BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- Omerbavarac
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Valbuena se povrijedio sto bi mogao biti dobar znak za sve navijace Dortmunda. Njegovo neigranje je veliki hendikep za Marseille sto BvB svrstava u jos veceg favorita.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ma to je nastimana tekma, isto kao i ona 2011. na Westfalenu.Omerbavarac je napisao/la:Valbuena se povrijedio sto bi mogao biti dobar znak za sve navijace Dortmunda. Njegovo neigranje je veliki hendikep za Marseille sto BvB svrstava u jos veceg favorita.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Vrlo smjela izjava.Hare_BvB je napisao/la: Ma to je nastimana tekma, isto kao i ona 2011. na Westfalenu.
Znaci tako, ocekuje se povrat bodova. Neka je sa srecom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Svi su prezadovoljni igrom Kircha u kupu. Klopp ga je baš mnogo hvalio, a evo njegove statistike od jučer:
Uh kako bi bio prezadovoljan da dovedemo njih dvojicu. Ginter više igra štopera, ali također često zna igrati i zadnjeg veznog što je igrao i včrs protiv Bayera te u prošloj utakmici u ligi. Mnogo me ta priča podsjeća na Kehla koji je također došao iz Freiburga te je igrao kao i Ginter štopera i zadnjeg veznog, a danas je Kehl naš kapiten kojeg će vjerovatno naslijediti Ginter.
Volland ove sezone briljira na poziciji krilnog napadača, te njegovim eventualnim dovođenjem bi pokrili kompletan ofanzivni red, te poziciju napadača. Naravno ne mislim da bi njega doveli kao zamjenu za Lewata nego jednostavno što takav potencijal ne smijemo isputit', a kao zamjena za Lewata će doći neko drugi dok bi Volland bio iskorišten negdje drugo.
Također se pominju moguća pojačanja BVB-a za narednu sezonu, a najviše Ginter i Volland. Dva najbolja mlada (vanserijska) igrača na svojim pozicijama u Bundesligi od kojih bi Klopp napravio zvijeri i igrače dostojne Elf-a. Špekuliše se da bi koštali po 10 mil. eura.+++Oliver Kirch war gestern der Wahnsinn!+++
•Torschüsse 2
•Torschussvorlagen 4
•Ballkontakte 166
•Zweikampfquote 39%
•gespielte Pässe 148
•angekommene Pässe 129
•Passquote 87%
Uh kako bi bio prezadovoljan da dovedemo njih dvojicu. Ginter više igra štopera, ali također često zna igrati i zadnjeg veznog što je igrao i včrs protiv Bayera te u prošloj utakmici u ligi. Mnogo me ta priča podsjeća na Kehla koji je također došao iz Freiburga te je igrao kao i Ginter štopera i zadnjeg veznog, a danas je Kehl naš kapiten kojeg će vjerovatno naslijediti Ginter.
Volland ove sezone briljira na poziciji krilnog napadača, te njegovim eventualnim dovođenjem bi pokrili kompletan ofanzivni red, te poziciju napadača. Naravno ne mislim da bi njega doveli kao zamjenu za Lewata nego jednostavno što takav potencijal ne smijemo isputit', a kao zamjena za Lewata će doći neko drugi dok bi Volland bio iskorišten negdje drugo.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Mozda Kirch i nije toliko los igrac ali duel protiv ekipe koja se bori za opstanak u trecoj ligi nije ni po cemu mjerodavan za ocjenu pojedinih igraca.
Ginter,Volland,Kagawa i Mitrouglou...ja bi bio prezadovoljan
Ostanak Gundogana je daleko najbitniji. Fali nam kompletnu polusezonu taj jedan "meksi" igrac u vezi.adnan24 je napisao/la:Ginter,Volland,Kagawa i Mitrouglou...ja bi bio prezadovoljan
Volland je primarni target. Paklen igrac.
Ginter mi je malo prespor, ne bi bilo lose uzeti jednog brzeg stopera.
Kagawa..hmm...Uzasno izgleda u poslijednje vrijeme. No Sahin je izgledao daleko gore, a gle ga sad.
Mitroglu je zvijer, statistike su mu brutalne, ali i on mi malo djeluje tromo. Na trzistu trenutno nema spica ala Lewat a da se ukalapa u Watzkeov finansijki plan. Poljak je izuzetno bitan za ovaj stil igre, svjedoci ste i sami koliko puta pokupi na centru niciju loptu izmedju trojice i ispali u kontru nekog od saigraca. Dolaskom tog nekog "tezeg" spica, sistem ce se promjeniti i vjerujem da cemo morati povecati posjed.
Uz Vollanda, Iron Mannijev bruda se mora napasti, ovo je ionako kapitenova poslijednja sezona na nekom ozbiljnijem nivou.
Je li Kagawa cisto tvoja zelja, ili su se pojavile neke spekulacije???adnan24 je napisao/la:Mozda Kirch i nije toliko los igrac ali duel protiv ekipe koja se bori za opstanak u trecoj ligi nije ni po cemu mjerodavan za ocjenu pojedinih igraca.
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
Stern des Südens
Ma nema od toga nista...da je htio,dosad bio produzio.A da fali,to je cinjenica.Hare_BvB je napisao/la:Ostanak Gundogana je daleko najbitniji. Fali nam kompletnu polusezonu taj jedan "meksi" igrac u vezi.
Hare_BvB je napisao/la:Volland je primarni target. Paklen igrac.
Ima i ta mjesta...a sto se tice stopera mene najvise strah da ne kupe nikog na zimu...nece se valjda osloniti na FriedrichaHare_BvB je napisao/la:Ginter mi je malo prespor, ne bi bilo lose uzeti jednog brzeg stopera.
Ma Sahin je pao i fizicki i u svakom drugom pogledu...Kagawa je spreman 100% samo sto je razmazen,treba mu Kloppovo tapsanje po ramenuHare_BvB je napisao/la:Kagawa..hmm...Uzasno izgleda u poslijednje vrijeme. No Sahin je izgledao daleko gore, a gle ga sad.![]()
Hare_BvB je napisao/la:Mitroglu je zvijer, statistike su mu brutalne, ali i on mi malo djeluje tromo.
S obzirom na cijenu,meni izgleda kao najsigurnije rjesenje a svakako da valja mijenjati sistem jer slabo je na trzistu igraca koji su slicni Lewatu(mozda jedino da Edin dodje
Ma nece ga dati oni hadalji iz Leverkusena...posebno sad kad je produzio do 2019.-e.Jedino da nema neku klauzuluHare_BvB je napisao/la:Uz Vollanda, Iron Mannijev bruda se mora napasti, ovo je ionako kapitenova poslijednja sezona na nekom ozbiljnijem nivou.
Pricalo se malo nesto prije mjesec dana ali zasad je vise moja zeljaproFCB je napisao/la: Je li Kagawa cisto tvoja zelja, ili su se pojavile neke spekulacije???
Glasajte za tim 2013. godine i podržite naše pulene. Ja sam svoj tim (klikni) izabr'o. 
Glasate ovdje:
http://en.toty.uefa.com/goalkeepers.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo s Gundoganom treba što prije razjasnit', a to je da li će produžiti ili ne. Španjolski mediji prenose da je Real sve dogovorio s Gudnoganom, još jedino nije jasna kolika će biti odšteta, da li 25 ili 30 mil. eura u koju bi trebao biti uključen i konačni transfer Sahina (7 mil.) Dakle, mi bi na ruke dobili 18 koliko daje Real ili 23 koliko traži BVB plus Nuri Sahin.
Nije loše ako već mora ići!
Ionako ne želim igrače koji su mislima u drugim klubovima, tako da to što prije treba riješit' i prodat' ga ako je već njegova odluka da neće produžiti ugovor. Takvi nam ne trebaju. Ionako će ako ode propast k'o žeton, ali bole me brige šta će biti s njim poslije BVB-a.

P.S. Trebali bi se i mi uključiti za Sidney Sama kad je već tako jeftin...
Glasate ovdje:
http://en.toty.uefa.com/goalkeepers.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo s Gundoganom treba što prije razjasnit', a to je da li će produžiti ili ne. Španjolski mediji prenose da je Real sve dogovorio s Gudnoganom, još jedino nije jasna kolika će biti odšteta, da li 25 ili 30 mil. eura u koju bi trebao biti uključen i konačni transfer Sahina (7 mil.) Dakle, mi bi na ruke dobili 18 koliko daje Real ili 23 koliko traži BVB plus Nuri Sahin.
Nije loše ako već mora ići!
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ako niste znali Mitrogulu je kao omladinac igrao za Gladbach, tu je započeo svoju fudbalsku karijeru... Nakon Gladbacha koji mu nije ponudio novi ugovor je otišao u Grčku i tamo je kroz par sezona dosta napredovao...
Ovo pišem iz razloga jer BvB kod dovođenja igrača Gladbacha nije fulao i često se pokažu kao dobar izbor
...
Ovo pišem iz razloga jer BvB kod dovođenja igrača Gladbacha nije fulao i često se pokažu kao dobar izbor
Agieren statt reagieren
Mislim da je nažalost sada već kasno jer kako Kicker piše Sam je već sve dogovorio s Scheisseom 04 koji se očito pripremaju za odlazak Draxlera na ljeto jer žele dovesti još jednog krilnog igrača Traorea iz Stuttija za džabe. No, to nisu naši problemi. Slažem se s tobom u vezi Günde, to se do ovih zimskih priprema mora znati na čemu smo tako da se možemo orijentirati na tržištu. Nadam se barem 25m € za njega da bi mogli uhvatit.Semir bvb je napisao/la:P.S. Trebali bi se i mi uključiti za Sidney Sama kad je već tako jeftin...
Ionako će nam transferna bilanca na ljeto nakon dužeg vremena biti u minusu jer trebamo dovesti i zamjenu za Lewog koji nam neće donijet ni centa. Uz to ukoliko bi i Kehl otišao u penziju ili u SAD i na tom mjestu bi nam trebao igrač + drugi napadač kao zamjena za Schibija.
Inače, naš Marvin Ducksch je najbolji ocjenjeni igrač u polju u 3.ligi s prosječnom ocjenom 2,58:
http://www.kicker.de/news/fussball/3lig ... aison.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Imamo fini potencijal u drugoj ekipi
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Otisao Gotze, odlaze Lewat u bayern..Gundogan u Real..pa dokle vise!
Kazite mi sada , da li je ovo ispravna politika uprave...ovo vise nema smisla!
Pa oni su nesposobni..sta drugo da kazem.
Vidjet cemo kakve ce ugovore da naprave novajlijama .ako ih uopste I bude!
Razocaran sam totalno u nasu upravu...tu se stvar mora promjenit iz temelja!!
Kazite mi sada , da li je ovo ispravna politika uprave...ovo vise nema smisla!
Pa oni su nesposobni..sta drugo da kazem.
Vidjet cemo kakve ce ugovore da naprave novajlijama .ako ih uopste I bude!
Razocaran sam totalno u nasu upravu...tu se stvar mora promjenit iz temelja!!
Odakle ti to za Ilkay-a?
Sam će najvjerovatnije u Schalke.
Sam će najvjerovatnije u Schalke.
Mi tuadnan24 je napisao/la:Ginter,Volland,Kagawa i Mitrouglou...ja bi bio prezadovoljan
Al tu epizodu necemo gledat. Jedino ako nas napuste Levat, Gündogan, Reus i Hummels, onda su pomenuti vrlo vjerovatni ...
Zadnja izmjena: Lokos19, dana/u 06 dec 2013, 08:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Slazem se. Oko Gündogana je vec sve zavrseno, momak jednostavno ima vece ambicije. A Sam za 2,5 miliona je MUSS, al nevjerujem da je Klopp zainteresovan jer je Sam vec formiran igrac i reprezentativac.Semir bvb je napisao/la:Ovo s Gundoganom treba što prije razjasnit', a to je da li će produžiti ili ne. Španjolski mediji prenose da je Real sve dogovorio s Gudnoganom, još jedino nije jasna kolika će biti odšteta, da li 25 ili 30 mil. eura u koju bi trebao biti uključen i konačni transfer Sahina (7 mil.) Dakle, mi bi na ruke dobili 18 koliko daje Real ili 23 koliko traži BVB plus Nuri Sahin.
Nije loše ako već mora ići!Ionako ne želim igrače koji su mislima u drugim klubovima, tako da to što prije treba riješit' i prodat' ga ako je već njegova odluka da neće produžiti ugovor. Takvi nam ne trebaju. Ionako će ako ode propast k'o žeton, ali bole me brige šta će biti s njim poslije BVB-a.
![]()
Dok nebude miliardu evrica na kontu. Kako ono Watzke kaze "mi nismo fudbalski klub nego banka" ili obrnuto? Neznam sad tacno, al tako nekako ...edobvb je napisao/la:Otisao Gotze, odlaze Lewat u bayern..Gundogan u Real..pa dokle vise!
Politika se mora mijenjat, odnostno prilagodit mogucnostima, uprava needobvb je napisao/la:Razocaran sam totalno u nasu upravu...tu se stvar mora promjenit iz temelja!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
18 miliona + Nurko za Gundu
Malo li je. 
BvB korača krupnim koracima kao svojevremeno Werder Bremen.
Slazem se. I jednim i drugim, zlo s juga je otelo najbolje igrace i unistilo bilo kakvu mogucnost konkurentnosti u samim povojima.Neutral je napisao/la:BvB korača krupnim koracima kao svojevremeno Werder Bremen.
BvB je Gladbachu uradilo ono što je Bayern Dortmundu. Druga stvar je sa Lewandowskim, trebali su na vrijeme misliti o produženju ugovora s njim jer ode kao free transfer. Ilkay ne igra tri mjeseca i opet nisu ništa uradili sa novim ugovorm.
Sam BvB je kriv. Ako je već Robert rekao da neće produžiti ugovor, onda su ga trebali prodati i sa tim parama produžiti ugovor i povećati platu Ilkay-u.
Koliko god je dobrih poteza uprava BvB-a napravila, toliko je i loših bilo.
Sam BvB je kriv. Ako je već Robert rekao da neće produžiti ugovor, onda su ga trebali prodati i sa tim parama produžiti ugovor i povećati platu Ilkay-u.
Koliko god je dobrih poteza uprava BvB-a napravila, toliko je i loših bilo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.