to jeste najosetljivije mesto u modernom fudbalu, ali ne i najcenjenije. Jer ipak, cista kreacija je cista kreacija i ona ce uvek vladati. 1 Oezil vredi mnogo, jer taj igrac diriguje napadima i pravi gol situacije, pri cemu se u segmentu opstrukcije igre protivnika oslanja na svoje saigrace. Da li ga to cini manje kompletnim od Vidala

Tesko. Jer Vidal nema tu cistu kreaciju i ofanzivne sposobnosti 1og Oezila. A fudbal se ipak igra na gol vise, a ne na gol manje.
Dakle, Vidal jeste jedan od najboljih b2b veznjaka, ali nije "najbolji veznjak na svetu", kako neko danas napisa na vasoj temi.
Slažem se s tobom glede Ozila, apsolutno najbolji asistent na svijetu, ali porediti njega i Vidala/Bastiana su dvije različite sfere nogometne igre. Fudbal se igra na pobjedu, uspjeh i trofeje, a nekad upravo igra na gol manje vodi do toga.
Ne slažemo se u toj podjeli i to je to, meni je neuporedivo to što ti porediš, tebi je normalno.
I da, Vidal ima 10+ golova i asistencija u protekle tri godine (jedna u Leverkusenu), a ove ima već 10 golova.