Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Greivis
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Greivis » 08 dec 2013, 20:00

Gunner4 je napisao/la:Suprotno kakve smo kurate srece izvucicemo ponovo Barsu ili Bayern...
Ja se bas nadam drugom mjestu i Bauernu u osmini. Strasno precjenjena ekipa.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 dec 2013, 20:05

Ka'e Roberto Martinez (valjda) da mu više znači i da mu je važniji ovaj bod sa Emiratesa nego 3 sa Old Trafforda. :lol: Ako ništa to mi malo popravi dan, nego zanimljivo kako nesreća nikad ne dolazi sama, čitav dan mi bagav i prati me neka nesreća, jednostavno znao sam da će i Arsenal usrat.

A toliko sam se izivcirao oko tekme da me glava sada uzasno boli, odoh popit kafu i kafetin, pregledat film da dodjem sebi. Kako nismo imali sreće, strašno...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 08 dec 2013, 20:08

Po komentarima bih rekao da je nekima ovde 15 godina ili cak manje. Vi mislite da je Everton tamo neki Crystal Palace koji je tek usao u ligu? Nekad se i 100% sanse pod velikim pritiskom ne mogu ostvariti ako se stvari tako posloze. Pa i onaj Stoke nije bas neka ekipa pa pomrsi planove Chelsea. Ne moze se ni svaka utakmica dobiti, pogotovo ne u Engleskoj. Bezveze psujete ljudima. Ovo mi je pocelo liciti na ono njesra od Bluemoon i tema Dzeko.

Moze se biti nezadovoljan i diskutovati o tome, nisam ni ja bio zadovoljan nekim igracima, ali vrijedjanjem igraca i trenera necete postici nista. Nikad nisam to razumio, bio to neki tim ili repka. Moglo je bolje, moglo je i gore. 1 poen se uzeo i sad se treba gledati naprijed.
Mi i nase sta bi bilo kad bi bilo.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 08 dec 2013, 20:10

Marsal je napisao/la:Ka'e Roberto Martinez (valjda) da mu više znači i da mu je važniji ovaj bod sa Emiratesa nego 3 sa Old Trafforda. :lol: Ako ništa to mi malo popravi dan, nego zanimljivo kako nesreća nikad ne dolazi sama, čitav dan mi bagav i prati me neka nesreća, jednostavno znao sam da će i Arsenal usrat.

A toliko sam se izivcirao oko tekme da me glava sada uzasno boli, odoh popit kafu i kafetin, pregledat film da dodjem sebi. Kako nismo imali sreće, strašno...
Ne daj se bolan, nije kraj svijeta. Ima i gorih stvari ;)

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 dec 2013, 20:15

Realno, udarao sam se telefonom u glavu koliko mi je krivo bilo kad smo primili gol jer su nam ga zabili iz očaja, ono bi bio zadnji pokušaj evertona u utakmici uvjeren sam al eto.

Sad kad malo bolje razmislim, ma ko ga yebe, prvi smo, imamo 5 bodova više, boli nas kara šta drugi pričaju, i što me najviše ohrabruje znam da će City i Chelsea kiksati uskoro opet, tako da mi moramo i možemo igrati rasterećeno i hrabro protiv njih.. Ako im klepimo koji bod to će biti odlično.

Mislim da nam treba jedan napadač (moj prvi pick je Remy) koji će iskorištavati prostor koji Giroud otvara za razliku od Cazorle koji je katastrofa ove sezone.

Ja sam rekao prije ove 3 utakmice da cu biti zadovoljan sa 5 bodova, s tim što sam računao na današnju pobjedu i 2 remija tamo, ali eto hajd, ako pobjedimo jednu od sljedece dvije utakmice biće to veliki moral boost za ekipu i sigurno da se mozemo u vrhu zadrzati još dugo..

COYG !

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 08 dec 2013, 20:22

Ja sam se nadao da ce Arsenal nekako Benteke privuci ljetos, ali eto. Bum vidjel sta ce biti za koju sedmicu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 dec 2013, 20:23

Murga je napisao/la:Ja sam se nadao da ce Arsenal nekako Benteke privuci ljetos, ali eto. Bum vidjel sta ce biti za koju sedmicu.
Benteke je ****. Sto ova sezona i pokazuje. Nama treba neko pokretniji. A nije da nema igraca, ima Remy, Lavezzi, ima i Insigne ni on nije los.
Celik!3,2,2.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 08 dec 2013, 20:26

AllGunsBlazing je napisao/la:
Murga je napisao/la:Ja sam se nadao da ce Arsenal nekako Benteke privuci ljetos, ali eto. Bum vidjel sta ce biti za koju sedmicu.
Benteke je ****. Sto ova sezona i pokazuje. Nama treba neko pokretniji. A nije da nema igraca, ima Remy, Lavezzi, ima i Insigne ni on nije los.
Ima igraca, slazem se, samo sto ja mislim da svaki igrac moze pokazati vise ili manje zavisno od sredine. Zato isto mislim da je Benteke dobar, ali eto, ne smeta mi ni French connection.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 dec 2013, 20:28

Ma joj, Remy je pravo riješenje za nas.. :)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 08 dec 2013, 20:44

AllGunsBlazing je napisao/la: Benteke je ****. Sto ova sezona i pokazuje. Nama treba neko pokretniji. A nije da nema igraca, ima Remy, Lavezzi, ima i Insigne ni on nije los.
Pa Lavezzi i Insigne su krila klasicna, valjda treba napadac... :? A Insigne je malo i precenjen momak...

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 08 dec 2013, 20:54

Momci nastavljaju iz utakmice u utakmicu da me odusevljavaju. Koliko samo raznovrsnosti u napadu, da to nije normalno. Zaista je steta sto koncentracija (posebno Girouda) nije bila na visokom nivou, jer smo trebali zabiti 2-3 komada i onda mirno uci u zavrsnicu. Mada ni Everton nije bio toliko los, ali jednostavno smo prejaki u napadu. Prije tekme sam bio zadovoljan i bodom, ali nakon utakmice mogu reci da nije bas tako. Bili smo puno bolji protivnik, imali vodstvo i onda nam tamo neki klinac uze bodove.

Po meni je Wenger napravio gresku kada je iz igre izvukao i Wilshera i Ramiza. Oni su toliko bili agilni danas da su stizali zaustavljati napade i ucestvovati u istima. Arteta je puno sigurnije i bolje djelovao na terenu sa njima, nego sa Flaminiem, kojie je nakon ulaska imao poprilicno cudnu ulogu. Vise je bilo bitno da "podigne" ekipu na moralnom planu, nego da nesto konkretno uradi na terenu.

P.S. bomba Girouda na kraju :o

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 08 dec 2013, 21:07

Kako je Howard samo zatvarao uglove 1 na 1 ... :o
Sve vam covjek vadio.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 08 dec 2013, 21:12

Kad se igra ova utakmica FA kupa, pa jbte ne mogu da vjerujem, sve ozbiljnije ekipe mogu komotno izvest 3. ekipu, al ne, mi cemo morat da se dobro pokoljemo, treba samo da nas potrefi i upadne u neki gutav raspored ko ovaj sto nam predstoji.

Edit: evo ubacili su na Ars.com, dobro je, u relativno povoljno vrijeme se igra...Jos jedna dobra vijest je da od Sitija do Celzija ima 9 dana odmora, subota 14. i ponedjeljak 23., s obzirom na sirinu klupe Celzia dobro ce nam ovo doc.
Zadnja izmjena: bega_afc, dana/u 08 dec 2013, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 08 dec 2013, 21:14

gibbsa se napalo za gol,kao da samo on kriv,a prije centaršuta lik prošao dr. Artetu ko mulca,iumjesto da ovaj napravi faul nebi vjerojatno primili gol.a i poljak je slabo reagiro kod gola,kroz oči i rogove dobio gol:lol:

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 08 dec 2013, 21:29

City apsolutni favorit u subotu...Pelegrini kaže da će odmarat svoje najbolje igrače u Ligi prvaka dok će naši prvo u Italiju i onda premoreni nazad u Englesku....praktično imaju 1 ili 2 dana da malo odmore....**** raspred nas steže...na kojem mjestu ćemo biti 1.og januara veliko je pitanje...
A.F.C. Bournemouth!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 dec 2013, 21:35

Paradajz je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la: Benteke je ****. Sto ova sezona i pokazuje. Nama treba neko pokretniji. A nije da nema igraca, ima Remy, Lavezzi, ima i Insigne ni on nije los.
Pa Lavezzi i Insigne su krila klasicna, valjda treba napadac... :? A Insigne je malo i precenjen momak...
Kako treba napadaC? Mislis da ce neko igrati umjesto Girouda? Ovi na ovoj temi malo seru puno, istina nije Giroud najbolji finiser na svijetu, ali sta on radi za ekipu tesko da to neki spic moze zamjeniti. Uostalom, nije uopste spic pozicija koja je slabo popunjena, prije bih rekao da je to lijevo krilo. Samo sto u Arsenalu idu takve rotacije da bi to lijevo krilo cesto bio i spic. Kad skontas ni Suarez nije cisti spic vec luta. Treba igrac koji ce igrati sa Giroudom, ali vise po krilu i ubacivati se na ove lopte sto Giroud skida.
Celik!3,2,2.

UK_Gee
Kontakt:

Post Postao/la UK_Gee » 08 dec 2013, 21:35

Kiks, pa šta? Tko je očekivao ovako dobar start u ovoj sezoni, naravno od simpatizera Topnika? I naši igrači su od krvi i mesa, stoga je jasno kako će kroz sezonu još xy šansi prokockati. Naravno da ostaje žal, ponajviše zbog činjenice kako smo mogli dati oduška sebi, ali jbg. Naredni meč protiv Cityja je važno proći netaknuto.

U današnjem meču protiv Karamela baš i nismo bili miljenici sreće, a posebno mislim na prelijep udarac Girouda. Što se tiče gostujućeg sastava - za svaku pohvalu. Menadžer je izveo savršenih XI, a i pogodak je dosta atraktivan. Santi vrlo loše odigrao, mnogo sam više očekivao. Nadam se kako će se što prije trgnuti jer stiže pakleno razdoblje, a njegovi vizionarski potezi iz prošle sezone su nam baš potrebni.

Btw, u narednom kolu FA kupa igramo protiv Spudsa. :|
"We have leaders in every position" ... "I don't know where information comes from" ... "Why you look at me?" - Le Maniac.

IN DELUSION WE TRUST.

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 08 dec 2013, 21:46

rambo16 je napisao/la:City apsolutni favorit u subotu...Pelegrini kaže da će odmarat svoje najbolje igrače u Ligi prvaka dok će naši prvo u Italiju i onda premoreni nazad u Englesku....praktično imaju 1 ili 2 dana da malo odmore....**** raspred nas steže...na kojem mjestu ćemo biti 1.og januara veliko je pitanje...
Buraz smiri malo,takvo podcjenjivanje Arsenala je krajnje neozbiljno sa tvoje strane....
City je itekako pobjedljiv to što su oni zaredali par dominantnih pobjeda kući protiv kokoški itd,ne može ti dati za pravo da kažeš da su oni protiv Arsenala "apsolutni" favoriti,možda blagi da,ali apsolutni ne,nikako.....
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

adc
Kontakt:

Post Postao/la adc » 08 dec 2013, 21:54

Kako vas danas Everton spusti na zemlji. Mogli su vam uzeti i sva tri boda samo da je Lukaku malo zreliji igrač. U sljedeća dva kola vas prestižemo.

YNWA.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 08 dec 2013, 21:57

City ima kod kuce 7 pobijeda iz isto toliko meceva i gol razliku 29:2! Zaista inpresivno ali moraju i oni da kiksaju... Ako odigramo nasu igru i budemo koncentrisani pre svega u defanzivi mozemo i njih dobiti. Bod bi bio dobar pa posle na pobijedu protiv Plavaca ali to je vec razmisljanje mnogo unapred. Treba ici utakmicu po utakmicu.
O Cityu cemo posle sada je najvaznije u sredu Napoli... Mislim da se sa pola snage moze izvuci dobar povoljan rezultat za nas.

Ono sto mi nije jasno jeste to vase poredjenje Arshavina i Cazorle. Prvo, Santi jeste u slabijoj formi ali sada govoriti da je za to posledica igranja na krilu nema smisla. Prvo cijelu karijeru je i igrao na krilu. Drugo, on je formacijski na krilu a u igri se precesto uvlaci u sredinu dok se Ozil izvlaci na krilo... A Arshavinu niko nije kriv sto se ulijenio i udebljo ko svinja.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.