Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Paradajz
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Paradajz » 04 dec 2013, 01:04

JTS je napisao/la:čuj nemoj me trolati, Džeko je u top 5 napadača-finishera kad je na vrhuncu, dao Bog da ode iz Man Cityja pa to ponovo pokaže, ako ima motiva više

pa i Diego Costa je nešto između, dakle kao Rooney, Suarez, Aguero, itd, nisu ni oni klasični napadači :D stavljati njega u istu rečenicu sa Ibrom, Cavanijem, Falcaom, RVP je krajnje neozbiljno

on pripada u društvo Džeke, Benzeme, Lewe, Gomeza, Balotellija, Higuaina, itd, dakle tih odličnih napadača .. čuj WC, pa ne može WC biti svako, da može, imali bismo ih puuuuno, puno više
Dzeko ti je kao Balotelli, moze sve(dosta), ali ga kao "mrzi", to je meni smesno. On je sjajan napadac, ali ne secam se kad je on dobru tekmu imao, Negredo mu uzeo mesto, mozes misliti.
Aguero i Suarez jesu, jer imaju rolu pravog centarfora, sad sto Suarez hoce da glumi playa ponekad, je druga stvar. Aguero je skoro uvek klasican napadac, njegov radijus kretanja je veliki, ali klasican uvek i ne odstupa od toga. Rooney je nesto drugo, on ove sezone daje sve, on kao napadac je svetska klasa, bolji od Coste, ali on to sada ne igra, cak i kada je prvi napadac, dosta ali dosta je povucen, ali samim tim je vise korisniji po ekipu, sve zavisi sta sistem trazi od napadaca, zato i pricam o klasicnim i pravim napadacima.

Nije uopste neozbiljno, jer je on trenutno to, sposoban da utpra bilo kojoj ekipi na svetu gol, igra na najvisem nivou uvek, to sto ljudi njega slabo gledaju je druga stvar, ali on ima sve potrebne kvalitet da igra u bilo kojem timu, bilo kojoj ligi, bilo gde, takticki presavrsen, na tome cestitati Simeoneu.
Ibra je klasa uvek bio pogotovo u zadnje dve godine daje najvise, Cavani takodje, RVP ove sezone dosta slabije nego ranijih godina, ali jeste bolji od Coste, sada to nije jer ne pruza onoliko koliko Diego pruza. Zato i kazem trenutno, ali mogu lagano reci i u narednih par sezona. Svrstavati ga sa tom klasom koju si ti naveo je pomalo neozbiljno, pogotovo kad videh ime istoimenjaka Maria, Nemca i 'Talijana, to je jako neozbiljno skroz, prvi panj koje na tacnu treba da se da lopta, drugi dijabola. Higuain, Benz, Lewa su tu, ali na visem nivou igra Costa, mnogo visem nego ova trojica, prvi treba jos vise da da, jer moze, drugi treba da bude malo konstantan i da ne masi sve zivo, a treci je veliki specijalac sam po sebi. Dzeko ne spada tu uopste, kao ni Balotelli, najveci potencijal na svetu, samo ce to i ostati jer ima problema sa glavom.

Costa u samom vrhu klase napadace, pokazao naznake toga prosle polusezone druge, kada je bio najbolji igrac Atletica, bolji od Falcaa, a ove samo potvrdjuje koliko je uspesniji od Radamela, dok ovaj muku muci u Monacu u poslednje vreme, mnogo los, zbog cega je i izbacen iz tima dok se ne sredi.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 04 dec 2013, 01:09

Zato i postoji izreka forma je trenutna a klasa ostaje vjecna :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 04 dec 2013, 01:12

Costa vrhunski napadač, nema sumnje. Malo iza Ibre, Cavanija, RVP-a i Falće, a puno ispred Džeke, Higuaina, i ostalih. Uz Aguera i Suareza trenutno najbolji drugi napadač na svijetu.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 dec 2013, 02:17

Paradajz je napisao/la:Dzeko ti je kao Balotelli, moze sve(dosta), ali ga kao "mrzi", to je meni smesno. On je sjajan napadac, ali ne secam se kad je on dobru tekmu imao, Negredo mu uzeo mesto, mozes misliti.
Džeko je odličan napadač, što je pokazao u Wolfsburgu gdje je bio i najbolji strijelac lige, gdje sa Grafietom čini najefikasniji tandem u historiji Bundeslige, te je proglašen za najboljeg igrača tog kluba svih vremena ;) nije neki veliki klub, složit' ćemo se, al' ipak biti najbolji igrač kluba svih vremena, khm ;) u Man Cityju je pokazao da je odličan igrač, koliko je igrača zabilo Tottenhamu 4 komada na White Hart Laneu? dvije titule su osvojili ponajviše zahvaljujući njemu jer je zabio ključne golove koji su Man City doveli u poziciju da osvoji te titule .. a pola tekmi je počeo sa klupe .. ipak su mu konkurencija bili Tevez i Balotelli kojeg je Mancini forsirao jer ga voli kao sina rođenog .. je l' moram spominjati repku? načine na koji Džeko zabija? lijeva i desna noga, glava, van 16 m .. stvarno se pitam da l' si ti ikad gledao Džeku :o

dalje, nije njemu Negredo uzeo mjesto, nego je Edinu došao neki qrac, karijera mu propada, a za to je sam kriv, frajer kao da više nema motiva, a 27 mu godina, možda se zadovoljio sa ostvarenim u karijeri/životu (Bundesliga, Premiership, FA Cup, najbolji strijelac Bundeslige, plasman na SP sa repkom, milioni na računu, top djevojka)

dakle, njegov pristup igri, a vjerovatno i na treninzima nije zadovoljavajući, pa igra Negredo, koji je svoju šansu iskoristio i igra odlično, dakle sušta suprotnost Edinu

uostalom, ti podcjenjuješ Negreda, pogledaj malo statistiku tog čovjeka, on je tu negdje na granici jako dobar-odličan napadač

Paradajz je napisao/la:Aguero i Suarez jesu, jer imaju rolu pravog centarfora, sad sto Suarez hoce da glumi playa ponekad, je druga stvar. Aguero je skoro uvek klasican napadac, njegov radijus kretanja je veliki, ali klasican uvek i ne odstupa od toga.

Aguero je sam rekao da više voli igrati iza napadača, da mu ta uloga najviše paše, zbog toga sam napisao da nije klasični napadač kao Džeko, Ibra, Cavani, Falcao, RVP .. Suarezu u Ajaxu kao krilni napadač igrao dosta, jer je prodoran i dobar dribler, e baš kao i Aguero voli da ima loptu u nogama, jer su obojica brzi, dobri dribleri, itd (WC igrači u svakom slučaju)
Paradajz je napisao/la:Rooney je nesto drugo, on ove sezone daje sve, on kao napadac je svetska klasa, bolji od Coste, ali on to sada ne igra, cak i kada je prvi napadac, dosta ali dosta je povucen, ali samim tim je vise korisniji po ekipu, sve zavisi sta sistem trazi od napadaca, zato i pricam o klasicnim i pravim napadacima.

da, Rooney unazad dvije sezone, možda tri igra povučenje, do tad je igrao kao napadač jer je bio zadužen on za golove i to je radio maestralno .. pogotovo sad kad je RVP tu, on igra povučenije, jer i tu igra odlično, zabija, dribla, asistira, kao i Aguero

Paradajz je napisao/la:Nije uopste neozbiljno, jer je on trenutno to, sposoban da utpra bilo kojoj ekipi na svetu gol, igra na najvisem nivou uvek, to sto ljudi njega slabo gledaju je druga stvar, ali on ima sve potrebne kvalitet da igra u bilo kojem timu, bilo kojoj ligi, bilo gde, takticki presavrsen, na tome cestitati Simeoneu.
gledaj druže, ne mogu ja reći da je on trenutno WC igrač :-/ ljudi su davno rekli, forma je prolazna, klasa je vječna .. ovo je Diegu Costi sezona karijere, praktično prva prava u kojoj se on probija na nogometnu scenu, do ove sezone niko nije čuo za njega .. već naredne može uvenut, zbog toga kažem da je glupo pisati da je trenutno WC igrač, al' trenutno svakako jeste jedan od najboljih napadača, bez ikakve dileme

Paradajz je napisao/la:Ibra je klasa uvek bio pogotovo u zadnje dve godine daje najvise, Cavani takodje, RVP ove sezone dosta slabije nego ranijih godina, ali jeste bolji od Coste, sada to nije jer ne pruza onoliko koliko Diego pruza. Zato i kazem trenutno, ali mogu lagano reci i u narednih par sezona.
kao što rekoh, ne gledam trenutno, nego generalno, a kao takav, on za mene nije WC i ne može u rečenicu sa onima koje sam nabrojao

Paradajz je napisao/la:Svrstavati ga sa tom klasom koju si ti naveo je pomalo neozbiljno, pogotovo kad videh ime istoimenjaka Maria, Nemca i 'Talijana, to je jako neozbiljno skroz, prvi panj koje na tacnu treba da se da lopta, drugi dijabola.
panj se nadavao golova, nije bitno što mu treba lopta na tacnu, takav je igrač, al' odličan finisher, odlično radi ono što mu je posao, a drugi jeste kreten sa WC potencijalom, al' zato što je kreten, mislim da će ostati što trenutno i jeste, odličan napadač
Paradajz je napisao/la:Higuain, Benz, Lewa su tu, ali na visem nivou igra Costa, mnogo visem nego ova trojica, prvi treba jos vise da da, jer moze, drugi treba da bude malo konstantan i da ne masi sve zivo, a treci je veliki specijalac sam po sebi. Dzeko ne spada tu uopste, kao ni Balotelli, najveci potencijal na svetu, samo ce to i ostati jer ima problema sa glavom.
opet ponavljam, govorim generalno po kvalitetu, a ne ko igra na višem nivou trenutno .. upravo zato što Benzema dosta i fula, neće postati WC, a obećavao je igrama u Lyonu, zato je i doveden u Real Madrid

za Higuaina smatram da je bolji od Benzeme i ja bih ga ostavio u Realu prije nego Benzemu

Lewa danas važi za jednog od najboljih napadača na svijetu, a dok je Džeko dominirao Bundeskom, on je tucao kamen u Poljskoj, te kad je došao u Dortmund, grijao klupu Barriosu

uz to, ono što Lewa danas radi u strašnom Dortmundu, Džeko je radio u Wolfsburgu, a de sad uporedi ovaj Dortmund i onaj Wolfsburg

zamisli samo koliko bi Džeko trpao u Dortmundu ili Bayernu :o a transfer u Bayern iz Man Cityja mu je propao zbog nekih sranja oko provizije, šta znam, pa su doveli Mandžukića
Paradajz je napisao/la:Costa u samom vrhu klase napadace, pokazao naznake toga prosle polusezone druge, kada je bio najbolji igrac Atletica, bolji od Falcaa, a ove samo potvrdjuje koliko je uspesniji od Radamela, dok ovaj muku muci u Monacu u poslednje vreme, mnogo los, zbog cega je i izbacen iz tima dok se ne sredi.
opet isto, forma je prolazna, klasa je vječna, Diego Costa koliko god napredovao, neće biti bolji igrač od Falcaoa, Cavanija, Ibre, RVP, Suareza, Aguera, Rooneyja, itd, dok može prešišati Džeku, Lewu, Benzemu, Higuaina, itd

dakle, ne govorim trenutno, nego generalno, a sve i jedan od nabrojanih se dokazao i imaju više sezona iza sebe, Diego Costa igra tek prvu ozbiljniju sezonu u karijeri, te se probija na nogometnu scenu

P.S. nema svaki igrač sreće kod transfera, npr. Džeki se nije dalo u Bayern, al' Mandžukiću jeste, ili vrlo vjerovatno uskoro Lewi .. a Džeko možda završi u Tottenhamu npr, ili Dortmundu, Interu .. dakle ekipa koja neće dominirati kao Bayern .. a Džeko i Lewa su u pet deka :D
10DelPiero je napisao/la:Zato i postoji izreka forma je trenutna a klasa ostaje vjecna :mrgreen:
normalno :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 04 dec 2013, 02:29

JTS druze smatrao sam te ozbiljnim a onda lupis da su Dzeko i Lewa u pet deka :shock:
*La Roma non si tifa, si AMA!*

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 dec 2013, 02:38

ElLoco7 je napisao/la:JTS druze smatrao sam te ozbiljnim a onda lupis da su Dzeko i Lewa u pet deka :shock:
možeš ti mene smatrati kako hoćeš, al' kao što sam naveo, dok je ovaj dominirao Bundeskom, Lewa je tucao kamen po Poljskoj i grijao klupu Barriosu :D gdje je lakše dominirati, u Dortmundu ili onom Wolfsburgu? pa onda repka, itd .. Džeko nije imao sreće/pameti kod transfera, Lewa jeste i imat' će

misliš da bi se Lewa naigrao pored Teveza i Balotellija? bi, al' u qrcu

NON MOLLARE MAI

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 dec 2013, 02:51

cjelokupna karijera (klubovi, repka, ligaška i euro takmičenja)
Edin Džeko

- 345 nastupa (170 golova, 73 asistencije)
- 74 gola desnom, 38 lijevom, 40 glavom, 3 penala
- 76 puta ušao u igru sa klupe, 55 puta zamjenjen
Robert Lewandowski

- 335 nastupa (170 golova, 65 asistencija)
- 75 golova desnom, 25 lijevom, 20 glavom, 10 penala
- 50 puta ušao u igru, 90 puta zamjenjen
e de mi onda reci, ti a i svi ostali, kako oni nisu u pet deka? :D dakle, po kvalitetu su u pet deka, a sad to što Lewa ima sreće sa transferima, a Džeko ne, to je druga stvar .. Lewa u Dortmundu glavni napadač, biti će i u Bayernu, a Džeko grijao klupu Tevezu i Balotelliju, a sada Negredu, jer ga boli qrac haman za sve .. i propao mu transfer u Bayern

dakle, Lewa nije imao i nema Džekinu konkurenciju, te Lewa nije neozbiljan koliko jeste Džeko trenutno :D
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 04 dec 2013, 02:55, ukupno mijenjano 1 put.

NON MOLLARE MAI

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 04 dec 2013, 02:52

Kakve gluposti, kakve gluposti majko draga :lol: :lol:

Lewa i Dzeko u pet grama.. :lol: :lol: :lol:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 dec 2013, 02:57

Guarin14 je napisao/la:Kakve gluposti, kakve gluposti majko draga :lol: :lol:

ja sam svoju tvrdnju argumentovano dokazao, a ti svoju? ubio argumentima, pardon, smajlijima :lol:

NON MOLLARE MAI

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 04 dec 2013, 03:18

Najbolji argumenti su kada gledam jednog, sa kakvom lakocom zabija golove, a kada gledam drugog, kako se krece po terenu ko krepala macka, kao da na strijeljanje ide poslije zavrsene utakmice..

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 04 dec 2013, 03:21

Guarin14 je napisao/la:Kakve gluposti, kakve gluposti majko draga :lol: :lol:

Pa nisu u 5 grama. Dzeko je klasa iznad. Bundesligu davno prekucao, nadavao se golova kakvi je htio i odakle je htio i s kojim dijelom tijela je htio. Pomoc suigraca - nikakva (izuzev Misketa).
Lagano prekucava i Englesku ligu koju je osvojio, imao ogroman uticaj, nadavo se finih golova.
Sa svojom repkom lagano ide u Brazil, gdje se opet nadavao mnogo golova, a Lewa ce da upali tv i gleda sampiona.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 dec 2013, 03:23

pa Lewa je takav napadač da trči više nego Edin, a to što se Edin vuče kao krepala mačka, to radi otkad je u Man Cityju nezadovoljan minutažom, a vidimo svi da se više bavi drugim stvarima, a najmanje fudbalom

ode ovo u off ..

NON MOLLARE MAI

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 04 dec 2013, 08:37

Ma ne ide u off jer je Dzeko novi igrac Intera :P
Ko je gledao Lewu ove godine mogao je vidjeti kako su slabosti itekako dosle do izrazaja, spominje se fulanje zicera Higuaina u kljucnim momentima a Lewa je ove godine promasio bruku zicera u momentima kad se lomi utakmica.

Prednost Lewandovskog u odnosu na Dzeku u ovom momentu je teamwork, kvalitet i jeste u pet deka.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 04 dec 2013, 08:58

Lewat je trenutno mnogo bolji igrac, ali ono sto je Dzeko radio Lewat nece nikad.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 dec 2013, 09:57

A da dozvolimo Lewandowskom još dvije godine igranja? :?

Iskreno, u ovom trenutku je Lewandowski ispred Džeke - to će reći svako ko može realno sagledati situaciju. Normalno da je Wolfsburgov Džeko bio ispred Lewe, jer je Lewandowski tek došao u ligu, a imao je konkurenciju u vidu Barriosa koji je tada bio provjeren igrač. Zato je radio, strpljivo čekao svoju priliku i nakon povrede Paragvajca pokazao koliko zna i umije.

Costa WC? Prerano je govoriti. Nakon godinu i po dobrih partija prišiti nekome tu etiketu je previše. U top 10 napadača je 100%. Ispred bih vazda stavio Ibru, Cavanija, Rooneya, Aguera, Suareza, RVP-a i Falcaoa (iako ovaj posljednji dvojac i nije nešto pokazao u ovoj sezoni. Doduše, Falcao zabija, al' izgleda mi impotentnije u odnosu na onog Falcaoa iz Atletica. Stekoh takav dojam. :? Costa i Lewa su tu negdje, s tim da mi je Poljak x puta draži (ne podnosim Costin temperament; baš je krkan nad krkanima).

Nego, javih se isključivo zbog Higuain - Llorente usporedbe.

Ako ćemo gledati utrošen novac, s tog aspekta je Llorente > Higuain.

Golovi, asistencije, kretanje, važnost i sve ostalo -> Higuain > Llorente.

Jednostavno, bolji je igrač od Španca i tačka. Bolji je i od Benzeme, al' haman u Madridu ne dijele moje mišljenje. :mrgreen: Šteta (valjda je to i Conteu sad jasno) što Llorente nije igrao od samog početka (kakvi crni Vučinići, atomski mravi i Quagliarele :? ), jer bi sada na kontu imao koji gol više.

Sve u svemu, kad bih morao birati između Llorentea i Higuaina u 99 % slučajeva bih se odlučio za drugog. Onaj jedan izbor bi bio kada bih, igrom slučaja, vodio ekipu Stoke Cityja. Tad bih uzeo Llorentea. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 04 dec 2013, 10:15

Lewa je imao nevjerovatan uspon i bljesak prosle sezone, dok ove kada treba to potvrditi i kad su sve oci uprte prema njemu slabosti i fulanje dolaze do izrazaja, naravno da je ispred Dzeke iz razloga sto igra redovno.
Vjerujem da si pratio Dortmund ove sezone i tek mogu zamislit kakve bi Edin dobijao epitete da je fulao sto je ovaj :mrgreen:

Naravno u svemu ulogu igra i stil igre i saigraci a po tome i Mandzukic izgleda kao da je bolji igrac od Edina.

Hoces reci da je sampion u rangu Stoke Citya jer su oni u dilemi Lav ili Gonzalo odlucili se za lavica :P
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 dec 2013, 10:23

Realno, ovom Juventusu (sa Tevezom, Vučkom, Quagliarelom i Giovincom) je potrebniji Llorente (ili neki drugi napadač sličnih karakteristika) od Higuaina.

A, onih 99% je isključivo zbog Stokea (nema veze sa Juventusom). Moj talijanski je slab, zato bih i odbio da vodim ovaj klub. :P
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 dec 2013, 10:44

Hoces reci da je sampion u rangu Stoke Citya jer su oni u dilemi Lav ili Gonzalo odlucili se za lavica.
Mislim da tu nije bilo neke velike dileme, jer Juventus nije mogao sebi priuštiti da plati igrača 40 miliona €. Kao što to ne može uraditi niti jedan drugi klub iz Italije. Napoli je to uradio jer je prije toga prodan Cavani za veliku sumu novca. Također, Juve je na najbolji mogući način iskoristio ponuđeno, za relativno male pare su dobili dva odlična napadača, naravno radi se o Tevezu i Llorenteu. Tako da je dolazak Higuaina bio nepotreban.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 dec 2013, 12:16

francobaresi je napisao/la: Mislim da tu nije bilo neke velike dileme, jer Juventus nije mogao sebi priuštiti da plati igrača 40 miliona €. Kao što to ne može uraditi niti jedan drugi klub iz Italije. Napoli je to uradio jer je prije toga prodan Cavani za veliku sumu novca. Također, Juve je na najbolji mogući način iskoristio ponuđeno, za relativno male pare su dobili dva odlična napadača, naravno radi se o Tevezu i Llorenteu. Tako da je dolazak Higuaina bio nepotreban.
+1
I to je sva problematika ove diskusije sazeta u samo nekoliko recenica: Juventusu je bilo mnogo da da te pare za Higuaina, Napoliju nije - jer je uzeo masnu lovu za Cavanija. Higuain nije Cavani, preplacen je, flopira u velikim mecevima,ali je i kao takav bolji od Llorentea, zbog kretanja, igre 1 na 1 i vece varijacije pri realizaciji.
Juventus je dobro prosao sa Tevezom i Llorenteom, jer ima najjacu ekipu u ligi.
Ali, mora svako malo da se pravi show po forumu, jer se ovde "brani" 1 klub od pljuvaca.
:arrow:

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 04 dec 2013, 12:55

Nije mi jasno otkud toliko prepucavanje oko Higuaina i Llorentea. Ja koliko znam i prije je Higuain važio za boljeg igrača, nije se puno promjenilo posebno s obzirom na već poznatu pauzu Llorentea.

Klubovi su odradili posao i ko je bolje prošao reći će vrijeme. Nije ni pola sezone, a vi se ubiste statistikama, minutama itd. Već se spominjalo da je Higuain preplaćen i ja mislim da je tako, al' jbg vrijeme je takvo da igrač vrijedi koliko je neko spreman platiti i nema tu puno natezanja. Mislim, besmisleno je.

I još nešto, jbt kad god uđem na ovaj podforum samo besmisleno kamaranje komentara s jedne strane, s druge rubentini, čoporaši, mafijaši, kriminalci, nemoralne spodobe i bogtepito šta sve ne. :oops:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []