1. HNL

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: 1. HNL

Post Postao/la dubrava » 03 dec 2013, 20:02

MaGiCa je napisao/la:Da pitam ovde: kakvo je stanje sad u Hrvatskoj glede navijaca/simpatizera :?:
Koga ima vise, po istrazivanjima - dinamovaca ili ajdukovaca :?:
Evo, ja ću ti probati dati odgovor.
Vjerujem da i sam znaš da nema nekog točnog podatka, pa niti nekog ozbiljnog novinarskog istraživanja ( ista stvar je i za Zvezdu/Partizan) u pogledu toga koga ima više ili bar približno odrediti taj broj, pa da se kaže: Aha, Dinamovaca je 1.342.634, a Hajdukovaca 1.653.247. Međutim, može se ugrubo, paušalno reći ili bar probati, pokušati, ako kao kriterij uzmemo pojedine regije u Hrvatskoj i Hrvatsku "prebijemo" na par dijelova ili cjelina..
Tako npr. Dalmacija (ubacimo tu i Dubrovnik iako on nije Dalmacija) diše za Hajduka i velikom, debelom većinom je za Bile. To je manje više poznata stvar i kod onih koji slabije poznaju navijačju scenu u Hrvatskoj. Ali, i u toj Dalmaciji postoje enklave koje su modre. Tako npr. Grad Šibenik (sam grad, bez predgrađa i okolnih sela, i ako iz tog popisa umanjim navijače Šibenika, Funcute), je većinski, ili deklerativno većinski za Dinamo. Uvijek bio, i prije, u bivšoj Jugi, a i sad. Zatim, imamo Metković, gdje se može reći da je situacija pola - pola i gdje ima jaka podgrupa Dinamovaca, ili Boysa, kako hoćeš.Pa onda Knin (Tritolone tu može dati bolju ocjenu) gdje je također značajna grupa ljudi za modre (ako izbacimo Zvezdaše i grobare :lol: :mrgreen: ).
Ajmo dalje. Slavonija ravna. Ugrubo i paušalno da ne može biti paušalnije, reći ću da je bara bara. Naravno, treba izbaciti navijače domaćih klubova ili čak i njih ostaviti u tom krugu ukoliko postoji određena simpatija. Tako, u Vinkovcima (ako izbacimo Ultrase Cibalije) imamo većinom Hajdukovce. 20 minuta dalje, u Đakovu i Sl. Brodu imamo većinom Dinamovce... Za Osijek, kao najveći slavonski grad, je manje više neutralan, ali bih možda blagu "prednost" tu dao Dinamovcima. Itd itd..
Sjeverno i sjeverozapadno od Zagreba; dakle, Zagorje, Prigorje prije svega, je uvjerljivo Dinamov. To su regije oslonjene na Zagreb i uvijek je postojala velika privrženost kako Zagrebu, a onda i Dinamu. Podravina, Bilogora, Međimurje, Moslavina također većinski sa simpatijama prema Dinamu. Naravno, i tu postoje mjesta gdje ima nekih simpatija prema Bijelima ali ona je otprilike kao i u Dalmaciji za Modre.
Na kraju, Istra i Primorje. Tu je možda i najteže za reći, složena je tu situacija, prije svega za Istru, ali bih dao blagu prednost simpatizerima Dinama u Istri. Rijeka i okolno Primorje i Kvarner je opet posebna priča jer sama Rijeka ima svoj klub sa finom tradicijom i povijesti, pa su oni možda i najviše neodlučni. Al eto, ako bih i njih morao ubrojiti, tu dajem prednost Hajduku.

Eto, to je manje više to. Navedene napisane navode (ne i stvarne činjenice) temeljim na dosadašnjem društvenom i navijačkom iskustvu. Što ne mora biti točno i u realnosti, a moguće za pojedine sredine i mjesta da i nije.

I prođem čitavu hrvatsku i onda zaboravim jedan grad di živi četvrtina rvata. Zagreb :) Na prvu bi odmah ljudi rekli, pa to je Dinamo većinom. Jest da u Zg nema 50-60 tisuća domaćeg svijeta (eto, nek je i stotka). Dovoljno je otići na košarkašku utakmicu Cibona Zadar i vidjeti da je gostujućih (ne mislim da ove koji dođu busevima iz Zadra) nego Cibonaša. Kao i u Beogradu, cijela zemlja se slila u ZG. Studenti, ostali mladi, ljudi u potrazi za poslom itd itd., jedan šarolik svijet, a tako i navijački šarolik. Dosta ima Hajdukovaca u ZG (eto, sam sam :D ) jer ima tu dosta i Slavonaca, Bosanaca i drugih koji su i dolaskom u ZG ostali vjerni bijelima i nisu mijenali dres.. naravno, ima i s druge strane gro ljudi, tako da, ako bi se podvukla crta, prednost je na strani navijača i simpatizera Dinama, ali ne toliko velika koliko se na prvi pogled čini...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 03 dec 2013, 20:22

Ajde kad si se dotaknuo Knina pa da kazem koju rijec (napisem :P ) moram reci da ja u zivotu nisam naisa na jednog Grobara dok navijaca Zvezde zbilja ima puno, ali ti navijaci su vecinom iz okolnih sela, malo ih ima u samom gradu. Kninom dakako vlada Torcida sta je normalno na kraju krajeva, ali moram reci da ima i dosta navijaca Dinama, pa tako cesto zna bit transparent BBB Knin kad se igra u Zadru ili kad se igralo u Sibeniku, mislim da je cak bila i jedna registrirana grupa u Kninu nemogu sa sigurnoscu reci.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 dec 2013, 21:01

Cekajte malo, kako nema sondazha :?: Valjda je radeno neko ispitivanje javnog mnenja na vecem uzorku :?:

Nemoguce je da se okvirno ne zna, jer evo kod nas su u opticaju brojke tipa ~50% za Zvezdu i ~30% za Partizan.

Doduse, vi imate taj regionalni pristup, ovde je vise to stvar stecene navike (uglavnom se ljudi opredeljuju tako sto slede porodicne afinitete) pri izboru kluba.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 03 dec 2013, 21:09

Pa nema jbg. kad bi gledali iskljucivo tribinu onda bi Hajduk bio u prednosti ali tu ima i do nekih drugih stvari. Inace novinar Goran Milic je prije par godina (barem 7+) radio istrazivanje i tad je Dinamo ima nesto vise navijaca,ali tada su bile one utakmice sa Werderom i Arsenalom pa mislim da bi danasnji rezultati bili ipak malo drugaciji.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 03 dec 2013, 21:13

Evo nasao sam neko istrazivenje iz 2007 cini mi se. Dinamovaca 36%, Hajdukovaca 24%. Ostali za svoje klubove, a ima i onih koji nogomet ne zanima. Doduse tko zna koliko je ova anketa vjerodostojna.

Sto se Herceogivne tice, tu je sve pola-pola. Ovdje ti brat navija za Hajduk, a ti za Dinamo :mrgreen: . Isto tako i Imotski. Znacajan je broj dinamovaca, ali Hajduk prevladava mislim..
RIP CITY!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 dec 2013, 21:17

Lillard0 je napisao/la:Evo nasao sam neko istrazivenje iz 2007 cini mi se. Dinamovaca 36%, Hajdukovaca 24%. Ostali za svoje klubove, a ima i onih koji nogomet ne zanima. Doduse tko zna koliko je ova anketa vjerodostojna.

Sto se Herceogivne tice, tu je sve pola-pola. Ovdje ti brat navija za Hajduk, a ti za Dinamo :mrgreen: . Isto tako i Imotski. Znacajan je broj dinamovaca, ali Hajduk prevladava mislim..
Tako je i u Bosni :mrgreen: Zato je nama derbi pravo napet. Neki ne idu u skolu nakon derbija, a kod nas se ne moze na rucku pojavit :lol: Mada, ja imam tu (ne)srecu da svi moji navijaju za Dinamo, ucio ih brat :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 dec 2013, 10:46

Nemam brace, a navijam za Široki Brijeg, tako da mi je svejedno, ali mislim da ima vise ljudi za Dinamo sveukupno. Ako je relevantno, od djeda sam naslijedio ljubav za nogomet i sport, on je pak bio strastveni Hajdukovac.
...Život za Široki...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 dec 2013, 12:46

Nakon duge sudske bitke oko uskraćivanja licencije HNK Gorici za Prvu HNL, klub je postigao sporazum s HNS-om, koji će investirati u teren s umjetnom travom...

Sudskoj bitci između HNK Gorice i Hrvatskog nogometnog saveza konačno je došao kraj. Dvije strane koje su se sporile zbog neregularnosti oko neulaska velikogoričke momčadi u Prvu HNL, u ponedjeljak su postigle međusobni sporazum.

Podsjetimo, Gorica je prošle godine pokrenula tužbu protiv HNS-a, čiju odluku da klub ne može igrati u najvišem rangu, je poništio Hrvatski olimpijski odbor. Savez je svojedobno onemogućio igranje Gorici u Prvoj HNL iako je osvojila Drugu ligu te je dobila licenciju, da bi joj se ista na kraju oduzela.

Nakon HOO-ove odluke klub je na čelu s predsjednikom Nenadom Črnkom pokrenuo sudski postupak u kojem traži odštetu 30 milijuna kuna.
Nakon što nije pristao na to HNS se dogovorio s Goricom potpisavši sporazum u kojem se definiraju poslovi oko investicije u suvremeni nogometni kompleks u Velikoj Gorici. Tako su dvije strane odustale od daljnjih sudskih postupaka, a dogovorena je investicija od 4,5 milijuna kuna u teren s umjetnom travom.
Gorica će u pripremne radove uložiti milijun kuna, dok će ostatak pokriti HNS. Tim pothvatom Gorica će dobiti teren koji će zadovoljavati sve Fifine standarde te će se na njemu moći igrati službene utakmice.

U budućnosti se očekuju daljnji projekti na povećanju kvalitete stadionske infrastrukture u Velikoj Gorici.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 04 dec 2013, 17:55

Evo jedna usputna.. 8-)
[youtube][/youtube]
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 04 dec 2013, 18:56

Torcida je napustila stadion. Izvori kazu iz solidarnosti prema Boysima. Svaka cast 8-) .
RIP CITY!

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 04 dec 2013, 18:58

Lillard0 je napisao/la:Torcida je napustila stadion. Izvori kazu iz solidarnosti prema Boysima. Svaka cast 8-) .
Da,u 15 min,to je bilo najavljeno i prije utakmice,a onaj idiot Prasicko kaze da su ih izbacili policija i redari :?
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 dec 2013, 19:36

Zajedno za Dinamo:
Dragi sugrađani, prijatelji, navijači...

Već treći dan privode se masovno istaknutiji pripadnici navijača Dinama kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u incidentu nakon nedjeljne utakmice. Represivni aparat sada neselektivno hapsi i u zatvoru već danima drži navijače koji veze s time nemaju, očito isfrustrirani jer su na derbiju ismijani od strane navijača oba kluba, skupa sa njihovim šefovima i tzv. "vaučerizacijom".
Navijači se privode bez ikakvih dokaza, po načelu "kadija te tuži, kadija te sudi". Jedini cilj ove akcije policije je uništavanje navijačkog pokreta u Zagrebu kako bi Zdravko Mamić mogao u miru uživati u svom maksimirskom nedjelu. Čini se kako je zagrebačkoj policiji važnije uništiti navijače, nego se baviti milijunskim pronevjerama u Dinamu. Veze vlastodržaca u GNK Dinamo sa zagrebačkom policijom odavno su poznate, od famoznog mahanja dosjeima na televiziji, bivši šef PUZ Marijan Tomurad član je nelegalne skupštine Dinama, a njegov kolega iz krim policije Krešimir Antolić novi je zaposlenik NK Dinama zadužen za sigurnost. Pametnome dosta...
Šaljite pisma, e-mailove, Vladi, ministru i ravnateljstvu policije, svima, zovite telefonima!

Predsjednik RH: [email protected]
Predsjednik Vlade RH: [email protected]
Facebook Vlade HR: Vlada Republike Hrvatske
Ministar MUP: [email protected]
Kabinet ministra: [email protected]; [email protected]
Policija: [email protected]
Telefoni: http://www.mup.hr/main.aspx?id=64

Pokažite da nepravda neće proći samo tako i da sutra nećete vi ili vaša obitelj zato što ste nepoćudni biti žrtve represivnoga aparata!
Mene jučer presreli nasred ceste oko 22 sata uz škripu kočnica.Tražili osobnu i provjeravali jesam li bio kažnjavan.Također pitali jesam li bio na utakmici.nakon što niš nisu našli pustili me.Ovo pišem samo zato kaj mi ne mogu ništa.Možes misliti ak su mene tak presreli koji već dugo nisam u prvoj ekipi ali sam prisutan na svim domaćim i ponekom gostovanju kaj rade viđenijim dečkima.Oproštaj im je bio" a šta ti to kao jednom intelektuacu treba".

Ako nista drugo dovoljno je da kopipejstate ovaj tekst ZZD-a iznad i pošaljete na navedene mailove.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 04 dec 2013, 20:04

Dinamo je puno kvalitetniji. Kad kod Hajduka izostane borbenost, dobijemo ovo.

Kad ti Cop zabije 2 gola onda znas da si shebao sve moguce :mrgreen: .
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 05 dec 2013, 15:22

http://www.hrsport.net/kolumne/468794/j ... -neodrziv/" onclick="window.open(this.href);return false;

Derbi bez Torcide i BBB-a je tužan i siromašan. Nogomet bez navijača je bezvrijedan i besmislen.

:!:
RIP CITY!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 dec 2013, 17:15

Jurisic huligan.Treba ga zatvorit ko i ove ostale.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 06 dec 2013, 14:47

http://slobodnadalmacija.hr/Crna-kronik ... fault.aspx
Policija je u sukobima uhitila i četiri torcidaša koji još uvijek čame u pritvoru bez razloga

http://www.forum.tm/vijesti/requiem-za- ... gramo-1145" onclick="window.open(this.href);return false;

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 dec 2013, 19:16

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar ... fault.aspx

slika

:o :o :o

Ako ovo izgrade svaka cast. Tamo jug je vjerojatno za goste, nema krova. Sjever je poslovna zgrada, a istok i zapad normalne tribine kojim je jedan nivo pomicni. To skuzih iz proslih tekstova, te iz ove slike. U ovom tekstu nema puno price o stadionu, tek ova slika.

Splitu definitivno ne treba ovoliki stadion, ali HNL, Hrvatska, Hrvatski nogomet ga trebaju. Izgleda dosta zanimljivo i za Hrvatsku spektakularno. Volio bi da ovo izgrade, ali da Zuzuli i Split ne dozive scenarije Zeca i Kamena. Doduse, mogu Zuzuli, ali da RNK Split opstane.

Kao pocetak gradnje navodi se 'nesto vise od godine dana'. U kakvom rasulu je Poljud nov stadion i Gradu Splitu dobro dodje.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 13 dec 2013, 16:17

Nezadovoljan sam ukupnim ucinkom u Europi. :mrgreen:

Postignut je potpuno isti ucinak kao prosle sezone, a to su ujedno i najbolji ucinci unazad desetak godina. Najvise je pridonijela Rijeka sa 2.250, a onda slijedi Dinamo sa 1.500. Hajduk je u nacionalni koeficijent ugurao 0.375 dok je Lokomotiva bila najlosija sa 0.250.

Ukupno je postignuto 4.375 sto je bilo dovoljno za 19. mjesto ove sezone. Postigli smo vise od Danske i Skotske od ovih malo jacih liga. U prvih 18 na oko je najlosija Bugarska liga koja je zahvaljujuci Ludogoretsu ove sezone trenutno 17.

Dinamo me najvise razocarao, Rijeka je polozila iako sam nakon izvlacenja grupa prognozirao 5 bodova, al dobro je i ovo. Od Hajduka sam isto ocekivao vise, barem da onu Dilu prodju, a i Lokosi su sigurno mogli bolje, no sto je tu je, cekamo ljeto i opet sve ispocetka.

Sto se tice klupskih koeficijenata. Rijeka je najbolje prosla sa 4.8750. Dinamo je skupio 2.8750 sto je razocaravajuce i daleko najlosije u zadnjih pet sezona. Hajduk je ubrao 1.8750, a Lokosi 1.3750. S ovim ucincima ukupno najbolje stoji Dinamo sa 23.925 sto je dovoljno za 84.mjesto. Rijeka je 177. sa 8.925 dok je Hajduk nesto bolji, 162. sa 9.925. Hajduk i Rijeka imaju neke minimalne sanse da budu nositelji u trecem pretkolu EL kao i u PO, jer treba od prilike isti koeficijent. Lokosi su 280. sa 4.425 sto bi mozda moglo biti dovoljno za mjesto nosioca u drugom pretkolu EL.

Na kraju je HNL zauzeo 20.mjesto sa 19.625. 19. Danska ima 21.100, a prvi pratilac Poljska 18.875. Ocekivao sam da se odvojimo od Poljaka, a na kraju se samo jos zakompliciralo.

Na proljece, od liga ispred nase jedino Cipar i Rumunjska nemaju predstavnike dok od liga ispod nase svoje predstavnike imaju Slovenija i Bugarska, ali su dovoljno daleko, nece nam se priblizit.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 13 dec 2013, 16:27

iz remetinca pa u projekat bravo nema sta

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 dec 2013, 09:30

Polufinale Kupa Hrvatske

12.3.2014.
Belupo - Dinamo
Rijeka/Osijek - Istra

Uzvrati 14 dana kasnije.

Nadao sam se da ce Belupo na Istru protiv koje ima sanse za finale. Volio bi ih vidjeti u Europi iduce sezone uz Dinamo, Rijeku i Hajduk, ali kako stvari stoje bit ce im tesko. Svakako navijam za Dinamo, ali ako prodju neka onda i osvoje. Ocekujem finale Dinama i Rijeke, bio bi to zanimljiv dvomec, jer Rijeka konacno nebi smjela da igra svoj prepoznatljivi bunker koji redovno igra protiv Dinama. Morali bi se otvoriti, barem na Kantridi i bila bi to jako dobra utakmica. Naravno, Rijeka prvo treba rijesiti Osijeka, a onda i Istru koja moze izbaciti svakoga, Hajduk to najbolje zna.

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.