RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Dena
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Dena » 03 dec 2013, 08:48

rodjak je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la:Svaka vam cast na urednom terenu!

????? (da nisi mozda polupo loncice :? ,to jest da nisi promasio temu,ne kontam :? )
Ahaha. Koji smo mi likovi ne znamo ni kompliment primiti :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 dec 2013, 11:43

@rodjak

Kakva Evropa, qrci, palci. Fino je maštati. Ova ekipa nema kapaciteta za takvo što, ali i nema vremena da se sve tvoje misli razrade i učine efikasnim za cca. 3 mjeseca. Za Maletića se nikako, ali baš nikako ne mogu složiti. Njega bi ostavio u timu koji bi se borio za Evropu. :?

Šta je to on dosada uradio pa je zaslužio da ga se stavi u tvoj uski izbor, osim što ima ime nekog igrača koji je poznat u našim okvirima :?

I Hajdarovića, momka koji daje svaki put kad uđe s klupe dimenziju više našoj igri, bi poslao u federalnu ligu. :? Očito ne vidimo iste stvari. Čovjek koji zrači energijom, koji je sasvim pristojno krilo na obe strane, koji gine za crveni dres nije dovoljan :?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 03 dec 2013, 16:27

Dena je napisao/la:
rodjak je napisao/la:

????? (da nisi mozda polupo loncice :? ,to jest da nisi promasio temu,ne kontam :? )
:lol:
To ti je onaj Mostarski kompleks kad mislis da je sve sarkazam i ironija. :D

"Bravo, dobar posao!"
"MA YEBEM I JA TEBI MAJKU!!!"
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

redarmy64
Kontakt:

Post Postao/la redarmy64 » 03 dec 2013, 16:46

Iz Olimpika Duljević i Torlak navodno....

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 03 dec 2013, 16:58

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:@rodjak stara mostarska skola. Potpis tebra+jos jedan potpis za Smajica antisu jer kako sam vec jednom napisao Velezov dres ide samo na cisto tijelo i peksijaneri ga nemogu oblacit. Forza Velez ljubavi moja
Slabo pratite Premijer ligu nije u pitanju taj Sule smajic mali prco sto je igro za komsije , nego Irhan Smajic poniko u Iskri iz Bugojna i presao u Olimpik odavno igra samo sto je konkurencija jaka u Olimpiku pa mu je minutaza mala ali ja mislim da je momak kvalitetan igrac 1990 god 187 cm visok jak ko bik brz ima dobru tehniku i jak udarac, zna primiti loptu zagradit se i zadrzati je ima dobar pregled mislim da nam je takav igrac potreban posto je Cemalovic tanak u svemu
evo snimak dok je igrao za Iskru to je staro nekoliko godina gledo sam ga u Olimpiku i meni je pravo dobar napadac za nase lige samo sto nije dobio pravu sansu u Olimpiku

" onclick="window.open(this.href);return false;

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 dec 2013, 20:17

redarmy64 je napisao/la:Iz Olimpika Duljević i Torlak navodno....
Dovest će Feja pola Olimpika

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 03 dec 2013, 21:28

Proljeće je naše.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 dec 2013, 23:35

Dena je napisao/la:
rodjak je napisao/la:

Denta,covjek je nejasan bio u svom pitanju,teren je ocuvan najvise radi toga sto nije bilo snijega ali uglavnom hvala Mokroguzuna komplimentu. :)

P.S.De ti meni cire kad ce taj forum vise(Rodjeni.com),nesto si mi zatajio,mora da te kakva smotala pa ti neda disati :o :lol:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 03 dec 2013, 23:45

tepsija je napisao/la:Proljeće je naše.
Jeli stvarno proljece nase?
Za mene, da proljece bude nase, morali bi izborit Evropu - bez toga, nije nase.

Sto se tice izlaska u Evropu putem prvenstva - Velez mora pobjedit 9 od sljedecih 11 utakmica da to uradi.
Evo matematike:
Sad imamo 28 poena, dok treceplasirana ekipa ima 34 poena (to je trenutno Siroki), plus sto Siroki bas ima i bolji medjusobni skor sto znaci da nama treba 7 bodova da ih predjemo). A to znaci da u sljedecih 11 kola (koliko je svega ostalo do kraja prvenstva) Velez mora postici 7 bodova vise od Sirokog (ili ko god vec bude na trecem mjestu).

A Siroki trenutno sakuplja 1.88 bodova po kolu - nastavi li sa slicnim nizom pobjeda i poraza, Siroki (ili ko god vec bude 3.) bi trebao skupiti jos 20 bodova, i imati total 54 boda. A to znaci da Velez mora skupiti 27 bodova da bi imao 55.

Znaci, da bi proljece bilo "nase", Velez bi morao da ima ekipu koja moze iz 11 kola sakupiti 9 pobjeda (za 27 bodova) i to u sljedecim utakmicama:

20. 01.03.14. FK Olimpic - FK Velež
21. 08.03.14. FK Velež - FK Mladost V.O.
22. 15.03.14. FK Borac - FK Velež
23. 22.03.14. FK Sarajevo - FK Velež
24. 29.03.14. FK Velež - FK Rudar P.
25. 05.04.14. NK Zvijezda - FK Velež
26. 12.04.14. FK Velež - NK Travnik
27. 19.04.14. NK Vitez - FK Velež
28. 26.04.14. FK Velež - FK Željezničar
29. 04.05.14. FK Radnik B. - FK Velež
30. 10.05.14. FK Velež - HŠK Zrinjski

Cisto sumnjam.

Mozda Kup - ali i to ima mozda 20-30 posto sanse - sve i da se odlicno pojacamo.
Mozda sljedece godine. Ova godina je posrana jos od pocetka sezone - glupo smo prosuli bodove i sad je malo kasno za iskupljivanje u Banja Luci ili na Kosevu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Edin_FMB
Kontakt:

Post Postao/la Edin_FMB » 03 dec 2013, 23:48

pozdrav,

mozel mi neko reci od navijaca veleza, u ovoj polusezoni od 19 kola, koja je formaciju igro velez najcesce i koji su igraci bili najstandardniji u tih prvih 11, i ko se bas pokazo, znam za onog mladog napadaca nemogu se sjetiti kako se zove imal jos neko?
www.FMBosnia.net
BiH site, posvecen igrici Football Manager

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 dec 2013, 00:09

4 - 2 - 3 - 1 formacija.
Najčešće su igrali : Oštraković - Hebibović - Merzić - Zolj - Letić - Kodro - Zvonić - Maletić - Okić - Rašević - Hajdarović ( mladi napadač ako misliš na njega ).

Da preduhitrim ove koji hoće ispraviti, Hajdaroviću je i CF alternativna pozicija.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 dec 2013, 00:23

zizu1991 je napisao/la:@rodjak

Kakva Evropa, qrci, palci. Fino je maštati. Ova ekipa nema kapaciteta za takvo što, ali i nema vremena da se sve tvoje misli razrade i učine efikasnim za cca. 3 mjeseca. Za Maletića se nikako, ali baš nikako ne mogu složiti. Njega bi ostavio u timu koji bi se borio za Evropu. :?

Šta je to on dosada uradio pa je zaslužio da ga se stavi u tvoj uski izbor, osim što ima ime nekog igrača koji je poznat u našim okvirima :?

I Hajdarovića, momka koji daje svaki put kad uđe s klupe dimenziju više našoj igri, bi poslao u federalnu ligu. :? Očito ne vidimo iste stvari. Čovjek koji zrači energijom, koji je sasvim pristojno krilo na obe strane, koji gine za crveni dres nije dovoljan :?
Zizu care,ja sam zamislio borbu za Evropu( mislim najprije u kupu) samo u slucaju ako bi se ostvarilo ono sto sam naveo.Normalno sa ovim sastavom je ovo trenutno vrh sto mogu uciniti. ;)
Sto se tice Maletica,slazem se da nije nesto vele pokazo,ali on ima iskustvo(najvise radi ovoga)i u nekim velikim utakmicamo koje odlucuju(recimo moguce u kupu)moze(kazem moze.dakle ima potencijal) da napravi neki potez,koji ce donijeti prevagu ;) Nekad ti iskusni igraci imaju motiv vise kad se igraju znacajne utakmice i onda pokazu da nisu zaboravili igrati lopte ;) .Ovo do sada je bilo ispod njegovog nivoa,ali ja bih ga ipak zadrzo.

I ja sam gore napiso za Dinu Hajdarovica da mali izgara na terenu,da grize,da se trudi (sve je to OK)ali ako pogledamo statistiku i ucinak vidjet ces da ce mo dobiti drugaciji rezultat.Nemoj misliti da ja imam nesto protiv Dine :o ,nemam boze sacuvaj(cak mi je i jako drag) ,ali ja bih ga poslo negdje drugo samo radi sticanja iskustva i rutine(to bi mu puno pomoglo)jer ovako je previse "zelen" na terenu.Djeluje mi nekako ko Djano Durakovic,puno zujanja a malo meda :?
Ako hocemo praviti tim koji ce se boriti za Evropu,onda u tom timu nema mjesta igracima koji su neiskusni i koji ce uzimati minutazu da se kale (osim mozda kad vodimo nekoliko golova razlike pa da udje da malo stice iskustvo,ali to je mala minutaza,zato kazem da bi bilo dobro i radi njega da ode negdje gdje bi igro non stop,pa onda za pogodine ili godinu nazad.).Mozemo pak Dinu ostaviti i na klupi za rezerve ali onda nece se razvijati kako bi trebalo jer nece dovoljno igrati .Evo ti slucaj Mirze,bio je sa 17 godina veliki potencijal ali ovako, posto ne igra puno, njegov razvoj ide veoma slabo sa tendencijom da ide u negativnom pravci.Puno bi mu koristilo da ode negdje gdje ce stalno igrati,i kada stekne iskustvo i samopouzdanje nazad u sveti klub.Mladim igracima je najbitnije da sto vise igraju,a posto nasa liga nema utakmica "B" timova onda je najbolje otici negdje u manji klub na kaljenje.Ako pak ne mislimo praviti tim za Evropu onda neka ih sviju tu,mogu izboriti opstanak

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Edin_FMB
Kontakt:

Post Postao/la Edin_FMB » 04 dec 2013, 00:41

zizu1991 je napisao/la:4 - 2 - 3 - 1 formacija.
Najčešće su igrali : Oštraković - Hebibović - Merzić - Zolj - Letić - Kodro - Zvonić - Maletić - Okić - Rašević - Hajdarović ( mladi napadač ako misliš na njega ).

Da preduhitrim ove koji hoće ispraviti, Hajdaroviću je i CF alternativna pozicija.
e hvala puno majstore ;) , ma na ovog mladog mislio sam na cemalovica, sta je sa njim, znam da je bio ko veliki talent jel to otiso vec?
www.FMBosnia.net
BiH site, posvecen igrici Football Manager

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 dec 2013, 00:57

hajmo realno pričati...nakon rata sve se pokušalo s Veležom, ali mrka kapa, ništa nije dalo rezultat, čak šta više 2003. smo ispali iz lige...

ako se želi jak Velež, onda je potrebno slijedeće: OMLADINSKA ŠKOLA+KVALITETNA INFRASTRUKTURA.

Velež se mora vratiti korijenima a to su njegova djeca, druge nema. mora se mnogo više posvetiti pažnje u radu s mladima, čak bi rekao, da VELEŽ mora pronaći stručnije trenere koji bi znali raditi s djecom, i da ih automatski spremaju za prvi tim, kao nekada. Pored tog, Velež bi živio od prodaje svojih igrača, pri čemu bi se taj novac koristio za daljnja ulaganja u djecu, a pored toga klub bi morao biti još više otvoreniji prema djeci, čija je želja da igraju u veležu, što više djece jača konkurencija i na kraju bolji prvi tim.

Ako je ova politika kluba u bivšoj SFRJ bila najbolja od svih klubova, zašto se ne bi pokušalo ponovo?

sve što je velež ostvario kroz istoriju, ostvario je sa svojom djecom...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 dec 2013, 12:03

Edin_FMB je napisao/la:e hvala puno majstore ;) , ma na ovog mladog mislio sam na cemalovica, sta je sa njim, znam da je bio ko veliki talent jel to otiso vec?
Ćemalović je u klubu još uvijek. Niti sjenka onoga za što je predstavljan u prošlosti, zna se i na kakav je način dospio do prvog tima.
rodjak je napisao/la:
Zizu care,ja sam zamislio borbu za Evropu( mislim najprije u kupu) samo u slucaju ako bi se ostvarilo ono sto sam naveo.Normalno sa ovim sastavom je ovo trenutno vrh sto mogu uciniti. ;)
Sto se tice Maletica,slazem se da nije nesto vele pokazo,ali on ima iskustvo(najvise radi ovoga)i u nekim velikim utakmicamo koje odlucuju(recimo moguce u kupu)moze(kazem moze.dakle ima potencijal) da napravi neki potez,koji ce donijeti prevagu ;) Nekad ti iskusni igraci imaju motiv vise kad se igraju znacajne utakmice i onda pokazu da nisu zaboravili igrati lopte ;) .Ovo do sada je bilo ispod njegovog nivoa,ali ja bih ga ipak zadrzo.

I ja sam gore napiso za Dinu Hajdarovica da mali izgara na terenu,da grize,da se trudi (sve je to OK)ali ako pogledamo statistiku i ucinak vidjet ces da ce mo dobiti drugaciji rezultat.Nemoj misliti da ja imam nesto protiv Dine :o ,nemam boze sacuvaj(cak mi je i jako drag) ,ali ja bih ga poslo negdje drugo samo radi sticanja iskustva i rutine(to bi mu puno pomoglo)jer ovako je previse "zelen" na terenu.Djeluje mi nekako ko Djano Durakovic,puno zujanja a malo meda :?
Ako hocemo praviti tim koji ce se boriti za Evropu,onda u tom timu nema mjesta igracima koji su neiskusni i koji ce uzimati minutazu da se kale (osim mozda kad vodimo nekoliko golova razlike pa da udje da malo stice iskustvo,ali to je mala minutaza,zato kazem da bi bilo dobro i radi njega da ode negdje gdje bi igro non stop,pa onda za pogodine ili godinu nazad.).Mozemo pak Dinu ostaviti i na klupi za rezerve ali onda nece se razvijati kako bi trebalo jer nece dovoljno igrati .Evo ti slucaj Mirze,bio je sa 17 godina veliki potencijal ali ovako, posto ne igra puno, njegov razvoj ide veoma slabo sa tendencijom da ide u negativnom pravci.Puno bi mu koristilo da ode negdje gdje ce stalno igrati,i kada stekne iskustvo i samopouzdanje nazad u sveti klub.Mladim igracima je najbitnije da sto vise igraju,a posto nasa liga nema utakmica "B" timova onda je najbolje otici negdje u manji klub na kaljenje.Ako pak ne mislimo praviti tim za Evropu onda neka ih sviju tu,mogu izboriti opstanak

FORZA VELEZ
Što se Maletića tiče, " jače " i " slabije " utakmice profesionalcu ne smiju biti motiv više ili manje. Njegovo je kada ga se angažira da daje 100 % od sebe svaki put kada obuče dres ekipe za koju nastupa, u cilju uspjeha cijelog kolektiva. Sve utakmice protiv jačih ekipa protiv kojih smo igrali ove sezone je totalno zakazao. Ne znam da li je zakazao uopšte, možda je to njegov realni domet trenutno.

Prvu utakmicu protiv Borca je rečeno da su emocije u pitanju. Izveden je na poluvremenu pa im u nastavku zabišmo 3 gola. Kasnije je također nastavio na istom nivou, odnosno na onom nivou koji se ne može nazvati istim, a za takve nastupe opravdanja nema. Novce koje smo mu dali smo uzaludno potrošili čekajući da se aktivira, i ti bi ga i dalje čekao da nađe motiv igrajući u svetom dresu ? Takav igrač bi po meni pakovao kofere po odrađivanju ugovora ako je isti do kraja sezone, nakon toga putuj Latifaga.

Okrenimo se svojoj djeci, kako reče @AlemC85, od plaćenika hljeba nema. Naravno da omladinski pogon i ulaganje u infrastrukturu ne trebaju biti isključivi nauštrb ostalih izvora za uspjeh ekipe, međutim, makar ćemo da znamo da igraju naša djeca, veću bazu igrača u omladinskom pogonu ćemo imati, kao i veću mogućnost za kontinuitet nekih od njih do prvog tima koji će doprinijeti kvalitetu istog.

Tačno je da sam ponovio ono što je @AlemC85 rekao, samo drugim riječima, ali sam ipak morao ponoviti, i iskazati da se apsolutno slažem sa njegovim mišljenjem.

Što se tiče Dine, Dino ako griješi, vraća se, pomaže obranu, gine, vrši pritisak, ne mali broj puta sam to vidio i to se mora cijeniti.

redarmy64
Kontakt:

Post Postao/la redarmy64 » 04 dec 2013, 12:32

Zizu...taj isti Maletić vuče uvijek 2 igrača na sebe,pogledaj kakav tačan pas ima Maletić....Čitam pola postova svi nešto protiv njega,te fol što naša djeca neigraju i tako to...e pa naša djeca nam usr a še sezonu...Zolj i Zvonić,Kazazić,Ćemalović....jesu to naša djeca ili ih je neko usvojio ?
Jusufbašić i Ramović...ja da sam na mjestu Jusufa digao bih sidro i otišao ne u januaru,nego danas. Pola lige ga je tražilo,on dođe u Velež i sjedi na klupi.....Ramović nema minutažu dovoljnu,on je već jednom nogom u Cvajti ( Njemačka druga liga )
hoću reći da i pored silnih bojkota ,zajebancija i šta ja znam već kakvih sr a nja, neko drugi vuče konce u Veležu.......
Dino Hajdarović....neobično drag dečko,gine.......e taj isti dečko fuli 10000000000000 % šansu u 93. minuti pod Bijelim brijegom, sad protiv Čelika ima šansu za 1:0. Tad bi tekma išla u drugom smjeru.... Psihoza je kur ac. Tu smo tanki... i ako bi gledali ovu polusezonu ko je zaslužio prolaz...niko. I Oštri fasuje go protiv Čelika isto ko i Protiv Lištice u Lištici...šut sa 20 metara u staivu,pa u go.....
Majkić u koga smo se kleli 2 godine nije dobio šansu da igra,igrao na slamku ono malo vremena. bitno je da su Zvonić i Zolj ( dvije letve ) standardni.....
I na kraju šta reći,psihu treba ljudima srediti. Da nauči kako se skoncentrisati i pogoditi nešto širine 7 metara......

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 dec 2013, 14:33

Pratio sam utakmice. Očito nemamo isti način opservacije i subjektivno posmatramo stvari, što je i logično.
Ja nisam vidio da se na njega obraća naročita pažnja od strane suparničkih timova kada igramo u smislu duplanja i slično.

Primjetio sam taktiku po lijevoj strani, koja je inače i probojnija jedno 5 puta od desne gdje su Hebibović i Maletić, primjetio sam uvlačenje krila u sredinu, i ostavljanje prostora beku za centaršut. To je uvijek uspjevalo. Zna se ko lijevu stranu igra u zadnje vrijeme. Letić / Hebibović.

Zašto se isto ne radi i na suprotnoj strani, nego uvijek Maletić nešto pokušava individualnim akcijama, kao i Hebibović ? Očajan centaršut, primanje lopte ...

Ovu našu djecu sada se ne može na adekvatan način niti kritikovati. Pogledajmo samo u kakvim uslovima rade klinci koji tek dolaze, a ne, u kakvim su radili ovi, koji sada igraju za prvi tim. Da li je išta bolja situacija tada bila, nego što je sada ? Ne bih rekao. Istina je da ima manjka kvaliteta, ali to se s vremenom i s nekim novim klincima u budućnosti da ispraviti.

Psihijatar je potreban svakoj ekipi, i svakom igraču, nije to ništa novo. Pisali smo o tome na prethodnoj stranici ako se ne varam.

edgardavids
Kontakt:

Post Postao/la edgardavids » 04 dec 2013, 17:54

Ma i ja mislim da bi se najbolje bilo riješiti Maletića, nema on onu brzinu kao što je nekada imao, prodornost, centaršut. Pa on iz kornera ne može prebaciti prvu stativu ni od dva puta. Vidi se da zna lopte, zapravo da je znao, ali godine, možda i manjak želje. Opet ja kontam ko da bi njega Borac pustio u Velež da im je toliko značio.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 dec 2013, 18:26

Mi trenutno i nismo za top 3-4,bolji su definitivno ispred nas.
Stanje na tablici je aposlutno realno.To što se mi uvijek nadamo,to je sasvim normalno i prirodno.
Željezničar,Sarajevo,Borac i Široki su realno ispred nas po svemu.Po organizaciji,po omladinskom pogonu,jednostavno su bolji.Ali to ništa ne znači i nije tu danas prevelika razlika u kvalitetu i sa ozbiljnim pojačanjima i sa rješavanjima nepodobnih,mogli bi se nekako ugurati među 5 najboljih.
I ne vidim razlog zašto mi bi mi morali dobiti 9 od 11...valjda će i vodeći negdje kiksati.
Sa ovim trenutnim sastavom,sigurni smo u PL...za nešto više treba par dobrih pojačanja.
I maksimalna ozbiljnost ljudi koji u klubu i oko kluba.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

hordas1946
Kontakt:

Post Postao/la hordas1946 » 04 dec 2013, 21:34

Potpišete sa Huseinbašićem,Osmanagićem,na posudbu dovedete Plakala ,Čulova i pojačate se a i nama lakše ;)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.