SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)
Dobar tekst o Nigeriji sa nogolopte:
Cika Sepp se smilovao, dao nam je grupu koja se moze smatrati prihvatljivom pogotovo kada vidimo grupe u kojima su se nasli hrvati, italijani/englezi i portugalci. Pokusacemo vam poblize predstaviti nase protivnike a pocecemo sa Nigerijom. Zasto? Zato sto su nam slicni po mnogo cemu. Ima ih 150 miliona sto ih cini najmnogoljudnijom zemljom u Africi a medju tih 150 miliona se krije oko 200 razlicitih nacionalnih grupa/plemena/etniteta i svi oni imaju svoj jezik. Tri najveca i najuticajnija naroda su hausa-fulani koji zive na sjeveru, igbe na istoku te jorube na zapadu zemlje. Ovi prvi su muslimani dok su druge dvije grupe krscani.
Igbe ili igbijanci su pokusale/i da se osamostale, sjecamo se svi Biafre iz 80-ih, ono, kad se skines na fizickom u petom osnovne a nastavnik perverznjak da bi ispao cool pred curicama u razredu kaze ”A vidi ga, k’o da je iz Bijafre!” Eh to je bila ta gladna, jadna Biafra cija katastrofa je trajala 20-ak godina, od 1970. pa skoro sve do pocetka naseg rata. Muzicari su snimali pjesme o njima, skupljali pare a oni su umirali od gladi i zime. Cijena tog krvavog pira? Sitnica, preko milion mrtvih i ko zna koliko raseljenih i rasturenih porodica al’ eto, ostali su jedna drzava.
Tol’ko o njihovom drzavnom uredjenju. Sto se nogometa tice, on je bas onako kao i svugdje drugo gdje je bio rat pao u sjenu korupcije. Nigerijska liga je sigurno najkorumpiranija liga na svijetu, tamo je teze uzeti bodove u gostima nego u Modrici polovinom proslog deseteljeca! Prvaci od prosle godine, Kano Pillars su zavrsili sezonu sa 61 bodom, tri vise od drugoplasiranih Enugu Rangersa te samo 13 bodova vise od Jigava Golden Starsa na 17. mjestu koje vodi u nizi rang. Dakle, svi pobjedjuju kuci a u gostima samo avijacijom i bombama zemlja-zemlja mogu doci do bodova! Procentualno, 78% svih utakmica je zavrseno pobjedom domacina i iako ni nasa liga prije nekoliko godina nije bila puno bolja ipak procenat domacih pobjeda nikad nije ”prejahao” 75%! Eto, vidite da ima i gorih od nas!
Ono sto je zanimljivo je to sto FIFA suti i pravi se luda, isto kao da je sve kako treba, uopste ih ne zanima ovaj jako neobican i zanimljiv podatak. Doduse, NS Nigerije je bio suspenzijom, prijetila im je kazna od dvogodisnjeg ucesca u svim takmicenjima pod pokroviteljstvom FIFE medjutim suspenzija im je preko noci skinuta a licno nisam upoznat da su morali i oni sastavljati svoj ”komitet za normalizaciju”.
Ipak, koliko god im liga bila smece, repka im je definitivno zasluzila postovanje svih postovalaca nogometne igre. Leprsava napadacka igra sa nerijetko nepredvidjenim radijusom kretanja kod maltene svih igraca na terenu dovodila je do ludila i puno ozbiljnije repke od nase tako da cemo zaista morati biti na oprezu ukoliko mislimo proci dalje.
Ono sto bi nam moglo ici u prilog je ista ta nepredvidivost, Nigerija je jedna od onih repki koje sjede i konstantno cackaju dugme za auto-destrukciju odnosno dugme za ”zajeb samih sebe”. Osim sto mjenjaju selektore i kad dobijaju i kad gube zna im se desiti ”prenos” pa da neki od defanzivaca totalno bezpotrebno i ko fol u zaru borbe uleti sa obe noge protivniku i dobije crveni karton (protiv grka na SP 2010 kod rezultata 1-0 za Nigeriju) ili da promase prazan gol sa dva metra (protiv Koreje na SP 2010 kod 1-2 za koreance). Ni savez im nije bas savrsen mada ste to vec i predpostavili kada ste culi pricu o njihovoj ligi. Prije nekoliko mjeseci, reprezentativci su stupili u strajk i nisu htjeli da se ukrcaju na avion za Brazil i Kup Konfederacije jer im nisu isplacene obecane premije za osvajanje Africkog Kupa Nacija. Na kraju su se jedva nekako nagodili i otputovali su za Brazil gdje su izgubili od Urugvaja (1-2) i Spanije (0-3) i tako ispali vec u grupnoj fazi.
Sastav i sustav (4-3-3)
Izgubiti od Spanije i Urugvaja nije sramota i ti rezultati nas ne smiju zavaravati. Na golu ”super orlova” je Vincent Enyeama, golman Lillea koji je zadnji gol primio jos onda kad je Dzeko bio Pellegrinijeva druga alternativa prije Negreda odnosno prije 11 kola. Spektakularan golman koji je odusevio nogometnu javnost vec prije 4 godine.
U odbrani igraju sa cetvoricom u zadnjoj liniji, nerijetko su to Ambrose (Celtic), Oboabona (Rizespor) a kraj njega je Kenneth Omeruo (20 godina), velika nada londonskog Chelsea, igrac koji jos nije debitovao za prvi tim ”plavaca” ali je unatoc tome standardan u prvoj postavi nigerijaca. Lijevo od njega Elderson iz portugalske Brage.
Sunday Mba (Bastia), Obi Mikel (Chelsea) i Victor Moses (Chelsea/Liverpool) su trojka na sredini a ponekad tu uskoce jos i Fegor Ogude (Vålerengen, Norveska) te dva mozda trenutno i najveca talenta u njihovoj reprezentaciji Onazi (Lazio) i Musa (CSKA Moskva) koji nerijetko igra i u napadu.
Uche (Villareal), Oba Martins (Seattle Sounders, USA), Joseph Akpala (Werder), Shola Ameobi (Newcastle) i Victor Obinna (Lokomotiv Moskva) su neka od imena kojima raspolazu u vrhu napada a najvece ime medju njima je svakako Emmanuel Emmenike (Fenerbahce). Emmenike je bio umjesan u skandal vezan za namjestanje utakmica u Turskoj prije tri godine medjutim nakon bezbroj rocista i pokusaja sudjenja donesena je presuda da ”zbog nedostatka dokaza” bude oslobodjen optuzbe zajedno sa jos trinaestoricom nogometasa iz turske Superlig.
Osim gore nabrojanih selektor Stephen Keshi je koristio jos nekih 30-ak igraca u prijateljskim tekmama a mnogi od njih su trenutno bez kluba.
Zakljucak? Zemlja podijeljena na tri dijela, korumpirana liga, korumpirani nogometni savez, pozivi igracima bez kluba, igraci u strajku, suspenzija, igra nekad bljestava a nekad na ho-ruk, igraci okruzeni skandalima vezanim za namjestanje.. Zvuci poznato, zar ne?
Ah da, zaboravih ovo. Ime lige?
Nigeria Premier League..
Cika Sepp se smilovao, dao nam je grupu koja se moze smatrati prihvatljivom pogotovo kada vidimo grupe u kojima su se nasli hrvati, italijani/englezi i portugalci. Pokusacemo vam poblize predstaviti nase protivnike a pocecemo sa Nigerijom. Zasto? Zato sto su nam slicni po mnogo cemu. Ima ih 150 miliona sto ih cini najmnogoljudnijom zemljom u Africi a medju tih 150 miliona se krije oko 200 razlicitih nacionalnih grupa/plemena/etniteta i svi oni imaju svoj jezik. Tri najveca i najuticajnija naroda su hausa-fulani koji zive na sjeveru, igbe na istoku te jorube na zapadu zemlje. Ovi prvi su muslimani dok su druge dvije grupe krscani.
Igbe ili igbijanci su pokusale/i da se osamostale, sjecamo se svi Biafre iz 80-ih, ono, kad se skines na fizickom u petom osnovne a nastavnik perverznjak da bi ispao cool pred curicama u razredu kaze ”A vidi ga, k’o da je iz Bijafre!” Eh to je bila ta gladna, jadna Biafra cija katastrofa je trajala 20-ak godina, od 1970. pa skoro sve do pocetka naseg rata. Muzicari su snimali pjesme o njima, skupljali pare a oni su umirali od gladi i zime. Cijena tog krvavog pira? Sitnica, preko milion mrtvih i ko zna koliko raseljenih i rasturenih porodica al’ eto, ostali su jedna drzava.
Tol’ko o njihovom drzavnom uredjenju. Sto se nogometa tice, on je bas onako kao i svugdje drugo gdje je bio rat pao u sjenu korupcije. Nigerijska liga je sigurno najkorumpiranija liga na svijetu, tamo je teze uzeti bodove u gostima nego u Modrici polovinom proslog deseteljeca! Prvaci od prosle godine, Kano Pillars su zavrsili sezonu sa 61 bodom, tri vise od drugoplasiranih Enugu Rangersa te samo 13 bodova vise od Jigava Golden Starsa na 17. mjestu koje vodi u nizi rang. Dakle, svi pobjedjuju kuci a u gostima samo avijacijom i bombama zemlja-zemlja mogu doci do bodova! Procentualno, 78% svih utakmica je zavrseno pobjedom domacina i iako ni nasa liga prije nekoliko godina nije bila puno bolja ipak procenat domacih pobjeda nikad nije ”prejahao” 75%! Eto, vidite da ima i gorih od nas!
Ono sto je zanimljivo je to sto FIFA suti i pravi se luda, isto kao da je sve kako treba, uopste ih ne zanima ovaj jako neobican i zanimljiv podatak. Doduse, NS Nigerije je bio suspenzijom, prijetila im je kazna od dvogodisnjeg ucesca u svim takmicenjima pod pokroviteljstvom FIFE medjutim suspenzija im je preko noci skinuta a licno nisam upoznat da su morali i oni sastavljati svoj ”komitet za normalizaciju”.
Ipak, koliko god im liga bila smece, repka im je definitivno zasluzila postovanje svih postovalaca nogometne igre. Leprsava napadacka igra sa nerijetko nepredvidjenim radijusom kretanja kod maltene svih igraca na terenu dovodila je do ludila i puno ozbiljnije repke od nase tako da cemo zaista morati biti na oprezu ukoliko mislimo proci dalje.
Ono sto bi nam moglo ici u prilog je ista ta nepredvidivost, Nigerija je jedna od onih repki koje sjede i konstantno cackaju dugme za auto-destrukciju odnosno dugme za ”zajeb samih sebe”. Osim sto mjenjaju selektore i kad dobijaju i kad gube zna im se desiti ”prenos” pa da neki od defanzivaca totalno bezpotrebno i ko fol u zaru borbe uleti sa obe noge protivniku i dobije crveni karton (protiv grka na SP 2010 kod rezultata 1-0 za Nigeriju) ili da promase prazan gol sa dva metra (protiv Koreje na SP 2010 kod 1-2 za koreance). Ni savez im nije bas savrsen mada ste to vec i predpostavili kada ste culi pricu o njihovoj ligi. Prije nekoliko mjeseci, reprezentativci su stupili u strajk i nisu htjeli da se ukrcaju na avion za Brazil i Kup Konfederacije jer im nisu isplacene obecane premije za osvajanje Africkog Kupa Nacija. Na kraju su se jedva nekako nagodili i otputovali su za Brazil gdje su izgubili od Urugvaja (1-2) i Spanije (0-3) i tako ispali vec u grupnoj fazi.
Sastav i sustav (4-3-3)
Izgubiti od Spanije i Urugvaja nije sramota i ti rezultati nas ne smiju zavaravati. Na golu ”super orlova” je Vincent Enyeama, golman Lillea koji je zadnji gol primio jos onda kad je Dzeko bio Pellegrinijeva druga alternativa prije Negreda odnosno prije 11 kola. Spektakularan golman koji je odusevio nogometnu javnost vec prije 4 godine.
U odbrani igraju sa cetvoricom u zadnjoj liniji, nerijetko su to Ambrose (Celtic), Oboabona (Rizespor) a kraj njega je Kenneth Omeruo (20 godina), velika nada londonskog Chelsea, igrac koji jos nije debitovao za prvi tim ”plavaca” ali je unatoc tome standardan u prvoj postavi nigerijaca. Lijevo od njega Elderson iz portugalske Brage.
Sunday Mba (Bastia), Obi Mikel (Chelsea) i Victor Moses (Chelsea/Liverpool) su trojka na sredini a ponekad tu uskoce jos i Fegor Ogude (Vålerengen, Norveska) te dva mozda trenutno i najveca talenta u njihovoj reprezentaciji Onazi (Lazio) i Musa (CSKA Moskva) koji nerijetko igra i u napadu.
Uche (Villareal), Oba Martins (Seattle Sounders, USA), Joseph Akpala (Werder), Shola Ameobi (Newcastle) i Victor Obinna (Lokomotiv Moskva) su neka od imena kojima raspolazu u vrhu napada a najvece ime medju njima je svakako Emmanuel Emmenike (Fenerbahce). Emmenike je bio umjesan u skandal vezan za namjestanje utakmica u Turskoj prije tri godine medjutim nakon bezbroj rocista i pokusaja sudjenja donesena je presuda da ”zbog nedostatka dokaza” bude oslobodjen optuzbe zajedno sa jos trinaestoricom nogometasa iz turske Superlig.
Osim gore nabrojanih selektor Stephen Keshi je koristio jos nekih 30-ak igraca u prijateljskim tekmama a mnogi od njih su trenutno bez kluba.
Zakljucak? Zemlja podijeljena na tri dijela, korumpirana liga, korumpirani nogometni savez, pozivi igracima bez kluba, igraci u strajku, suspenzija, igra nekad bljestava a nekad na ho-ruk, igraci okruzeni skandalima vezanim za namjestanje.. Zvuci poznato, zar ne?
Ah da, zaboravih ovo. Ime lige?
Nigeria Premier League..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kakve veze ima šta se dešavalo prije 5 ili 10 godina sa onim šta će se dešavati na SP?Orao je napisao/la: Ljudi nas razmontirali uvijek i mi sad kao favoriti protiv njih![]()
Sjecam se jos 1998 tadasnja Jugoslavia ih jedva 1:0 pobjedi a imali su ekstra ekipu. Mihajlovic ga iz slobodnjaka za 1:0 zavukao i to je bilo to. Oni nemaju imena, ali su kao tim jaki. Dok Nigerija ima problem isto kao i mi.
Prije cemo tuci Nigeriju no Iran. A ako Bog da nadam se da hocemo obje, samo svakog protivnika treba shvatiti kao najjaceg i dati sve od sebe.
Bitno je jedino to da imamo bolje igrače, dakle imamo kvalitet da dođemo do pobjede. Rezultat naše utakmice protiv Irana u velikoj mjeri zavisi od nas i naravno da smo favoriti ovdje, to su i kladionice prepoznale. To naravno nije garancija da ćemo pobijediti jer garancije nema.
S druge strane, protiv Argentine nismo favoriti iz milion razloga, malo toga u utakmici će zavisiti od nas, a skoro sve od njih.
Svakog protivnika kao najjačeg treba da smatraju naši igrači i stručni štab. Ti, on, ja možemo ga smatrati i najlakšim i najjačim na svijetu, to ne mijenja apsolutno ništa.
Ne smijemo bježati od uloge blagog favorita protiv Irana. Kad ti trojica kažu da si pijan lezi i valjaj se.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
odlična grupa. ovako na prvu bih rekao da se potučemo sa nigerijom za prolazak, ali neću ni iran otpisati.
drago mi je da startamo sa argentinom. vjerujem da to smanji grč u momčadi pošto tu neće biti nikakva imperativa. drugo kolo sa nigerijom će biti ključ.
ako se aBd prođe grupa, švica, ekvador, pa i francuska nude šansu čak za četvrtfinale.
drago mi je da startamo sa argentinom. vjerujem da to smanji grč u momčadi pošto tu neće biti nikakva imperativa. drugo kolo sa nigerijom će biti ključ.
ako se aBd prođe grupa, švica, ekvador, pa i francuska nude šansu čak za četvrtfinale.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Ako dobijemo nigeriju mislim da protiv irana nece biti nikakvih problema i nerijeseno bi nam najvjerovatnije odgovaralo.
Općepoznata stvar da naši igrači prijateljske igraju ko ni sebi i ni svom. O čemu ćeš dalje kad nam je Višća bio jedan od boljih protiv Argentine. Čovjek trčao dok su drugi šetali. Iranci jesu nekada bili bolji od nas, ali danas definitivno po sastavu nisu. Naravno, sve ovisi kako će se naši igrači postaviti i da im se izbije na vrijeme ono "lako ćemo". Al' jbg, SP, ako tamo ne zapnu i ne daju 130% svojih mogućnosti, onda nisu zaslužili igrati. Valjda će i Sušić skontati da u Brazilu mora malo i taktike uvesti a ne po principu 'svi u napad, jedan je Hase'.Orao je napisao/la: Ljudi nas razmontirali uvijek i mi sad kao favoriti protiv njih![]()
Sjecam se jos 1998 tadasnja Jugoslavia ih jedva 1:0 pobjedi a imali su ekstra ekipu. Mihajlovic ga iz slobodnjaka za 1:0 zavukao i to je bilo to. Oni nemaju imena, ali su kao tim jaki. Dok Nigerija ima problem isto kao i mi.
Prije cemo tuci Nigeriju no Iran. A ako Bog da nadam se da hocemo obje, samo svakog protivnika treba shvatiti kao najjaceg i dati sve od sebe.
ABd sve će se to iskristalizirati kako treba do šestog mjeseca i da ćemo otići tamo potpuno spremni. Pa i ako ispadnemo u grupi, uz maksimalno zalaganje i dobru postavku igre, nije bauk. Ovi momci su nas već obradovali kao niko do sada.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
- Goalgetter
- Kontakt:
Nwankwo Kanu:
"Dobili smo dobru grupu. Prije žrijeba molio sam Boga da dobijemo grupu koju možemo proći bez problema. Kada sam vidio da smo u grupi sa Argentinom, Bosnom i Hercegovinom i Iranom shvatio sam da je Bog uslišio moje molitve,"
A sta covjek izvaliGoalgetter je napisao/la:Nwankwo Kanu:
"Dobili smo dobru grupu. Prije žrijeba molio sam Boga da dobijemo grupu koju možemo proći bez problema. Kada sam vidio da smo u grupi sa Argentinom, Bosnom i Hercegovinom i Iranom shvatio sam da je Bog uslišio moje molitve,"
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Realno, teško da su mogli dobit lakšu grupu kad je u pitanju borba za drugo mjesto.
Enyeama u timu mjeseca

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Dobar golman, ali nista posebno. Begovic je bolji golman od njega. Njegova sreca je sto Lille igra sa 7 defanzivnih igraca, 4 u odbrani i 3 sestice, i to je glavni razlog zasto su 10+ tekmi bez primljenog gola.Mouse je napisao/la:Enyeama u timu mjeseca
Anfernee "Penny" Hardaway #1
nije lik nista izvalio ,ko smo to mi naspram njih,normalno da su ljudi prezadovoljni zrijebom a nas narod umislio da smo toliko jaki da cemo se prosetat do 2. mjesta ,Otelo je napisao/la:A sta covjek izvaliGoalgetter je napisao/la:Nwankwo Kanu:
"Dobili smo dobru grupu. Prije žrijeba molio sam Boga da dobijemo grupu koju možemo proći bez problema. Kada sam vidio da smo u grupi sa Argentinom, Bosnom i Hercegovinom i Iranom shvatio sam da je Bog uslišio moje molitve,"![]()
nigerija je favorit i lik je rekao istinu ,dobili su laganu grupu,mi smo bili najpozeljniji evropski suparnik ,sve su repke htjele nas u grupi jer smo realno najslabiji od ostalih iz evropskog sesira a sto se nas narod nafuro da smo neka velesila to je druga stvar
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
I po baksuzu će protiv nas da igra utakmicu života, kao i svaki drugi golman.Tracy3McGrady je napisao/la: Dobar golman, ali nista posebno. Begovic je bolji golman od njega. Njegova sreca je sto Lille igra sa 7 defanzivnih igraca, 4 u odbrani i 3 sestice, i to je glavni razlog zasto su 10+ tekmi bez primljenog gola.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
iskreno se treba nadati prolasku dalje jer grupa je izuzetno povoljn za to, jer sta treba biti veca motivacija igracima od naziva svjetsko prvenstvo, i nadam se da ce susic kroz prijateljske utakmice malo probati izmijeniti formaciju i ubaciti klasicnog zadnjeg veznog jer jedino tako mozemo se nadati bar bodu protiv argentine
joj hamo vidi mu glave
Đaba mi ovdje raspravljamo o jačini grupe i nasim dometima, kad ne znamo s kojim ćemo ''KONAČNIM'' sastavom raspolagati pred prvu utakmicu sa Argentinom. Prva utakmica je za skoro 7 mjeseci i do tada se svašta može izdešavati...Puno je tu faktora koji utiču na naše ambicije u grupi, jer ako ne budemo imali na raspolaganju 100% spremne igrače, bez da je iko povrijeđen ili da ne vuče povredu - UZ ČINJENICU DA SU SVI U FORMI - mi imamo objektivne sanse da se BORIMO za 2 mjesto sa Nigerijom...svaka povreda, svaki igrač koji nije u formi ili ne može se staviti 100% na raspolaganje selektoru nam umanjuje te šanse, ma koliko se mi k.u.r.c.i.l.i da smo z.a.j.e.b.a.n.i. i opasni!
7 mjeseci je puno, ali 7 mjeseci i malo...ali 7 mjeseci naši momci imaju fore da igraju u klubovima, da se vrate u formu, da se čuvaju od povreda i da igrački napreduju...inače mi se nemamo čemu nadati!
7 mjeseci je puno, ali 7 mjeseci i malo...ali 7 mjeseci naši momci imaju fore da igraju u klubovima, da se vrate u formu, da se čuvaju od povreda i da igrački napreduju...inače mi se nemamo čemu nadati!
@barca_87
Mi precjenjujemo njih.
Sve ispod Sahare je 3-razredni europski nogomet.Njima mi mozda ne zvucimo jako ali smo se prosetali kroz europske kvalifikacije.To sto su oni bili vise puta na SP ne znaci da su bolji od nas nego da imaju laksi posao od nas da dodju tu.
Njihov AFK je osvojila jedna Zambija.
Ne treba ih podcijeniti ali oni izjavljivaju da ce se prosetati grupom tako da......
Mi precjenjujemo njih.
Sve ispod Sahare je 3-razredni europski nogomet.Njima mi mozda ne zvucimo jako ali smo se prosetali kroz europske kvalifikacije.To sto su oni bili vise puta na SP ne znaci da su bolji od nas nego da imaju laksi posao od nas da dodju tu.
Njihov AFK je osvojila jedna Zambija.
Ne treba ih podcijeniti ali oni izjavljivaju da ce se prosetati grupom tako da......
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ma super, nek nas potcjenjuju. To nam može biti samo prednost. Ukoliko mi ne potcjenimo njih.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- Consigliere
- Kontakt:
Evo sta kaze bet365... Ne mora puno znaciti, ali ovo su njihovi omjeri za prolaz i osvajanje grupe (open new tab)
Prolaz

Pobjednik

Prolaz

Pobjednik

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Teško da će biti potcjenjivanja sa bilo koje strane kada je ulog osmina finala SP.VanBasten je napisao/la:Ma super, nek nas potcjenjuju. To nam može biti samo prednost. Ukoliko mi ne potcjenimo njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma bude, tako i padnu iznenađenja u grupi.Virtu4l je napisao/la:Teško da će biti potcjenjivanja sa bilo koje strane kada je ulog osmina finala SP.VanBasten je napisao/la:Ma super, nek nas potcjenjuju. To nam može biti samo prednost. Ukoliko mi ne potcjenimo njih.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Da, ali ovdje ipak pričamo o utakmici u kojoj su sva tri znaka moguća. U suštini i neriješeno može odgovarati objema ekipama, biće tu dosta kalkulacija, zato protiv Argentina treba odigrati što pametnije, gol razlika bi mogla biti veoma bitan faktor.VanBasten je napisao/la:Ma bude, tako i padnu iznenađenja u grupi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.