SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

legenda reala
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la legenda reala » 07 dec 2013, 13:45

VanBasten je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:pa valjda vam je bilo dosta ovo 3-4 utakmice da vidite da ni Mujdžu ne možemo zamjeniti
Povratak Vranješa, Zukanovića i Pandže nam otvara solidne kombinacije (Vranješ i Bičakćić + Dilaver) na toj poziciji.
u Papetovom sistemu oni su beskorisni, nijedan ne mogu igrati ono što Mujdža igra ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 dec 2013, 13:46

Sve zavisi hoce li Ogi naci klub i igrati.

evo malo infomacija iz Nigerije, ima ih mali milion samo utipkajte nigeria football forum, uglavnom sto se tice njih mi smo za njih izgleda amateri koji nisu nikada nista napravili. Citajte komentare

http://www.kickoffnigeria.com/news/3964 ... p?display=&" onclick="window.open(this.href);return false;

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 dec 2013, 13:51

legenda reala je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:pa valjda vam je bilo dosta ovo 3-4 utakmice da vidite da ni Mujdžu ne možemo zamjeniti
Povratak Vranješa, Zukanovića i Pandže nam otvara solidne kombinacije (Vranješ i Bičakćić + Dilaver) na toj poziciji.
u Papetovom sistemu oni su beskorisni, nijedan ne mogu igrati ono što Mujdža igra ;)
Moraće on mjenjati/prilagoditi sistem, nema druge. Ne samo zbog Mujdže, ne možemo igrati onako na SP.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 dec 2013, 13:56

Sto se tice Irana, ne valja sto igramo zadnju sa njima "rano"... jer Iran je naucio da igra na +50°C :lol: ali mislim da njih mozemo i moramo dobit.

Nigerija? Evo citam da su fizicki jaki ali takticki losi i u mozak tanki :) Mislim da cemo ih izdominirat u veznom redu..

Argentina? Njima kad bi uzeli bod bilo bi ko 3.. ne radi boda, vec radi toga sto bi oni u preostale dvije tekme popravljali strasno gol razliku.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 dec 2013, 13:58

VanBasten je napisao/la:
Moraće on mjenjati/prilagoditi sistem, nema druge. Ne samo zbog Mujdže, ne možemo igrati onako na SP.
Ne znam ja bi mu predložio Ogi na beka, Mujdža na krilo, ali ne vjerujem da će on žrtvovati Misketa i Meda, jednog hoće zbog zadnjeg veznog, ali dvojicu ne vjerujem, tako da sistem neće mjenjati, Mujdža će i dalje držati sam cijelu stranu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 dec 2013, 14:01

VanBasten je napisao/la:
Ne znam ja bi mu predložio Ogi na beka, Mujdža na krilo, ali ne vjerujem da će on žrtvovati Misketa i Meda, jednog hoće zbog zadnjeg veznog, ali dvojicu ne vjerujem, tako da sistem neće mjenjati, Mujdža će i dalje držati sam cijelu stranu
Neće Medunjanina 100%, i ne treba. Miske ili Vedo. Ja bi obojicu. :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 dec 2013, 14:02

Mozda protiv Argentine probati sa jednim napadacem, nesto kao u Parizu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 07 dec 2013, 14:04

VanBasten je napisao/la:
Ja mislim da ce se vecina rotirat, samo je pitanje u kojim tekmama, jer nema sanse da po onim vrucinama izdrze u jednom sastavu sve tri tekme, protiv Argentine bi izbacio Misimovica, Medunjanina, Ibisevica/Dzeko po puluvrijeme a uveo defanzivce + Pjanic, onda imamo 6 dana odmora pa moze se reci odlucujuca sa Nigerijom gdje se ne treba skroz zatvorit, i onda za samo 3 dana Iran..

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 07 dec 2013, 14:06

Protiv Argentine moramo 4-5-1

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 dec 2013, 14:17

PerryFred je napisao/la:Protiv Argentine moramo 4-5-1
Ma sve u odbranu :mrgreen: ispred samo Džeko i Pjanić pa šta urade urade .. :)

Pokušat na kontre s brzim Lulićem i to je to. Bod ko kuća.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 07 dec 2013, 14:17

dinoze je napisao/la:Sve zavisi hoce li Ogi naci klub i igrati.

evo malo infomacija iz Nigerije, ima ih mali milion samo utipkajte nigeria football forum, uglavnom sto se tice njih mi smo za njih izgleda amateri koji nisu nikada nista napravili. Citajte komentare

http://www.kickoffnigeria.com/news/3964 ... p?display=&" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako ćemo pošteno, niti oni znaju išta o nama, a ni mi o njima, pa podcjenjujemo jedni druge, a nema te ekipe koja se smije podcijeniti na SP. Pogotovo mi je pomalo ludo podcijenjivati europske reprezentacije, s obzirom da te ekipe igraju najteže kvalifikacije. I ta glupost oko našeg debija. Prvi nam put pa ćemo kao ispast kao već u grupi. Rekao bih uredu, da igramo u grupi sa Španijom, Nizozemskom i Chileom, ali u ovoj, vrata su otvorena za drugo mjesto nama i Nigeriji, možda i Irancima ako neko kiksa. Našim će motiv biti ogroman a javnost im ne stavlja pod moranje prolazak dalje. Oni su prelomili ono najvažnije, plasirali su se, a to nam je rak rana već skoro deset godina.

Nigerijci su također neiskusni. Većina ovih igrača nije išla na SP, tako da smo tu podjednaki. Ono što bi trebalo presuditi jeste naša bolja tehnika i nekoliko igrača koji iz ničega mogu odlučiti utakmicu. Samo ih treba dobro proučiti i bez onog Papetovog glupiranja: "ne zanima me protivnik, gledam samo nas".
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Koigrazaraju
Kontakt:

Post Postao/la Koigrazaraju » 07 dec 2013, 14:49

Nije Nigerija uopste naivna ekipa, pobjedjivali Argentinu 2011, Obalu Sl. u ovoj godini, a sto mogu trcati...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nigeria_na ... _team_2013" onclick="window.open(this.href);return false;

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 07 dec 2013, 14:52

Grupa solidna i bit ce borba sa Nigerijom za drugo mjesto. Uglavnom treba dobit Iran i zabunkerat s narkicima pa na kontre jer ako se otvorimo donji smo 100%. Imali smo srece s obzirom sta nas je moglo zapast. Ja optimist

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 dec 2013, 14:55

Zrijeb nas je izrazito jako pomazio, ne samo za grupnu fazu,nego eventualno i za dalje.Imamo sve predispozicije da budemo hit prvenstva, gdje je velika mogucnost ukoliko nam se neke svari poklope da ostvarimo rezultat barem priblizan Hrvatske 1998 i Turske 2002. Da bismo to ostvarili trebamo maximalno ozbiljno shvatiti odlazak u Brazil, maksimalno se pripremiti i ponijeti mu.da od kuce.Ne smijemo nikoga ni podcjeniti ni precijeniti.Ukljucujuci i sebe.Sto mnogi ovdje rade.Trebamo se potuci sa svima,dati svoj maksimum,pa sta bude.

Sto se samih utakmica tice mislim da smo dobili najbolji moguci raspored.Argentina ako uopste i postoji sansa da kiksa prije same zavrsnice to je svakako u prvoj utakmici.U ostalim nece sigurno. Sto se tice utakmice Nigerija i Iran s obzirom da je to prva utakmica mislim da ce obje repke vise voditi racuna o svom golu nego protivnickom jer bi remi ostavljao i jednoj i drugoj repci realne sanse da se nadju u narednom krugu, dok bi u slucaju poraza vec nakon 1 kola porazena repka pa skoro pa 90% vec izgubila sansu da se nadje u narednom krugu.Cak i pobjeda protiv nas nebi im nista znacila,jer bi ovoj drugoj repci bio dovoljan i bod protiv nas da ode dalje.A protiv Argentine se ne moze niko vaditi.To su svi svjesni.Tako da imam jako lijepe sanse da odemo dalje ukoliko ozbiljno shvatimo sve ovo.4 boda iz duela protiv Nigerije i Irana nas 95% sigurno vodi dalje.A jos ako uspijemo koji bod Argentini otkinuti onda su sanse jos i vece.

Ovo nam je historijska sansa da nesto veliko napravimo i nadam se da je necemo prokockati.Tesko da nam se ikada vise poklopi ovakav raspored i ovakva sansa. Mada bez obzira koji rezultat ostvarimo (pa makar sve zjanili po 20:0) necu biti razocaran ukoliko i savez i strucni stab i igraci daju svoj maksimum.Dok cu smatrati neuspjehom i razocarenjem ukoliko budemo mogli ostvariti neki rezultat, a ne dodjemo do njega isljucivo zbog nase neozbiljnosti i nekom odlasku i igranju preko qurca.

Sansu imamo, kvalitet imamo,a kako i dali cemo to iskoristiti ostaje nam da vidimo u junu naredne godine....

NAPRIJED ZMAJEVI!!!
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 07 dec 2013, 14:58

Moze se igrat i s Argentinom kad su ozbiljne utakmice. Ne lezimo mi njima nikako. Vazda su s Jugom bile guzovace

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 07 dec 2013, 15:06

VasaKisa je napisao/la:Moze se igrat i s Argentinom kad su ozbiljne utakmice. Ne lezimo mi njima nikako. Vazda su s Jugom bile guzovace
sa svakim se moze igrat,ali na kraju kad se crta podvuce mi budemo donji bila to argentina,spanija protugal,njemacka,francuska,itd....Ja bi volio da na kraju budemi mi gore kako god odigrali.Mi s ovim Top ekipama nemamo sanse al eto treba se nadat.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 07 dec 2013, 15:12

VasaKisa je napisao/la:Moze se igrat i s Argentinom kad su ozbiljne utakmice. Ne lezimo mi njima nikako. Vazda su s Jugom bile guzovace
Jest vala. Ono što me kod nas jako nervira jeste činjenica da prijateljske nikada ne shvaćamo ozbiljno i igrači igraju preko*****. Jedino sa SAD što smo odigrali prvo poluvrijeme baš ono pravo i Safet ukaki sa izmjenama, sve ostalo se uglavnom igra ali se radije nebi igralo. Alžir ne zamjerim, jer tu se nije ni moglo igrati. Vjerujem da će igrači ginuti po terenu u Brazilu. To je i njima prilika da se lično pokažu i unaprijede svoje karijere.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 07 dec 2013, 15:14

ciza je napisao/la:
sa svakim se moze igrat,ali na kraju kad se crta podvuce mi budemo donji bila to argentina,spanija protugal,njemacka,francuska,itd....Ja bi volio da na kraju budemi mi gore kako god odigrali.Mi s ovim Top ekipama nemamo sanse al eto treba se nadat.
Druze uspjeh bi bila nula s Argentinom jer kao sto neko napisa onda ce se oni izivit na Iranu i Nigeriji. Imamo dobre sanse da prodjemo grupu a sto ne i u 1/4 ako Svica zavrsi ispred Francuza. Sto se mene tice i ovo je uspjeh i kakav god rasplet bude ja sam ponosan ;)

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 07 dec 2013, 15:16

normalno da je uspjeh problem je u lozenju nasem konstatno da smo ravnopravni a nismo.Samo briljantnom partijom mozemo do povoljnog razultata.u Svim ostalim situacijama smo donji.S ostale dvije mozemo ,ali podcjenimol nekog mogli bi kuci nakon dvije utakmice.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 dec 2013, 15:16

Kad krenu oni juzno americki komentatori GOOOOO (2 minuta O) L . :lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.