SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

dinoze
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la dinoze » 06 dec 2013, 20:56

Joj kada samo zamislim kako ce rahimic zaustavljati messija i aguera na sredini terena :D

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 06 dec 2013, 20:56

sa igrom iz prethodne 2-3 utakmice se sigurno ne smijemo i ne možemo "dizati" , jer to nije bilo uopšte za ikakvog drugog mjesta u grupi na SP . onakve kakvi smo bili protiv argentine , slovačke i SAD-a bi nas pobijedila svaka ekipa iz naše grupe . safet ozbiljno treba razmišljati o svemu ; formaciji , taktici i samoj postavci na terenu , fizičkoj spremi i formi igrača , treba malo imati muda i staviti misketa na klupu (ako se ne dovede u red) , te sve u svemu ozbiljno razmisliti o itekako vidnim problemima u reprezentaciji .

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 dec 2013, 20:58

Imam neko misljenje da ce ta utakmica na Marakani biti uzas za nas, ogorman pritisak za nas kao protiv Portugala, jos teze. Tesko je ocekivati nase naviajce dole u nekom vecem broju, to ce sve ispuniti domaci, argentinci a svi znamo da ove juzno americke repke. imaju stranu podrsku.

Samo se bojim da nas ne rastave na prsote faktore, kad im se prikljuce Mesi, Tevez i svi koji su sad falili u St. Luisu.
Nigerija nije nimalo laka, a i Iran nije bas da ih treba olako shvatit.

Mene strah. :|
viKK je napisao/la:safet ozbiljno treba razmišljati o svemu ; formaciji , taktici i samoj postavci na terenu , fizičkoj spremi i formi igrača , treba malo imati muda i staviti misketa na klupu (ako se ne dovede u red) , te sve u svemu ozbiljno razmisliti o itekako vidnim problemima u reprezentaciji .
Dobro se priptemiti !
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 06 dec 2013, 20:59, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 06 dec 2013, 20:58

Protiv Argentine:

slika

Protiv Nigerije:

slika

Protiv Irana:

slika
15.10 - 15.06 ...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 dec 2013, 20:59

Elegant je napisao/la:Imam neko misljenje da ce ta utakmica na Marakani biti uzas za nas, ogorman pritisak za nas kao protiv Portugala, jos teze. Tesko je ocekivati nase naviajce dole u nekom vecem broju, to ce sve ispuniti domaci, argentinci a svi znamo da ove juzno americke repke. imaju stranu podrsku.

Samo se bojim da nas ne rastave na prsote faktore, kad im se prikljuce Mesi, Tevez i svi koji su sad falili u St. Luisu.

viKK je napisao/la:safet ozbiljno treba razmišljati o svemu ; formaciji , taktici i samoj postavci na terenu , fizičkoj spremi i formi igrača , treba malo imati muda i staviti misketa na klupu (ako se ne dovede u red) , te sve u svemu ozbiljno razmisliti o itekako vidnim problemima u reprezentaciji .
Dobro se priptemiti !
Domaći navijači unisono za nas, nema frke :D

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 dec 2013, 21:00

skyisthelimit je napisao/la:Protiv Argentine:

slika
To je to...kad bi samo Pape znao... :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 06 dec 2013, 21:00

Realno mozemo biti vise nego zadovoljni, jer smo vise ili manje dobili najbolju grupu koju smo mogli dobiti. :D

Jeste Argentina je mnogo bolja od Belgije i Svajcarske, ali zato smo dobili Iran, reprezentacija koja je najlosija tehnicki od svih i najlaksi protivnik iz 3 sesira.
A iz drugog sesira smo dobili Nigeriju, repka koja ima vrlo mladu ekipu, i realno jedino je Alzir slabiji od Nigerije iz drugog sesira.

Mozemo sigurno do drugog mjesta u grupi, cak mozemo remi dobiti protiv Argentine, prva tekma za njih i sigurno ce nas podcijeniti i bice trema za njih i nas.

Mozemo pobjediti i Nigeriju i Iran i cak ako izgubimo protiv Argentine, mozem dalje ici sa 6 poena.

Prijateljske tekme vjerovatno protiv Kameruna 5. marta jer su u grupi sa Hrvatskom, i u junu eventualno protiv Kolumbije, jer su oni u grupi za Grckom, a 4. su na ranglisti a Argentina je 3.

5.3.2014
BIH - Kamerun
juni 2014
Kolumbija - BIH

HAJMO BOSNO 8-)
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 06 dec 2013, 21:04

Gledam nesto ove rezultate Nigerije na koji su se nacin kvalfikovali i stecem dojam da u grupi imamo novu Grcku. Evo rezultata pa procijenite sami:

Nigeria 1:0 Namibia
Malawi 1:1 Nigeria
Nigeria 1:1 Kenya
Kenya 0:1 Nigeria
Namibia 1:1 Nigeria
Nigeria 2:0 Malawi
Baraz:
Ethiopia 1:2 Nigeria
Nigeria 2:0 Ethiopia

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 dec 2013, 21:06

Pola tih golova Moses dao iz penala.

Ananas
Kontakt:

Post Postao/la Ananas » 06 dec 2013, 21:06

Ja mislim da ce to sto igramo sa Argentinom, jos na Marakani, biti samo podstrijek za nase igrace. Igrali smo mi i u sred Pariza bez pritiska, jednu od najboljih utakmica nase repke.

Jedino se bojim Susica i njegove postavke. Ako izadju protiv Argentine ovoj formaciji od skyisthelimit ja cu biti presretan i uvjeren u prolaz.

A valjda ce u sljedecim prijateljskim napokon skontati da mu treba defanzivnija formacija. Nadam se sto jacim protivnicima u prijateljskim utakmicama. Da nas nakantaju ko budale prije svjetskog.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 dec 2013, 21:09

Consigliere je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:Protiv Argentine:

slika
To je to...kad bi samo Pape znao... :roll:
mora seo u odbranu ljudi :?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 dec 2013, 21:09

FliX je napisao/la:Gledam nesto ove rezultate Nigerije na koji su se nacin kvalfikovali i stecem dojam da u grupi imamo novu Grcku. Evo rezultata pa procijenite sami:

Nigeria 1:0 Namibia
Malawi 1:1 Nigeria
Nigeria 1:1 Kenya
Kenya 0:1 Nigeria
Namibia 1:1 Nigeria
Nigeria 2:0 Malawi
Baraz:
Ethiopia 1:2 Nigeria
Nigeria 2:0 Ethiopia
Tako ti je to kada su njihove kvalifikacije u pitanju, sve utakmice su tvrde. Nije to slučaj samo sa Nigerijom, već sa većinom Afričkih selekcija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 06 dec 2013, 21:10

Elegant je napisao/la:Imam neko misljenje da ce ta utakmica na Marakani biti uzas za nas, ogorman pritisak za nas kao protiv Portugala, jos teze. Tesko je ocekivati nase naviajce dole u nekom vecem broju, to ce sve ispuniti domaci, argentinci a svi znamo da ove juzno americke repke. imaju stranu podrsku.

Dobro se priptemiti !
Tevez ti vec odavno ne igra za Argentinu. Mesi ako bude kao i na predhodna dva prvenstva nemamo se cega bojati, Seo ce da ga strpa u djep. Ako mi budemo fizicki spremni ne vidim razlog zasto bi se trebali bojati Argentine, presing kad vrsis padaju ti sve taktike u vodu i sav tvoj kvalitet. Ja da sam Sušić ja bih igrace pripremio da ove tri tekme mogu odigrati u tri dana. Naša fizička sprema sada je veoma loša i morat cemo poraditi na tome. Bitne su pripremne tekme koje cemo odraditi. NE znam koliko imamo termina, ali znam da cemo imati martovski jedan i taj bi bio dobar da odigramo sa Kamerunom(obje repke imaju interes). Ako je u junskom 3 termina to bi bilo idealno. Mogli bismo sa Brazilom opet odigrati i ovdje mislim da bi interes bio sa obje strane.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 dec 2013, 21:11

Ukoliko im se poklope neke stvari u repci

slika
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 06 dec 2013, 21:11

Ma zabunkerisat se kako znamo i umijemo... neriješeno nek bude cilj, ili u gorem slučaju 1:0 poraz.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 dec 2013, 21:12

Ovo mi prolazimo sa 7 bodova, samo da živi i zdravi dočekamo juni ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 06 dec 2013, 21:13

Pogledaj ti Nigeriju. Resprektabilna je to reprezentacija. Gle' samo gjde im sve igraci igraju, nije lose...
RIP CITY!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 dec 2013, 21:14

Lillard0 je napisao/la:Pogledaj ti Nigeriju. Resprektabilna je to reprezentacija. Gle' samo gjde im sve igraci igraju, nije lose...
Jos su na klupi ostali Ideye iz Dynama i Obinna iz Lokomotiv Moskve.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 dec 2013, 21:16

Seo treba da rusi na zadnjem veznom, a Salihagic neka igra na lijevom beku, igra tako i u Hoffenheimu i igrace do kraja sezone. :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 dec 2013, 21:17

Ako povratimo formu do poluvremena s Amerima ja ne sumnjam ni sekunde u prolaz grupe, znači jasno je sve, Mujdža 100% spreman i jedan destruktivac, a Miske ili Medo na klupu, to su dvije rokade s kojim prolazimo grupu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.