Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Buu
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Buu » 05 dec 2013, 21:29

gio10 je napisao/la:Jel moguće da 3 mjeseca ne mogu da se pomjerim sa svoje kilaze, jos uvijek stoji 66 kg.
A jedem sve što se treba jesti da bi se dobilo na masi :?
a to je ?
NO PYRO NO PARTY

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 05 dec 2013, 21:33

Tjestenina, riza, krompir, polubijeli hljeb, jaja, bijelo meso a s vremena na vrijeme i crveno meso :roll:
Ja te volim, volim Željo..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 dec 2013, 21:34

jedi ti bijelog hljeba, majoneze, plazme, punomasnog mlijeka i sira :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 05 dec 2013, 21:41

gio10 je napisao/la:Tjestenina, riza, krompir, polubijeli hljeb, jaja, bijelo meso a s vremena na vrijeme i crveno meso :roll:
Pucaj po picama, hamburgerima, donerima, pitama, cevapima, bijeli hljeb, slatkisi... i ako mozes 3-4x na dan. I probaj sa bilo kakvim vidom treniranja stati malo.
Samo budi spreman da ti zdravlje i krvna slika bude skroz u kurc.u :mrgreen:
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 05 dec 2013, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 dec 2013, 21:42

mozda jedes u manjim kolicinama, i pokusaj jesti u danu svaka 3-4 sata, bitno je da redovno jedes

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 05 dec 2013, 21:46

Ma nekako mi je bolje ostati ovakav nego se pucati raznim masnoćama :mrgreen:

Moguće da je do toga da ne jedem redovno, zbog obaveza jedem 3-4 puta dnevno. Doručak, "užina", ručak i nekad večera

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 05 dec 2013, 22:13

Vedad87 je napisao/la:
soxx je napisao/la:Ovu vjezbu kad radim imam tolike bolove u ramenima il tu negdje okolo ramena. Znaci pravo se mucim dok je radim, mucim od boli. Znaci nije ona "bol" da ne mozes vise nego obicna :D

Da ne radim pogresno? ili mora tako?

http://teretana.ba/vjezbe/prikazi/39" onclick="window.open(this.href);return false;
Inače ne pišem puno na ovoj temi, ali da ti pojasnim, jer vidim da neki govore da je vježba bezveze, a ja se ne slažem.

Ovu vježbu ti je najviše radio Arnold Schwarzenegger. Mada, on je radio cross-bench pullover, znači ne legne po dužini bench klupe, nego suprotno.

Vježba ima dosta beneficija kao što su: proširivanje grudnog koša, podizanje grudi (oblikovanje), "pogađanje tricepsa", ramena, kao i pecs muscles itd. Naravno, treba je raditi pravilno, da ne bi povrijedio rame. Ako te ne pogađa, ili nisi stavio dovoljno kila ili ne radiš dovoljno ponavljanja ;)

Ako je valjala Arnoldu, onda valja i meni 8-)
Ja sam radio prvo tako da ne legnem duzinom klupe nego samo dio ledja bude na klupi a dio "luftira" :D.
I rece mi neki hamelj da ne radim tako nego da idem na duzinu klupe kako nebi syebo kicimu ?? :roll:

Eh sad, u pocetku kad sam krenuo u teretanu, mene je tuklo u tricepsu, znaci bol neka, kakvu ne dobijam na nekim drugim vjezbama. Sad je u ramenima. Uz to sam povecao tezine kad je preslo na rame.

Bojim se syebat se a mozda to tako i treba biti. :S

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 05 dec 2013, 22:31

Ja sam radio prvo tako da ne legnem duzinom klupe nego samo dio ledja bude na klupi a dio "luftira" :D.
I rece mi neki hamelj da ne radim tako nego da idem na duzinu klupe kako nebi syebo kicimu ?? :roll:

Eh sad, u pocetku kad sam krenuo u teretanu, mene je tuklo u tricepsu, znaci bol neka, kakvu ne dobijam na nekim drugim vjezbama. Sad je u ramenima. Uz to sam povecao tezine kad je preslo na rame.

Bojim se syebat se a mozda to tako i treba biti. :S[/quote]

Pa, dobro...Arnold je zivotinja i po, on je imao jaka leđa pa je mogao. Tebi je onda bolje po dužini. Mada, ako imaš bolove, nemoj je raditi često. A ako te nastavi boljeti, bolje prekini. Imaš drugih vježbi za raditi 8-)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 dec 2013, 06:53

Arnold se rokao steroidima ali i 95% pro bildera se roka sa tim istim.

Čovjek nije pro bilder i ja ti kažem da ima boljih vježbi ali eto, nekad valja i promijeniti.

@Gio

Ishrana ti valja ali sigurno je količina u pitanju. Pojačaj ishranu ako ideš u teretanu.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 06 dec 2013, 16:54

Jedi duplo više, prenijet ću ti ja svojih obroka, ionako meni period kad manje unosim 8-)
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 06 dec 2013, 22:41

gio
Sve zavisi kad jedes i koliko jedes. Uzmi u apoteci vitamine B kompleksa za apetit.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 07 dec 2013, 19:13

Znam da oboje šteti, ali šta je ''gore'' konzumirati dok se ide u teretanu, pivo ili cigare?

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 07 dec 2013, 19:22

gojzerica je napisao/la:Znam da oboje šteti, ali šta je ''gore'' konzumirati dok se ide u teretanu, pivo ili cigare?
cigare, bar po meni :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

POPAY
Kontakt:

Post Postao/la POPAY » 07 dec 2013, 19:28

gojzerica je napisao/la:Znam da oboje šteti, ali šta je ''gore'' konzumirati dok se ide u teretanu, pivo ili cigare?
Mislim da su ti cigarete definitivno gori porok.Piva je losa sto su to prazne kalorije i sto sama po sebi tjera na jelo,a cigare oblazu pluca katranom(RAK),smanjujes kapacitet pluca sto se direktno odnosi na rad u teretani,suzava krvne sudove sto donosi i mnogo drugih zdravstvenih tegoba...

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 07 dec 2013, 19:38

Hvala, planiram malo da krenem da treniram pa ne znam šta ću kako ću.. alkohol ionako rijetko koristim, 1-2 puta u mjesecu, cigara ne pušim puno nekih 5-6 dnevno.. ne znam ima li smisla trenirati ako pušim.. :ugeek:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 dec 2013, 19:50

Nađi curu koja ne puši i prestat ćeš 100%

Danas sam odradio lagani trening nakon duzeg vremena, ne mogu miš držati u ruci :lol:

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 07 dec 2013, 19:52

Ma jarane ne moze bit gore od pusenja pijenja i sjedenja

Sent from my HTC One V using Tapatalk

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 07 dec 2013, 22:23

gio10 je napisao/la:Nađi curu koja ne puši i prestat ćeš 100%

Danas sam odradio lagani trening nakon duzeg vremena, ne mogu miš držati u ruci :lol:
Imam već.

Odlučio sam da lagano krenem, prestajem sa pušenjem, biće valjda dobro.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 09 dec 2013, 22:39

Može li neko da napiše efektivan program vježbi za početnike i ishranu..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 dec 2013, 22:50

Pošto si tek početnik, tri puta idi u teretanu. Nakon dva do tri mjeseca povećaj taj broj na četiri.

Radi prsa i triceps jedan trening, drugi trening leđa i biceps, treći trening noge i listove. Na svaki trening ubaci po jednu vježbu za rame, znači jedan trening prednje, drugi srednji, treće zadnje rame.

Što se tiče ishrane znam da svi imamo krizu sa kešom ali pokušaj unositi preko 100 grama proteina u jednom danu. Čisto informativno 100 grama piletine sadrži 20 - 25 grama proteina. Znači jaja, meso, piletina, riba, sir su proteini, uzimaj sve što je životinjskog porijekla jer sadrže aminokiseline.

Što se tiče ugljikohidrata, jedi kompleksne. Oni se nalaze u makaronma, špagetama, riži, krompiri.

Jedi četiri do pet puta. Četvrti ili peti obrok sat prije spavanje bez ugljikohidrata, znači samo proteini, najlakše ti je 200 - 300 grama sira. Izbaci hljeb, sokove, fast food iz ishrane.

Što se tiče vježi, četiri serije po osam ponavljanja. Radi sve istom težinom. Ako osjetiš da možeš više stavljal ali ne prelazi osam ponavljana. Kada podižeš te težine radi sve dok opet ne mogneš uraditi sve u četiri serije pa opet diži.

Nemoj da ti trening traje duže od sat vremena jer ćeš upasti u katabolizam. Vrijeme pauze između serije da ne prolazi jednu minutu.

Nadam se da sam pomogao, sretno. Sport je samo odricanje i zalaganje. Nije džabe nastala fraza: "No pain, no gain".

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.