uz cesta odmaranja zbog crvenih kartonaSheyi je napisao/la:Seo treba da rusi na zadnjem veznom, a Salihagic neka igra na lijevom beku, igra tako i u Hoffenheimu i igrace do kraja sezone.
SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Miske da skine kile, Dzeko da konacno izbori mjesto u sastavu ... ima tu posla.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- TonnyMontana
- Kontakt:
Zavisi u kakvoj ce formi biti igraci do juna ... ima jos dugo da cekamo i grizemo nokte ... nedaj boze samo kakvih povreda a lako je za svjetsko..
Interista al 100 %
Gledao sam Nigeriu nedavno protiv Italie u Londonu kad su igrali. Dobro su odigrali i cak su bili blize pobjedi. Oborili me tad na kladionici 
A ovaj strucnjak sto kaze da je Messi bio los na zadnjem SP i da ce ga Kolasinac strpati u dzep, sta reci. Klasicni primjer pretjerivanja kod nas. Messi je na tom pevenstvu igrao malo povucenije i bio najbolji njihov igrac. Samo stative i cuda koja su golmani radili, doveli su do toga da nije zabio pet golova vec u grupnoj fazi. Snase za drugi krug postoje, realne su, ali se prvo treba dobro fizicki i takticki spremiti. Za nadati se da ce nam svi igraci tad biti zdravi.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
A ovaj strucnjak sto kaze da je Messi bio los na zadnjem SP i da ce ga Kolasinac strpati u dzep, sta reci. Klasicni primjer pretjerivanja kod nas. Messi je na tom pevenstvu igrao malo povucenije i bio najbolji njihov igrac. Samo stative i cuda koja su golmani radili, doveli su do toga da nije zabio pet golova vec u grupnoj fazi. Snase za drugi krug postoje, realne su, ali se prvo treba dobro fizicki i takticki spremiti. Za nadati se da ce nam svi igraci tad biti zdravi.
- francobaresi
- Kontakt:
Da su Safet i igrači sami sebi birali grupu, teško da bi izabrali bolje od ovoga.
Znači, Argentina apsolutni favorit i daleko najbolja ekipa u grupi. Nigerija, Iran i Bosna, su tu negdje, nema tu da neko odskače kvalitetom. Samo se nadam da nam neiskustvo neće doći glave i da igrači neće blokirati u ovim mečevima.
Jer nije isto igrati kvalifikacije i završni turnir. Realno, Bosna ima velike šanse za historijski plasman u drugi krug takmičenja. Ali iste te šanse imaju i Nigerija pa čak i Iran.
Znači, Argentina apsolutni favorit i daleko najbolja ekipa u grupi. Nigerija, Iran i Bosna, su tu negdje, nema tu da neko odskače kvalitetom. Samo se nadam da nam neiskustvo neće doći glave i da igrači neće blokirati u ovim mečevima.
Jer nije isto igrati kvalifikacije i završni turnir. Realno, Bosna ima velike šanse za historijski plasman u drugi krug takmičenja. Ali iste te šanse imaju i Nigerija pa čak i Iran.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Grupa nije losa, kakvih ima. Tu smo negdje po mjeri, uglavnom, mozemo se necemu nadati.
Dobro je mozda sto igramo prvu sa argentinom, znaju pocesto neke ekipe lose uci u takmicenje pa se cupaju kasnije.
Mislim od ovih jacih iz prvog sesira(neracunajuci belgiju i svicu) i jeste najbolje sto smo dobili argentinu. Skoro smo igrali, vidjeli smo da su opasni, igraci ce biti oprezniji, "nalozeniji" i mozda onaj pape sta i skonta sta je fulao tada.
Mislim da se borimo za drugo mjesto sa Nigerijom. Imaju par sjajnih igraca. trojica iz celzija. Moses, nadam se da nece biti u nekoj formi. Ovo ljeto na pripremama je razvaljivao valjda nece opet na ljeto biti dobar
Mikel uvijek solidan nazad, slabije naprijed. Al u reprezentaciji igra bolje sto se tice ofanzive. Barem sto sam ja do sad upratio. I mladi defanzivac koji je na posudbi Omeruo, odlican igrac al nema nekog iskustva.
Iran mi je nepoznanica. Nadam se da necemo na njima kiksat
Dobro je mozda sto igramo prvu sa argentinom, znaju pocesto neke ekipe lose uci u takmicenje pa se cupaju kasnije.
Mislim od ovih jacih iz prvog sesira(neracunajuci belgiju i svicu) i jeste najbolje sto smo dobili argentinu. Skoro smo igrali, vidjeli smo da su opasni, igraci ce biti oprezniji, "nalozeniji" i mozda onaj pape sta i skonta sta je fulao tada.
Mislim da se borimo za drugo mjesto sa Nigerijom. Imaju par sjajnih igraca. trojica iz celzija. Moses, nadam se da nece biti u nekoj formi. Ovo ljeto na pripremama je razvaljivao valjda nece opet na ljeto biti dobar
Mikel uvijek solidan nazad, slabije naprijed. Al u reprezentaciji igra bolje sto se tice ofanzive. Barem sto sam ja do sad upratio. I mladi defanzivac koji je na posudbi Omeruo, odlican igrac al nema nekog iskustva.
Iran mi je nepoznanica. Nadam se da necemo na njima kiksat
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Gledao sam nekih pola sata ove utakmice i meni su izgledali dosta dobri. Nemoj samo da bude nekakvog potcjenjivanja, Nigerija bi mogla biti nasa kljucna utakmica.
[youtube][/youtube]
Nigerija inace ima 170 miliona stanovnika, Iran 77m a Argentina oko 40 miliona.
Ali sve je to nebitno jer je na terenu 11 vs 11.
[youtube][/youtube]
Nigerija inace ima 170 miliona stanovnika, Iran 77m a Argentina oko 40 miliona.
Ali sve je to nebitno jer je na terenu 11 vs 11.
Moj druze po ovim "prejerivacima" Kolasinac ce uspjeti ono sto igraci u Ligi Prvaka i Primeri pokusavaju 5-6 godina.pisac je napisao/la:Gledao sam Nigeriu nedavno protiv Italie u Londonu kad su igrali. Dobro su odigrali i cak su bili blize pobjedi. Oborili me tad na kladionici
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Consigliere
- Kontakt:
ARGENTINA- BOSNA I HERCEGOVINA
Utakmica koja nam moze usmjeriti put i pokazati gdje smo i sta smo na ovom prvenstvu. Prije svega, Argentinci ce biti ti koji ce igrati pod pritiskom. Jedni su od glavnih favorita na prvenstvu i u svakoj utakmici imaju puno toga za izgubiti. Nas cilj u toj utakmici je da probamo iskoristiti to veliko breme na ledjima Gaucosa kako bi sebi obezbjedili dobar rezultat i podlogu za nastavak takmicenja. To cemo prije svega ostvariti manjkom respekta prema njihovim zvijezama, te velikom trkom i cvrstom igrom. Da bi se to ostvarilo u ekipi nam treba stabilan ali i pokretljiv vezni red. Ova dva igraca na pozicijama sestica ce biti kljucna za nas rezultat u prvoj tekmi, oni ce razbijati kreativne ideje Argentine a i vjerovatno ulaziti u direktne duele sa Aguerom i Messijem koji vole da se izvuku na nekih 30 metara od gola protivnika i sa kojim duplim eto ih u petercu. Tu bi najvise volio vidjeti Salihovica i Kolasinca ili Salihovica i Medunjanina, sto je vjerovatnije. Uz zadnju liniju, dakle, najmanje 6 igraca na terenu cija ce briga vise biti nas nego protivnicki gol.
Sto se ofanzive tice, mi cemo vjerovatno najvise prijetiti preko krila, sto se vidjelo i u prijateljskoj, s tom razlikom sto tada niko nije znao uputiti kvalitetnu loptu za skok. Dakle, 2 brza igraca koji ce brzom tranzicijom probati naci rupe u argentinskoj odbrani. Mozda ce nekom biti smjesno ali tu vidim Viscu i Lulica. Visca je vec pokazao da je puno kvalitetniji igrac nego sto bi se dalo zakljuciti iz njegove trenutne pozicije, sto se kluba tice. U kreativnom dijelu- Pjanic naravno, a naprijed Dzeko, radi gradjenja ali skok igre gdje mozemo traziti svoju sansu.
Ukoliko budemo igrali nasu standardnu ho-ruk formaciju, bez osiguraca sa dva spica, ili jos gore sa Vedom na desnom krilu, ponovice nam se St Louis a mozda i gore.
Naravno u slucaju uspjeha, i osvajanja boda, ne moram govoriti sta bi se desilo: Argentina bi morala pobjediti i Nigeriju i Iran za miran prolazak a mi bi sa jos jednom pobjedom vjerovatno isli dalje, a o moralu i nalozenosti da ne trosim tastaturu.
Utakmica koja nam moze usmjeriti put i pokazati gdje smo i sta smo na ovom prvenstvu. Prije svega, Argentinci ce biti ti koji ce igrati pod pritiskom. Jedni su od glavnih favorita na prvenstvu i u svakoj utakmici imaju puno toga za izgubiti. Nas cilj u toj utakmici je da probamo iskoristiti to veliko breme na ledjima Gaucosa kako bi sebi obezbjedili dobar rezultat i podlogu za nastavak takmicenja. To cemo prije svega ostvariti manjkom respekta prema njihovim zvijezama, te velikom trkom i cvrstom igrom. Da bi se to ostvarilo u ekipi nam treba stabilan ali i pokretljiv vezni red. Ova dva igraca na pozicijama sestica ce biti kljucna za nas rezultat u prvoj tekmi, oni ce razbijati kreativne ideje Argentine a i vjerovatno ulaziti u direktne duele sa Aguerom i Messijem koji vole da se izvuku na nekih 30 metara od gola protivnika i sa kojim duplim eto ih u petercu. Tu bi najvise volio vidjeti Salihovica i Kolasinca ili Salihovica i Medunjanina, sto je vjerovatnije. Uz zadnju liniju, dakle, najmanje 6 igraca na terenu cija ce briga vise biti nas nego protivnicki gol.
Sto se ofanzive tice, mi cemo vjerovatno najvise prijetiti preko krila, sto se vidjelo i u prijateljskoj, s tom razlikom sto tada niko nije znao uputiti kvalitetnu loptu za skok. Dakle, 2 brza igraca koji ce brzom tranzicijom probati naci rupe u argentinskoj odbrani. Mozda ce nekom biti smjesno ali tu vidim Viscu i Lulica. Visca je vec pokazao da je puno kvalitetniji igrac nego sto bi se dalo zakljuciti iz njegove trenutne pozicije, sto se kluba tice. U kreativnom dijelu- Pjanic naravno, a naprijed Dzeko, radi gradjenja ali skok igre gdje mozemo traziti svoju sansu.
Ukoliko budemo igrali nasu standardnu ho-ruk formaciju, bez osiguraca sa dva spica, ili jos gore sa Vedom na desnom krilu, ponovice nam se St Louis a mozda i gore.
Naravno u slucaju uspjeha, i osvajanja boda, ne moram govoriti sta bi se desilo: Argentina bi morala pobjediti i Nigeriju i Iran za miran prolazak a mi bi sa jos jednom pobjedom vjerovatno isli dalje, a o moralu i nalozenosti da ne trosim tastaturu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Neki Niger na TwitteruBosnia has Dzeko. Iran has some suicide bomber guy. So don't underrate them.
samo malo lošije obaviješteni što se tiče Irana nego mi

Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..
Gdje treba potpisat ? Pecat ?fixator je napisao/la:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Oni se imaju kao sa cim sprdatibeka23 je napisao/la:Neki Niger na TwitteruBosnia has Dzeko. Iran has some suicide bomber guy. So don't underrate them.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- Goalgetter
- Kontakt:
Nije lako žrijeb je tako htjeo
BOSNU čeka veliki LEO
dobi Bosna brate grupu finu
zmajevi će proći Argentinu
zmajevi su spremni za megdana
mi smo brate jači od Irana
cjela Bosna za zmajeve diše
Nigerijo crno ti se piše

BOSNU čeka veliki LEO
dobi Bosna brate grupu finu
zmajevi će proći Argentinu
zmajevi su spremni za megdana
mi smo brate jači od Irana
cjela Bosna za zmajeve diše
Nigerijo crno ti se piše
S obzirom da nam je prvo prvenstvo, nisam imao nikakvih ocekivanja i nadanja osim da izbjegnemo grupu smrti i sramocenje, ali ovo je ispalo i bolje nego sto sam zamisljao.
Ako budemo igrali kako znamo, nema sumnje da cemo zavrsiti na drugom mjestu. Bit ce cupanja sa Nigerijom, ali ako se situacija bude ocekivano odvijala, protiv njih bi nam i bod bio dovoljan.
Naravno, postoji taj faktor da neocekivano kiksnemo i ne prodjemo dalje, ali nema veze. Vazno da ostavimo dobar dojam, bit ce bolje na EP.
Ako budemo igrali kako znamo, nema sumnje da cemo zavrsiti na drugom mjestu. Bit ce cupanja sa Nigerijom, ali ako se situacija bude ocekivano odvijala, protiv njih bi nam i bod bio dovoljan.
Naravno, postoji taj faktor da neocekivano kiksnemo i ne prodjemo dalje, ali nema veze. Vazno da ostavimo dobar dojam, bit ce bolje na EP.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Goalgetter
- Kontakt:
Takvi smo ti mi bili ima par godina kada je Modriča pobjeđivala ligu. HeheSabinho je napisao/la:Oni se imaju kao sa cim sprdatibeka23 je napisao/la:Neki Niger na TwitteruBosnia has Dzeko. Iran has some suicide bomber guy. So don't underrate them.Gledaj im lige ko pobjedi u gostima prvak je
Sent from my C6506 using Tapatalk
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
uvijek sam volio ovu pjesmu ali sada ce se slusati malo cesce do pocetka prvenstva
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Iskreno jedna od boljih varijanti glede putovanja.Goalgetter je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.