AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 dec 2013, 20:05

francobaresi je napisao/la:Katastrofalan pristup utakmici je danas koštao Milan.
Prikladna za ovu sezonu Uniteda i Milana :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 dec 2013, 20:08

Stigle dvije ponude za Balotellija. za sad se ne zna od koga.
Kucka na pragu Milana ali i jos dva neka igraca.
sta sad kuhaju, mater im yebem.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 07 dec 2013, 20:09

Hvala momci svima na cestitkama.

Eh remi.Ja bih vise volio poraz neg remi,jer valjda vise otpuste Alegrija jer covjek jednostavno ne zna haman motivisat igrace za ove utakmice kao sto neko vec ranije rece.Zaista do sada sam se dvoumio da li treba otpustiti Alegrija ili ne,ali prema ovome sto je veceras pokazao zasluzuje poraz.

Balloteli fantastican.

Gabriel kriv za drugi gol,naravno vise su Mexes i Zapata krivi jer im je Paulinho pobjegao,ali Gabriel je trebao bolje odraditi jer primio je gol u svoju stranu.

Mexes pa sto stojis metar od cojka kod prvog gola istrci na njega sprijeci ga da opuca.A kod drugog zaista je Mexes opet negdje istcao i Paulinho protca i onda Zapata trci sa svoje strane da pokrije rupu koja je nastala.Ali opet obojca su bili kriminani veceras.Sta im je Paulinho radio nevjerovatno.

De Jong nije takodje bio u elementu ima je par gresaka kao i Montolivo.Kaka isto osim asistecije,nista vise, katastrofalan.Noceino,Birsa,El Shaarawy i Niang,takodje nisu nista dobro uradili na vecerasnjem mecu.Emanuelson je jednom spasio kontru Livorna kada je Mexes ispao,odnosno cojk pruzio loptu i pretcao ga,ali Emanuelson je uspio stici protivnickog igraca i sprijeciti ga dda izadje jedan na jedan s Gabrielom.

Ali smatram da su igraci mogli mnogo bolje odigrati da ih je Allegri znao motivisati.
Zadnja izmjena: meho-medo, dana/u 07 dec 2013, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 07 dec 2013, 20:10

Interista02 je napisao/la:Dolazim u miru :mrgreen:

Pošto vidim da se prati utakmica, može li mi neko napisati kako igraju Duncan i M'baye
Dominirali prvi vise nego drugi ali sasvim solidan nastup obojce.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 dec 2013, 20:10

slika :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 07 dec 2013, 20:11

rio_Ferdy88 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Katastrofalan pristup utakmici je danas koštao Milan.
Prikladna za ovu sezonu Uniteda i Milana :mrgreen:

slika
Odlična. :D
Bit' će bolje, jer gore jednostavno ne može. :mrgreen:
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 07 dec 2013, 20:29

[youtube][/youtube]
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 dec 2013, 20:38

Ovo je nama haman normalno postalo, nit ko sta komentarise nit se cudi na rezultat. :mrgreen:

A dobro, mislim da se sada i zvanicno mozemo oprostiti od LS. Sljedece kolo Roma pa Inter, najmanje 4 boda gubimo, vec kraj polusezone, a boljih dana i forme ni na vidiku.
Je*i ga, bude bolje iduce godine. Valjda. :P
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 dec 2013, 20:50

nista druze. sad moli boga da napoli Izgubi pa da smanjimo razliku za to 3 mjesto za bod hehehhe :D

stvarno katastrofa je ovo.
jos sad idu dvije tske tekme ali otom potom, nekako smo te uvijek dobro igrali vidjet cemo.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 07 dec 2013, 20:51

Gledaj to sa vedrije strane, Milan nije izgubio već 5 utakmica ja mislim. :mrgreen:

Loše je ovo, ali skroz loše. Taman su uvezali dvije dobre utakmice da bi to sve upropastili danas/večeras.
Ponekad pomislim da je bolje igrati bez stopera i jednog veznog, nego sa Mexesom,Zapatom te Nocerinom, odnosno Birsom.
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 dec 2013, 20:59

Haj boga ti, bod po bod, dogurat cemo do negdje. :mrgreen:

A stvarno ne znam sta se desilo, bas smo fino krenuli i onda kapak. Ustvari, najveca mi je misterija, sta se to desilo, da su u drugom poluvremenu svi nestali, pocevsi od Kake do ostalih. Izuzev Bale, svi su odigrali katastrofalno, cak i De Jong koji je do sada perfektno igrao.
Mali faraon u takvom grcu igra, on se ne smije okrenuti prema golu. Dobro, razumijem zbog cega, ni ne krivim ga, ali trebat ce njemu podosta vremena da uhvati formu. Jos jedan hendikep za nas. Nikad da nas krene... :roll:

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 07 dec 2013, 21:03

Manjak samopuzdanja, katastrofalni stoperi, manjak kvaliteta i loš trener. To je sve, tako da ovo i ne čudi, barem ne više.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 dec 2013, 21:07

Iskreno, ja bih volio da smo izgubili 5:0 nego ovaj remi. Pun mi je q*rac ovog provlačenja bez ikakve igre.
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 dec 2013, 21:14

Ja se samo nadam da ce biti bolje kada zaigraju Honda i Rami. Bar ce pokriti nase najkriticnije pozicije sto bi samim tim uveliko poboljsalo igru, ali za neke vece uspjehe je ionako kasno.

Ostaje nam jedino potruditi se u LS za kraj :P ili pokusati osvojiti kup sto bi donekle ispralo ovako lose rezultate.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 dec 2013, 21:15

francobaresi je napisao/la:Manjak samopuzdanja, katastrofalni stoperi, manjak kvaliteta i loš trener. To je sve, tako da ovo i ne čudi, barem ne više.
sve to stoji druze, i to za stopere, ali majka mu staa nije ni do njih sve. jest danasu su krivi za 1 gol ajd donekle i za drugi, koji ide i na dusu gabriela ( moje subjektivno misljenje ), mogao je ono skinuti, bolje se postaviti itd, Abiati bi ono skinuo ubijedjen sam, ali da ne krivimo golmana. jos je mlad i moze mu se oprostiti. ali samo da prestane ciniti vise ovakve greske.
krenimo redom, odbran ajeste losa i previse. u rangu jednog Cagliaria recimo, znaci nista narocito, govorim o trenutnim stoperima, izuzimajuci Ramia jer ga ne mogu kritikovati nije covjek jos ni debitovo za Milan.
ali ovo danas sto smo vidili je stvarno lose. ne moze nama odbrana krojiti igru. ljudi je iznesu do centra nekako, i to vrlo solidno. ali kada treba krenuti naprijed i organizovati akcije, onda je tu problem, zastoj, stopanje, nesto ne stima. jednostavno svi od reda stanu, Monto je nesto pokusavao ali ne moze ni on sam, nema koga uposliti, Niang se pokusavao otvarati ali to je bilo kasno, Kaka odsjecen. nije zasluzio kritike ali danas je bio ispod svi ocekivanja, Saravi jednostavno kao da nikada nije igrao fudala. ako smo mi zadovoljni sa njim sto samo igra i sto se nalazi na terenu yebem ja to onda. svaku loptu koju je primio vratio je nazad, ili izgubio, jednosavno nema one eksplozivnosti koju je imao. OK bio je dugo van terena i to je jedno od opravdanja, ali brate morao je vise pokazati, djeluje m ida se nije ni trudio.. danas jedino Balotelli moze dobiti prolaznu ocjenu.dao je dva gola kako tako. prvi srecno. drugi majstorija. i ponajvise zbog drugog gola zasluzuje respekt, i zbog toga sto je ostao miran i stalozen citavu tekmu.
sta hocu da kazem, to je da nama i naprijed nekad ne stima, dzaba sve sto je odbrana losa ali oni nisu zaduzeni za stvaranje akcija, njima na dusu idu golovi i propusti u odbrani. ali brate nama nema ko da ogranizuje igru, Nekada montu ide, nekada Kaku. ali malo je po jedan raspolozen igrac, Jednostavno ili da sto prije udju u formu. ili mijenjati igracki kadar na nekim pozicijama . to se namece jednostavno samo od sebe. ovako vis ene moze.
pa nismo mi Lecce da nam neki Livorno daje po 2 gola na mecu i da nas namuci kao Barcelona i vise jos. kud vodi ovaj fudbal, ovo je strahota, sve se svelo na pare i na ulaganja

Ima li cega na vidiku Silvio ?

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 07 dec 2013, 21:28

De Sciglio ono malo sto je igrao,bolje je odigrao od 80% ekipe danas koja je imala duplo vise minuta od njega.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 dec 2013, 21:35

Nije fer kriviti Gabriela kad su iskljucivi krivci ona dvojica, a sutevi su bili poprilicno precizni. Prvi gol igrac neometano dribla i suta. Kod drugog gola nas izbacise iz kopacki, Zapata nesposoban sam od sebe da zaustavi igraca, a Mexes baulja gore ispred Zapate, ni blizu svoje pozicije. Koji je klinac uopste radio gore ?

Monto i De Jong su se nekako sami nosili sa citavom sredinom, medjutim dosta ispod prosjecna utakmica obojice. Kaku necu kritikovati, cak iako se izgubio, imao je onaj fantasticni prodor i asistenciju.
Faraona je nezahvalno kritikovati, momak nije igrao 3 mjeseca, naravno da je izgubio osjecaj za fudbal, koci ga strah, a cini mi se da ni fizicki nije na maksimumu.
Niang me onako odusevio s obzirom da i on na kapaljku dobija prilike. Nadam se da ce igrati prije Matrija.

Ovdje prije svega treba novi trener koji ce im malo dignuti moral i razdrmati ih, svi tako djeluju nezainteresovano i rezervisano. Igra bez plana, samo nabijaj do igraca pored sebe, sa bekova na bekove, pa sta bude. E pa ne moze nista na silu.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 07 dec 2013, 21:48

Ma Sciglio je odličan, s obzirom da nije igrao skoro nikako ove sezone, svi znamo da je i pripreme propustio. On može biti samo još bolji kad uhvati formu. Što se tiče Shaarawy-a, on nije igrao 3 mjeseca i trebat će mu vremena da se adaptira i na igru sa Kakom, a Bgm i na potpuno novi sistem igre.

Milan treba dva nova stopera i tu nema nikakve dileme, i apsolutno još jednog igrača sredine terena. Jer očigledno Allegri neće odustati od forsiranja Muntarija i Nocerina. Samo dolazak novog igrača na tu poziciju, može ga natjerati na neke promijene.

Gabriel je mogao bolje kod drugog gola, ali opet nije ni on sam kriv, jer dva stopera nisu ništa napravili da spriječe Paulinha. Što se tiče prvog gola, ondje nijedan golman na svijetu vjerovatno ništa bolje ne bi mogao.Znači jedna greška, a ostatak meča odradio i više nego dobro, 5-6 sigurnih intervencija. Svakako golman za budućnost, dovoljno je reći da ima samo 21 godinu,a svi znamo da u Serie A rijetko kad golmani njegovih godina dobijaju šansu da brane.

Edit:
slika
Nije loše, ali mogao je i može puno bolje. Ako bude igrao kao u zadnja 3 meča, ovi bi mu mogla biti najbolja sezona u karijeri.
-Rui Costa-

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 dec 2013, 23:22

rope11 je napisao/la:Ja se samo nadam da ce biti bolje kada zaigraju Honda i Rami. Bar ce pokriti nase najkriticnije pozicije sto bi samim tim uveliko poboljsalo igru, ali za neke vece uspjehe je ionako kasno.

Ostaje nam jedino potruditi se u LS za kraj :P ili pokusati osvojiti kup sto bi donekle ispralo ovako lose rezultate.
mislim da previse ocekujete od tog honde i ramija. To nisu igrači koji milanu mogu donijeti nesto puno dobrog, hajd honda je i nekako upotrebljiv ali morate znati da je i on osrednji igrać. Rami je totalni promašaj, vidjecete, on je isti nivo kao mexes, pa covjek je toliko dobar da nema mjesta u francuskoj repki ni na klupi a konkurencija mu koscelni.
Njih nije trebalo ni dovoditi, sezona je ionako propala, trebalo je dati priliku Saponari i Christanetu i jos nekom mladom momku i za pola godine bi bili bolji i od ramia i od honde i ostalih polovnjaka koji konstantno dolaze u Milan.
Citam opet nam onog Kukcu dovode, pa mi ne znamo sta da radimo sa birsom a istog dovodimo.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 07 dec 2013, 23:27

Rami je bio od 2010 godine standardan reprezentativac, skupio je ja mislim blizu 30 nastupa za repku.
Logično je da zadnjih mjeseci nije igrao za reprezentaciju, jer čovjek ove sezone skoro da nije ni igrao klupski fudbal.
Gledao sam ga još dok je igrao u Lilleu, tad je bio jedan od najboljih igrača tog tima koji je 2011 godine ovojio duplu krunu. U Valenciji je bio dobar prve sezone, a kasnije su počeli ti problemi sa upravom i tako neke vanfudbalske stvari.

Teško je procijeniti kakav će biti u Milanu, mjesecima nije igrao i tako da je teško nešto više reći.
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Adi33 i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []