Safet Sušić - Pape

Murga
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Murga » 07 dec 2013, 07:02

Papetova najveca greska je to sto je iskren za medije. Rekao da je pogledao tekmu i onda se uputio prema aerodromu. Je li moguce da se tekma zavrsila, covjek sjedio jos sat-dva kod kuce i onda krenuo prema aerodromu? Niti znamo kad je let bio niti kolko je Pape udaljen od aerodroma niti ista. Sto nije letio negdje drugo, trazio letove? Niti znam tu cijelu situaciju, niti me zamara, tako da ne znam zasto se i vi zamarate sa tim.
Da je Ciro i dalje selektor i da mu se desilo ovo (sad ce neko reci, ne bi mu se ovo desilo), on bi izasao pred medije i rekao "Ma sine moj, krenuo sam ja 3 sata prije, ali zastoji bili pa sam iskocio iz auta i pjeske krenuo autoputem do aerodroma...." i jos bi jedno 3 puta opsovao nesto, pokazao da je ljut i mi bi rekli da je opravdano. Nista protiv Cire, uvijek mi je drag bio, ali nema potrebe ni Papeta ponizavati i vrijedjati. Covjek sta god da kaze nevalja.
Vidim i ovo sto je rekao za Argentinu nevalja. Da kaze pobijedit cemo ih, reklo bi se "Sto nas sramoti, ljudi ce nas pojesti". Zar je toliko nerealno i sramotno reci i priznati da je neko bolji od nas i da su nam male (skoro pa nikakve) sanse da ih pobjedimo? Onda je najbolje reci bilo to Lihtenstajn ili Brazil "Protivnik je dobar, uradit cemo sve da napravimo sto bolji rezultat".

Kad shvatimo i priznamo da imamo mane i stvari koje se mogu popraviti, tek cemo onda moci da rastemo i da budemo bolji. To isto treba nasim igracima dati do znanja (i ovoj i iducim generacijama) da ima stvari koje moraju da se poprave. Ne istice dzabe i Svabo nase mane i pokusava da nas spusti malo i to javno. Mozda inat proradi u nasim igracima pa htjednu jos bolje da odigraju i da im pokazu da mogu? OK je kritikovanje, ali ne treba vrijedjati.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 dec 2013, 07:29

Sergej je tačan kao sat, još nikad nije zakasnio na poker turnire.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 dec 2013, 07:37

Sušić iz Pariza: "Nije loše, moglo je i gore."

Šteta pa su mnogi zaboravili na Mehmeda Kodru.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 dec 2013, 07:50

Daj te da zakljucimo ovu pricu, jednostavno nije mu se islo u Brazil na dan pa onda opet nazad u Europu.

I to je to, nece da se pegla putovanjem rad 2h prgrama i izvacenja parova.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 07 dec 2013, 08:01

Pape kad je vidio onu trebu :D slika
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 dec 2013, 08:24

Pape jeste trenirao Caen. Osim ako internet laze ...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 dec 2013, 08:48

Virtu4l je napisao/la:Sergej je tačan kao sat, još nikad nije zakasnio na poker turnire.
:mrgreen:
1946

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 07 dec 2013, 09:15

Stvarno mislim da bi bio red za zakljucimo ovu temu oko Papetovog kasnjenja :) . Rekli smo sve sto smo imali i sad se trebamo okrenuti ka stvaranju pozitivne atmosfere u i oko reprezentacije i medju navijacima. Dobili smo solidnu grupu, mislim najbolju mogucu jer da smo dobili laksu bilo bi: "Ma lahko cemo" i onda pusiona, a tezu ne bismo ni mogli proci. Ovako je super. Sad trebamo svi udruzenim snagama da radimo na prolazu grupne faze, a onda ko zna jer se krizamo sa E grupom. Okrenimo novi list, zaboravimo na Papetovu glupost i hajmo vec sad stvarat pozitivnu atmosferu.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 07 dec 2013, 09:18

Murga je napisao/la:Papetova najveca greska je to sto je iskren za medije. Rekao da je pogledao tekmu i onda se uputio prema aerodromu. Je li moguce da se tekma zavrsila, covjek sjedio jos sat-dva kod kuce i onda krenuo prema aerodromu? Niti znamo kad je let bio niti kolko je Pape udaljen od aerodroma niti ista. Sto nije letio negdje drugo, trazio letove? Niti znam tu cijelu situaciju, niti me zamara, tako da ne znam zasto se i vi zamarate sa tim.
Da je Ciro i dalje selektor i da mu se desilo ovo (sad ce neko reci, ne bi mu se ovo desilo), on bi izasao pred medije i rekao "Ma sine moj, krenuo sam ja 3 sata prije, ali zastoji bili pa sam iskocio iz auta i pjeske krenuo autoputem do aerodroma...." i jos bi jedno 3 puta opsovao nesto, pokazao da je ljut i mi bi rekli da je opravdano. Nista protiv Cire, uvijek mi je drag bio, ali nema potrebe ni Papeta ponizavati i vrijedjati. Covjek sta god da kaze nevalja.
Vidim i ovo sto je rekao za Argentinu nevalja. Da kaze pobijedit cemo ih, reklo bi se "Sto nas sramoti, ljudi ce nas pojesti". Zar je toliko nerealno i sramotno reci i priznati da je neko bolji od nas i da su nam male (skoro pa nikakve) sanse da ih pobjedimo? Onda je najbolje reci bilo to Lihtenstajn ili Brazil "Protivnik je dobar, uradit cemo sve da napravimo sto bolji rezultat".

Kad shvatimo i priznamo da imamo mane i stvari koje se mogu popraviti, tek cemo onda moci da rastemo i da budemo bolji. To isto treba nasim igracima dati do znanja (i ovoj i iducim generacijama) da ima stvari koje moraju da se poprave. Ne istice dzabe i Svabo nase mane i pokusava da nas spusti malo i to javno. Mozda inat proradi u nasim igracima pa htjednu jos bolje da odigraju i da im pokazu da mogu? OK je kritikovanje, ali ne treba vrijedjati.
bas ovo treba da shvati nas selektor, a on mane nase reprezentacije drugima servira na tanjir, a ovi to samo treba da uzmu..
Volim te Bosno!!!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 dec 2013, 09:20

Iz ovih svih izjava, zaključujem da nam je obećao minimalno četiri boda. Dosta od njega, sve drugo je dodatni bonus.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2013, 09:34

Sretno Pape. Libo te racku, samo u napad!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

redblack
Kontakt:

Post Postao/la redblack » 07 dec 2013, 10:09

Šverco se Pape u avionu pa ga izbacili napolje

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 dec 2013, 10:25

Joj Sergeja što se glupira. Kapa dole za igračku karijeru, al oha'ni malo.
Čovjek sa zero experience u trenerskom poslu se nađe praviti pametan i podyebavat'. Obični disrespect.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 07 dec 2013, 10:30

zizu1991 je napisao/la:Joj Sergeja što se glupira. Kapa dole za igračku karijeru, al oha'ni malo.
Čovjek sa zero experience u trenerskom poslu se nađe praviti pametan i podyebavat'. Obični disrespect.
I meni je ipak ispo paksu ako je to on napisao uopste...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 07 dec 2013, 10:36

Virtu4l je napisao/la:Sergej je tačan kao sat, još nikad nije zakasnio na poker turnire.
Dok je Sergej ginuo za BiH tvoj "IQ-34" nije ni znao gdje je BiH...
Da zaboravio sam sve Humanitarne utakmice koje je "IQ-34" organizovao da se pomogne BiH :roll: :roll: :roll:
harishp je napisao/la:Znaci ti bez cuke ni u cenifu.
Ne znam gdje si ti isao u skolu ali ove boldane rijeci ne postoje u Bosanskom(srpsko-hrvatskom), ali posto si nas upoznao sa svojim seoskim mentalitet ovo bi trebala biti uvreda na moj racun....???
E pa prika ovo je tema o "Sajo od aerodroma" i pisi vezano za njega a ne za mene, mada je to seoskom mentalitetu gotovo neizvedivo ali barem pokusaj... ;)

Edit: A evo nasao sam objasnjenje za rijec "Cenifa":
slika
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 07 dec 2013, 13:24

robijas_Ri je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Joj Sergeja što se glupira. Kapa dole za igračku karijeru, al oha'ni malo.
Haj što mi mu "obični" navijači ne smijemo ništa reć, ali jedna veličina kao Sergej bi ipak trebao imat pravo da uputi koju kritiku.

Safoljubci niste mi jasni svaki trener svijeta je pod udarom kritika, a naš ne smije bit :roll: , haj da nema razloga, ali itekako ima, od izjava, pa preko taktike do igrača u prvih jedanaest. Jedan Alex Ferguson je bio izložen kritikama, a Safet Sušić ne smije bit, ma dajte :shock:

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 07 dec 2013, 13:56

stokton je napisao/la:
robijas_Ri je napisao/la:
Haj što mi mu "obični" navijači ne smijemo ništa reć, ali jedna veličina kao Sergej bi ipak trebao imat pravo da uputi koju kritiku.

Safoljubci niste mi jasni svaki trener svijeta je pod udarom kritika, a naš ne smije bit :roll: , haj da nema razloga, ali itekako ima, od izjava, pa preko taktike do igrača u prvih jedanaest. Jedan Alex Ferguson je bio izložen kritikama, a Safet Sušić ne smije bit, ma dajte :shock:
Smije bit izlozen kritikama, al nek mu to kaze u lice a ne da se ko pubertetlija prepucava po facebooku. Barbarez je bio velicina ko igrac i nikad se nikomu nije zamjerio uvijek bio gospodin i stoga me ove izjave i cude.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 dec 2013, 14:12

Apsolutno. Te poruke preko fb - a su obično nipodaštavanje. Ako imaš šta protiv njega, možete se vidjeti u " svaka " doba i reci mu šta ti smeta, a ne preko leđa navijača praviti good guys i bad guys.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 07 dec 2013, 15:45

zna on da se na turnire nesmije kasnit inace propada ulog sto je ostavijo :lol: :lol: stari kockar

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 07 dec 2013, 17:48

JTS je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
JTS je napisao/la:da budemo iskreni, Papetovo 'iskustvo' = Sergejevo neiskustvo :D Pape je vodio neke levatske klubove u Turskoj, drugoligaša-trećeligaša iz Francuske i neki klub iz Emirata :D na kraju krajeva, Pape za mene nije trener, jednostavno nema to nešto .. ok, jeste nas odveo na SP, svaka čast, al' odveo bi nas i svaki drugi selektor, bez omalovažavanja Papeta :D što se tiče EP 2016, slažem se da Pape treba ostati, dok nam ide, neka ostane :D

al' vjerujem da se neće proslavit' kad preuzme neki klub da trenira .. nema to on u sebi :roll:

P.S. Pape je također postao selektor na račun imena, a sigurno ne zbog svog CV-a, koji je smješan kako sam gore naveo
Neka si ti strucno obrazlozio, da je Sergejevo neiskustvo ravno Papetovom iskustvu. De bolan nebio procitaj sta pises.
Levatski klub Istanbulspor koji je u Papetovo vrijeme pomrsio racune Istanbulskoj trojci, te je sa klubom zavrsio u kup UEFA.
Caen je bio u prvoj ligi, a ne drugoj-trecoj, sa njima je takodje izborio kup UEFA preko intertotokupa, razvalivsi Fenerbahce na proste faktore.
To je tebi ravno sa Sergejom, koji u zivotu klub nije poveo, pa ni Vrbanjusu. Ma bravo.
jarane, ti si nešto pobrkao, Pape nikad nije vodio Caen ;) i nije pomrsio račune Istanbulskoj trojci, završio je iza Galate, Fenera i Trabzona, a ispred Besiktasa .. Turski biznisnmen ih je kupio i vratili su se u ligu 1995 godine, a u sezoni 1997/98 izborili su Cup Uefa, što očito i nije bilo teško s obzirom da su imali para .. poslije kad ih je isti čovjek napustio 2001 godine, ponovo su propali
Da te podsjetim.
Pape nije vodio Caen, vodio je AS Cannes koji jeste igro u prvoj ligi i s kojim je u prvom kolu UEFA Kupa izbacio Fener sa ukupnim rezultatom 9:1. Istanbulspor je usao iz druge u prvu ligu, kad ih je on preuzeo, da bi u prvoj sezoni bio 6ti a u drugoj 4ti, kako ti kazes. Sa Al-Hilalom osvojio Saudi-egiptski Superkup i arapski Superkup.Neiskusan toliko bas i nije bio kad je dosao na mjesto selektora.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []