SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

BoBo89
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la BoBo89 » 07 dec 2013, 08:22

Favoriti smo za prolaz dalje, bar prema kladionicama, protiv Irana koeficijent 1,57, a protiv Nigerije 2,10.
Argentina nije vrijedna spominjanja ;)

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 07 dec 2013, 08:26

Cartman je napisao/la:Gledam ekipu ovog Irana, i ovo stvarno moramo pobjedit. Velika vecina ih igra u domacoj ligi, jedini Dejagah nesto poznatiji igrac, a nije on bas neka klasa. U Fulhamu grije klupu. Jedino me strah trenera Queiroza, koji je vrlo dobar takticar. Kazu da je on bio vrlo vazan kad je United osvojio LP 2008. godine. Gary Neville ga je strasno pohvalio u svojoj knjizi. Bojim se da bi onog naseg strucnjaka mogao nadmudrit samo tako. Ali po igracima smo za dvije klase jaci. Ali ista situacija je bila i sa Slovackom.

Nigerija ima dosta solidne igrace, ali mi imamo jacih prvih 11. Samo da ne bude povreda. Nerijesen rezultat izmedju Irana i Nigerije bi nam bio zlata vrijedan, onda bi vjerovatno bio dovoljan bod protiv Nigerije i pobjeda protiv Irana za prolazak. Protiv Argentine odigrat bunker i sta Bog da. Uvijek se moze desit luda sreca, a mozemo bit sigurni da ce Beg skinut nekoliko zicera.

Jedva cekam yebote, ko ce izdrzat. 8-)
jes da si Unitedovac, al mudro zboris :D

odlican komentar, svaka cast, bas sam nesto slicno htio napisat, uglavnom, vec sam i napisao da smo favori i to teski protiv Irana, al ni u kom slucaju ih uzet zdravo za gotovo, podcjeniti ih, jer smo igrali s njima i par puta se isfurali, doduse prijateljske.

22. juli 2001. Bihać, Bosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina - Iran 2-2 Prijateljska utakmica
10. august 2001. Teheran, Flag of Iran.svg Iran Iran - Bosna i Hercegovina 4-0 Prijateljska utakmica
2. februar 2005. Teheran, Flag of Iran.svg Iran Iran - Bosna i Hercegovina 2-1 Prijateljska utakmica
31. maj 2006. Teheran, Flag of Iran.svg Iran Iran - Bosna i Hercegovina 5-2 Prijateljska utakmica
12. septembar 2008. Sarajevo, Bosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina - Iran 2-3 Prijateljska utakmica

nije neka ekipa, al trener strucnjak dobar.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 07 dec 2013, 08:45

Ljudi moji ja sam optimista. Ako Bog da prolazimo ovu grupu. Smatram da je dobro sto prvu utakmicu igramo protiv Argentine dok se jos nista ne zna ( u smislu bodova). Treba pogledati samo rezultate prvih kola prethodnih prvenstava gdje su velike repke najcesce kiksale u prvom kolu, a onda kada postanu svjesni da su izgubili bodove naredna dva poderu. Siguran sam da se i Argentina moze iznenaditi samo to trebaju da svare igraci u svojim glavama. Siguran sam da nam Iran nece biti lagan protivnik kako mnogi smatraju. Namucit cemo se mi sa Iranom, ali smo bolji i nasa je pobjeda. I vjerovatno odlucujuci mec (kako vecina smatra) ce biti onaj sa Nigerijom. Od njih smo tehnicki dosta jaci, ali trkacki tesko. Optimista sam i vjerujem da prolazimo grupu nakon koje se krizamo sa grupom E u kojoj je Francuska, Svicarska, Honduras i Ekvador. ako prodjemo grupu ako Bog da onda je sve moguce. SRETNO NAM

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 07 dec 2013, 09:08

Ne vjerujem da sam procito komentar gdje iko uzima klimu u obzir. Nigerija i Iran su vise naviknuti na klime koje su blize klimi u Brazilu. Ja sam primjetio kako skoro svim nasim igracima forma zestoko padne u drugim poluvremenima, vise nego drugim igracima na terenu. Jedini izuzetci su Vedo koji je jednako opasan da zabije gol u 1. i u 90. minuti, i Lulic koji moze pretrcat 10km a da mu puls ne predje 80. Ostatak kondiciju moraju poboljsat i to DOBRO. Prvi onaj cije ime ne trebam ni spominjat. U Mundijal se ne ulazi spreman za 90 minuta, nego za 120, + imat jos energije da dobar penal opucas. I u ovom slucaju ekstra spreman radi klime na koju nismo naviknuti.

Isto sam primjetio kako prijateljske uvjek igramo na mjestima gdje je klima pristojna. Do Brazila trebamo zakazat utakmice u nekim egzoticnim mjestima protiv relativno jakih ekipa. ABd da vide kako je teze igrat pod onakvom klimom pa da se srecom potrude vise na boljoj kondiciji.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 dec 2013, 09:16

Mogli bi Brazilci zbog Hrvata traziti jos jednu tekmu sa nama, sto ne bi bilo uopste slabo ...

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 07 dec 2013, 09:17

Mislim da je realan prolazak i da imamo čemu da se nadamo. Itekako prolazna grupa, sa velikim favoritom - Argentinom, ali Nigerija i Iran trenutno nisu kvalitetniji od nas. Za moj ukus ovo je vjerovatno i najlakša grupa, no SP je pa je nezahvalno bilo šta prognozirati, ali da imamo šanse - imamo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2013, 09:20

Gledam zdrijeb u skolskom holu sa jaranima i bilo je stresno.

Svi smo drhtali a onda slavili kad smo dobili "lake" ekipe.
Odlicna skupina po meni i protivnici koje mozemo dobiti.Nismo autsajderi a ni apsolutni favoriti.Uz pravilan pristup ii zalaganje mozemo do druge faze.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 07 dec 2013, 09:40

Neutral je napisao/la:Naravno da se namještalo u eri Blaža Sliškovića. Bolić je tada bio kapiten, na poluvremenu upada u neko posebnu prostoriju (nije svlačionica) kad se kofer (ne zna se šta je u njemu bilo) daje Baki. Epilog svega, Bolić nije više kapiten, BiH iznenada gubi, a znamo kakvi su se tada igrači zvali, posebno u odbrani ;)

Čovjek zaradio, prijateljska je bila u pitanju.
Nisi ti to dobro čuo. Ne radi se o Baki, već o Pašaliću i ostaloj kompaniji iz tadašnjeg saveza. Al eto, tako se nešto lupi na forumu pa će onda raja poslije pljuvat pogrešnog lika. Koliko god da i Baka nije bez oraha u džepovima i može mu se štošta prigovorit, sreća je pa je ipak on bio selektor. Da je bio neko drugi, mogli smo se i gore ofirat i propast do samog dna. A to se desilo u Iranu, u hotelu u kojem su odsjeli a ne na poluvremenu, sa Bolom je bio i Salihamidzic. I nije baš da nisu vidjeli šta je u vreći, cekeru (nije kofer). Obojica su pričali o tome više puta. :)
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 07 dec 2013, 09:51

slika

Gledam ovu mapu gdje igramo ove 3 tekme, i nekako bi nam najbolje bilo za odsjesti u Brasiliji jer je na pola puta za sve 3 utakmice/destinacije, a ako bi zavrsili na 2 mjestu igrali bi sa prvoplasiranom ekipom iz grupe E gdje je Svicarska/Rusija 1/8 finala i to upravo u gradu Brasilia...

Po meni bi trebali ugovoriti prijateljske mečeve sa 2 ekipe iz grupe A:
Brazil (njima bi odgovaralo jer igramo sličan fudbal kao i hrvati) - a nama bi odgovaralo zbog Argentine
Kamerun (njima bi odgovaralo kao i brazilu zbog hrvata) - a nama bi odgovaralo zbog Nigerije

Sa Brazilom na Marakani da prije Argentine osjetimo taj stadion i atmosferu :)

Onaj mogući meč sa USA u St.Louisu će vjerovatno iskoristiti i meksikanci da igraju s nama jos jednom (tradicionalno) upravo iz navedenih razloga jer svi misle da mi i hrvati igraju slican fudbal...

Po meni bi to bili odlicni pripremni mecevi:
USA - Meksiko - Kamerun - Brazili

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 dec 2013, 10:05

raja nemojte se brinuti, rek'o avdija bićemo prvi :mrgreen:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/vrsajevi ... une/119553" onclick="window.open(this.href);return false;

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 07 dec 2013, 10:08

Mi trebamo odigrat prijateljske sa Brazilom i Kamerunom, a Hrvati sa Nigerijom i Argentinom :D. Nebi bilo lose ni sa Holandijom i oni deru ko Argentinci.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 dec 2013, 10:10

hz1987 je napisao/la:slika

Gledam ovu mapu gdje igramo ove 3 tekme, i nekako bi nam najbolje bilo za odsjesti u Brasiliji jer je na pola puta za sve 3 utakmice/destinacije, a ako bi zavrsili na 2 mjestu igrali bi sa prvoplasiranom ekipom iz grupe E gdje je Svicarska/Rusija 1/8 finala i to upravo u gradu Brasilia...

Po meni bi trebali ugovoriti prijateljske mečeve sa 2 ekipe iz grupe A:
Brazil (njima bi odgovaralo jer igramo sličan fudbal kao i hrvati) - a nama bi odgovaralo zbog Argentine
Kamerun (njima bi odgovaralo kao i brazilu zbog hrvata) - a nama bi odgovaralo zbog Nigerije

Sa Brazilom na Marakani da prije Argentine osjetimo taj stadion i atmosferu :)

Onaj mogući meč sa USA u St.Louisu će vjerovatno iskoristiti i meksikanci da igraju s nama jos jednom (tradicionalno) upravo iz navedenih razloga jer svi misle da mi i hrvati igraju slican fudbal...

Po meni bi to bili odlicni pripremni mecevi:
USA - Meksiko - Kamerun - Brazili
jes' da si pitar, ali imaš pravo u svemu što si tu napisao :mrgreen:
jedino nevalja što je brazilija , po pričams onih koji su tamo bili, sterilan i dosadan grad. treba to dobro izvagati, možda je rio ipak bolja opcija.
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 07 dec 2013, 10:11, ukupno mijenjano 1 put.

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 07 dec 2013, 10:10

Nedo Bog da Miske krene od prve protiv Arg ili Nigerije. Pa satrali bi ga crnje. :lol:
pi.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 dec 2013, 10:15

Protiv Argentine nam treba 10 momciluka i Begovic.
1946

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 07 dec 2013, 10:19

Dvije utakmice u 12 sati (Argentina i Nigerija) ima da pivare zarade i vise nego sto su planirali, a mi trebamo pazit da ne pretjeramo do 12, al vec vidim da ce to biti deset puta bolje nego docek Nove godine i to dupli docek :D.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 dec 2013, 10:20

Tweeds_10 je napisao/la:Nedo Bog da Miske krene od prve protiv Arg ili Nigerije. Pa satrali bi ga crnje. :lol:
Mora on da se sprijatelji sa vagom, da skine par kila.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2013, 10:21

robijas_Ri je napisao/la:Dvije utakmice u 12 sati (Argentina i Nigerija) ima da pivare zarade i vise nego sto su planirali, a mi trebamo pazit da ne pretjeramo do 12, al vec vidim da ce to biti deset puta bolje nego docek Nove godine i to dupli docek :D.
U koliko protiv Irana igramo?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 07 dec 2013, 10:23

Otelo je napisao/la:
robijas_Ri je napisao/la:Dvije utakmice u 12 sati (Argentina i Nigerija) ima da pivare zarade i vise nego sto su planirali, a mi trebamo pazit da ne pretjeramo do 12, al vec vidim da ce to biti deset puta bolje nego docek Nove godine i to dupli docek :D.
U 6 sati po nasem vremenu, u Brazilu mislim da je 1 sat ima da im se jaja osuse.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2013, 10:26

robijas_Ri je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
U 6 sati po nasem vremenu, u Brazilu mislim da je 1 sat ima da im se jaja osuse.
Los termin za nas navijace u BiH ;)

Nadao sam se da cemo je igrat oko ponoci (cak i kasnije).

Ljeto,topla noc,5-6 000 ljudi i uzivanje poslije ponoci a ovako ova u 6 :oops: :oops:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 dec 2013, 10:34

Tweeds_10 je napisao/la:Nedo Bog da Miske krene od prve protiv Arg ili Nigerije. Pa satrali bi ga crnje. :lol:
Ne da Bog, al da Pape, tako da ti ga to na isto dođe.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.