SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

Neutral
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la Neutral » 08 dec 2013, 12:45

Rekao sam već da Nigerija, baš kao i sve afričke ekipe imaju strašne pojedince ali to kao tim ne izgleda nimalo dobro. Obala Slonovače je imala duplo bolji tim a ekipe su nad njima popravljali gol razliku.

Ovdje se BiH podcjenjuje što može biti velika prednost za nas. Iran nas redovno tuče u prijateljskim ali ovo je nova BiH, jača BiH i to ćemo ako Bog da pokazati i na terenu.

Samo da se Argentina ne opusti nakon nas, jer ćemo, ruku na srce teško izvući povoljan rezultat protiv njih.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 dec 2013, 13:04

Protiv Argentine treba nastojati izgubiti što manje. Ako bude sreće i pameti kod Safeta, mogli bismo igrati bunker i nadati se bodu. Znamo da ekipe koje imaju strašno jak napad i krila pogotovo ne znaju probiti isti, a na kontre reaguju veoma slabo. Mada, da ne maštam previše, biće u redu i minimalan poraz ako već bude išlo Argentince. Ipak će tu biti i Messi + Tevez. Nigerija će ih sigurno namučiti jer su trkački jaki, tako da ne vjerujem da će ih Gaučosi razbiti.

Što se tiče meča s Nigerijom, imam osjećaj da nećemo izgubiti. Neriješeno je neki realan ishod, a pobjeda je velika stvar koja nas vodi dalje. To će biti tvrda utakmica u kojoj jedan kiks ili majstorija mogu riješiti susret.

Irance ako ne možemo pobijediti, onda ne zaslužujemo ići dalje. Njih moramo dobiti 2-3 razlike i nadam se ovjeriti plasman dalje.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 08 dec 2013, 13:31

Ovi nigerijci nas uveliko podcjenjuju ,a i Bogami su ambiciozni onaj im golman prizeljkuje polufinale...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 dec 2013, 13:36

slika

Ukratko: Oko 30.000 komentara su vec napisali Iranci na Messijevom FB Profilu, vrijedjali ga i prijetili mu da ce ga njihovi igraci polomiti da izgleda kao figura za stolni nogomet :lol:

Ovi gori od nas. :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 dec 2013, 13:45

HZ_ilidzaa je napisao/la:Ovi nigerijci nas uveliko podcjenjuju ,a i Bogami su ambiciozni onaj im golman prizeljkuje polufinale...
Kako igrači tako i navijači, to će se morati iskoristiti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 dec 2013, 13:56

Neka samo nasi ostanu pribrani i na zemlji, a ovi neka nas otpisuju.

Ako Bog da kroz ove prijateljske utakmice nesto novo probati, neku taktiku a onda do SP da nam svi budu zivi i zdravi. Dzeko da malo vise igra u klubu, kao i ostali da ocuvaju ili dignu formu. Tesko ce nam biti bez navijaca jer ce ih biti zaista malo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 08 dec 2013, 14:02

Sve je do nas. Kvalitetniji smo i od Nigerije, a i od Irana i ako budemo pravi drugi krug ne bi trebao izostati. To sto nas podcjenjuju jos bolje za nas 8-)
Mozda bi nekim cudom mogli iznenaditi i gaucose, ali otom potom.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 dec 2013, 14:24

Sad mi je drago što smo onako katastrofa odigrali protiv Argentine. Oni će nas vjerovatno podcijeniti i ući opuštenije u utakmicu, a nevjerujem da mi možemo gore odigrati nego onda. Plus što bi trebali biti jači za dva, tri igrača. Pokušati primiti što manje i igrati na kontre pa šta Bog da.

Što se tiče Nigerije oni su klasična afrička reprezentacija, ne mislim da su nešto fizički jači od nas ali trkački jesu barem duplo i to je najveća opasnost pogotovo ako mi budemo na "našem nivou" da trčimo prvih 20 minuta i onda da se vuku kao da puše svi. Mislim da ih možemo dobiti na tehniku jer imamo bolje pojedince.

Iran bi kao trebali dobiti svi, nadam se da nećemo upropastiti to.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 dec 2013, 21:13

FaraonTM je napisao/la:Sad mi je drago što smo onako katastrofa odigrali protiv Argentine. Oni će nas vjerovatno podcijeniti i ući opuštenije u utakmicu
Ovo ne misliš ozbiljno, je li tako ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 dec 2013, 21:15

zizu1991 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Sad mi je drago što smo onako katastrofa odigrali protiv Argentine. Oni će nas vjerovatno podcijeniti i ući opuštenije u utakmicu
Ovo ne misliš ozbiljno, je li tako ?
Apsolutno mislim sve što piše.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 dec 2013, 21:23

Zaista misliš da će argentinski stručni štab uzeti prijateljsku utakmicu protiv naše reprezentacije kojoj je falilo nekoliko ključnih igrača, te predstavu naših na terenu protiv njih, kao neko generalno mjerilo u taktičkom pripremanju svoje ekipe za susret na SP s nama ?

To je tako neozbiljno razmišljanje. Također, opustiti se na najvećoj svjetskoj smotri se ne može desiti ekipama koje prije turnira najavljuju borbu za najsjajnije odličje. Podcijenjivanje protivnika je također smiješna konstatacija. Pogledaj samo izjave njihovih nogometaša koji su prije značili nešto za " A " reprezentaciju i onih koji znače sada. Svi nas korektno hvale, ali su to više diplomatske izjave.

Ekipa kao Argentina, kao i svaka ekipa koja pretenduje da bude najbolja na najjačem takmičenju se sprema maksimalno do najsitnijih detalja. Takav previd tipa opuštanja i potcijenjivanja protiv bilo koje od selekcija koje igraju na SP, a koje, čim su došle tu, sigurno nešto vrijede, se njima, definitivno ne može desiti.

Nije ovo pionirski nogomet.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 dec 2013, 21:24

africki fudbal je slab. Igraju veoma lose, stari neki sistem rekao bih. Njima ne odgovaraju tehnicki potkovane rep.

Vise me strah Irana
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 dec 2013, 22:19

zizu1991 je napisao/la:Zaista misliš da će argentinski stručni štab uzeti prijateljsku utakmicu protiv naše reprezentacije kojoj je falilo nekoliko ključnih igrača, te predstavu naših na terenu protiv njih, kao neko generalno mjerilo u taktičkom pripremanju svoje ekipe za susret na SP s nama ?

To je tako neozbiljno razmišljanje. Također, opustiti se na najvećoj svjetskoj smotri se ne može desiti ekipama koje prije turnira najavljuju borbu za najsjajnije odličje. Podcijenjivanje protivnika je također smiješna konstatacija. Pogledaj samo izjave njihovih nogometaša koji su prije značili nešto za " A " reprezentaciju i onih koji znače sada. Svi nas korektno hvale, ali su to više diplomatske izjave.

Ekipa kao Argentina, kao i svaka ekipa koja pretenduje da bude najbolja na najjačem takmičenju se sprema maksimalno do najsitnijih detalja. Takav previd tipa opuštanja i potcijenjivanja protiv bilo koje od selekcija koje igraju na SP, a koje, čim su došle tu, sigurno nešto vrijede, se njima, definitivno ne može desiti.

Nije ovo pionirski nogomet.
Ne igra stručni štab, igraju igrači. Oni su realno dobili jednu od najlakših mogućih grupa, dvije najpoželjnije reprezentacije iz dva šešira (BiH i Iran) i nezgodno ali ipak nedovoljno kvalitetnu Nigeriju. Sjeti se nas i Slovačke svi su govorili da su oni opasni, da smo ih mi pobijedili u prijateljskoj ali da to ništa ne znači. Izađoše na teren, igra 0, ljudi nas rasuli, ašćare smo ih podcijenili.

Šta misliš da Messi zna nekog igrača iz BiH? Ma ne zna on da postoji Bosna i Hercegovina, ne zna je naći ni na karti. Samo zna da su nas rasuli u prijateljskoj u našem "najjačem" sastavu pred našim navijačima, gdje su se naši usr*li i vjerujem da se to neće opet desiti. Ne znam kako će ih pripremiti ako im neće dati snimku zadnje naše utakmice protiv njih gdje će igrači vidjeti da je to jedna egzotična reprezentacija koja se pukom srećom plasirala na SP. Pa će im pustiti snimke pripremnih utakmica za SP gdje ćemo mi možda i dobiti nekoga ali njima će biti naša prijateljska u glavi i ona "lako ćemo sa njima".

A to da se ne može desiti podcijenjivanje na velikim takmičenjima je blago rečeno bezveze, sjeti se Španije protiv Švicarske prošlo SP, pa Holandije protiv Danske na zadnjem EP-u. Sve su to vrhunski igrači, ali su prije svega ljudi koji razmišljaju logikom koja nam se svima nekada obije o glavu..

I ovo sve napisano opšte ne garantuje da ćemo mi napraviti iznenađanje, ja to čak ni sam nevjerujem ali postoji i ta opcija.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 dec 2013, 22:27

Ovako kad realno gledam imena i klubove u kojima igraju igraci BIH i Nigerije, ne mogu se oteti dojmu da su jaci od nas, ali kad im gledam igru onda smatram da smo podjednaki, mi imamo svoje prednosti po pitanju tehnike i ovisno o Papetu taktike a oni svoje po pitanju trke i brzine. Juce sam gledao Emenikea, zaista strasan napadac, cvrst u skoku i duelu i jako mu je tesko ama skoro nemoguce oduzeti loptu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 08 dec 2013, 22:29

Ovako, hajmo pitanje za sve:
Da li bi voljeli da nam je u grupi umjesto Nigerije i Irana npr. Grcka i Slovacka? :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 dec 2013, 22:30

@FaraonTM

Čitav post, bez uvrede, se bazira na čistim pretpostavkama, osim zadnjeg dijela koji pominje slučaj Španije i Danske. Koliko se sjećam, ta ista Španija je igrala svoju igru, veoma ozbiljno su shvatili protivnika, međutim, desi se trenutak nepažnje koji odluči utakmicu, i isti se ne može nazvati potcijenjivanjem i opuštanjem, nego, sastavnim dijelom nogometne igre.

Da se još samo osvrnem da dio i slučaj BiH vs Slovačka, moguće je da smo ih potcijenili, no, nije taj faktor odlučio utakmicu, nego ovaj, kojeg svi znamo, te taktičke postavke igrača Papeta od dvomeča sa Slovačkom pa na ovamo. Naravno da sve ima udjela, ali ipak mislim da pretjeruješ sa tim faktorom potcijenjivanja i opuštanja.

Našem timu dajem šanse u druga 2 meča, u meču protiv Argentine ipak ne, no to ne znači da trebamo unaprijed skinuti gaće, naprotiv naravno.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 dec 2013, 22:33

Na Confederations Cup-u 2013 Spanija-Nigerija se vide sve slabosti Nigerije. Spanija ih je rasula direktnom i brzom igrom, ljudi su trcali za loptom bez ikakvog efekta, Spanija imala sanse svakih 2-5 minuta, mogla dobiti i 5:0.

Recept je bio posjed lopte, dodavanje, proigravanje kroz sredinu, ljudi su ih jednostavno rastavili.

Nadam se da ce nasi pogledati tu utakmicu nekoliko puta. U svakom slucaju bi u vezi poceo sa Medunjaninom i Pjanicem da ih razvucemo maksimalno, Pjanic je rodjen za ovakve reprezentacije. Kada bi se Miske vratio u staru formu i njega bi za ovu utakmicu ubacio, jer nam trebaju tehnicari, ali sumnjam u njega skroz.

Pogledajte kako su Spanci to odradili http://www.youtube.com/watch?v=lqBlc2mMi9I
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 09 dec 2013, 00:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 dec 2013, 22:35

Jesu li ovo gringo, velez_mostar, cartman i doncorleone glasali da ćemo biti četvrti u grupi :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 dec 2013, 22:36

Ja bi ovakav bunker napravio protiv Argentine

slika
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 dec 2013, 22:40

Slabosti Nigerije, utakmica Spanija-Nigerija Confederations-Cup 2013:

[youtube][/youtube]

Virtu ja sam glasao da ce Safet zakasniti :mrgreen: .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 09 dec 2013, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.